Minding my own business


Just som nar jag stod och holl pa med natt i koket, kommer den har lilla tjejen inmarcherande och joinar mig. Hon har alltsa legat inne i vardagsrummet pa en filt pa golvet och tagit sig ut hit till sin alskade mamma.
Katrinplommon fick hon till efterratt i garkvall och det hamnade precis lite overallt. Dricka vatten ur flaskan gar bara bra men provar man nagot annat sa spottas det och frases.
Fick bli raka vagen ner i plurret for lillan och Noah stod pa forsta parkett och tyckte det var sa skoj att se henne i handfatet. Men ar man liten sa far man plats i det mesta. Noah forsokte satta sig i handfatet bredvid han med, det lillasyrran ska gora ska han med. Ibland staller jag lillan pa min mage och tror ni inte Noah vill det med. Det ar bara det att han vager 15 kg. Ibland ar det svart, man vill vara liten samtidigt som man vill vara stor och stark, knasiga Noah.
 
Idag ar det fredag och jag tror jag drar mig till gymmet idag. Barnen kanns glad och utvilade och kanske kanske att jag slipper kampa som en galning med Noisen. Lillan gar ju bra for det mesta, sa latt och easygoing hon e. Symaskinen gick varm har i gar och kommer formdligen gora i helgen med. Funderar pa att kopa tyg till en sjamansklanning till lillan. Har maga ideer och tankar kring nya projekt nu med en symaskin i huset. Basta tiden pa dygnet ar nar barnen tar en nap samtidigt, vilket inte hader allfor ofta numera. Noah har i princip slutat med tupplurar men da passar det bra att satta pa TV och bara lata honom sitta tyst och vila. Da passar jag pa att tillverka mina vanner. Det ar mammans tid i detta huset. Tankte unna mig en pedikyr nu i helgen ocksa, bara ge mig sjalv lite egentid. Jag kanner att man ibland ger och ger av sig sjalv och glommer bort att varda sig sjalv i allt smabarnspyssel. For att man ska kunna vara en glad mamma/ fru maste man nog ge sig sjalv lite tid, om det bara ar bakom symaskinen. Hur ser erat fredagsmys ut? Vad gor ni for att varda er sjalva?  
 

Big girl


Bjuder pa ett litet klipp fran igar kvall. Visade lillan ett par ganger i garkvall med mina egna armar upp i luften. Helt plotsligt gjorde hon det samma. Hon satter i hop handerna och sen sa upp med de. Har far ni ett litet smakprov. Ska dricka min latte nu och packa blojvaskan, kla barnen, packa nsacks, dricka och lite annat smatt som ska med. Kidsclub idag och det ar ju alltid kul. Ska vara ute i god tid nu for en gangs skull sa nu drar jag. Pussar pa er

Hjärtegryn


Mina sma Hjärtegryn hittar varandra mer och mer. Noah alskar sin syster det vet jag. Hor han henne pipa lite i babymonitorn springer han in i hennes rum och upp i hennes sang och ropar: Dejaja morning! Han har lite svart att halla sig ifran just leksaken som hon sitter och haller i och vill sa klart ha just den. Men annars kommer han och berattar for mig om Delilah ar ledsen eller om han ser att lillan ar pa vag att krypa. Han ar valdigt man om henne. Nar vi gick till lekplatsen haromdan och nagra flickor kom upp for att tilla pa lillan var Noah mycket noga med att beratta att det var hans baby och hans mamma. Han har borjat hamta alla vara kuddar och lagger de runt Delilah, sen ligger mina 2 gullungar och busar och leker pa golvet bland alla dessa kuddar. Pussas och kramas ska det ocksa goras. Lillan blir helt overost av karlek. Klart att hon ibland kan bli lite chockad da karleken kan vara lite hard och bordus fran en storebrors hall.
 
Sitter har nu denna onsdags morgon och smuttar pa min "lilla" latte. Delilah har vaknat for mat 3 ganger i natt och jag kan nog vara saker pa att det berodde pa vaccinationen hon fick igar. 3 sprutor i laren blev det och lillan blev sa arg och rod i huvudet som en tomat. 5 sekunder senare nar hon val fick komma upp i mammas famn var allt frid och frojd igen. Men ont gjorde det i mitt hjarta i alla fall. Hon vager 6,6 kg och ar 64 cam lang sa visst vaxer hon. Hon fick mycket berom av var Dr da hon visade upp sina senate konster, att sitta och nastan krypa! Stolt som en tupp blev jag sa klart! Hon somnade som en stock och sov en 3 timmars tuppis, vaknade arg och varm och fick lite alvedon av sin mor. Fick sitta och titta pa nar jag lagade mat och var glad som en larka. Fick lite smakportioner till middag och blev annu gladare. Sen i med bada barnen i badkaret  for skitig blir man nu nar man ater riktig mat

Gissa vad jag gjorde igar? Men hjalp av Noah sa sa klart! Sydde, hela langa kvallen! Bart bestallde en transformator till mig som gor att min symaskin fungerar har borta i staterna. Jag blev sa jublande glad nar jag sag att den fungerade att jag nastan fallde en tar. Noah tyckte det var sa spannande och hjalpte mig genom att saga vilka motiv mina tyger hade. Alla sam overblivna lappar fick han i en lite hog och tyckte det var sa kul att sitta dar och pyssla med mamma. Jag har glomt bort hur ont det gor i ryggen efter en stunds vid denna maskin. Antar att det beror pa att man ar sa koncentrerad. Men nu jaklar ska har sys mina vanner. Om ni bara visste sa glad jag blir nar jag far skapa mina vanner. Plannerar pa att aka upp till Bart farfar och hans fru utanfor San Francissco asap, dels for att umgas med gamlingarna men dels for att de kan hjala mig quilta mitt overkasst.
 
