Tack snalla mormor


sager Noah for julklappspengarna han fick av dig och Lasse! For slanten blev det ett par Levis jeans, 3 snygga t-shirts, 2 pyamaser. Nu ska det bara inhandlas ett par nya skor, kanske Vans for att fa den kompletta coola looken till ungen min. Jag lagger in fler bilder pa inkopen till gossen senare, men visst blev han fin min lille Noah!? Sa tusen tack igen lilla mamma, du ar bast som tankte pa Noah och skickade honom en slant. Han behovde verkligen nya klader da han har vaxt ur, eller pa nagot vanster fatt hal, pa de flesta av hans gammla klader. Jag sager bara: Tarzan! 

Tjockismagen vaxer och frodas, har i vecka 23.

Noah alskar sina sma bilar han fick av oss och farmor Jolene i julklapp. Att dessa sma bilar kan vara sa roligt, det kan nog bara riktiga buspojkar forsta. Han kor omkring med de overallt och tutar och kor hej vilt. Han sager Car till de, inte bil som jag forsoker lara honom att det sa fint heter :) Naja, forstar mycket det gor han i alla fall. Nagot annat han lart sig nu sist ar ordet MIN och han vill att man ska forsoka ta hans grejer och saga min tebaks och liksom ha en liten dragkanmp Om prylarna. Sa gullig ar han! Idag larde han sig saga ordet Måne ocksa. Han har namligen en bok med en stor måne pa varje sida som man kan trycka pa for att fa den att lysa. Efter att han horde mig saga Måne ropade han ut precis samma. Han ar otroligt snabblard min lille gosse. Roligt att se hur snabbt han utvecklas! Om han gor nagot han inte borde har han nu lart sig saga ordet: BAD (ajabaja) samtidigt som han peka med sitt finger. Ibland kommer han fram till mig eller Bart oh gor sa och da forstar man att han har hittat pa nagot bus nagonstans. Hehhe...liten men pahittig minsann! 

Har sitter han i en bil i varuhuset. Hade tyvarr inga slantar men inte gjorde det nagot. Han hade lika roligt anda och hoppade i, ur och pa denna bil i 15 minuter tror jag.

Josse e suuuuk...


...men kan endock bjuda pa nagra bilder fran julfrandet den 23 dec hemma hos Barts pappa Mike och hans fru Beth. De hade verkligen gjort det sa mysigt med god mat och spel och lekar.

Vi vuxna spelade en lek som heter White elephant dar alla kopte en tramsig men rolig present for 5 dollar. Sen spelade vi UNO och alla fick byta med varandra hej vilt. Barnen vantade ivrigt pa att fa oppna deras presenter under granen.

Av farfar Mike och Beth fick Bart en megastor brandbil och baseball-klubba, golf-klubba och bollar. Han tyckte det var mycket roligt att oppna presenterna och visste precis vad han skulle gora. Med stora glittrande ogon slet han upp sina paket.

Har rade lite kaos i rummet pa dessa bilder. Alla far sina julklappar fran farfar och papper far over hela rummet. Ljudnivan var HOG om man sa sager. Men mycket mysigt och trevligt att se alla barnen och hur de alla borjade leka med sina gavor med stor entusiasm.

Sa gullig han ar min lilla plutt- Noah. Vi vuxna fick kuvert med "lite" slantar i. Mycket nice och valbehovt klirr i kassan och det tackar vi artigast for.
Nu ska jag ga och kurrera min sjukliga kropp. Har rakat pa en rejal forkylning med nastappa och hosta. Har ju redan gatt pa en AB-kur i ar och skulle bli valdigt glad att slippa kaka mer piller. Min lille Niah har haft en bihaleinflammation han med och far AB han med nu. Trodde det stackars livet skulle hosta upp sina lungor. Men han ar pa battringsstigen nu i alla fall. 
Poss och kramar  pa er mina godingar 

God jul till er alla fran oss alla


Vad kallas detta? Riktig karlek! Ville bara skriva nagra enkal rader harifran oknen till er alla som laser min lilla blogg. Hoppas att ni myser och njuter av julen tillsammans med era karlekar. Det ar precis det vi gor har i alla fall. Med denna bild forevigade vi aven denna juletid 2010. Ar sa otroligt stolt over min egna lilla familj, min fina man som jag fortfarande efter manga ar ar galet kar i och min tokigt goa son. Till och med ett litet flickebarn som fortfarande vaggas till ro i min mage, finns aven med pa denna bild. Underbara tider i mitt liv.

