The secret...


Idag ar jag overlycklig da jag fatt ytterligare ett mycket gladjande besked. Jag vill inte beratta for mycket innan allt ar klappat och klart, men det kan innebara att jag kommer att behova "scrub-in" inom kort. Forsta, jag har helt lagt ner tanke och energi pa detta men fortsatt att affirmera sa klart. Har haft det skrivet pa en tavla i koket och tanken har ibland da och da brunnit for att min onskan skulle sla in. Annu en gang har jag fatt klart att jag kan hemligheten och universum svarar mig ytterligare annu en gang. Ahhhh....underbara kansla alltsa

Annars har jag sa klart kort ett alldeles energiskt skont step/styrka pass och ni skulle sett sa svetten lackade. Min granne var dar idag med och det ar verkligen sa mycket roligare att ha en traningskompis. Forsokte mig pa lite lop efterat,  men foten sa ifran. Knatade lite snabbare bara. Hoppas det snart gar over, for jag har verkligen spring i benen och lite lop-abstinens faktiskt. Barnen har varit ute i tradgarden idag och busat. Maste inforskaffa en liten pool bara da det branner pa rejalt numera. Idag skulle vi fa den forsta 90 F (32 C) dagen for i ar, sa ni kan ju forsta att vi behover kyla ner oss med en pool. Bart och jag ar bjuda pa "Barage" (Las: Garage och Bar) hos nagra vanner och Barts syster Amy passar kiddsen. Bart kor och jag ska njuta av nagra kalla minsann. Underbara helgen star framfor vara fotter och jag ser fram emot att se vad den har i sitt skote denna gang. Karlek vanner! Affirmera mera!  
Noah buskorv njuter av sommaren pa sitt lilla sarskillda vis. Badshorts och chill pa sin splitternya 3 hjuling. Han paddlar pa bra. Jag satt och bloggade precis utanfor huset sa jag kunde halla koll pa honom. Som jag njot, lugn och ro, lillan sov, Noah var underhallen och inte en bil rullade forbi. Det far garna fortsatta i detta lugna tempo for min del.

Noah Michael Mendonca


Vilken fin, stark gosse vi fick i honom! En personlighet som lyser upp en mork varld, en vilja 1000 ganger starkare an stal, ett hjarta som gloder av passion. Kom ihag att ni sag det har forst, men den har gossen kommer att ga langt. Jag sager inte detta enbart for att jag ar Noahs mamma, utan for att han har det dar lilla extra. Han besitter en gava som ar fa forunnat; att kunna gora en galen av frustration samtidigt som han kan gora en stoltare an livet sjalvt. En sak ar saker, jag tror denna pojke har lockat fram nagra graa har pa skallen, men livet har fatt en annan dimension och varlden blivit en mer fargglad plats nu nar Noah fargat den i snart 3 ar, fargklick som han ar. Snart behover han mig inte langre, sa jag njuter i fulla drag av min alldeles egna, starka trotsiga, finaste Noah.
Vi langtar nu efter vara underbara tjejer som kommer hit om 32 dagar (Yes, nedrakning har borjat pa allvar nu!). Noah ropar ut i hogan skyn ibland: Momo, Margit, Carran, Jenny kommer mamma! Det basta han vet ar att hora att man ar stolt over honom, da skiner han upp som solen sjalv. Laten har far mig att reflektera en hel del och forsoka njuta av varje stund med barnen sma, trots att man ibland vill skrika och grata pa en och samma gang. Men ett som ar sakert, maste bli battre pa att inte bara vara nara rent fysiskt utan faktiskt vara narvarande med hela sjalen.
Ett onskemal fran Moncan, en av mina trogna lasare, ar att visa mer av mina "projekt". Sa darfor kommer har gardin"kappan" till Noahs pojkrum har. Eftersom jag ar en quiltare helt enkelt, blev det stora fyrkanter med basballtyg samt vanligt vita. Dar uppe pa blev det roda, stora baseballsommar i garn som jag broderade dit. Enkelt och gjort pa nagra timmar. Alla kan fixa detta, jag lovar!