Ska man vaga sig pa att sticka till gymmet idag igen da? Tranat 2 ganger allaredan denna veckan men far kampa med en skogstokig och alldeles ledsen Noah som verkligen inte gillar barnpassningen. Sa fort jag lamnar blir det bra men innan ar det inte alls kul. Jag vet att det blir battre ju mer ruttade vi blir pa att ta oss dit sa det galler val att vara ihardig bara. Men idag ar lillan lite ledsen och sitter just nu pa golvet och ropar pa sin mamma. Kanske hon har det bast av att bara mysa med mamma idag och bara chilla. Godaste tonfisksalladen gjorde jag igar till lurre i alla fall. Hemagjord dressing, agg, avocado och en massa annat gott. Gillar att man far ata sig matt och belaten och anda ga ner i vikt. Det gar bra nu, vinden har vant! 

Baseball

Holy smokes vilket os det var! I lordags var vi ju och tittade pa Baseball inne i Phoenix. Alla som tagit sin examen pa University of Phoenix, som Bart har, fick gratis intrade plus 10 dollar per skalle att handla mat eller sovenirer for. Gratis ar gott! Barts pappas familj joinade oss samt 2 av Noah kusiner. Taggade till tuden var vi allihopa. Jag ar inte mycket for sport men sant har tycker jag ar kul. Man smittas av den glada stamningen och helt plotsligt brinner man for baseball. Val inne pa arenan skulle vi hitta natt bra kak och Noah blev arg som ett bi da han ju sa klart ville titta pa matchen som precis startat. Han drog benen efter sig och ville inte alls samarbeta. Val uppe pa vara stolar, som for ovrigt var riktigt hogt upp kom min lilla sportkille fram. Han hejade med sin pappa och ropade och klappade hander nar alla andra 30.000 pers gjorde det. Kan saga att jag hade svindel att sitta dar uppe, kandes som man typ skulle trilla ner av yrsel eller natt. Kom och salde ol och sockervadd gjorde de emellanat. Upp och ner sprang det folk med stora korgar med mat och dryck runt halsen. Jag ros av att bara se de dar balensera patrapporna upp och ner.

2 timmar pallade vi med, typ halvvags in i matchen. Sen var det dags for John Blund att ta hand om vara kiddos. Precis efter att vi lamnat arenan horde jag senare pa nyheterna att det hade blivit totalt markt pga stromavbrott ca 30 min. Tur som tusan att vi hann darifran innan dess. Duktigt kul att sitta dar uppe med en galen Tarzan i morktret. Forresten var det en kille som friade till till tjej pa den stora scenen ni ser pa den ena bilden. Killen var nog nervos for han bara dok ner i backen och nar hon svarade ja sa bara kastade han asken med ringen i hennes famn. Alla bara apploderade och jublade hogt. Trevligt med karlek i alla dess former tycker jag. Noah och Bart hade fatt matchande Diamondback hattar dagen till ara. Lillan somnade i Barts famn och sov trots den tokigt hoga ljudnivan dar inne. Kan meddela att hon drar allas blickar till sig, min lilla parla. Tur att man har en stark man som kan bara bada barnen. Kolla bara in sa sota de ar alla 3. Roligare att sitta pa pappas axlar tyckte Noah som blev arg pa mig som tvingade honom att halla mig i hande. Trotta och nojda akte vi i alla fall hem igen. Familjeskoj pa hog niva mina vanner.

Bullmamma


Jag vet...I am a sucker for bullmammor! Jag slangde ihop lite mat till lillan nar jag anda stod i kastrullerna i gar nar det vankades lurre for ovriga familjemedlemmar. Sa snabbt, sa latt och sa gott for lillans smaklokar. Har salksap utav dotra mi som garna vill titta pa nar mamma jobbar. Hon sitter och plockar med koksredskapen och snackar med mamma samtidigt.

Blev lite blomkal och broccoli. Supermilt och gott!

Nar hosten drojer utomhus far man helt enkelt hjalpa den pa traven lite. En stor fin krans pryder numera ytterdorren. Nagra langor hostlov/ pumpor och bar pryder kronet i koket. Bilderna gor sig inte riktigt men ni kanske far lite hostkansla ni med? Tycker det ar kul att fixa och dona. Ja, bullmamma kan ni verkligen kalla mig!
Bild fran i Tordags nar jag tog med kiddsen pa kidsclub. Noah far aka karusell medans lillan sover gott i babybjornen. Noah far ga och halla mig i handen numera och det gar verkligen bra. Skont att slippa konka pa vagnen ner han anda inte sitter i den. Vi kollade in djuraffarens sma valpar ocksa enligt Noah onskemal.
Idag ar det myssondag pa schemat och aterhamtning fran gardagens baseball match. Bilder fran det kommer senare! Den har mamma ska ha lite spa hemma i sitt eget badkar nu och fila, raka, putsa och pimpa upp sin kropp lite. Lar nog fa sallskap av i alla fall 1 barn ocksa sa vi far val se hur mycket lyx det blir av det badet. Mys pa ert hall friends. Karlek i massor