Hur ar det mojligt att jag, en enkel tosabit fran Sverige, och bart min alskling kunnat fa till denna underbara gosse? Ar han inte bara sa sot att hjartat smalter ihop till en liten liten pol? Det tycker ju sjalvklart jag!

Vet ni vad? Igar fick jag julkort fran min lilla Daisy ocksa. Hennes nya agare Alf och Gunda skickade mejl pa min lilla parla och nar jag oppnade det fick jag en smarre chockartad upplevelse. Jag brast ut i grat och skrik och tararna bara forsade ner fran mina kinder. Som jag saknar henne min lilla Daisy. Ett ar har gatt sen jag sag henne sist men som jag tanker pa henne fortfarande. Goda nyheter fick jag ocksa hora. Numera har hon gatt upp 2 kg muskler, vilket ar mycket for en 1 meters lang muskel som hon ar. Jagar gor hon med och ar dessutom riktigt duktig pa det. Hon alskar att ligga framfor brasan och vill helst stanna inne nu nar det ar sa kallt. Sa roligt att hora att hon har det bra. Jag ser fram emot dagen jag far se henne igen. Hon kommer garanterat att bli sa glad att hon studsar ner mig av gladje. Jag kommer sa klart storbola. Ska fraga om jag kan komma nu i februari da jag och Noah kommer hem till Sverige igen. 
 

Sluta aldrig trana...

...eller borja NU om du ej gjort det innan! Sa underbart harligt det ar gott folk. Endorfinerna bara sprutar i hela kroppen och lyckokanslan infinner sig i varenda cell. Jag ar kar! Jag har bestamt mig for att inte lata ner mig som jag gjorde nar jag var gravid med Noah. Denna gang ar det josse som haller igang kroppen och mar som jag fortjanar. Nu ar jag som sagt i vecka 22 och lillan i magen mar fint, sa da finns det inga ursakter langre att inte satta roven och flasket i spinn. Idag ar det onsdag men Jossan har redan fatt in 3 pass denna veckan. Det blir inga loppass for min del for att skona mina slitna och trotta fogar, men konditionstraning pa 30 minuter i andra former far jag in i alla fall. Sen blir det harligt pumpande med vikter ca 45-60 min. Det hela avslutas med en skon stretch sa att det overhuvud taget gar att rora sig dagen efter. Har blir det alltsa inga pensionars langder i poolen langre utan nu har jag alltsa lagt in en hardare vaxel och jag alskar't. 
Min teori ar: For att fa energi MASTE du gora av med energi. Jag tranar for att ma bra, for att min kropp och min sjal alskar det och for att jag alskar mig sjalv. Det finns inget battre satt att ge sig sjalv karlek. Dessutom ar det underbart att trana for att ma bra: Inte for att ga ner i vikt! Slippa jaga kilon och minskade centimetrar runt midjan och bara trana for att NJUTA. Prova ni med och vagra bli ett trott och slitet flaskberg over jul! Idag ska jag kopa ingredienser till min lyxiga och nyttiga musli, men forst ska jag plugga lite lakemedel/ farmakologi och antligen fa min legitiomation har borta. Njut av dagen och ta hand om varandra och dig sjalv.
 
Har en lat som gor mig glad och satter fart pa kroppen. Lyssna och glads

Julkul


Lille bus Noah ar det storsta kak-monstret i varan familj tatt fore Bart och sen mig. Har ligger han och glassar med en cookie i soffan den lille liraren.

Att lasa ar hans favorit-syssla ever. Sa roligt och han sager till och med bok (bo) och springer glatt och hamtar en bok om man fragar honom om han vill att mamma ska lasa. Sa duktig ar han minsann och en riktig ord-explosion pagar just nu for fullt. Han verkligen sprutar ut ord efter ord bade pa svenska och engelska. Nu har han lagt till car, dog, glass, bajs, potta, snor till sin repertoar. Harligt ar det att se och hora han utvecklas just nu!

En annan stor-favorit ar ju sa klart den basta av pappor Bart. Han och Noah har en underbar realtion och har sitter de och myser som vanligt med Noah tatt intill Bart.