Sitter i skrivandets stund ute i tradgarden, under altanen tillsammans med min goa buskille. Ar sa glad, for nyss kom forsta lilla Kolibrin pa besok och smakade pa det goda innehallet i tradgardens nya alster. Jag vet inte vad det ar, men man man blir helt lycklig av att se de sma varelserna. Fridfulla, lekfulla och sa exotiska att man nastan faller en tar. Hehehe, tramsiga jag ska satta punkt for idag. Glom ej bort att vara i stunden, hela tiden, precis med varje del av dig. Detta far bli dagens budskap. LOVE   

Superstrong


:) Hehehe...kanske! Kanner mig sa i alla fall. Idag stod jag redo framfor step-bradan tillsammans med min granne Stephanie och korde step kombinerat med styrka och jag gillade det skarpt. San energi jag levererade genom precis hela timmen. Skuttade med varsta flinet i fejan och korde 100%. Hade lite spring over sa efter passet hoppade jag pa lopbandet och korde 2 km lite latt sa dar en 10 minuter. Kande dock att min vrist sa ifran, sa det fick racka for idag. Har haft ont i min lilla fot, inte natt fruktansvart mycket men anda sa att det har stort mig lite grann, sedan i mandags. Formodligen bara lite overanstrangd sa jag far ligga lagt med lopningen nagra dagar tror jag. Kopte nya Under Armour brallor haromdan som invigdes idag. Bara ett par enkla, men ack sa skona, loparbrallor helt enkelt. Vet ni vad, kanner mig for forsta gangen snygg i ett par sadana byxor och inte som en stoppad korv. Den kanslan ar svar att overtraffa. Sa jakla gott. Vet ni vad det basta ar, jag har sjalv fixat det. Det anda som jag gjort ar att jag atit en massa god mat med en massa smak, farit till gymmet stup i kvarten och svettats nagot kopiost. Men detta ar bara borjan. For trots att man tranar och ater sundare, sa ar det bara ett plus att man tappat nagra extra kilon man gick och bar pa. Motionera ar nagot ALLA manniskor ska gora for en stark, sund och frisk kropp. Hjartat och sjalen kommer att tacka dig.
Solen skiner fran en bla himmel, sa har ar det jag som ska njuta av solens varmande stralar pa min hy. D-vitamin- ladda ocksa kallat! Dilly hoppade just ner i bingen, hoppas nu bara att Noah ar med pa mina inte sa aktiva eftermiddags-planer. Mmmmm...livet ar helt enkelt for jakla underbart!     
PS: Receptet pa Broccoli-cheddarsoppan finns har som jag sa klart har hittat pa Pinterest!

Broccoli


Mmmm...gott och supernyttigt. Gardagens middag blev en god, harlig LCHF soppa gjord pa en hel hog med broccoli och x antal decilliter skarp cheddar. Om nan vill ha recept sa hojta bara. Mattar sa val, tack vare en skvatt gradde. Kandes gott att ladda upp med denna goda soppa efter ett sjukt hart pass tidigare pa dagen. Kan nog tacka lite kolhydrater i form av lite fodelsedagstarta fran sondagens fest, for mina finfina prestationer pa gymmet igar. Halvmilen pa 28 minuter och ryggen fick sig en genomkorare som heter duga. Halvmilen ar numera nagot som jag med latta ben flyger igenom, men snart borjar vi ladde for att sa smaningom kora milen under timmen. Idag ska Noah till skolan och jag och lillan ska ploja igenom lite arenden. Mysigt att fa ge lite egentid med lilltosen, medans Noah pluggar alfabet och roar sig pa egen hand. Njut dagen gott folk! 