Progress


1:a bian for Nono


Nu i veckan passade jag och Noah pa att ga pa en mor-son dejt nar Bart var hemma och kunde ta lillan ett slag. Sa underbart mysigt att fa agna lite tid till enbart min spralliga lilla Tarzan. Man markte han tyckte det var speciellt och skoj att fa busa med mamma pa egen hand. Vi pratade i bilen om filmen vi skulle se: Lionking! Forsta att jag sag den nar jag var 10 ar om och om pa VHS. Det var min favoritfilm och manga tarar har jag fallt tittandes pa denna film. Sa visst var det lite speciellt att nu fa visa min son den och samtidigt passa pa att fa se den sjalv igen. Noah var sa sprallig och glad och holl hart i min hand. Nar vi kom in fick han valja precis vad han ville ha och smaksa pa. Sjalv tog jag en stor harlig Cola Light. Med ogon stora som golfbollar skuttade vi in i salongen. Noah fick valja vart vi skulle sitta och det blev nastan allra hogst uppe i denna jatte-salong. Det var sakert en 30 andra barn dar och deras foraldrar. Noah satt som fortrollad och hela spektrat av kanslor kom fram i denna lilla pojke. Han skrek hogt nar det var laskigt och skrattade som en tok nar det var roligt. Han satt och tittade pa hela fimen och bad om att fa se mer nar det val var slut. Kan saga att jag aterigen bolade som en gris till denna film. Men det ar ju mig vi snackar om, jag bolar at det mesta. Noah har verkligen fatt mina kansloyttringar. Nar vi ar glada, sa ar vi jatteglada, nar vi ar ledsna sa ska man halla sig undan :) Efter filmen gick vi in till en hatt-affar som ligger alldeles bredvid biografen, som forresten ar en del av en utomhus galleria har i Gilbert. Jag kopte en base-ball hatt till Noah med Diamond-back loggan pa. Vi ska ju se en match idag inne i Phoenix. De moter San Francissco Giants och det kommer vara en proppfull arena. Bart har fatt nagra gratis biljetter och vi ska traffa Barts pappa dar ocksa. Ska bli sa kul!  

Kolla in min stora kille. Man kan ju inte bli annat an guda-stolt att ha en sa fin son. Jag klamnde hart i hans hand nar det var laskigt och mina ogon tarades bara av tanken pa att sitta dar med just Noah. Bara vi 2. Det ar karlek det mina vanner.

Bart har famnen full med solsken. En syn som jag verkligen alskar. Alla som jag alskar sa innerligt tillsammans.

Maste bara beratta hur bra det gar med min LCHF forresten. Ligger pa 3 kilo mindre, men kanner mig som "a million bucks". Jag har inte atit socker pa 2 veckor och har inte minsta sug efter det. Igar kvall kopte jag fin salami fran Delin, som jag sedan rullade runt nagra skivor brie. Det var mitt lordags-godis. Jag har bara bestamt mig nu att komma i mitt livs form sa da finns det inget annat. Ryggpasset i gar pa gymmet gick sjukt bra. Trodde att jag skulle bli av med min invaliditet i benen efter veckans ben-pass med efter 20 minuter pa trapp-maskinen var de i princip doda! Det ar illa nar man har traningsvark direkt efter passet, men ocksa ett kvitto pa att man verkligen jobbat. Vilodag star pa schemat! Med gott samvete ocksa desutom. LCHFen bara hyvlar bort fettet. Me like, me like a lot! 100% fokus ar der som galler, inget fusk har inte! Lillan kallar och vill kaka, sjalv ska jag val ga och knapra i mig lite knaperstekt bacon!

Invalido

Goodmorning mina underbara followers. Sitter har 2 dagar efter mitt extremt lyckade benpass pa gymmet. Invalido! Vadda kanna sig som en 80 arig tant? Ga pa toa, vad ar det? Tar typ 5 minuter innan man anns satt sig ner kan jag saga! Har traningsvarken from hell! Men tro inte att jag inte gillart...jag alskart och vill ha MER! Korde 2 km lagom snabbt tempo pa lopbandet. Ville ju inte ta ut mig for mycket da det var benens tur att fa plagas rejalt. Korde sen 3 blandade ovningar ben (4*20 reps) med en rejal dos mage mellan ovningarna. Bestamde mig for att kora helhjartat, ingen rorelse eller ovning utan att inte kanna varenda muskelfiber jobba. Fatta ved effektivt det blev och jag kande adrenalinet pumpa och krakkanslan kom over mig nagra ganger till och med. Me like, me like a lot! Tror jag drar med kiddsen till gymmet nu idag med. Det basta man kan gora for att slippa traningsvarken ar pa det igen bara. Malet ar 3 pass i veckan. Vill bli beroende av traningen igen for det gor mig sa gott.
 
Sa har sag det ut har om dan nar vi packade ihop oss pa en liten prommis i grannskapet. Noah haller stolt i pasen med brodet som ankorna ska fa. Bart var sjuk och hemma fran jobbet 2 dagar denna veckan sa vi har fatt mysa extra mycket med honom. Delilah fick sitta och pilla i graset en stund och hon sag ut att fundera skarp pa vad det dar grona kittlande var! Noah och Bart matade ankorna och jag satt och mos av lugnet i kvallssolen. Alskar att man kan vara ute nu mer och mer. Det ar ju fortfarande varmt men helt ok nu att vara ute i alla fall. Kul for barnen att kunna leka pa alla lekplatser, de behover ju frisk luft.
Idag ar det underbara fredag och jag ska hamta Bart fran jobb vid lunch allaredan. Han har namligen nagot kul med jobb idag och det ska ata och dricka en del har jag hort ryktas. Jag ska passa pa att koka lite barnmat till lillan da det verkar ga jattebra pa den fronten. Blir broccoli, morot och potatispure. Lite skala, koka med en klick smor i och sen ar det i pricip helt klart. Kan ju inte bli enklare. Sen ner i frysfack och fylla frysen. Lillan gillar mat, det marks allaredan! Till skillnad fran sin bror, som bara pillar i det mesta! Ska fortsatta affirmera positivitet idag. Kanner mig gladare och mer sprudlande an vad jag gjort pa lange sa nu ska jag surfa pa denna underbara vag ett tag tankte jag. Pussar och kramar mina underbaringar...Glad ar jag att just ni vill folja med pa min resa!

