Balsam for sjalen...


...att vara tillbaka pa gymmet igen . Det ar nasta som om det bubblar upp en massa till ytan nar man joggar dar pa lopbandet. En massa angest och skit svettas liksom ut ur kroppen och man far en kick som ar helt jakla magisk. 4 km lop pa 30 minuter fick bli min uppvarmning och sen lite rygg pa det, vilket ar min absoluta favorit muskelgrupp. Jag vet ej varfor, men det biter liksom tag i hela kroppen. Det ar natt med doften av svett och blodsmaken i munnen som ar svar att motsta. I am hooked och jakligt glad att vara tebax. Nu jaklar ska det trimmas rumpa och formas snygga armar. Vem ar pa? 
Bart, jag och barnen kommer att aka tillbaka till dar allt borjade, Hawaii! I slutet av Juli kommer Bart ta en veckas semester och vi plannerar att aka tillbaka till de magiska oarna. Vilken o det blir far vi helt enkelt se da det hanger pa lediga flygstolar. Men vi kommer alltsa snorkla, sola, dricka MajTais och Lavaflows, kanna den sammetslena sanden mellan tarna och bara NJUTA. Bart och jag rakade ju springa pa varandra dar for snart 8 ar sedan och har Hawaii att tacka for mycket. Forsta sa underbart att fa ateruppleva magin. Jag ryser i hela kroppen just nu. Aloha sager jag till er mina vanner. Jag ska nu njuta av en god natts somn (om nu inte fullmanen vill natt annat det vill saga). 

Mahalo :)

Busy days


Godmorgon sager jag borta fran oknen. Ibland rullarna dagarna forbi och man hinner knappt blunda innan det ar dags for en ny. Helgen har passerat alldeles for fort om du fragar mig. I fredasgs kom en polare till Bart och hans fru och barn hit och vi umgicks medans jag fick mitt har iordninggjort. I lordags for vi pa lite poolparty vid lunchdags och Noah var mer tokig i vattnet an han nagonsin varit. Men trevligt hade vi det. I sondags blev vi fotograferade av Barts andra kompis fru. Hon tog hos till en vacker plats mitt ute i oknen och vildmarken bredvid hoga berg och en stor sjo. Hon ar riktigt duktig och det var kul att fa bilder tagna av henne. Kommer nog fa bilderna hemskickade om 1-2 veckor och ni kommer sjalvklart fa se resultatet. Stallet var verkligen vackert som sagt men usch nar jag tittade ner i backen: dar fanns det en miljon sma hal fran djur av olika slag och glad ar jag som slapp se nagot obehagligt sticka ut. Det anda jag sag en massa av var stora mordar-myror overallt. Men jag kan garantera er om att det aven fanns mordar-spindlar och skorpinjoner nere i backen. Sag pa nyheterna haromdan om en 6 manaders som blev stucken av en skorpinjon som lag i hennes spjalsang. Detta lilla barn dog nastan minsann och var nog pa sjukhuset en manads tid. Sa man ska verkligen ha respekt for dessa kryp som vi delar oknen med.   

Har pysslat lite ocksa. Bland annat dessa fot- och handavtryck han jag knapat ihop. Noah ar mycket stolt over dessa verk och talar garna om for mig att den ena tillhor Delilah och den andra Nono. Som han snackar nu alltsa. Haromdan sa han: Nono eat apple car! Bart back home work! Han satter alltsa ihop ord och bildar langre meningar pa egen hand. Lika stolt och faschinerad blir man varje gang. Man kan verkligen saga att det hander en del pa 2 ar bara genom att titta pa sorleken pa handerna och fotterna. Har ocksa kopt prylar till mina scrapbooking projekt som jag ska borja med har nu snart nar tid ges. Maste bara bestalla typ 400 bilder forst. Kul tycker jag att gora nagot annat med sina bilder an att bara lata de ligga pa harddisken och damma. Nej har ska pysslas sa att vi faktiskt har riktiga minnen att titta tillbaka till om nagra ar.  

Noah ar glad i sin syster han. Han ar alltid snall och overoser henne med pussar och kramar i massor. Kolla bara pa bilden har over. Han har hamtat en kudde sa att han ka ligga och mysa precis bredvid henne. Men igar nar Noah inte kunde hitta sin flaska sa jag till honom att jag sag den bredvid Lillan som lag i sitt gym. Han letade och letade och kom tillbaka och papekade att han fortfarande inte hittat den. Nan sekund senare horde jag lillan skrika och jag kollade genast bort till henne. Hon lag typ 2 meter utanfor sitt gym och Noah letade under gymmet efter sin flaska. Busiga lille gosse. Svart ibland att forsta att lillan ar liten och omtalig. Men det var ju jag som sa at honom att leta hos lillan. Slutet gott i alla fall. Ingen storre skada skedd.

En bild pa Noah da han ar i full gang att bada haromdan. Bart och John ar i vattnet och kan inte annat an att beskada hans upptag. Jag och lillan tyckte minsann det var pa tok for varmt och holl oss till skuggan eller inne i huset huset.

Sa har ser jag ut i haret mitt nu. Hon fixade mest den trakiga utvaxten med en del ljusare slingor, men jag ville behalla min egna morkare nyans da jag verkligen avskyr att behova fixa utvaxten hela tiden. Idag ar det tisdag redan och jag ska ga och fixa lillans pass igen. Nu hor jag henne knorra inne i sin sang. Tanker nog dra till gymmet nar Bart kommer hem i eftermiddag. Nu jaklar kanner jag mig redo att pumpa lite jarn pa riktigt. Bring it on traningsvark och blasor i hander. So long my pals. Mys av dagen mina vanner for det ska namligen jag.

Tavlar pa mammas blogg

Vill bara rekommendera min alskade mammas fina och intressanta blogg!
Var med och tavla ni med om jattefina prylar :)
Bjuder pa en bild fran i torsdags nar jag tog med barnen till gallerian dar det dansades hiphop vill jag lova. Noah fick en kram av denna goa baver ocksa, sa glad han blev! Idag ska vi traffa en vaninna/ fotograf som ska foreviga familjen Mendonca denna underbara tid i vara liv. Nu ropar lillan pa mig fran sin sang och ar nog vralhungrig nu sa ha en underbar dag my friends for det ska namligen vi ha.


Silly Dilly is dilly Dallying


Tankte dedikera detta inlagg till min alldeles egna kopia, Delilah Rose Maria. Tank sa knasigt att man kan se sig sjalv i sin alldeles egna dotter. Fy tusan sa goo hon ar var fina Silly Dilly. Kolla in sa hon vaxer, det ar banne mig inte klokt. Om det nu ar mojligt blir hon bara goare och mer underbar med tiden :) 

Sa har ser vi henne ofta, sovandes i nagon makalos position och helst hos sin alskade farsa. I 2 manader har hon varit en del av var tokiga familj och jag kan inte i min vildaste fantasi komma ihag hur det var innan hon kom. Tack gode Gud att hon valde att bli en del av vara liv.

Sover gott gor hon hela natten lang... Ibland far jag kika ner i sangen bara for att dubbelkolla att hon har det bra borta i drommarnas land. Ata bor man annars dor man, ar hennes livsfilosofi. Hungrig ar man ofta ofta pa dagarna, men oftast ar det bara en ursakt att fa fy en mysstund med sin underbara mamma :) 

Hon har borjat bli riktigt stark i nacken nu ocksa var lilla snacka. Hon vill liksom inte missa nagot som hander i varlden som utspelas framfor henne. Hon har borjat visa lite attityd och javlaranamma nu pa sistonde och borjar med andra ord formas till den lilla mini-Josse hon ar. Sa himmla go! Skrattar gor hon anda ner fran tarna, da ingen del av hennes lilla kropp kan vara still. Om ni bara viste hur glad jag ar att vara silly Dillys morsa :)  


Det ar inte for inte...