Flyga fritt


Jag och barnen var ute i tradgarden i skymningen och vantade pa att Bart skulle komma hem fran jobbet i fredags. Delilah fick flyga flygplan och hade nog the time of her life. Sa mysigt och underbart hade vi det, jag och barnen. Vet ni vad, en liten liten fagel och byggt bo och sitter numera och ruvar uppe i ett av vara trad. Snacka om den ultimata karleksforklaringen av moder natur precis har i var tradgard. Har haft ett litet par faglar som uppvaktat varandra och suttit och myst tillsammans uppe pa muren och nu sa antligen har det gett resultat. Jag alskar var lilla tradgard. Agaren av huset vi hyr kommer och fixar och donar varje vecka sa allt ar tipp topp. Borjar hitta vart lilla liv har borta mer och mer och att mina grannar ar det finaste manniskorna jag traffat pa mycket lange, kan nog ha ett finger med i leken tror jag allt. Jag letade lange och val efter vanner har borta och allt jag behovde gora var att oppna ogonen for de som bodde precis over gatan. Unviersum ar vis mina vanner, om man bara oppnar ogonen och slutar leta efter lyckan sa kommer den och landar precis pa din axel.   
Nar Bart sen antligen kom hem korkade vi upp en god flarra Pinot Grigio och steken hamnade pa grillen. Sen blev det pusskalas for hela slanten och vi bara mos dar ute pa altanen. Gjorde forresten den godaste Coleslawn som tillbehor. Mysigt, mysigt hade vi det. Snart kommer tjejerna fran Sverige och vi far dela med oss av detta vackra, fina vi ar omringade av varje dag. Nagot bra maste jag gjort som blivit bortskamde med sa mycket kalek i mitt liv.   

Herd of turtles...


Nu har antligen Bart's farfar Rich hunnit quilta mitt stora lapptacke som jag holl pa med i julas. Mannen fyller 80 ar nu i veckan och haller pa att sy sakert 1 sadant har lapptacke/ dag. Ni kan ju forsta att jag ar imponerad att en man i denna alder kan fixa att halla pa med detta och gora det sa val. Ni som inte ar insatta sa syr han alltsa med en stor symaskin sommarna uppe pa och liksom slutfor filtarna. Pa varje lapptacke syr han in en liten liten skoldpadda da han och fruns foretag heter just "Herd of turtles". Pa bilden ovan kan ni ju se sommarna ganska val och aven storleken pa tacket. Kommer bli fint uppe pa min och Barts sang och formodligen kommer dat halla lange och val sa att barnen sa smaningom kan ta over det. Ja, det ar manga lappar och sommar insydda i det, manga tankar, funderingar och gladje och kanske nagra tarar. Det ar som terapi for mig och jag mar sa bra nar jag far sitta bakom min alskade symaskin. Nu ar det bara en snygg kant uppe pa som ska pa plats, men sen sa ska den borjas anvanda! 

We are family...


Idag har min fina lilla Delilah Rose Maria Mendonca fatt sitt underbara namn inskrivet i livets bok. Hon har aven fatt en liten valsignelse och det glader mitt hjarta sa. Hela var familj har borta kom till kyrkan nu idag och gladdes att fa narvara, kande karlek och gladje fran var och en av dem. Delilah hoppade glatt runt fran famn till famn och Noah satt bredvid Caden och skotte sig sa fint.

Ja detta ar vad livet gar ut pa, familjen och relationerna vi har till varandra. Banden vi har oss emellan kommer aldrig att forsvinna. Kan man bli annat an stolt over att se mitt livs verk, min egna familj, sa har fina som vi alla var idag?

Delilah var sa fin i sin fina, vita klanning. Man kan inte annat an att le nar man ser denna Guds lilla tos. Wow sa enormt rikt valsignade vi ar att fa ha henne i vara liv.
Vi firade min lilla fodelsedag (jag ar ett litet aprilskamt helt enkelt) samtidigt nar vi anda hade alla samlade. Vi bjod pa farska croissanter, goda palagg, farsk frukt, potatissallad och den lackraste chokladtartan ever. Bjod over mina helt underbara grannar Tatum och Kyle med 3 barn sa 30 pers blev det nog till sist. Parkerade oss i var park har i grannskapet da vadret fortfarande tillater utehang. Bara en massa snack, skratt och umgange helt enkelt. Sa himmla trevligt och jag kan verkligen inte vara gladare over att var familj har borta ar sa stor och har karlek sa det racker och blir over.

Noah har atit tarta med precis hela ansiktet. Sa glad att fa leka som en liten galning med alla sina kusiner.
Han alskar verkligen granntjejerna. Cloe kor omkring Noah och han alskar det.

Grattis till min alskade mor!