Nono's kitchen


Kopte ett IKEA-kok till Noah pa "blocket" haromdan for 350 kr. Kom med en hel del latsas mat och kastruller ocksa. Det var riktigt kul tyckte han. Hittar honom ibland pa sitt rum i full fard med att "laga mat". Eller hor honom ska jag saga! Han ar ganska hogljudd min lille pag och rorjer hej vilt nar han leker. Pa lordag ska vi titta pa baseball med grandpa Mike och Noah blir helt lyrisk nar vi pratar om det. Han kommer nog bli proffs varan Noah, sarskillt om man far tro pa pappa Barts planer.

1:a smakisen


Ja sa var det da dags for mitt andra barn att prova pa sin forsta smakportion. Bara det basta till mina fina kiddos sa igar for jag till "Bondens marknad" for att inhandla lite bra, ekologisk grot. Milt, bra och nyttigt - precis i min smak. Pa med haklappen och lillan tittade pa skeden med stora ogon. Oppna munnen, smaka, samla allt i munnen som en hamster, klokas lite men sen tror jag allt jag vill ha mer. Borjade lite forsiktigt med nagra matskedar men jag tror det gick hem hos den har lilla damen. Fick amma lite efterat for att fylla pa riktigt ordentligt. For ovrigt kanns det som om det haller pa att sina pa den fronten. Men jag vet inte, kanske bara inbillning. Lite sorgligt ar det allt att min tos blivit sa "stor" och att vara stunder tillsamans vid amningen kommer sa smatt att lida mot ett slut. Men jag fortsatter sa lange det verkar funka. Allting har en ande... Lika roligt och stort ar det i alla fall den har forsta smakisen och det filmades, fotades och iaktogs av samtliga familjemedlemmar. Noah var helt skogstokig och satt bredvid och beundrade att hans lillasyrra nu at! Kopte aven nagra burkar ekologisk mat. Sa nasta steg ar sotpotatis och morot. Far se hur det gar! Min flicka forjar bli stor!

2 armar till tack

Gissa vem som idag har funnits pa jorden som ett underbart sprudlande solsken i hela fem manader? Jo var fina fina Delilah Rose Maria! Hon sprider leenden som ringar pa vattnet och alla smalter nar de ser denna ljuvliga lilla varelse. Hon ar sa full av liv och gor sin mamma och pappa mycket glada var eviga dag. Sin storebror med for den delen. 2 sma tander har tittat fram i nederkaken och att sitta upp och leka med Noah tycker hon numera ar supperkul. Hon star numera i krypposition redo att ta fart vilken dag som helst. Tror hon har sa brott da hon har sa mycket att utratta har i livet, sa mycket bus att busa och sa manga lekar att leka. Hon skrattar mest hela dan, ibland riktiga gapskratt som en bubblande sockerdricka. Varje gang hittar det ratt in i sjalen och det smittar av sig vill jag lova. Hon ar oftast nojd att leka pa filten pa golvet men ibland finns det ingen battre plats an just i mammas eller pappas famn. Nar hon ar riktigt glad sprattlar hon som en fisk pa land eller slar med handerna vilt omkring sig. Av ren gladje sa klart. Tank vilket mirakel att vi fatt turen att bli foraldrar till ett litet solsken som just varan Silly Dilly. Jag ser fram emot sa manga fler dagar, manader och ar tillsammans med min dotter.
Ja, ibland hade det varit bra ska ni veta! Med andan i halsen far man slanga i sig middan for att sen passa pa natt barn som behover min uppmarksamhet. Det har bloggandet tar ibland en hel timme eller sa att anns slanga ihop ett litet inlagg da jag oftast maste avbryta femtielva ganger da det ar nan som ska ha mat eller en bajsbloja som ska bytas. Pjuuu sager jag bara! Forsokte mig pa att trana pa gymmet igar ocksa, men knappt efter 2km lop fick jag springa ner till barnpassningen och denna gang en gratandes Noah. Ar det inte den ena sa ar det den andra. Igar kvall satt jag uppe till 23 och passade pa att fa lite egentid nar samtliga familjemedlemmar gatt och lagt sig. Skont och tyst med bara TV surrandes i bakgrunden. Jag satt och skar till de sista till mitt lapptacke som kommer bli ett ovekasst till Bart och min sang. Nu maste jag bara bestalla ratt sladd till min Husqvarna som fatt komma hit fran Sverige. Den bara vantar pa att fa bli anvand. Att sy for mig ar balsam for sjalen och nagot jag prioritera hur trott och hur mycket annat i vardagen som pockar pa min uppmarksamhet. S nu vet ni det! Jag sander en massa karlek till er mina foljeslagare    


Pussar pa er mina godingar

Dagens momma


Har shoppat lite grann nu i helgen. Bart tyckte det var dags att frasha upp denna for ovrigt hotta morsan. Hehe...men jag tyckte ocksa det faktiskt. Nar ar inte jag redo for lite shopping? Alltid! Det blev linnebyxor fran Roxy och en cool lite baggy topp fran Billabong. Brillorna ar mina gamla DG som alltid anger pa nasan har borta i solens land. Jag kopte aven ett par "mysbrallor" fran Victoria Secret med varsta coola leo-trycket langs benen. Megaskona och snygga.

Sen har jag scrappat lite och antligen fatt in alla bilder fran nar vi tog fina profesionella bilder i somras. Med lite snygga papper, lite bling och en rulle med  dubbelsidig tejp snurrade jag ihop detta album pa 30 minuter. Snabbt och latt ska det ga! Jag hade aven kopt klistermarken med fina passande citat som gjorde susen och satte pricken over iet. 