Jag och Cindy lyxade till det rejalt haromdan. Pedikyr med tillhorande massage och fina sma naglar fick man nu med jul och nyar till ara. Matt tag hand om Noah sa att jag kunde fa denna valbehovliga tid till rekreation. Sa harligt och verkligen nagot alla mammor borde unna sig sjalv da och da.

Igar kakade vi harlig middag med Matt, Cindy och Caden. Det blev Outback med harlig steak och annat gott tillharande. Mumma mumma var det! Efterat korde vi vidare till ett omrade dar man far traffa tomten och titta pa finfina juldekorationer folk sa generost bjuder pa. Kolla in kon som leder fram till Santa. Alla barn star uppradade och vantar pa att fa sitta en stund pa tomtens kna och beratta vad de onskar sig i julklapp. Efter 15 minuter var det sa Noahs tur.

Men innan dess passade han pa att sitta och florta med elfsen. Kolla in sa han myser med de. Dessa tjejer satt och samlade mat till behovande familjer i dessa juletider. Sa sota vr de! Om jag bara vetat hade jag ju tagit med mig nagot att donnera men v kan ju alltid kora dit idag igen.

Jag har pratat om tomten nu en manads tid och Noah kallar honom nu Toto! Han alskade verkligen tomten nar det var hans tur att fa traffa honom. Han pekade glatt pa honom och var inte alls radd. Han sa toto till honom och tomten bara skrattade. Nar det var dags att lamna hans kna sa borjade Noah grata och ville inte lamna denna magiske man.

Caden gillade verkligen inte tomten och skrek som en stucken gris.

Vi korde vidare till templet och tittade pa alla dekorationer dar ocksa. De hade en helt underbar kor som sjong helt fantastisk julmusik. Det var proppat med folk sa tyvarr inte manga bilder fran detta.

Familjen Mendonca med lillan i magen. Nu vecka 22 minsann.

Vi hade en mycket trevlig afton tillsammans. Nu kanner man att julkanslan infinner sig mer och mer och det gillas verkligen.

Kunde inte lata bli...


Igar gick vi in i vecka 21 (20+0) och eftersom vi numera vet att det ar en liten flicka pa jasning i min mage sa kan ju jag inte lata bli att inhandla dessa sma godbitar. Det blev tva sommarklanningar i stl 3-6 manader och aven 2 urgulliga bodysar i stl 0-3 manader. Vi alla vet att vi Mendoncor far stora bebisar sa det blir inget minismatt har inte. Dessutom vet man ju denna gang att de sma liven verkligen vaxer sa det knakar den forsta tiden och vissa klader hinnar man darfor inte anvanda mer an en gang om man har tur. Men visst ar det kul att kopa klader och sarskillt till flickor eftersom det finns sa mycket fint. Det borjar bli mer och mer verkligt att vi snart ska fa en till liten familjemedlem och en tos dessutom.  

Sen blev det denna supermysiga filt till lillan. Kolla in texten broderat pa kanten: Thank heaven for little girls. Noah har en liknande filt fats bla som fortfarande ar hans favorit. Darfor tyckte bade jag och Bart att detta skulle bli lillans mysfilt.

Rakar man saga ordet glass eller om Noah ser det pa TVn sa springer han in i koket och bankar pa frysdorren minsann. Han vet vad han vill ha! Har sitter han nojd och smaskar i sig en god liten isglass. Hjartat mitt smalter av karlek till denna gosse. Han ar valdigt forstandig och snackar numera valdigt bra. Nu sist har han lart sig saga God Jul (Go Ju) och mormor (momo). Bada sager han sedan langt tillbaka. Det roliga ar att han lar sig efter att hort mig eller bart saga ett ord till honom en gang. Smart och snabblard min lille pag!

Vi passade Noahs kusin Caden haromdan. Har sitter de och busar ihop. Sota ar de minsann och leker battre och battre for varja gang.

Magen min vaxer och lillan gor sig ofta paminnd med an massa sparkar, kickar, buffar och allt annat  hon har for sig dar inne. Just nu mar jag finfint. Behover inte langre sova pa dass da nattpinkandet har lugnat ner sig.
Illaaendet existerar inte langre och magen ar ganska liten och natt an sa lange. Energin har kommit tillbaka och nu har suget efter gymmet kommit tillbaka. Jag mar ju sa grymmt bra av att trana och far ett harligt lyckorus for resten av dagen efter ett pass. Idag blev det 8 km cykling och 6 ovningar rygg och ben (totalt 1,5 timma). Sa otroligt skont och valbefinnande. Nu kanner jag lite knak fran mina fogar men hoppas det lagger sig snart. Noah har lagt sig ner for en tuppis och da passar jag pa att luta mig tillbaka i soffan och VILA (las titta pa TV och halvplugga). Jag mar riktigt bra nu faktiskt och kanner den dar sprudlande graviditets-gladjen!
 