...som han har fatt smeknamnet "Tarzan". Nar man ar sugen pa natt gott far man val ta saker i egna hander da mamma inte tycks vilja slappa datorn och syrran som hanger pa boobsen. Kan ni nu forsta varfor man altid har andan i halsen, luktar apa, har magsar och flackar av och an med blicken nar den har kille liksom har myror i brallan? Far nog ringa anticimex och spruta lite dar bak pa honom eller skaffa fram natt chillpill sa att man kan fa lite lugn o ro har hemma :)  Idag ska jag fixa pass till Delilah. Sen i kvall kommer Barst kompis och hans fru och barn hit med rykande farska pizzor vi ska mumsa i oss tillsammans. Sen ar det meningen att jag da samtidigt ska fa mitt har fixat och trixat med och forhoppningsvis locka fram hottingen i mig igen. Det kallar jag lyx. Vi far se om hon har ratta verktygen, for det kan nog kravas sin kvinna att locka fram henne. Ta nu och mys lite for oss med, vi over here, som inte far fira midsommar. Ta en snapps for mig med och dansa lite pa bordet, precis som jag jag sjalv hade gjort med ratt antal snappsar i kroppen :)

Barn E ett folk...


... o de bor i ett frammande land. Noah ar helt totalt oradd och sa sprudlande glad. Jag maste verkligen ge honom en iloge, min store kille. Sa duktig han ar nar vi ar ute sa har. Dilly ligger i skuggan under de stora parasollerna och slummrar lite. Lite da och da ber jag Noah komma med och titta till henne. Han brukar komma med utan storre bekymmer. Nar jag maste amma en hungrig och varm liten tjej sitter han oftats i stolen bredvid oss och snacksar pa nagot gott. Ibland checkar han laget hos grannarna som sitter vid borden bredvid. Charmar alla gor han. Fragar de vad han heter sager han ju sa klart: "Nono" och alla bara skrattar at honom. Han haller sig i narheten av oss, knorrar lite och vill tebax till poolen ibland. Men man marker att han ar stolt over sin Delilah. For bara nagra manader sedan skulle jag inte kunna lite pa att han skulle stannat hos oss, men nu har ha ju liksom blivit store bror. Sa en iloge vill jag ge till min stora duktiga gosse! 
 
En slummrandes lillasyster ligger o chillar i skuggan. Maste erbjuda henne lite extra amning i dessa heta dagar. Gud sa stolt hon maste vara att ha en storebror som Noah som overoser henne i goa kramar o pussar. Men maste medge att jag inte kan slappna av for fem ore med en liten tjej som behover mycket av mig och en busig stor kille som behover mig pa ett annat satt. Kolla bara in sa galen han ar i vattnet. Han verkar ju beharska det bra i alla fall. Far nog magsar innan dessa barn ar flygfardiga i alla fall. Andan i halsen och pa helspann precis hela tiden. Phju, det ar inte latt att vara mamma till tva relativt sma varelser.  

AM and PM


Hej alla kara bloggisar dar ute! Jag hade lite spring i benen i gar kvall och bestamde mig sent som satan (20:00?) att joppa ut i lopskorna. Jag tankte springa av mig i 2 ynka km var planen, bara for att det ar sa jakla skont och jag hade lite overskottsenergi i bagaget. Efter 2 km kande jag att jag kunde fortsatta lite till och det gjorde jag. 4 km blev det till slut innan jag kom hem. Det har med lopning sitter helt och hallet i skallen och inte i kondisen. Bara lite javlarannamma och man orkar mer an man tror. Sa nu vet ni det! 

Maste ligga i for att komma upp till 5 mil igen denna veckan. Vet inte varfor jag fatt dille pa just 5 mil, men det har jag. Dilly-tjejen vackte mig 04:45 och ville kaka lite. Jag lag dar pigg som en mort och lillan somnade om. Tyckte jag lika garna kunde kliva upp nu. Jag traskade ivag 05:18 och kom hem 2 timmar senare med 12,5 km i benen. Killarna var vakna och hade kakat bacon och agg till frukost. Till och med jag fick lite bacon och det smakade gudomligt. Lika gott som den iskalla colan jag torstade efter de senaste 2 timmarna. Min hals var som en oken. Maste nastan inforskaffa mig ett sant dar nordbalte med vattenflaskor for det ar nastan olidligt torrt nar man ar ute och springer i den krustorra oknen. Det far minsann bli motion for min del hadanefter "early in the AM's och late in the PM's". Idag sa de pa vaderprognosen att det ska bli 113 F eller 45 C i skuggan och arets hittills varmaste dag. Huvaligen sa varmt mina vanner. Far bli inomhusaktivitet for oss idag.  

Ibland nar jag deppar ihop och ar trott pa hela skiten dyker en san har liten rackare upp i ogonvran, en liten liten Kollibrie. Da riktar jag blicken upp och stracker pa mig och knatar pa med lite nyvunnen energi. Jag vet ej varfor denna lilla fagel kan ha den effekten, men jag tackar den for det. Underbara lilla exotiska varelse.Ibalnd ser jag odlor ocksa som skrammer mig ska ni veta. De ar inte stora for varlden men de staller sig pa sniskan for att typ se storre ut och jag bara tror att han ska attakera mig. Haromdan sag jag en uggla ocksa, mitt pa blanka dan. Han var liten men skrammde skiten ur mig. Foljde med knivskarp blick och jag trodde aven han skulle hoppa pa mig. Annars hoppar man mellan kackerlackor, syrsor och grashoppor, men det ar vardagsmat nu mera. Det ar ett rikt djurliv har borta i oknen minsann. 


Blojeksem? Jag alltsa! Efter 12 km kan man fa det kan jag meddela. Inte skont kan jag ocksa meddela.Far val borja pudra roven med babypuder. Men men nu ar det slutgnallt for min del. Vill man vara fin far man lida pin. Jag borjar verkligligen forsta det ordspraket. Nu har lillan borjat trottna pa att stirra upp i babygymmet och vill ha lite uppmarksmahet av mansklig karaktar. Far minsann hamta henne innan hon blir arg som ett bi. Ha en toppendag to ya'll out there, for det ska namligen jag ha! 

Traning pa hog niva...


...for Noahs apa att pottranas da alltsa. Det ar roligt att se honom min lilla Noah, sa pahittig han ar menar jag. Han torkar till och med apans rumpa nar han ar "klar". Nar lillan grater sa springer han fram till henne och stoppar sitt lillfinger i munnen pa henne, precis som han sett att vi gor med henne ibland nar hon ar ledsen. Hon ar verkligen ingen napptjej var lilla Delilah inte. Han ska vara med att satta i gang disk-, tvattmakskin och torktummlare ocksa. Trycka pa knapparna och fylla pa med medel. Dammsugare drar han fram med ibland. Jag har allt fatt en liten hjalpreda i Nono. Igar nar vi akte bil borjade han ropa och grata efter Momo och Margit ocksa. Vi pratar om de dar hemma en del och det ar gulligt att hora att han kommer ihag precis varenda en av dem. Han alskar nar jag spelar hip hop och ropar samtidigt "shake your bootie" samtidit som han rockar loss. Han var 96,5 cm lang, sa ett par cm kvar till 1 meters strecket. Vagde 15,5 kg gjorde han ocksa, sa det ar verkligen en rejal kille den dar Noah. Snackar gor han ska ni hora. Hos Dr Lorenzen igar pratade han om hans alskade "basketball hoop" och nar hon fragade hur gammal han var sa han stolt: Birtday cake! Doktorn vek sig dubbelt ett par ganger sa han charmade henne. Det lustiga var att hon nu tyckte vi kunde borja ge Noah lattmjolk, eller inte fet mjolk langre. Jag bara baksna: Men halla, det ar inte fettet som gor varlden fet utan allt socker, prossessad mat och raffinerade kolhydrater. Jag kommer alltid ge mina barn riktiga produkter och inget halvfabrikat har inte. Over min doda kropp! Ibland ligger de efter har borta i det stora landet. Med mycket ar de sa klart langt framme i utvecklingen, men med annat sa har de inte fattat nagonting.   

En glad tjej som ar helt ovetandes om det som komma skall: sprutorna!

Fin klanning ska man ha nar man ska inspekteras. Men med en stor "godkand stampel" i rumpan kan vi nu slappna av till nasta kontroll da den har lilla damen ar 4 manader gammal.

Aven den har karleken vaxer sa det knakar: 5 kg jamt vager hon nu (11 lbs) och ar hela 59,5 cm lang (23 inc). Kolla bara in de goa tjocka laren och de goa runda kinderna hon stolt visar up. Klanningen fick hon av sina fina mostrar Caroline och Margit pa hennes babyshower 4 dagar innan hon kom till varlden. Sa himmla fin och alla komplimanger bara haglar in nu mera. Hon fick 3 hemska sprutor ocksa och det riktigt vred sig inom mig nar jag horde hur hon skrek. Men lika snabbt som det onda kom, blev det genast mycket battre nar man fick komma till mammas trygga famn igen. Kolla in alla "bobos" vi fick aka hem med efter detta besok.