Mamma, alskade mamma! Jag vill bara fran djupet av mitt hjarta tacka dig for att du gav mig livet och for att du lart mig vad javlarannamma och skinn pa nasan innebar. Idag fyller du 59 ar och jag hoppas sa innerligt att du blev uppvaktad som den drottning du ar! Tack for att du skapar trygghet och ar allas varat ankare har i livet. Om jag ar halften sa vis som du ar nar jag natt din alder, da ar jag en lycklig jakel. Jag alskar dig innerligt/ Din dotter Josse

Myskvall utan daddy...



Kan man bli trottare? Lillan pillade i sig lite plockmat igar till middag och redan innan Bart lamnde for sitt vanliga Softball-spelande, kom John Blund och strodde somn i ogonen pa henne. Jag passade pa att kopa lite mork choklad och mamma-lyx iform av lite vitt vin sa dar i min ensamhet pa en helt vanlig torsdagskvall. 
Noah fick lite lyx-gottis han med i form av popcorn. Dar satt han precis bredvid mig i soffan, jag med datorn i famnen, han nervarvande framfor the old dumburk. Men det var verkligen en underbar avslutning pa en extremt harlig dag, jag och min boo. Noah ar sa go och underbar om kvallarna och precis nar man ska stoppa om honom infor natten ligger han dar och babblar om allt som hans varld utrymmer. Det ar harligt att sitta dar och lyssna pa honom och sjunga nagra trudelutter. Sjong avslutning pa vara dagar helt enkelt. Fasen sa effektiv jag var nar Noah sa smaningom knoppade in han med. Inspirerades i nagra timmar framfor pinterest.com, men aven lite annat mer produktivt blev det ocksa. Men ohh sa trevligt det var nar Bart kom hem vid 23-tiden. Det ar nog bast anda att ha honom pa hemmaplan.
 
Var fredag har varit helt jakla fantastik so far. Det gar bra nu och jag bara alskar kanslan. Inget sarskillt sker, mest bara flyt och insikten infinner sig om total narvaro och uppslukande av allt det underbara som sker runt omkring mig. Jag vill bara ta "mental pictures" och suga upp allt det fina har i livet. Dagens pass pa gymmet, och veckans 3:dje var ocksa ett av de basta so far. Korde halvmilen som uppvarmning om vanligt och landade pa en 26, 5 minuter. Jag korde ett superset med fokus pa brost/ axlar och avslutade det hela med 40 pushups och 3 minuter i plankan (a 1 minut). Sved gott kan jag meddela. For mig ar det en gata varfor man inte alltid tranar och tanker pa vad man ater. For mig borjar det bli vardagsmat nu och nagot min kropp skriker efter. Annars fortsatte var eftermiddag tillsammans med 2 harliga grannar och deras ungar samt Cindy och kusin Caden. Vi akte till en park med en liten badplatta, med sprutande vatten ni vet och satt och tjata om allt och inget i solen och hade det sa nice. Lillan sprang ivag som en toking och holl mig mest springandes jag med, men det gjorde absolut inget. Kan saga att jag har fatt lite harlig farg nu ocksa, sa nu borjar man kanna sig sommar-frash och fin helt enkelt. Snart kommer Bart hem fran jobbet och ikvall blir det t-bone pa grillen for hela slanten. Karlek i massor fran en over-endorfinerad Josse  

For ett ar exakt...

 
...sag det ut sa har precis 2 manader innan lillan var fardigbakad. Jag var tjock, hormonstinn, finnig som en tonaring, godistokig, foglossningsbesvarad, 20 manaders pojk-jagande 2-barns-mamma-2-be.


Trots att vi visste att det var en liten flicka som gomde sig dar inne (vadda vanta, funkar inte for mig som inte vet vad suga pa karamellen innebar. Jag vill ata upp den direkt!) sa kunde vi aldrig forsta vilken underbar liten varelse som snart skulle berika vara liv. Jag var sjukt kar i min lilla flicka redan innan jag fick hennes hala, varma kropp i min famn, sa ni kan forsta att jag trilla av pinnen nar jag val fick se denna skonhet.

Magen min var som en baskeboll, liten och kulig helt enkelt. Inte konstigt nar man tanker pa att det lag en valdigt liten tosabit dar inne.