Min alskade gull-Bart ar snart langledig over jul och nyar och det ska bli sa mysigt att bara umgas och ra om varandra lite grann. Helgerna gar ruskigt fort och innan man vet ordet av sa ar det dags for veckans jobb.
Ibland ar det omojligt att fa en pose med denna vilde. Han har en miljon myror i brallan!
som ni kan se har! Han vill hellre plocka bort alla kulor fran denna lilla julgran jag fick av Bart haromdan. Busiga lille pojk!

I melt...


Man blir ju helt foralskad i allt och alla nar man hor denna underbara lat. En riktig klassiker som spelades jamt och standigt hemma hos oss nar vi vaxte upp. Laten paminner mig om hur tokigt kar jag ar i min Bart och hur lyckligt lottade jag ar att han ar min.
Idag blir det lite julklappsinhandling for min del. Kan behovas fa lite julstammning i min kropp. Det ar lite svart att fa nar det ar sa pass varmt och jag fortfarande knatar rundor i flipp-flopps har borta. Jaja, man ska val inte klaga :) Solen skiner och jag tror jag fatt 3 droppar regn pa min panna sedan jag kom hem fran Sverige for 2 manader sedan. Men visst ar det knasigt! Hemmavid ar det 2 dm sno och har ar det som en harlig svensk forsommar.  

Jag ar har...


...men mitt hjarta ar hemma :( Gud vad jag saknar er alla, familj och vanner! Det gor ont i mig och jag faller en tar!
Nu projekt: Vision Board. Vill hitta fokus igen, kanna gladjen och livet sprudla inom mig! Behover lite konkreta mal och drommar just nu for att komma pa ratt kol igen!

It's a girl!


Igar var vi alltsa pa det plannerade ultraljudet. Jag var sa nervos och pirrig att se hur allt sag ut dar inne att jag sag mitt hjartat hoppa utanpa kladerna. Bart kom hem tidigt fran jobbet och Jolene kom och passade busungen at oss. Bart och jag satt spanda och tittade pa medans vi fick se var unge. Allt var helt perfekt och vi sag ett hjarta som klappade 152 s/ min. Vi sag fotterna och benen som sparkat mig dar inne sedan 4 veckor tillbaka. Tva sma fina hander fanss ocksa pa plats. Till sist fragade Dr om vi ville se nagot mer och sjalvklart bad vi henne kolla upp om det var en flicka eller pojke. 1 sekund senare sa Dr att det fanns tre streck och att det allts var en flicka. Jag blev sa lycklig att jag borjade bola, tararna bara flodade ner. Bart och jag tog varandda har i handen och kunde nog inte riktigt forsta vad som sas. Vi ringde alla och berattade de roliga nyheterna. Ohh vilken lycka, en liten tos. Jag har trott detta sedan dagen da jag satt med plusset i handen. Jag visste att det var en flicka redan da. Dessutom har jag ju matt illa och fatt finnar som varsta tonaringen, men nagot inom mitt lilla moders hjarta vissta jag om att det var en liten flicka som skulle komma till oss har nast. Nu bar jag lillan under mitt hjarta nagra mander till men den 1 Maj ar hon sa valkommen sa. Da har vi lite tid att fixa och dona, sy och virka klader till min lilla sessa.

Har ar den fina ryggraden. Man blir makta imponerad varje gang man tanker pa naturens underverk och att allt bara funkar och blir till en perfekt liten manniska. Livets mirakel. 
 
En bild pa flick-delen fick vi ocksa!
Ohh vilken lycka jag kanner nu! Noah ska bli en helt underbar storebror till en valskapt helt fantastik lilla syster. En av varje! Bart och jag kommer vara de lyckligaste foraldrarna till 2 underbara barn.  Som Ronjas mamma Lovis sa: Har jag bestamt att det ska bli en Ronja, sa blir det en Ronja! Jag har ju sjungt Majas visa for lillan i magen sedan langt tillbaka, nu antligen fick jag veta att jag hade ratt.
 