Barnens farfar och hans fru fick ett litet besok av oss ocksa och det verkade valdigt uppskattat. Gick ut och at pa en god restaurang till middag. Jag provade laxen och till det en massa goda gronsaker. Kor ju LCHF och det fortsatter ga galant. Forutom att ha haft sjukt lagt blodsocker i princip hela forra veckan borjar jag kanna mig ok igen. Ingen hunger i fraga bara darrig och virrig. Antar att det tar ett tag for kroppen att stalla om. Inget socker pa 1 vecka nu och heller inget sug alls. Det har fixar jag!
Lillan har varit lite pipigare i helgen. De dar 2 sma gaddarna verkar gora lite ont. Hon har fatt lite alvedon och gnager som en galning pa det mesta. Hon fick sitta med i uppe i matstolen igar nar vi at middag. Barts mamma var har och vi grillade T-bone med en massa goda tillbehor. Noah var i extas att se syrran sitta bredvid oss. Noah har fatt ett sant dar leksaks-kok med en massa kastruller och latsas mat som jag faktiskt hittade begagnat pa natet. Far ta bilder och visa hur roligt han har det. Idag blir det gymmet och sen ivag till verkstaden med jeepen som maste fa nya dack. Suger att punga ut med 5000 spann men sant ar det. Ha det gott mina vanner och njut haste vart ni an befinner ar.

Tandvark

Tror minsann jag kanner en till liten tand komma in i lillasysters underkake, alltsa nr 2 i ordningen. Hon ligger i bland och typ morrar av smarta sa stora tarar rullar ner for kinderna. Jag har faktiskt gett henne lite alvedon och hon somnade precis efter lite kak helt utamttad min lilla tosabit. Hon brukar ju kanppast horas sa nar hon val sager ifran maste det vara nagot galet med henne. Tror jag lagger in nagra bitringar i frysen ocksa sa att hon har nagot kallt att gnaga pa nar hon vaknar. Mina tuttar pallar inte trycket tyvarr!
Men kul ar det i alla fall att leka med alla koksredskap som brorsan rotar fram till mig! Speciellt denna mattsats :)
Noah ar helt frisk idag vill jag meddela! Han busar, hoppar, leker och ar tillbaka till sitt lite galna jag. Sprudlande glad att leka med farsan ar han med. Jag tog honom till var Dr pa vardcentralen igar da jag faktiskt misstankte en blindtarm eller natt. Han hade mattligt hog feber och lag ibland dubbelvikt av smartor i magen. Eller ibland ryggen och huvudet ocksa som han pekade pa. Lika bra att kolla upp tyckte jag. Men han fick en ok stampel av doktorn och val hemma efter lite alvedon kom han sakta men sakert tillbaka till sitt vanliga jag. Skont tycker jag och glad sa klart att det bara verkade vara nagot dumt virus. 
Idag njuter jag av att ha mannen min hemma och ar hyfsat pigg efter att fatt sovmorgon till 10. Tjoho sager jag! Noah slog upp sina bla redan 06:30 och Bart skuttade glad som en larka upp for att ta igen lite bus med sin alskade son. Lillan vaknade till cid 05 och var pigg som en mort. Hon fick ligga mellan mig och Bart en stund och passade da pa att trana pa att krypa, rulla runt at alla hall och kanter (in i mig och blev arg da hon inte kom runt). Till slut somnade hon om och sa aven jag. Idag ska jag till min alskade sy affar och inforskaffa lite artiklar till mitt eviga pysslande. Maste komma i kapp med lite scrappande och sen vill jag ju sy ocksa. Hoppas bara man och ungar vill samarbeta med denna morsans lordagsplaner. Just det, vi drar till Barts pappa for lite chill i poolen och mera bus. Sen middag ute pa nagon god restaunrang. Manga ljuvliga pussar och kramar till er fran lilla mig 

Sakta i backarna


Sa har glad och frasch kan man vara precis efter 4 km lop/ gang och lite styrketraning minsann. Desutom skotte sig ungarna exemplariskt i hela 45 min innan de kallade pa mig i hogtalarna. Lillan tyckte da det rackte och grat med tararna rinnandes langs kinderna. Sa fort jag kom in och tog henne i min famn sa slappte all oro och flickan blev glad igen. Tank att man kan betyda sa mycket for en sa liten tos. Noah lekte med sin kusin Caden ute bland de andra storre barnen och hade sa roligt hela tiden han. De 2 pojkarna kommer verkligen bra overanns nu for tiden. Kul att se! Trots att det var forsta gympasset pa ett ganska bra tag (har tranat innan Sverige resan, men da utan barnen) fick jag ett varmt mottagande av barnpassarna som kom ihag oss mycket val. De smalte sa klart nar de fick se varat nya tillskott Delilah! Ville kora ett pass idag med men Noah som har nagot konstigt med magont och hog feber sa det blir att ta det lugnt med barnen pa hemmaplan helt enkelt. Kanske att man far lite lappande och skapande gjort idag. Kanner kreativiteten gloda en dag som denna.

Lillan ar inte anns 5 manader och haller pa att lara sig krypa just i denna stund. Kolla bara sa hon haller pa! Hon kommer upp pa alla fyra och har till och med borjat gunga fram och tillbaka. Klart man ar stolt over sin lilla fisrumpa, men sakta i backarna lillan! Snart knatar hon val in overallt och ska pilla pa allt som kommer i hennes vag. Jag som har handerna fulla som de ar nu med att forsoka jonglera 2 sma, kommer om mojligt snart fa borja lagga i 5:ans vaxel for att halla kolla pa denna tjej. Hon ar sa stark for att vara sa liten. Kolla bara in den oversta bilden nar hon star pa ta i nan slags bage. Ibland tror jag hon staller sig upp pa fotterna sa som hon haller pa. Noah blir glad och stolt over sin syrra han med och ropar ibland: Mamma, JaJa (Delilah) kypa!