Underbara, alskade tjockismage. Jag maste erkanna att jag alskar kanslan att vara gravid. Kanna det lilla livet sprattla och busa. Men ack sa skont det var nar det var over. Kanslan att fa tillbaka min kropp, kunna rora sig smartfritt och andas utan att bli andfadd. Men det rycker allt i livmodern att se tillbaka pa dessa harliga bilder. Tiden innan lillan, da det bara var Noah och vi. Konstigt nar man tanker pa att det faktiskt fanns en tid innan hon kom. Hon ar ju sa sjalvklar nu.
 
Mamma och jag firade vara fodelsedagar ihop forra aret precis vid den har tiden. Forsta vilken lycka att fa ha sin mamma dar precis innan jag skulle foda. Hon doulade pa lillans forlossing och jag kan arligt saga att vi blev tajtare hon och jag genom denna "forlosande" upplevelse tillsammans. Det ar fa forunnat att fa ha ett proffs vis sin sida nar man ska foda, en som sjalv fott 9 barn och dessutom ar min egen mamma. Det var faktiskt hon som fick klippa navelstrangen da Bart tyvarr inte hann dit innan lillan kom ut. Hon var ju 10 dagar tidig minsann, sa vem hade tankt att hon skulle komma ut redan da? Tur att min alskade mamma stallde upp.

Precis innan lillan kom ut, nar jag stod dar pa kna och krystade de hela 3 gangerna innan hon ploppade ut, stod hon dar min mamma och viskade peppande ord i mitt ora. Mina tarar forsade ner i strida stommar, trodde liksom jag skulle ga sonder av smartan. Men sen var allt over och tiden innan lillan kandes helt plotsligt sa langt borta.


Har inte lillan alltid funnits hos oss?

Gront ar skont


Till frukost blir det numera ett glas god gron smoothie for min del. Har verkligen ingen aptit pa sistone pa just morgonen sa da far man forsoka hitta alternativ som funkar. En kopp kaffe pa det och jag klarar mig val.

Mycket gront blir det nu for tiden. Korden pa en klassisk sparris/ spenat soppa till middag har om dan toppat med protein i form av kokt agg. Mumma, mumma om du fragar mig.
Sparris ar verkligen en superfrukt. Nyttigt till tusen.

Aven om man ater en allsidig kost, tycker jag det ar bra att komplementera med bra vitaminer och mineraler. Fiskolja har jag kakat i flera ar nu och jag kor alltid pa en mat-baserad multivitamin med jarn, just darfor att jag inte tror pa keiskt producerade produkter av nagot slag. Efter min absoluta favorit TV-dr OZ's inradan kor jag numera aven ALA tillskott som ar som att anti-aldrande for cellerna och skyddar fran alla mojliga negativa effekter fran maten vi ater och miljo vi befinner oss i. Hur tanker ni kring vitaminer osv?

Ja sa har tokig och glad var jag igar innan jag kom ivag till gymmet igar. Uppdateringa om hur det gick kommer serare for nu insag jag precis att shit, Noahs skolan borjar NU. Hint: Det gick skitbra som vanligt! Sena jag ar sen som vanligt...jag ska bara! LOVE

You are the sunshine of my life...


...and I will always be around!
Sa har ligger det till! Var lilla flicka blev 11 manader gammal igar. Jag bara satt har och slappa och funderade pa vad jag skulle skriva om idag. Satt och redigerade lite filmer pa lillan och kom pa att fasen, lillan blev ju 11 manader igar. Jag forstar inte hur fort det gar. Att det sen ar den 21:de Mars idag fattar jag heller inte. Varen och sommaren star framfor oss, var det inte nyss nyarsafton? Ja, knasigt ar det nar man tanker pa hur fort det gar. Nar jag tanker pa att jag nyss lag pa BB och ut "flog" en liten liten prinssessa for snart ett helt ar sedan, far jag gashud over hela kroppen. Kanns som igar, fast flera ar sedan pa en och samma gang. Har man en gang fott barn sjalv, kanske man kan forsta denna konstiga kansla, en ekvation som inte gar ihop. Hur som haver ar jag oerhort tacksam for att Delilah valde just mig som mamma. Vi hor ju ihop, hon och jag. Hon sprider gladje har i varlden, gor den en liten mer underbar plats att leva pa. Ojojoj, maste borja forbereda 1 ars kalas pa riktigt snart. Vad tror ni om Cupcake-inferno? Nu kallar gymmet pa mig och jag kan inte undvika dess stilla uppmaning. Pa med gymklader och pa med flaset Josse, har ska vi branna fett deluxe varianten. Njut av er dag vart ni an befinner er. Var dag her precis borjat och jag ar nyfiken pa att se vad just denna dag har att bjuda pa. Kaka er matt pa denna dagens ratt, da blir allt fett och ratt pa alla satt :)  