Jag och Bart tranade armar och axlar efter att barnen somnat. Lillan somnade vid 8 for natten och var arg som ett bi ca 10 minuter innan hon somnade. Har aldrig hort henne sa arg och hogljudd en anda gang. Fick lite alvedon da jag tror att det gjorde ont i hennes lilla kropp och lite varm var hon ocksa minsann. Hon sov 
som en stock till ca 05:00 i morse. Det var vralskont att fa tranat igar. Att prommenera ar bra och gor gott i kroppen, men INGET slar ett riktigt harligt styrketraningspass. Som jag skakde nar jag var klar. Korde ut mig totalt. Sov gjode jag ocksa som en stock heeeeela natten.  

Mammalyx


Ja, da blev det 5 mil i benen minsann! Precis vad jag hade bestamt mig for. Det galler att vara malmedveten, det ar min melodi. Annars kanner man sig som en big fat loooser! Jag fick till och med Bart och bada barnen pa min tur igar. Det ar alltid roligare med company och sarskillt fran min goa fina man. Vi knatade alltsa 1 mil ihop. Kul att snacka en massa, gar lattare och smidigare da pa nagot satt. Barnen skotte sig finfint, lillan sov hela turen och Noah somnade efter 1 timme eller sa. Jag kan ju bara konstatera att fotterna tar stryk efter sa mycket gang och nar jag kom hem bestamde jag mig helt sonika for att fixa detta. Efter att ha ammat lillan somnade hon om och jag lamnade man och barn hemma for att kora i vag till min alladeles egna nagelsalong. Dar blev det 45 minuters pedikyr for mina slitna mamma fotter och snacka om att jag NJOT. Lite skvaller-blaska pa det och det kunde inte bli battre. Jag tog en extra behandling for att fa bart allt raligt pa halar och nu kan jag meddela att jag har halar lena som barn rumpor. Det hela avslutas med nagellack och fin design pa stortan. Fy tusan sa underbart det var. Jag har sagt det forut och sager det igen: ALLA mammor/ kvinnor borde unna sig detta lite da och da. Underbart valbefinnande och avkopplande. Desutom kanner man sig som en helt ny manniska efterat och redo att tackla vardagens alla bravader.
Idag har vi lite arenden framfor oss med inhandling av diverse varor. Sen ar det 2 arskontroll samt 2 manaders kontroll av barnen hos varan Doktor. Sa spannade att se hur de vaxer. Far aterkomma med resultat har under dagen. Undrar om Noah har sprackt 1 meters gransen? 
Kolla in min duktiga kille. Sitter pa dass ute pa gallerian. Daddy skulle ga och da ville Noah ocksa ga sa klart. Allt daddy gor vill Nono ocksa gora. Ar superduktig hemma ocksa. Kan komma springandes fran sitt rum i ilfart och ropa "poop" och flyga pa pottan. Han vet precis vad som vantar efter att han fixat det att hela han lyser upp. Sa duktig alltsa. Fatta hur glad man ar som mamma att ha en mindra bloja att byta. Yeah! STORA framsteg har hemma alltsa.
  
For ovrigt kan jag inte forsta att lilla Delilah gar funnits har pa jorden i 2 manader allardan. Underbara lilla manniska. Jag har skrivit min forlossingsberattelse och kommer att publicera den har i veckan ar malet. Forsta att det var en upplevelse att fa foda fram denna friska lilla lilla flicka. Jag tanker tillbaka pa min forlossning med stolthet och oerhord odmjukhet. Resultatet fran all smarta ger ej med ord att beskriva. Karlek! Den som vantar pa nagot gott vantar aldrig for lange sager jag till er mina trogna lasare. Med dessa bilder far ni ett smakprov pa vad som komma skall. Njut dagen min van for det ska namligen jag gora.

An old friend has reappeared in my life...


...my itsy bitsy waist :) Jag skamtar inte, far halla upp mina byxor som trillar ner hela tiden nu nar jag ar ute pa mina prommisar. Resultat mina vanner och det kanns for jakla bra rent ut sagt. Sista och femte milen for veckan ska averkas har inom kort och idag ska jag tvinga med mig Bart ocksa. Kanner mig energisk till tusen, har tusen saker pa g samtidigt och far som en tok runt over allt. Om barnen skulle sova samtidigt om dagarna sa har jag verkligen ingen ro i kroppen att ta en tuppis sjalv. Nej da, har ska pysslas, donas, fixas och planneras. Ja, energinivan ar det inget fel pa i alla fall. Fick shoppa mig lite nya snygga klader igar, eftersom jag tyckte att jag fortjanade det och for att jag bara hade en massa gamla gravidklader och annat utslitet skit i garderoben. Nej, nytt och frasht ska det vara sa att man far kanna sig som en kvinna igen. Maste ju ta bilder och visa er!
Det ar sa underbart med helg och mys hela dagarna med min underbara familj. Jag njuter i fullo, sarskillt av denna synen. Varlden basta pappa med 2 fina barn vid sin sida. Noah ar sa gott som helt blojfri nu om dagarna, forutom tuppisar och om natterna. Han far ha kalsonger pa sig och vill inte ha blojan alls langre. Ar vi inte hemma fragar jag honom om han maste ga och kissa och paminner honom om att han inte har nagon bloja. Vi springer pa toaletterna pa affarerna. Klarar sig lange, men nagon gang har det kommit kiss i garaget eller sa precis innan vi hunnit komma hem. Men det ar sa det ar nar man ligger i hardtraning. Till och med bajs kommer nu pa egen vilja i pottan. Det maste vara lite klurigt det dar att "komma ihag" att ga till pottan numera. Duktiga, duktiga unge.  
  
Pappa och Delilah sitter och flinar till varandra. Sa fin kontakt de har, far och dotter. En underbar syn som far hela mitt hjarta att smalta.

Kolla in min busiga Tarzan som han busar. Han har dragit in varenda kudde och tacke till tvattstugan. Han dyker typ ner fran torktummlaren och in i kuddhavet. Man maste ju liksom hitta pa saker pa egen nar man ar uttrakad och mamma sitter och ammar lillasyster.

Hur ar det mojligt att man kan sova sa har: Dammsugare vralar (och inte vilken dammsugare som helst, utan amerikansk modell XXL). Noah sjunger och stojar precis bredvid orat och radion spelar pa TV:n. Delilah sover som en stock. For ovrigt sov hon fran 22:00 till 06:30 imorse. Hur glad ar inte jag? Min lilla flicka sover hela natterna och har gjort sen hon var typ 1 manad gammal. Kanske darfor som man inte kanner sig som ett vrak i alla fall. Undrar om det kommer halla i sig?

Barts moster Sherry kom over har om dan. Hon stannade typ 4 timmar och hade med sig en massa sma presenter till Noah. Valdigt gulligt. Hon ar himmla trevlig men pratar som en jag vet inte vad. Kan saga att mina oron hall pa att trilla av efter dessa timmarna hon var pa besok. Noah visade stolt upp sin fina nya cykel dock. Nej, nu ar det dags att masa sitt arsle upp ur soffan och skutta i mina skossingar. Har ska det promminixas. Ha en underbar dag mina vanner, for set ska namligen jag!