Noah och lillan leker mer och mer med varandra. Noah forsoker har trosta lillan med att lagga precis alla leksaker bredvid henne i hennes bouncer. Sjalv forsoker jag koka i hop lita kak. Bra da att ha en storre pojke till hjalps som borjar kunna underhalla sin syster riktigt bra. Underbara syn!
Forresten var vi pa kidsclub igar. Noah dansade och tramsade riktigt bra denna gang. Lillan hande med hon med. Sen trffade vi Cindy och Caden pa bounce street och hoppade rundor pa en massa uppblasbara studsemattor och stora trampoliner. Efter 45 minuter dar borjade Noah skrika att han hade ont i magen. Jag forsokte satta honom pa dass en stund for att se om han var bajsnodig eller natt men han bara totalvagrade. Likblek blev han och typ nasta klkte av smartan. Jag blev faktiskt lite orolig och visste varken ut eller in. Vi fick fara hem och da kom febern from hell pa besok. Krakte gjorde han en gang, men bara lite lite. Verkar inte vara magsjuka. Han ligger som sagt med feber idag med och skriker i bland hogt att han har ont i magen och huvudet. Far kanske ringa BVC och radfraga vad jag kan gora. Hoppas att han snart blir bra. Heller en skogstokig frisk Tarzan an en slo och ynklig liten pojke.  

Att sitta upp...


...tycker denna lilla tjej ar hur kul som helst. Nu sitter hon i 10-15 minuter helt utan stod och leker med sina leksaker. Hur gulligt som helst att se sina sma troll sitta pa golvet och snacka lite, dela leksaker och bara vara. Lillan tycker om att se varlden fran denna nya latitityd helt klart.

Noah och Delilah hittar varandra mer och mer. Har har Noah hoppat ner bredvid lillan i spjalsangen och bara mornar sig med henne. Lillan kan ibland fa sina sma skrattattacker nar hon far syn pa clownen Noah. Som nar vi satt och vantade pa att fa boarda planet fran New York sa sprang Noah runt henne och trummade pa dynorna pa alla stolar. Lillan asgarvade flera ganger at tokigheterna hennes bror stallde till med. Noah fick liksom vatten pa kvarnen och spelade allan annu mer. Det ar sanna stunder som far mitt mamma hjarta att smalta kan jag meddela. Da vill jag ha 7 ungar till ;)

Nu har det faktiskt borjat "svalna" har borta. Fortfarande stralande solsken och varmt som attan, men pa ett lite mer behagligt satt. Kanske bara typ 35 grader nu om dagarna och det mina vanner ar sa skont att man numera kan knata rundor med barnen i vagnen igen. Som haromdan nar det blev en prommis till lekplatsen har bredvis. Noah tyckte fortfarande det var for varmt pa rutchkanan for att kunna aka, men klattervaggen gick hur bra som helst. Han tycker det ar kul att sitta och "vila" pa bankarna som han ser pa vagen. Han far sitta pa fotstodet numera och hoppar da pa och av vagnen som han behagar. Hans vagnakande dagar borjar bli farre och farre.

Det har med att amma en unge med en splitter ny tand i underkaken ar verkligen inte en rolig historia. Han biter tag i slutet av amningarna nar hon bara chillar sa att saga. Eller om hon ar riktigt trott och arg precis innan hon borjar kan hon bita mig riktigt rejalt. Jag har nagra ganger skrikigt till riktigt hogt och ungen bara stirrar pa mig helt ovetandes om vad hon precis gjort. Sen bara flinar hon lite grann och fortsatter kaka. Vet ej im jag kan fortsatta amma henne om hon ska halla pa att bitas sa har. Hon kommer ju bita av mig allt jag har en dag. Har provat att borja ge henne lite ersattning men det ar verkligen ingen hitt hos denna tjej. Naja, vi far val lata tiden utvisa!
Har forovrigt borjat LCHF denna vecka, nu ska jag komma i mitt livs form. Sa jobbigt att kanna att kropp och sjal inte matchar pa nagot satt. Kan bara meddela att jag gatt ner ca 2,5 kilo alla redan. Sa klart att det bara ar en massa vatska som lamnat kroppen, men klart att det far motivationen att vaxa. Otroligt att riktig mat kan ha sana effekter. Inget socker och ingen cola light langre heller. An sa lange gar det hur bra som helst. Det ar bara att bestamma sig och sen bara ge sig fan pa det helt enkelt. Kommer ta och bege mig till gymmet har om en liten stund. Har ju barnpassning for bada barnen sa nu far vi "skola" in lillan ossa. Men eftersom hon ar den enklaste tosen att ha och gora med kommer det sakerligen ga galant. Langtar efter adrenalinkickarna som jag bara alskar och ser fram emot att kora jarnet idag. Aterkommer med resultat! Hoppas ni njuter er dag for det ska verkligen jag gora. Pussar o kramar

Det basta mor hade...


...satte hon pa bordet! Har sitter lillan mitt pa bordet hemma hos Matt och Cindy igar da vi firade Jolenes 54 ars dag. Hon sitter i Bumbo stolen som vi fatt lana och gillart skarpt. Hon fick for ovrigt sin 1:a tand haromdan den 8 de september (endast 4,5 manader gammal) och det innebar en hel del dreglande och en massa gnagande. Hon stoppar det mesta i munnen numera och verkar tycka det ar skont. Mindre skont for mina brostvartor som ibland far sig nagra nyp nar damen i fraga ar trott och kinkig. Hon rullar runt som en tok och staller sig i krypposition upp pa alla fyra nu ocksa. Vad ska det bli av denna dam? Ganska knasigt egentligen att se en san liten tos krypa rundor. Tar sig gor hon ganska langt utanfor bada filtarna som hon far ligga pa. Arg blir hon emellanat men glad ar hon for det mesta. Med den nya tanden kom aven en hel laddning i blojan och en liten stegring i temp. Foljer boken ar vad hon gor varan madame, men liiiite tidig ar hon minsann med det mesta!
Noah vackte oss jetlaggare kl 04:30 och far i huset fick en sovmorgon da jag var for pigg for att kunna somna om. Har faktiskt hallt mig vaken hela dan da jag haft for mycket jarn i elden som vanligt. Trots att trottheten gjort sig pamind ett par ganger har jag 2 ungar som behover sitt plus att jag faktiskt ville klippa lite lappar till mitt lapptacke. Min symaskin ar hitshippad nu forresten sa snart borjas har sys som en tok det vill jag lova. Noah stackarn vaknade med skyhog feber efter sin nap och jag fick kampa med att fa i honom en stolpilla, han gillart inte. Sen stack vi och handlade och kopte Subway till middag, lata som vi ar. Nu sitter vi har och plannerar framtid lite och jag kanner mig faktiskt tillfreds med var plan tills vidare. Borjar soka jobb har sa smaning om sa att vi kan spara pengar till allt som ska till for en Sverige flytt. Vi far se om vi far ihop det. Men jag saknar de mina allt for mycket for att kunna fortsatta sa har. Tur i alla fall att min man ar sa pass foglig och gor allt for att jag ska vara glad :) Puss pa er mina godingar