Bart och jag har lange gillat och spelat denna lat och har snackat om att varan dotter ska heta sa som huvudinnehavaren i laten heter: Delilah! Bart och jag hade ju lange ett langdistansforhallande, han har och jag hemma i Sverige. Det var val darfor vi bade foll for denna lat. Bart och jag har sjungit Hey there Delilah, what it's like in mommys belly! Ska smaka lite pa namnet ett tag nu nar jag vet att det ar en tos dar inne, men jag gillar't skarpt.
Njut av det dyrbara livet min van. Tra onoblicken, de stora och de sma, pa livets halsband. Jag gor det varje dag! Det finns sa mycket att vara tacksam for har i livet om vi bara oppnar ogonen och hjartat och ser det!
Puss pa er mina godingar 

Harlig sang man bara vill dansa till


En lat som satt sig pa hjarnan efter att jag sett och hort jingeln till Honda-reklamen har borta. Himmla bra tycker jag i alla fall! Enjoy och dansa loss lite gott folk!

Vecka 19 nu minsann


Ja, sa har ser det lilla livet numera ut. Borjar med andra ord vaxa rejalt nu! Aven om de flesta som flerbarnsforaldrar alltid sagt till mig att man inte har tid att tanka pa andra graviditeten pa samma satt man gjorde med forsta, sa njuter jag lika mycket, om an kanske mer denna gang. Nu vet man liksom att det ar over imorgon typ och jag njuter av sparkarna, buffarna och de sma rorelserna man kanner av det lilla livet dar innne pa insidan. Jag kan halla med om att det gar valdigt fort denna gang, hur hamnade jag i vecka 19 liksom? Men jag njuter av vara har och nu denna gang pa ett annat satt. Jag vet ju om att det kommer en dag da allt ar over och man saknar den dar kulan. Dessutom njuter jag av att bara vara Noah, jag och Bart i familjen. Snart ar det en till i familjen, vilket sa klart ar underbart, men jag alskar verkligen uppmarksamheten jag kan lagga helt och hallet pa Noah plutten. Jag hade tankt att vi skulle ga till fotografen och plata lite for att minnas denna underbara tid. Far se om jag kan hitta en ledig tid nu i busy juldagar. Imorgon ar det i alla fall sa antligen dags for RUL och vi ska fa se vem som gommer sig dar inne, kanske en mini-Josse eller varfor inte en mini-Bart till? Vad det an blir kommer jag sprudla av gladje av att fa beskada det lilla livet och att se att allt ar okej, precis som det ska vara!
Har har vi forra arets portratt hos fotografen. Noah var 5,5 manader gammal har och bara sa liten men redan sa full i karlek och bus. Gud sa vardefullt det ar att ha tagit tiden att ga till fotografen och nu ha dessa guldklimpar och den underbara tiden vi hade tillsammans for alltid sparade.

Jag fylls av sa mycket gladje och karlek nar jag ser dessa bilder. Jag kan inte fatta att Noah var sa liten da och att man liksom inte njot mer an vad man gjorde. Jo, det ar klart att man njot. Men pa ett satt langtade man framat hela tiden och njot inte av att vara precis i sekunden och bara suga upp allt det underbara livet hade at erbjuda just da. Jag kan arligt saga att jag jobbar med det varje dag i mitt liv, att vara precis har och nu. Inte langta eller onska att tiden var en annan. Jag tycker jag blir battre och battre pa det men det ar svart ibland.
 
Gud sa goo han ar min underbara Noah. Han sitter och ser pa bollibompa nu i skrivande stund och jag hade tankt att ga och ata upp honom lite nu om ni inte misstrostar. Jag ska ga och njuta lite av att ha honom precis har och nu och be honom att inte bli storre an han ar just nu. Som min mamma alltid sager: Man lanar bara sina barn en kort stund! En dag kommer han inte att behova mig pa samma satt han gor nu, han kommer flytta hemiifran, gifta sig med en harlig tos och skaffa sina egna barn! Sa nu ska jag leva i stunden och njuta av att han ar 17 manader och alskar sin lilla mamma!
Njut av stunden mina vanner. Snart ar vi gammla och livet har gjort sitt. Nu har jag inte tid att sitta har mer, jag maste leva! 

RSS 2.0