Morgonmys







Alltsa, jag tror jag maste vara lite ding. Precis innan lillan vaknar, vaknar jag hur pigg som helst. Lillan ammar och vi, hon och jag morgonmyser. Sen borjar jag surfa rundor pa tellyn, facebook, bloggar och kollar lite nyheter. Nar lillan ar klar sa ligger vi dar och flinar ikapp. Jag kan inte somna om nu, kl 06:00 ar jag redo och ligger och vantar pa Noah. Snart hor jag sma trippande fotter som hoppar upp i sangen bredvid mig. Noah letar en stund efter Bart som stack till gymmet tidigt imorse. Men han blir anda glad av att se Delilah dar bredvid mamma och borjar ge henne pussar och kramar i massor. Kolla bara in sa mysigt vi har det, tidigt tidigt pa mornarna. Men vad gor det, vi alla ar piggelinisar. Jag maste vara lite ding tror jag minsann.
Jag har stallt min egna diagnos: Amnings-delirium. Eller ar det bara det har 2 barns livet som gor mig ding? Men ett antal ganger den senaste tiden har jag kommit pa mig sjalv med att hitta saker och ting halvgjorda. Som en kaffebryggare som star och vantar pa att bli fardigladdad, eller en tvattmaskin som blivit halvt laddad eller koket som blivit halvt dammsugit, kaffet som inte anns blivit uppdrucket, ena amrhalan rakad eller fingernaglar som ej blivit fardigklippta osv. Jag far ju hela tiden pausa mina projekt med en bajsbloja som ska bytas, ett barn som ska matas, en telefon som ska svaras i, en man som ska pussas och en Tarzan som ska tamjas. Sen kommer lilla Josse pa att hon faktiskt holl pa att laga mat och att nu huset nastan star i lagor. Ja, ni forstar dilemmat. Saker och ting prioriteras lite annorlunda nu. Sen hjalper det ju inte att hjarnan ar lite luddig av alla amningshormoner. Men mysigt har vi det!


3:dje milen for denna veckan - CHECK


For en del av er dar ute kanske det inte later sa imponerande, men for mig som fodde barn for 8 vceckor sedan, att promminixa 3 mil so far ar en BIG DEAL. Har jag val bestammt mig for for nagot sa ska jag javlarannamma halla mitt lofte. Mitt mal denna vecka ar 5 mil. Idag stallde jag klockan pa 05:45, men vaknade ungefar 5 min innan for att min moderliga klocka sa at mig att lillan snart skulle vakna. Sa ratt jag hade som vanligt. Hon borjade knorra och jag ammade henne. Hon somnade om och jag smog upp och kladde pa mig. kl 06:05 borjade jag ga och kom hem 1 h och 40 minuter senare och svetten lackade vill jag lova. Mitt motto ar egentligen mer motion samtidigt som man tanker pa vad man ater under veckora. Men jag ater ALLT och riktiga, feta produkter ska det vara, inget light- trams har inte. Jag ammar ju fortfarande och vill sa gora tills lillan ar 6 manader i alla fall sa darfor ar det viktigt att jag far i mig tillrackligt med mat. Jag ska minsann bevisa for varlden att man inte maste till gymmet utan att man faktiskt kan fixa det med en massa god mat samtidigt som man tar till vara pa tiden man har och promminixar. Det kan minsann ALLA fixa! Med bra musik i mina lurar och min app Jogtrakcer som meddelar status varje minut sa kanns det minsann som jag flyger fram. Det var jakligt skont att ha motionen fixad och klar innan dagen vaknar och dagen rullar igang. Da slipper jag dra ut de i hettan och dessutom sa branner det ju i min kropp typ hela dan nu ju! Nu ar jag stel i kroppen som en 80 aring, maste visst bli battre pa att stretcha ordetligt. Nar jag kom hem stack Bart till jobbet och jag och Noah dushade. Lillan sover fortfarande och jag far lite egentid nu nar Noah tittar pa Sesame Street.  

Jag har ju tidigar gatt med barnen i en fullastad vagn och en massa vatten/ snacks, men har insett att det faktskt ar for varmt for oss alla. 42,2 grader i skuggan i gar stod termometer pa nar jag var hemma efter min prommis vid lunch. Bara en aningen for varmt :) Som vuxen klarar man ju det, men barnen som ligger dar i vagnen blir man mer orolig for. Igar pa Nonos fodelsedag sjong vi for honom pa morgonen och korde in cykeln pa rummet. Han blev sa chockad att han typ satte sig i hornet av sin sang pa kuddarna med stora ogon och utan att saga ett knysst. Mina ogon var tarfyllda och min rost holl knappt. Jag var sa glad att se min STORA pojke och hans min nar han sag vad han fick i present. Jag brukar inte kops en massa stora, dyra leksaker till Noah sa detta var verkligen inget vardagligt. Darfor var det extra speciellt. Han ma vara ung, men han ar ju mer som en 3 aring min pojke varpa vi tyckte det kunde gladja honom. Allt som kan fa lille Tarzan att fa utlopp for lite energi ar alltid bra. Han fick en fin cukelhjalm och en ringklocka som matchade cykel ocksa. Man maste ju tanka pa sakerheten ocksa, sarskillt nar en vild pojke ska swischa fram pa gatorna sa smaning om.


Min 8 veckor gammla dotter har faktiskt ocksa fatt en present, namligen ett babygym fran Fisher Price. Kostade bara 35 dollar och det ar ett sant dar gym som de kan ha i 3 olika steg, namligen liggandes pa rygg, mage och sen sittandes. Bra tycker jag med leksaker som foljer med i aldrarna! Roligt tycker lillan som faktiskt boxar till de dar leksakerna riktigt rejalt i bland. Hon kan ligga och underhalla sig sjalv ganska lange och det ar harligt att se hennes utveckling. Min lilla flicka, i snart 2 manader har hon varit en del av familjen Mendonca och vi kunde inte bli stoltare. Alla fullkomligt smalter nar de ser henne. Mycket berom far jag for denna lilla tos och jag suger at mig allt. Jag kan ju inte annat an att halla med.  

Sista natten som 1 aring. Nu vantar ett ar till av fullkomlig och enastaende lycka tillsammans med min sprudlande glada pojke. Jag kan inte fatta att det redan gatt 2 ar sen jag blev mamma for forsta angen till denna charmiga trolllunge. Jag kan inte for i mitt liv komma ihag hur mitt liv var innan han kom till varlden. Han ar sa sjalvklar och paminner mig alltid om vad livets riktiga mening egentligen ar: fullkommlig gladje och njutnig till 100% 

Sa har hittar jag honom ibland, staendes i kylen spritt sprangandes naken. Jag antar att det ar skont att kyla ner sig nar mamma tvingat ut honom pa en 2 timmar lang prommis i okenhettan. Om jag ocksa hade lite barn kvar i mig hade jag nog ocksa statt dar i kylen med rumpan bar :) Barn vet ni, gor saker som vi vuxna bara kan dromma om att vi vagade gora. Efter lite trakiga arenden, sa som besiktning av bilen, sa korde vi in till Tempe vilket ar en forort till Phoenix dar Bart och hans kollegor hade final i deras softball turnering. De forlorade dock men min lilla alskling Bart fixade en home-run i alla fall. Nar vi kom hem fick Noah sin "birtday cake" i form av en cupcake som han sjalv valde ut i affaren och som han sedan tjatat hela dan efter att fa ata. Han vet precis att man ska blasa ut ljuset efter att vi sjungit for honom. Han nynnade pa Happy birthday-sangen en stund efter att vi sjungit for honom. Han lar sig snabbt min goa unge.
  
Svenska flaggan skall alltid vara i topp pa sin fodelsedag. Kolla sa glad han ar alskade Noah.

En liten halsning till momo...



...fran Mendonca barnen borta i Amerikat. Vi saknar dig megamycket och langtar tills vi far smaka dina smoothies och sno dina farska hallon igen. Vi saknar ocksa Latte, Maggi, Potu, Patri, Kanni, Jenny, Mino, Dadid, Ida mfl. Ni vet vilka ni ar och hur mycket ni fattas oss. Vi pratar om er dagligen och onskar sa att vi alla kunde bo pa typ samma gata eller natt. Men milen emellan oss ar egentligen bara en piss i Atlanten. Banden vi har till varandra kommer ju alltid att finnas dar. Jag alskar er ska ni veta och onskar ni kunde fa njuta av mina goa ungar sa som vi far gora! Men vi kommer snart hem igen :)

Nono's b-day party


Just look at my BIG boy! Isn't he just gorgeous? I love love LOOOOOVE this little guy more than words can describe. He is so handsome and smart. Here he is just getting reday for his second birtday party and is looking cooler than ever. Or what do you say?

Sometimes, if I am quick enough, I can get him to stand still for like 3 seconds and snatch him on a photo. He is so full of life and has the funniest, bubbliest personality I have ever seen in a two year old. He must have got that from his very fun and sweet momma :) After running around all over town this saturday we got home and ready to get some partying done.  