Vi fixade det efter bara liiite strul...


Forestall er sjalva att jonglera allt detta i typ 24 timmar helt pa egen hand. Tungt, vardefullt...SVETTIGT helt enkelt!

Som ni kanske forstod sa kom jag inte i vag i Torsdags som plannerat. Jag fick vanda i Kastrup och fara hem till Smorhalan igen efter att jag insett att det alltid ska strula nar man flyger stand-by. Men det gjorde absolut inget da jag och min alskade mamma fick mysa med ett glas vitt framfor TVn en sista gang. Dessutom fick Margit och Pontus leka och busa med kiddsen vilket de inte alls hade nagot emot, snarare tvartom. Det finns inget ont som inte har nagot gott med sig, eller hur? Tacka vet jag min fina bror Patrik som kom med till Kopenhamn hela 2 ganger for att hjalpa mig med vagn, vaskor och ungar ocksa. Utan honom hade det varit lite mer struligt om jag sager sa. Fatta att han foljde med sin syrra pa sina lediga dagar, det kallar jag 100% karlek.   

Nu ar vi har igen minsann! Sitter och vantar pa pizzan som vi bestallt efter typ en 4 timmar lang nap tidigare idag. Noah var sa trott att han i princip bad oss att fa ga och lagga sig igen. Tog mig sjalv 30 minuter att anns ta mig ur sangen och vakna till liv. Man vill ju kunna sova ikvall sa man far bara tvinga sig upp. Resan gick faktiskt bra forutom en rutten flygvardinna pa den langa flighten som forpestade oss lite grann. 6 timmar in pa resan hade Noah sett pa film, ritat med sina kritor och lekt med alla sma leksaker typ 2 ganger om sa just nar hon kom forbi med dryckesvagnenn stod Noah pa huvudet i sin stol. Hon bara kom och viskade att folk runt omkring oss borjade bli sura pa att Noah levde sa mycket bus. Jag bara fragade om de varkligen hade sagt det till henne eller hur hon da kunde veta detta. Hon bara nej, men jag kan se det pa deras miner. Sen foreslog hon pa ett sant dar nedvarderande sett om jag hade provat att leka lite med honom eller rita? Det visade sig att hon sjalv var typ 40 bast och inte hade egna barn. Dessutom papekade hon nar jag tog ord i min mun att hon minsann visste att jag flog buddy-pass och att jag skulle passa mig. Jag vet inte varfor men arg och ledsen blev jag och tararna sved i ogonen pa mig. Folk runt omkring mig var sma anglar kan jag meddela och kom till och med fram och holl lillan sa att jag kunde ga in pa toan och byta pa Noah. Det kallar jag godhet.
Delilah sa inte ett knysst pa hela resan forutom da Noah rakade klamma hennes tumme i den uppfallbara brickan, medans hon satt lugnt och fint och lekte i min famn. Hon bara borjade gallskrika och tararna sprutade. Trodde ett tag att tummen gatt av da den blev riktigt rod/ bla/ lila och for att lillan som annars ar den tystade bebben bara grat och grat. Ajajaj sa ont det gjorde i mitt mamma hjarta att se henne ha sa ont. Fick bli en rejal amning pa det for att hon sedan skulle somna helt utmattad i den lilla sangen flygpersonalen hangt upp pa vaggen framfor oss. Annars hangde hon med i babybjornen pa var mellanlandning i NewYork, genom all security, genom passkontrollen och slutligen upp pa var sista flight over till Phoenix. Bada barnen somnade som stockar innan vi anns lyfte da det nu var deras ordinarie sovtid hemma i Sverige. Jag passade pa att se pa lite film och sova om vartannat. Nu borjade jag kanna att resan tagit ganska hart pa mig och hur drygt det hela borjade bli. Det tar ju anda 4,5 timmar fran NewYork till Phoenix sa ni kan ju sjalva forsta att efter 8,5 timmar over Atlanten borjade jag langta som en dare att snart fa lite avlasting och den dar stora feta kramen fran Bartan. Forsta stolheten i Noahs ogon da han fick syn pa sin absoluta hjalte Bart och Lillan sken ikapp med solen nar aven hon fick se sin pappa. Jag bara smalte till en liten pol da jag fick syn pa min stiliga man. Nu har vi lite familjemys pa schemat efter att vi missat en hel manad tillsammans. Men saknar gor jag precis varenda kotte hemma i Sverige...
...vem skulle inte sakna detta egentligen? Har fattas bara storebror Rickard och lillasyrran Ida men annars ar det mammas hela barnaskara. Kan ni kanna gladjen och karlekn vi har i varan lite tokiga familj? Underbara manniskor till tack for en alldelels underbar mamma med en himmla massa javlaranamma. Tack for att ni finna och forgyller mitt liv!