Min enkla livs filosofi...



Hittade detta underbara citat som jag vill dela med mig av till er. Kunde inte skrivit det battre sjalv. Tror jag ska gora natt av det, skriva ut det pa ett stort ark papper och rama in det i nan harlig ram. Annars vill jag bara tipsa om farska orter och hur underbart god maten blir om vi anvader det flitigare. Jag kopte en massa persilja, 2 olika sorter och dill nu idag och klipper helt sonika upp de i pasar och har hela frysen full. Nyttigt och frasht. Barnen alskar jordgubbar sa det blev nagra askar med just dessa underbara gubbar inkopta som barnen nu kan smaska sig matta av. Nar Noah ar pa sin skola sa far lillan och jag lite egentid, idag blev det alltsa lite strosande i en rolig mataffar. Nu sussar lillan sott och Noah ser pa lite bompa. Jag ska fixa lite har hemma. So long vanner   

Vilka minnen...


...den har laten vacker inom mig. Gymnasiet i ett notskal. Hakan Hellstrom kom ut under denna tid da jag var 18 ar, fagelfri och ganska galen. Jag traffade manniskor som jag delade 3 helt magiska ar med och som vi festade. Vi var allt lite galna, men fy fasen sa skoj vi hade. 6 tjejer akte tillsammans till Kos och oj som det gick till. Manga harlig minnen in i dimman, allt var sa latt samtidigt som det gjorde ont, sa mycket ondare i den vilsna sjalen da man febrilt letade. Letade efter sig sjalv! Snaggade sidorna pa skallen och hade varsta tuppkammen. Man trodde pa natt satt att livet var nu, detta var hojdpunkten och det mest underbara. Carro, Emelie och jag teamade ihop oss allra mest tror jag, sag flertalet konserter med Hakan, kopte tishor och stod langst fram och sjong med i sangen till mannen som hall vart ungdomhjarta sa hart. Ahhh, den svunna tiden som nyss var har. Tank vad den har format oss, frigjort oss och gjort oss till den vi ar idag. Sen kom studenten med alla forhoppningar, loften och livet kom liksom ivagen. Hakan kommer nog alltid vara min ungdoms forsta karlek.    

Lean tacos


Korden pa klassikern tacos till middag har igar. Men istallet for brod blir det sa klart god krullig sallad och till ett par stora, fetafyllda lyxoliver. Mumma, mumma. Till och med lillan at med god aptit. Hon vaknade med lite krupp inatt och tata luftror, lillsnackan. Men efter lite mamma-mys och alvedon kom hon till ro och sov gott hela natten. Kunde till och med springa ivag till gymmet har innan lunch idag. Hade angest, var liksom trott fran gardagens pass, men efter lite javlarannamma josse-pepp kom vi ivag och behover jag saga att jag INTE angrar't? Jag vet inte hur jag lyckas, men 5 km pa rekordtiden 25 minuter. JIPPI! Som svetten lacka gott folk. Plannerade att pumpa lite muskler ocksa, sa 45 minuter skrotlyft blev det som en skon finnish. Maste kopa traningshandskar nu da jag borjar fa harda ackliga navar efter alla tunga vikter jag kor :)   
 
Bjuder pa dagens kloka ocksa! Kanner mig sjuk nojd och har ett smile som sitter uppe vid oronen. Ge alltid 100% av dig sjalv i alla situationer, alltid och till alla du moter, sa kommer du lyckas helt enkelt. Min enkla livsfilosofi. Lite pyssel star pa schemat, ska forsoka anmala mig till en syrre-kurs som borjar snart sa jag far helt enkelt satta fart. Sen ska jag boka tid for spiral-insattning. Inga fler kiddos har an pa ett tag ;) Bart och jag sliter roven av oss for tillfallet for att ro baten i land. Karlek gott folk 