At 4 pm we all met at Chuck-e-cheese, a crazy fun, busy place with games and pizza and about 30 other birthday parties going on at the same time. Crazy loud but tons of fun for all the kids. Noah had so much fun and cried "More, more" with big tears running down his face as we were. We had to chase him around for a couple of laps before we got a hold of our crazy little Tarzan.

He absolutely loved this game and especially to steal other peoples balls (as he does right here from his cousin Carter who is not very happy about that).

He thought it was a good idea going up the the thing and like put the ball in the hole him self. Such a smart and very determined guy if you ask me.

With big eyes and a big smile on his face he just went down on opening all the gifts. He got so many nice, fun and useful things and we thank ya'll for making this a very fun and unforgettable day for all of us. Papers, boxes, bows and gifts flew everywhere when 3 crazy little boys where opening there gifts. Cannon-ball turned 1 and Caden and Noah 2. We are all so happy for these little boys that makes our world a little bit more joyful. 

Delilah of course was also a part of this day, mostely sleeping, but after munchin down some milk, she was ready to hang out with grandpa Mike and Beth. Here she is srtiking a pose and ssmiling with her momma. Shortly after this she fell back a sleep again. I guess all the comotion and crazyness going on around her made her tired. It can make anybody sleepy.

Noah is all like: Are you sure this FUN water sprinkler is mine grandma?

Time for cake! Noah's aunt Amy made this cute cake fot the boys and they all got one of the little cupcakes on top. Noah popped the little ball on the edged too though. When it was time to blow out the candles Noah took care of all three.  

Noah is readdy to get going on the big cake too!
We all had so much fun and it was a very tired Noah that fell a sleep next to Bart on the couch that night. On Wednesday it's time for his real birtday. Bart's going to buy the bike we are going to give him today. I bet he will love it since that's AALLLLLL he talks about! I can't belive I have 2 year old now. When did he become such a big boy? All of a sudden it's like I realise that Noah is a real boy and not a baby any more. Bitter-sweet moment of realisation for me! Ohh well, you just got to like it and move on Josefine!

Nono in actionyp


Precis vad jag behovde...


...min fina man! Han kom hem fran jobb i fredags med dessa fina blommor till sin lilla hustru. Varfor? Just darfor att han maste ha vetat att jag behovde de just da! Jag var lite ledsen i fredags och saknade min familj hemma i Sverige lite extra mycket just denna dag, energin var kord i batten och jag var inte riktigt pa g. Men nar min fina Bart kom hem den kvallen var det som det brast for mig. Jo, det ar klart jag borjade bolade! Ar det nagon som kanner mig sa ar det min man alltsa!

Noah alskar sin "fodelsedagsdrakt" och later mer an garna allt "hang loose". Nu har han faktiskt borjat forsta sig pa det har med pottraning. Ett par ganger idag har han sjalv tagit av sig blojan och satt sig pa bade pottan och pa toasitsen som sitter pa den stora toan. Bade kiss och bajs idag. Mycket bra gjort med tanke pa att han inte anns ar 2 ar. Darfor passar det alldeles utmarkt att springa naken sa mycket som mojligt nar vi ar hemma. Klart att det hander en del olyckor da och da, men det far man liksom rakna med. Polatten foll ner nar han val forstod att han varje gang han gar pa pattan, far han en liten liten godisbit. Det ar liksom hans egnet initiativ da jag inte trodde han var riktigt mogen och helt stallt undan pattan. Han har borjat hamta den sjalv. Noah vet vad han vill, envise unge :) 
Det finns inget battre att svalka sig med i denna hettan, an en massa farsk frukt och gronsaker i massor. Vi mumsar pa vattenmelon, jordgubbar, gurka och minimorotter i massor. Jag har fatt lite dille pa moratter faktiskt. Man far liksom hitta godsaker att ersatta allt gott vi tidigare slukat i oss. Har jag bara nagot gott att smaska pa gor det absolut inget att det rakar vara nyttigt. Glad ar jag att Noah inte ar petig med just frukt och gronsaker. Ibland sager han "bug" till detta men ater oftast upp det anda. Annars ar han ganska dalig att ata, forstar inte hur man kan ha sa mycket energi nar man inte ater nagot alls vissa dagar.
Fragar man honom hur gammal han ar svarar han "bike" och menar ju sa klart att han vill ha just en sadan da han snart fyller 2, klyftiga lille pojk. Han ar en riktig "chatter box". Haller inte alls reda pa ALLT han sager da han precis upprepar nastan allt man sager och kommer ihag precis allt ocksa. 

Lillasyster ar precis lika underbar som hon alltid varit, en riktig "pice of cake" unge. Hon bara hanger med pa armen, eller tutten, och sprider karlek och varme vart hon an ar. Hon ar en typisk "andra barnet i kullen" unge da hon verkligen inte kraver mycket. Jag far ibland ont i min lilla sjal da hon inte gor mycket vasen av sig och finner sig i att "vanta" pa sin tur. Hon har blivit riktigt mullig min lilla tjej. Jag alskar det! Det ar det friskaste och sundaste man kan se, runda goa barn. Morgonmys med denna tjej ar det basta jag vet. Jag forsoker verkligen prioritera tid for bara Dilly, tid da allt mitt fokus agnas at henne.   

Visst kan man se att vi inte ar riktiga "lokalbor". Nar vi ar ute och traskar i vara kvarter finns det inte en kotte ute. De anda som trotsar Mr Celcius/ Ferenheit ar sa klart Jossan och hennes ungar. Pa lekplatsen haromdan sag det ut sa har: Noah leker sjalv i hetten, dock under en mycket bra lekplats, medans jag och lillan sitter och ammar i skuggan under ett trad. Nar vi satt har sa kom det fran ingestans en "mini burst" som jag nu lart mig att det kallas. En riktigt stark vind i en stor sandpelare kom forbi dar vi satt och jag trodde faktiskt for ca 3 sekunder att vi skulle do. Fy tusan sa ackligt det var. Jag bara skrek till Noah att komma till mig och framfor mig sag jag det hela spelas upp pa nyheterna att vi typ omkommit eller natt. Yes, sa obehagligt var det faktist. Men innan Noah hunnit komma halvvags till oss i skuggan var mini orkanen borta. Puuhhhh!
Vagade mig pa en svang till varan pool i omradet dar vi bor. Dar hanger verkligen alla stay-at-home-moms och deras ungar. Jag visste inte riktigt hur det skulle ga med mina 2 barn dar samtidigt. Jag fick amma lillan till bredden medans Noah satt fastbunden i vagnen. Sen somnade lillan i vagnen i skuggan och jag och Noah hoppade i plurret. Var femte minut fick jag locka upp en pool tokig Noah att ga och titta till Dilly. Sa holl vi pa nan timme tror jag nog. Mysigt och skoj hade vi det i alla fall, jag och Noah tillsammans med alla andra som trangdes dar den dagen. Harligt tycker jag i alla fall att vi har tillgang till denna pool. Perfekt for barnen ju!
 

Kopte ett fint armband haromdan som ar gjort av stenen agat. Det ska tydligen bringa lycka till den som bar det och alla onskningar man har i livet ska tydligen ga in. Jag har en del onskningar och forhoppningar om framtiden och livet sa jag sager bara: Bring it on!

Sa har glad kan man bli...


...nar man kommit hem fran en 11, 5 km runda i den Arizonska okenhetten. Med pulserande fotter och en kraftrod rygg kanns det anda for jakla gott. Kul att ga omkring i nya omraden och fa sig en liten tjuv-titt pa hur folk har det. Noah tycker det ar roligt att aka vagnen och haller mig sallskap. Lillasyster sover gott. Trots gott om solkram kom jag inte riktigt at langst bak pa ryggen och brande mig ratt se rejalt. Ajaja...vad gor det om hundra? Jag kom ut vid strax innan 9 och tempen stod redan da pa 30 grader plus! Puuuuhhhh! Blev narmare 40 grader innan vi kom hem vid lunchdags. Varmt varmt! Men harligt harligt att vara pa g i alla fall. Lyssnar pa RIX FM emellanat och gar och filosoferar over livet helt enkelt. Har en hel del sy-projekt som jag gar och filurar pa. Maste bara fa hit min fina Husqvarna fran Sverige, eller helt enkelt kopa en enklare modell innan det kan ske. Som mamma nu ser jag flera mojligheter pa saker och ting man sjalv skulle kunna behova i vardagen och det riktigt hoppar i min kreativa adra.