Crazy times




My heart is filled with so much love when I see these pictures. All these crazy fun times is yet again comming to an end. I don't know how much longer I can do this. Everytime I say goodbye it's like a little piece of my hert i ripped out. Because no matter how you look at it, this is life. Spending time with all these wonderful people is life. I am looking forward for when Jenny, David and Milo are comming to Arizona this winther though and it's nice to get back to sunny blue skies everyday again. Bart has promised me that a freaking big hug is waiting for me at the airport so of course I do have lots to look forward to again. I will get back to work this fall a couple of weekends a month, mostly to get out and socialize a little again. I am going to try to get to know my neighbours a little better just to not feel as freaking lonely as a do over there. I have to say that is the hardest with all of this,  the loneliness. Can you just imagine going from all of the commotion that I am surrounded with when I am over here to doing everything on my own over there. But you know what, I have the power my self to try to make it better. So that's what I will do! Silly Dilly just fell asleep for a little nap and I hear Noah playing with Pontus on the bottom floor. My cousines and Britta are comming later to say goodbye so I will have to get back to packing, prepping, doing laudry and printing out all the information for tomorow's trip. I 'll be back again!  

Sick mommma

Awsome food all weekend together with some of my favorites. Jenny and Milo came and spend the night and the boys had so much fun. Busy times with all of us gathered but we have so much fun. We had some really good BBQ for dinner saturday and sunday my mom made pork roast and other yummyness. It was all deliscious. I am sick today though. After we went to yet another fleamarket I started getting the headace from hell and than a really high feever. It sucks getting sick when you have 2 small ones to look after constantly. Thank god I have Margit to help me with Noah, keep him busy with lots of play and some youtube. Pontus also helps me out and I don't know what I woold do without them. Margit took Noah to the playgroud whil we went to the fleamarket so that he could get rid of some of jus energy. When naptime came around 2 pm my two kiddos both fell asleep and I joined them. We all slept so good for like 2 hours and now I am strating to fell a little better again. I don't have time to be sick, life's too busy for me right now. Caroline, Ida and their boyfriensd joind in this night to hang out with all of us for a little while. Noah is sleeping right now, Delilah is being passed around between everybody and I will join them for some Swedish Idol on TV before I hope for an early ending in bed. Tomorrow I have a playdate with 2 girls from highschool and hopefully I am ready to tackle all of the commotion tomorrow will bring. I hope I will fell better so that I can go for a walk with Tarzan, he absolutely hate to stay insode and be bored out with his sick momma.  Enjoy the pics from this weekend untill next time


Check out these thighs and all her folds. So cute if you ask me.

Noah like to give smootches to everyone. Cute little boy of mine!

Sweet baby Dill pickle is enjoying the world from another level in Milos old swing. She doesn't like to lay down flat at all but tries to rise as soon as she gets the chance. Her favorite thing to do is to stand up and to dance the hula dance.

We may be loud and we may be many but the love in this household i overwhelming. I love you guys so much. I am so lucky being surrounded with all of you. Lots of memories have been made this weekend. Britta can sit and play with Delilah for hours and her and my mom are the best nannys.

Days when you are sick and can't take care of your kids the way you are used you wish Bart could be here. He had a bithday over in America yesterday and a day like that you wish you could be with him more than ever. I saw some movies from his party with the fam over there and as always it looked like they had lots of fun. I can't wait to give him smooches and hug him like never before my sweet little hubby.  Happy 31st Bart! I love you so much!

Busy momma


It's nice to have such a little girl that fits into the closest laudry basket when I need to chase after Noah. She doesn't mind it as you can see. I don't know any baby more realxed than our Dilly. 

Delilah likes to hang around with mommy in the BabyBjorn. Just check out the cute little shirt and hat, my mom made for Milo, she is now wearing. Isn't she lovely? Thank God for her being so easy going not asking for anything but some food and love every once in while. It's staring to get pretty cold here right now so clothes like these are a must now a days. BabyBjorns comes in handy when you have a wild little boys running around everywhere.

Kiddos are sleeping and it's 8:30 pm. This momma is a tired but very happy. From the moment my little Tarzan opens his blue eyes in the morning around 7 ish our day begins. In and out of the house, chasing tha dogs, up and down the stairs, standing on his head in the coach while he chomps down on a carrot...crazy wild boy that keeps his mom on her feet, that is for sure. He loves to balance on the neighbours wall, as you can see from the pic above, that gets taller the further he walks on it. Scares the crap out of me when I see him up there. 
I took him to a very fun playground today with lots of swings, slides and even some animals. He got to get into the big area where they kept the rabbits and he absolutely loved to feed them some carrots. I left Delilah at home sleeping while my mom watched her. It's was nice to get some time just for him. Too bad he took a giant crap and I didn't bring the diaperbag to change him, so we had go home after 45 minutes. Ofcourse he balled his eyes out before I got him to let go of the swing he was sitting in. Poor little guy, he could have kept playing for another couple hours easily.
The other day I was sitting nursing Dilly when he runs into the house from the backyard screaming: Mom, I got it! I see it's a BIG spider he so proudly is showing me and I start screaming and jumps up with poor silly Dilly flying and so does my boob all over the place. Noah threw the spider at me in pure pannic and I screamed even more. I am trying really hard not to freak out so that he doesn't pick up bad spider phobia too. It's sucks!
Jenny, David, Milo, Caroline and Ida came over today and as always it's pretty caotic with all of us together. But I love it! I'd rather live like this all the days of my life than one single day alone with no sound a all. There is so much laughter and we all have so much fun I don't want the night to end. Noah and Milo play together really good except a few occational fist fights ;) Silly boys! Noah didn't nap today and fell asleep in one second when it was time for bed. Dilly fell asleep like 10 minutes later. I love when they syncronise, wich happens more often than you'd think. See ya later aligator...like Nono says 

RSS 2.0