Regn


Yeah, det regnar! Jag trodde aldrig att jag skulle bli sa har jublande glad nar det regnar, men jag blir det! Hela natten har det faktiskt regnat har borta. Hela formiddagen lite smadugg och sa helt plotsligt vid lunchtid slog det till rejalt och himmelen oppnades och det totalt osde ner. Inte nog med det, men det haglade! Med tanke pa att det regnade sist har den 27 december forra aret, sa antar jag att Arizona fatt sitt for ett tag nu. 2 minuter senare sprack det upp och solen tittade fram igen, precis sa som det ska vara. Men det basta med att det regnar lite da och da maste nog vara att man blir sa himmla lugn och vill bara sitta och mysa eller natt. Till och med bada barnen somnade bada tva som furor och sover fortfarande nu 2 timmar senare. Bartan tar en tupplur och jag sitter sjalv uppe och njuter av lite lugn och ro. Det ar stunder som dessa, nar hela huset ar knapptyst, som i alla fall jag far fylla pa mina batterier med lite egentid.

Annars prunkar min tradgard och det hanger klasar med tomater pa varje planta. Hoppas bara att de klarar sig nu nar det haglat 10 kg is pa dem.
 
Har precis fyllt pa med lunch som idagbestod av 3 kokta agg (agg is da shit vet ni val?), tonfiskrora och nagra skivor god norsk ost. Forsta att man kan bli sa glad som nar man hittar en riktig ost fran sina "hoods" alldeles precis bakom husknuten min. Sitter och laddar for ett langpass pa gymmet och ser fram emot det med skrackblandad fortjusning. Skraj som fan da jag vet att jag kommer springa rumpan av mig och darra sa jag knappt kan ga, men alskar vetskapen av att jag ska fa kanna adrenalin och endorfin XXL. Jag sager bara en sak: LCHF ar super. Mar finfint och byxorna sitter battre, bra kombo helt enkelt. 
Bjuder pa en liten bild pa prinssessan som sitter med sin fina tutu jag gjort at'na. Sa himmla latt och ar hon inte fin sa sag? Har nasta gjort klart Noahs baseball gardiner, men bild far komma imorgon da jag har lite kvar att fixa pa de. Hall er till godo. LOVE

Just open your eyes...


...and see that life is wonderful!
Kikar in har inne med nagra visdomens ord innan vi firar helg. Veckan har rusat forbi och jag kanner mig fullkomligt lojligt nojd med livet just nu. Varen spritter i mig och ger liv till alla kroppens celler. Lugn och harmoni ar tva ingredienser som just nu fyller mitt liv. Jag ar pa ratt hall pa manga plan och det mina vanner ar en oslagbar kansla. Snart kommer underbara familjemedlemmar och halsar pa oss och vi haller pa att spricka sa mycket som vi langtar. Snart kommer min alskade man hem efter en har arbetsvecka, men vi ar alltid som gladast att ha denna underbara man pa hemmaplan. Dra i handbromsen, oppna ogonen och inse hur vackert livet ar. Njut mina vanner!  

Underbara eftermiddag




Ja, mina sma mini-gurkor och jag hade nagra helt underbara timmar har i gar eftermiddag ute i tradgarden. Solkramen fick aka pa for forsta gangen och jag tror banne mig att termometern pekade pa nara 30 grader. En latt liten bris, en knallbla himmel och lyckan var total. Jag skoljde ett halvt kilo farksa hallon som vi alla 3 hjalptes at att sluka pa 10 minuter. Noah bara alskar de dar sma roda baren, nagot mormor maste lart honom att uppskatta! Vattenspridaren kom pa i omgangar och svalkade luften lite. Blojor och badskjorts akte sa smaning av di sma och sma rumpor fick vadras riktigt ordentligt. Jag lag sjalv i bikini och passade pa att smorja pa lite Maui-babe (Hawaiis hemlighet till naturligt brun skonhet) sa det luktade Kona-kaffe sa det stod harliga till.
Jag fick druckit litervis med citronvatten och kallt gront te. Fick till och med bladdrat lite i en traningstidning och knappra hallon jag med. Eller, be Noah om att dela med sig till sin mamma.
  