Noah skulle hoppa ett gladjeskutt han med nar han sag sin tokiga mamma gora det. Han har precis hamtat senapen och tycker det verkar kul att leka med den.

Pa kvallarna kor Bart och jag, i man om ork, ett pass fran denna DVD:n. Det ar nog det jobbigaste jag varit med om vad galler traning. Megabra satt for oss busy moms som vill fa in lite styrketraning i dagarnas proppfyllda schema. Jag maste saga, det ar ganska haktiskt att vara mamma till 2 sma liv. Jag har snalla barn, men det ar lite tuffare an man kan tro. Dagarna gar i racerfart just darfor att man knappt far en minut att bara pusta ut. Allt gar i 180. 2 som ska bytas bloja pa. 2 som ska ha hjalp med klader, in och ut ur bilen, pa med skor, 2 som ska ha uppmarksamhet pa 2 olika nivaer, karlek, egentid. Nanstans dar emellan vill man ju bara vara Josefine ocksa. Det ar en liten konst att ro baten iland ibland. Jag antar att man inte far vila forrans barnen flyttat hemmifran :) Eller forrans man sitter pa himmet, som jag lite skamtsamt brukar saga :) Na, nu ar det bara att gilla laget, halla modet uppe, spotta i navarna, kavla upp armarna och allt annat man kan behova gora for att kunna sparka sig i roven lite. Kampa pa!   

Bart far in lite kvalitetstid med Delilah. Noah haller nog pa att sla en kullerbytta just har. Busungen. Ja, ni kan ju bara tanka er vilket os det kan vara hemma hos familjen Mendonca ibland.

Milen - CHECK


Jajamensan, sa enkelt fixade jag milen! Kanns jakligt gott ska ni veta!  Barnen somnade typ direkt efter att vi paborjat daqens prommis, sov 1 timme. Sen var det dags for lite pafyllnad av vatska for samtliga parter och stracka pa benen vid nan lekplats. Hade typ 3 liter vatten med mig som Noah och jag klunkade i oss pa vagen. Lillan storkna gott i vagnen. Sen var det en timmes traskande med en hel del snack med min pratkvarn Noah. Underbart valbefinnande, mest for mitt envisa JAG da jag hatar att kanna att jag foll precis innan malsnoret! Kroppen ommar mest nu. Men gott kanns det och konstigt nog har jag arbetat som en liten myra efter det och fatt gjort en hel del har hemma. Underbart att fa energi nar man gor av med energi. Tackar endorfinerna och alla andra lyckohormoner for detta.

Life's freaking wonderful


Detta ljuder i mina lurar nu for tiden. Kommer fa mig att ga fran Flab to Fab eller bli den MILFEN jag fortjanar! :)))))))) Jag vet...jag ar lite CRAZY men det bjuder jag pa :))))))))
Bjuder idag pa ett par bilder pa det raraste jag vet! En gladfis till son som om bara nagra korta dagar fyller 2 ar och en underbart glad liten tjej som funnits i vara liv i 7 veckor idag. Pa lordag blir det fodelsedagskalas for Noah, Caden och Cannon som alla tre ar kusiner och fyller ar inom typ 7 dagar. Vi ska till Chuck-e-cheese vilket ar ett stort lekland med pizzabuffe. For mig blir det salladsbuffen istallet nu nar jag borjat mitt nyttiga liv. Blev ca 7 km pommis igar mina vanner, har ju jogtrackern som foljer mig pa GPS:n sa jag haller koll minsann. Igar kvall blev det aven Ultimate Ball med Bart, vilket var typ 40 minuter ASTUFFA  CORE-ovningar med pilatesbollen . Tror jag holl pa att ga av pa mitten nagra ganger. Seriost, jag kan ju knappt skratta idag sa om jag ar i mina abs. Jag som alskar att skratta! Maste bara meddela att jag efter den har graviditeten som innebar tuff styrketraning fram tills ca v 32 ar jag nastan mig sjalv igen vad galler rent kroppsmassigt. Det lonar sig alltsa att halla igang, bade for kropp och sjal. Bade Bart och jag sa till varandra haromdan att vi bada alltid har levt valdigt aktiva liv. I perioder lite mindre, men man vill snabbt tillbaka till traningen just darfor att man mar SA BRA av det. Att man sen gar ner i vikt ar ju bara en bonus. Idag ska jag pa't igen, ska satsa pa milen med vagnen idag. Maste bara vacka lillan som ska ammas. Borjar namligen varma pa ordentligt, som alltid har borta i oknen.  

Syskonkarlek pa hog niva. Gud sa glad jag ar att allt gar sa bra med Noah och Lillan. Ingen svartsjuka har inte. Bara ren och skar syskonkarlek. Jag ar verkligen stolt over min stora pojke som har tagit det har med att bli storebror med bravur.
 
En rolig bild pa lillasyster...Hej varlden liksom!

En nastan alltid glad liten fis!

smiley lil sis


Varje gang  man tittar pa'na smilar hon med hela kroppen. Hur kan man vara sa fantastiskt glad? Ett sant latt barn vi blivit valsignade med. Jag kan rakna gangerna hon skrikit sen hon foddes pa mina 2 hander. Klart hon gnaller till lite nar hon ar hungrig och sa men hon kommer aldrig upp i de decibellerna den har skona bonan. Det maste hon ha fatt fran sin moder, snall och foglig ni vet! Igar helt fran det bla borjade jag bola nar jag och Bart satt och snackade om hur stor och duktig hon blivit. Jag menar, for vem som helst ar hon ju typ det minsta de sett, men for oss som ser en fordubbling i storlek och nu aven utveckling sa har det hant en hel del. Jag bolar eftersom min lilla tos redan har blivit sa stor och for att det redan nu, endast 7 veckor sedan hon foddes kanns lite luddugt allting. Tur att man fotar som en galning, bloggar och skriver en massa dagbok som man gor. Fatta skatten i att kunna ga tillbaka och bara minnas och njuta av hur allting var. Jaja, ni kanske forstar hur jag resonerar.

Vi har kopt en san dar baby-monitor nu, eller snarare bytt upp oss till en battre variant da vi inte alls var nojda med forgaende sort. Nu blev det en digital Graco (tack till alla Barts kollegor for den presenten). Den ar superbra maste jag saga. Jag tykte det var bra att skaffa en san eftersom vi har ett ganska tyst hus, med tanke pa att det ar heltackningsmatta i samtliga rum (dock en valdigt frash sadan) och just darfor att lillan ar av den tysta sorten. Hon tar liksom vaaaaaaldigt lang tid pa sig att bli riktigt arg och det ar ju synd om hon ska behova ligga arg i sin sang eftersom ingen hor henne.

Noah snacksar pa goooa minimorotter. Kolla in min fin allt-i-ett planbok-telefon och nyckelknippa som ar helt perfekt for mammor on the go som mig sjalv. Nar man vill slippa konka rundor pa en stor blojvaska nar man snabbt bara vill ivag. Kopte den haromdan och kan verkligen rekomendera VERA BRADLEYS prylar. Var och varannan tjej/ kvinna har nagonting av henne. De ar typ som hemsydda lapptackes-prylar. Har en hel lista pa vad jag vill ha mer dar ifran.

Har som sagt borjat mitt nya halsosamma liv och mina sista 4 kg sen graviditeten med lillan ska nu fa smalta bort. Vi rivstartar det hela med prommisar, jag och barnen och helst innan det blir alldeles for varmt ute. Malet ar att vara ute innan 10:00. Igar blev det 6,5 km i 40 graders varme med fullastad barnvagn. Det tar sakert 1 timme att fa ordning pa allt som ska fixas innan vi kan ga. Solkram, snacks, vattenflaskor, blojor, ombyten osv osv. Efter ca 3 km kommer vi till en rolig lekplats med en megastor pool, waterpod, basketball courts mm. Tog inte med Noahs badbyxor men han fick springa i bara blojan och lekte bra med ett par andra pojkar medans lillan och jag satt i skuggan och gottade oss. Noah ar faktiskt valdigt duktig pa att halla sig till mig nu for tiden. Jag har liksom fatt saga till honom pa skarpen och han forstar att jag menar allvar.. Skont for bade honom och mig, han far utrymme att rora pa sig allt mer och jag kan slappna av med lillan.
Sa har slut var jag efter min langa prommis igar. Hela krppen pulserade. Vet inte om det var hettan eller motionen eller en kombo av de bada som gjorde det. Men gott i hela kroppen och sjalen var det i alla fall. Nar Bart kom hem efter jobb korde vi ett traningspass som ar som typ P90X, ett 90 dagars stenhart styrketraningsprogram pa DVD och jag darrade som ett asplov efter de 40 minutrarna kan jag saga. Men med de post-work-out endorfinerna som for genom kroppen efter det passet var det verkligen vart det. Skont att vara tillbaka i mitt aktiva och halsosamma liv igen. Inget slar de kanslan och energin man far nar man ar aktiv. Me like a LOOOOT! Nu knorrar lillasyster och amning star pa schemat. Hur far ni in er motion idag gott folk?  

Time managment


Bart ville visa upp sitt senaste tillskott pa sitt Jobb US Airways i fredags. Jag packade ihop kiddsen i bilen och korde in till Phoenix for att forst kaka lite lunch ihop tillsammans med min livskamrat. Det blev snabbmat, men eftersom vi behover en bra lekplats till Noah, sa finns det tyvarr inte sa manga alternativ. Men harligt att traffas en stund mitt pa dan, vi som inte far se Bart forrans vid 18:00 annars da jobb ar slut for dan. Efter det blev det att visa upp Delilah for alla Barts kollegor. Dar fanns det flera famnar for lillan att ligga i. Alla var makta imponerade over henne. Sa klart vet vi om att hon ar det sotaste som finns men man blir alltid lika glad och stolt over att hora det. Lagg marke till lillans lilla armband som hon har pa sig pa bilden overst, det fick hon av en av Barts chefer och vi var bara tvugna till att visa upp det. Noah har ju alla redan sett, bland annat nar de hade trick-or-treat forra Halloween. Noah var ganska vild och sprang snabbare an virvelvinden mellan alla skrivbord. Tur att jag hade Bart dar som kunde jaga efter Noah medans jag hade kolla pa lillan. 

Detta kallas effektivitet pa hogsta niva: Bart byter bloja pa lopande band har minsann! Det galler att vara smart ni vet och radda upp ungarna pa rad och sen ta bajsbloja efter bajsbloja. Han ar klok min man.

Jag har alltid tykt Noah ar duktig pa att pyssla lite pa egen hand. Fram tills nu det vill saga. Jag hade val pysslat lite pa egen hand har i slutet av veckan, typ bloggat eller nagot annan mamma-trams, och som vanligt hor jag hur Noah stokar rundor pa sitt rum. Alltsa precis sa som det brukar vara. Men nar jag efter en stund tittar till Tarzan pa sitt rum hittar jag honom sa har: Han har fullt sjaaa att moblera om hela sitt moblemang dar inne. Ja, ni ser ju elandet. Jag antar att han var lite uttrakad :) Jaja, ingen storre skada skedd! Jag menar, han kallas ju Tarzan for en anledning eller hur?

Sa har sag varan lordagskvall ut! Hela Familjen Mendonca efter god middag fran Pizza Hut spenderar den underbara kvallen i ca 40 graders varme ute i tradgarden. Killarna spelar T-ball och Noah imponerar mer och mer. Jag filmar det hela och snackar med lillasyster som ligger och iaktar det hela fran forsta parkett i sin bouncer uppe pa vart ute bord. Inne i frysen vantar nagra kalla ol och en lada med cookies and cream ice cream. Jag sager bara: LIVSKVALITET! Detta ar nog en av livets hojdpunkter, helgdag tillsammans med de man alskar och gott att ata och dricka. MummmmaMumma!

Annars har helgen spnderat i shoppandets tecken. Jag hittade denna wall-organizer och tyckte den passade in i mitt val-organiserade liv (????)

Kolla in vad jag hittade pa mitt alskade ROSS: fin byxor, vast, skjorta och slips till Noisen for honom att ha pa Jennys och Davis brollop som sker i Augusti. Gissa vad det hela kostade? Hela kalaset gick pa 5,99 dollars. Jag skojar inte: Med rea pa rea pa ett alldeles tokigt lagt pris till att borja med blev det alltsa ca 30 SEK for hela kitet. Jepp, 30 spann. Perfekt stl och allt. Fatta vad bra da dessa klader oftast anvands typ en gang och sen har ungarna oftast vuxit ur skiten. Sa nu slipper jag fundera pa detta mer.
 
Avslutar med en bild pa det karaste jag har: Min egna lilla familj. Noah skruvar pa sig da han inte garna vill fastna pa bild. Nu ar det redan mandag imorgon och en ny vecka star framfor vara fotter. Undrar vad denna vecka har i sitt skote? Matte jag reda ut det har 2 barnslivet annu en vecka! Manga kramar med tryck i till var och en av er. PS: Imorgon blire fullt os medvetslos med barnvagnsprommisar da vi ska i toppfprm till brollopet. Ar det fler som ar sugna pa sitt livs form?

Vilken gåva...


...att få hålla dessa små fötter i mina händer. Att få plåstra om och att torka tårar, att lära och undervisa, att söttta och vägleda, att skratta med och ömt hålla om. I alla livets dagar. Att finnas där som en vän och kanske till och med en förebild. Men bara om jag vårdar den rollen jag blivit tilldelad, den största av de alla. Mamma!   

I sina små händer håller hon hela mitt klappande moders hjärta! Så länge mitt hjärta slår och mina lungor fylls med syre ska jag alltid finnas vid din sida. Även när jag inte längre finns kvar i detta jordeliv ska jag vaka över dig. Jag är en del av dig och du är en del av mig. I alla tider.

Delilah Rose Maria tryggt vilande i sin mammas famn. Jag vet att man bara får sina barn till låns för en kort tid här på jorden. Därfor håller jag i dem lite extra hårt den stunden de fortfarande bara vill ha sin alldeles egna mamma. Jag vet att den tiden snart kommer då de inte längre behöver mig lika mycket. Gud vad jag älskar er mina fina ungar!

Foto: Helena Winther (Jag är dig evigt tacksam min vän)


Baby stats


Det var dgas for ett besok hos var barnlakare har borta hos oss. Sa klart att vi lastar vagnen och gar bort da hennes mottagning endast ligger 10 minuters gangtid fran varat hus. Har vager och mater man de nyfadda barnen 1 gang i manaden men da ser man ju doktorn samtidigt sa det kanns valdigt tryggt. Vi har en valdigt bra kvinnlig lakare som kanner oss vid detta laget da Noah haft henne med. Nu ska ni fa hora vad Delilah vager och mater: 4530 gram tung och 54,5 cm lang. Herrejesus sa hon vaxer ungen. Hon har alltsa gatt upp 600 gram pa 18 dagar och aven ca 2 cm pa langden. Det ar ju inte konstigt egentligen att barn vaxer, men man blir anda sa stolt och nojd pa nagot satt. Annars fick hon aven nu en stor OK stampel i ruman av Dr. Hon ar frisk som en mort och allt ar som det ska vara! Underbart!
Pa manga plan ar varden helt underbar har i USA men pa vissa plan ligger de lite efter. Eftersom jag sjalv jobbar inom varden ser jag saker som borde forbattras. De ville ta ett till PKU pa lillan och sticker da som vi gjorde for lange sedan hemma i Sverige i halen. Det slutatde vi med for lange sedan da forskningen visar att detta ar mer smartsamt for de sma barnen. Nar de fortfarande ar sa har sma kan man aven ge lite sockelosning i munnen precis innan sticker for en god smartlindrande effekt. Varfor inte gora allt man kan for att skapa sa lite smarta och radsla som mojligt, det ar min teori som bade mamma och sjukskoterska. Vi kanske kan se om jag kan forandra deras syn och fa upp ogonen nar jag kommer in med nya frasha ogon i detta system nar det ar dags for mig att borja jobba.

Kollan in min karavan till barnvagn. Lastad med tva goa ungar. Har kopt ett stort solskydd till Noah, men har mest forbannand pa den da han inte ser ut lika bra med den pa. Lillan ligger ju undertill och dar hanger nu en bra portabel flakt. Mate bara fa tag pa ett solskydd for henne med. Vill ju inte att solens starka stralar ska na henne. An sa ar hon for ung for det. Det ar bra med "cupholder" ocksa som jag har framme pa handtaget ocksa. Dar laddar vi med dricka i massor. Bra att ha i denna hetta liksom!

Maste bara fa saga att lillan ar en rikgtigt duktig tjej vad galler somnen nu omnatterna. Flera natter i rad har hon sovit fran ca 23-06. Jag kan knappt fatta att hon redan sover sa bra. Vaknar ibland till och tittar till henne innan hon vaknar bara sa att jag vet att hon fortfarande har det bra i sin sang. Kanner mig valdigt frash och utvilad om dagarna och det kan ju hjalpa att man har sa duktiga barn. Pa dagarna och kvallarna ar hon ganska mycket vaken nu sa nar Bart ar hemma om kvallarna myser vi pa hog niva av en pigg och helt underbar lite tos. Noah alskar sin pappa over allt annat och de spelar lite T-ball ute i tradgarden nar han ar hemma. Jag tror vi har ett blivande baseball proffs i Noah. Kom ihag att jag sa det forst har, men jag vet att den pojken kommer bli nagot stort.

Mamma passar pa att posa med lillasyster ocksa. Idag ar det ju fredag och en harlig helg star framfor vara fotter. Underbara kansla tycker jag. Det ar nagot sarskillt med fredagkvallar. En stor harlig t-bone ligger och tinar och kanske att det blir ett gott glas att skolja ner det hela med ocksa. Jag borjar for ovrigt bli ett riktigt proffs med att jonglera 2 barn ute balnd folk i affarer och pa andra offentliga platser. Det galler bara att ha lite snacks och nagot roligt for Noah i vaskan, lillasyster kan man ju lugna med tutten an sa lange. Det jobbigaste ar val att de bada bajsar ner sig eller att Noah far ett litet nervost sammanbrott av hunger och trotthet och typ satter sig pa golvet i nagon harlig lunchrusch eller natt samtidigt som lillan hanger i bilbarnstolen och borjar blie lite kinkig. Puhh sa svettigt det var igar nar just detta hande kan jag ju saga. Tankte da for mig sjalv, ok inga mer ungar i varat hushall i alla fall. Hehehe, det glomde jag bort senare da jag bara njot av att se mina fina ungar i badkaret samtidigt :)  
 
Idag kommer en kille fran typ anticimex hit och sprutar lite da vi nu borjat fa besok av dessa sma rackare. An sa lange har jag endast sett en halvdod liggandes pa rygg sprattlandes inne i huset, men en del finns ute i garaget ocksa. Dessutom har de borjat bygga en massa hus i vart omrade och det betyder att de vacker de sma skorpinjonerna nere i backen. De vill vi inte garna ha in i huset.  Vad hittar ni pa i helgen mina foljare? Njut min van, det ska jag gora!

Gipsmage v 36+0


Tittade igenom foton fran tiden innnan och under Lillans fodelse. Maste bara saga att de bilderna och de minnena man har fran tiden hemma i Sverige igen med min underbara familj gor mig alldeles lycklig och rord pa samma gang. Hittade bland annat dessa bilder da vi gjorde gipsmage i grevens tid maste jag saga, med tanke pa att lillan ville komma ut ca 2 veckor senare. Carran och Margit hjalpte mig att klippa gipsbindor, gegga pa och dutta for att fa till denna tjockismage. Jag stod upp sjalv till en borjan med men kande efter en stund hur det borjade svaja i skallen, varpa jag la mig pa mamma badrumsgolv. Jag kan inte fatta att det ar min fina lillan, som ar sa sjalvklar i vara liv nu, som lag i min lilla mage da. For visst var jag ganska lite? Nar en liten flicka pa knappt 3 kg tittade ut sa forstod jag ju varfor. Nu ska jag bara fa hit den dar magen ocksa, pa nagot klurigt satt. Forsta att man vill fanga varenda sekund med detta livets lilla mirakel, denna lilla flicka som valde just mig till sin mamma.


Vecka 38+1 och jag ligger med varkar pa forlossningen. Inte visste jag vilken underbar liten tos som da var pa vag att berika vara liv med sa myckat karlek.

20/4-2011 kom du till oss sa liten och natt och jag kunde inte bli en stoltare mor!

Baby Delilah:
Before you were concieved I wanted you
Before you were born I loved you
Before you were here I would die for you
This is the miracle of life

Delilah Rose Maria ca 2 veckor gammal. Man kan nastan kanna hennes underbara doft bara genom att titta pa denna bild, eller hur hennes aprikoslena hud kanns. Underbara kanslor som jag hoppas forblir hos mig for alltid.
Jag har inte tid att sitta har mer...jag maste leva nu! Ska ga och njuta och mysa av mina fina ungar! Livet rusar fort ivag. Lillasyster ar redan 1,5 manad och jag forstar ej hur hon redan hunnit bli sa stor. Man tror att man lever i nuet men det gar sa fort att man knappt hinner med. Sa nu ska jag ga och trana pa att vara precis HAR OCH NU!

Noah ar en tok i vattnet


I mandags var det Memorial day har i USA vilket betyder en rod dag. Vi var bjudna till Barts pappa Mike och hans fru Beths hus for grillning av god mat och svalkande dopp i den blaa poolen. Delilah och jag satt under taket pa baksidan och mos i skuggan medans alla andra badade som tokar. Jag skojar inte om Noah lag i vattnet i 2 timmar plus. Jag skojar bara, han lag inte, han hoppade, skuttade, dok, plaskade och allt annat tokigt pa en och samma gang. 

Nar termomtern visar upp emot nastan 40 grader i skuggan ar det bra att smorja varenda liten skinnplatt med kram. Bart hade SPF 70 har tror jag men var rod som en krafta nar vi kom hem den kvallen. Noah har langa armar och krage pa sin badtroja ocksa for att skydda den lilla kroppen.

Jag har da aldrig sett en mer vaghalsig och oradd 2 aring i vattnet tidigare. Han och Bart busade och hade sa skoj den dagen. Pa bilden ovan ha de precis kastat i 4-5 ringar som sjonk till bottnen och pa bilden nedan ar det Noah som plokar upp allesammans pa ett och samma andetag. Nar han kom upp ropade han sin forsta 4 ords mening till sin stolta mor: Mamma, I got it! Han plockar alltsa upp ringarna som ligger pa bottnen. Duktiga unge!

Star han pa kanten sa slanger han sig i och hoppas pa att nagon sa smaningom ska plocka upp honom. Han dyker i med huvudet fore eller gor bade rygg och magplask. TOTALT oradd. Underbart att se honom. Visst blir man lite stolt och radd pa samma gang. Han har alltid varit tidig Noah, men att halla pa sa har i vattnet tror jag inte anns en 4 aring fixar. Vad ska det bli av denna pojk?

Grandpa Mike star och beundrar sitt senaste barnbarn...NR 11 i skaran ar nu lilla Delilah. Jag tror allt han smalter av stolthet just har. Vi fick med oss en valdigt fin liten body i stl 6 manader och den var valdigt sot. Vi har redan fatt sakert 10 plagg till lillasyster sa man kan verkligen snacka om att de vill skamma bort var lilla tos. De ar alltid sa generosa, god mat och presenter till alla barn och barnbarn. Otroligt snalla och fina mannsikor som man ar stolt att ha i sina liv.

Stannade till pa affaren pa vag hem och detta ar utsikten fran den parkeringen. Vackra berg som heter Superstitious springs mountains. Gor sig inte alls sa bra pa bild som i verkligenheten dock. Majestatiskt! Synd bara att det hela forstordes av att jag sag en ratta springa omkring bara nagra meter ifran mina fotter. Huvaligen!

Noah kom int till mig och Bart pa morgonen vid 6 och fick for en gangs skull ligga kvar. Han sov till 9 lilleman. Inte undra pa det sa mycket som han hallit igang dagen innan. Delilah och jag gick upp klockan 8 och fick en hel timma bara for mamma-dotter mys. Inte alls fel tycker jag. Sa mysigt att sitta och amma henne lange och val och se henne le mellan varven. Idag ska vi traffa Bart pa lunchen och samtidigt passa pa att visa upp vart senaste tillskott for Barts arbetskollegor. Galler att kla upp henne till tanderna :)

RSS 2.0