Knappte nagra underbara bilder dar jag satt under tradet och lapade sol. Okej, lillan forsokte kaka upp varenda liten sten, sa klart att man fick springa rumpan av sig och pilla ut allt hon stoppat i munnen. Men utover detta sa var det faktiskt precis lika mysigt och behagligt som ser ut. Idag har jag varit med Jolene och inforskaffat en klanning till lillan som kommer bli valsignad om nagra veckor. En underbart sot liten kreation blev det och min lilla sockertopp kommer bli om mojligt annu sotare. Ikvall blir det att titta pa Bart nar han spelar Softball med sitt jobb och dar kommer vi traffa varldens goaste farfar tror jag allt. LOVE mina vanner. PS: Ar extra glad idag da jag fatt varldens mest underbara besked DS

Just darfor att...


...hela var existens borjar i varje tanke.

How did it happen?



Fraga mig inte hur detta gick till, men bena mina gick som trumpinnar och kolla in tiden. Nara 5 km pa 28 minuter. Jag hade tankt ta det lite lugnt pa bandet idag och fick till 2 km pa hyfsade 12 minuter. Korde pa helt enkelt och bytte till intervaller. Halleluja sa fort det gick mellan varven. Behover jag saga att jag kanner mig makta stolt just nu? Kottade vikter och plankor pa lopande band efter detta! Alskar nar man bara ger 150% trots att man bara kande for att ta det lugnt. Det ar precis som om kroppen bara ber om mer.



Har fyllt pa med denna goda lurre nu. Hur glad kan man vara att fa ata riktig mat till lunch och inte bara en massa agg och sant som det latt blir annars. Nu hade jag rester kvar fran gardagens middag minsann och inte vilken middag som helts. Foliegrillad lax, skirat citronsmor tillsammans med Brittas sallad (en helt vanlig Svensson sallad men med majo/ gradde dressing). Som jag borjade grata igar nar jag stod dar och hackade sallad ska ni veta. Tankte pa Britta som bara alldeles nyligen lamnat oss och hon kandes sa narvarande och levande. Tank att en liten liten sallad kan vacka sadana minnen! Alldeles fortraffligt gott var det i alla fall!



Den har lilla skatten ligger och sover just nu och Noah busar i vattenspridaren har alldeles intill. Men han ar allt en liten badkruka utan Bart tror jag allt. Vad hander idag annars? Inget sarskillt faktiskt. Bara ta't lugnt och bara vara, det vi gor allra bast. Jag alskar verkligen mojligheten att fa vara hemma med mina trollungar. Det ar fa forunnat och jag kan faktiskt inte tanka mig nagot annat just nu!

 '

Mitt lilla ogongodis satt ute i tradgarden har i gar och bara njot av att ha sin mamma en hel timme for sig sjalv. Nar man har en san har fin unge att titta pa, da ar den konstigt att man bara helt plotsligt brister jag ut i gladjegrat eller ler med hela sitt hjarta over hur underbart fin hon ar. Hennes knubbiga sma bebishander med vack och gropar precis vid knogarna ni vet, hennes lilla rultiga mage och sma harligt goa lar. Nar hon sen har en alldeles bubblig personlighet som foljer mig vart jag an gar, ja da kan man inte bli annat an hjartligt gudaglad over det lilla livet. Hoppas ni njuter av livet vart ni an befinner er. Vi har bara ett liv sa varfor inte gora det basta av precis varje dag?


Fridens lilja...


Min pappa Sigge fattas mig, eller alla oss syskon egentligen kan jag garantera! Nar jag var 6 ar flyttade vi ner till Skane fran Norrkoping jag, alla mina galna syskon och en alskad mamma och pappa. Manga underbara minnen fran min barndom har darfor praglats av skanes slatter och underbara sommrar. Pappa, min alskade pappa var alltid en aktiv man som garna tog oss med pa timtals langa prommenader och utflykter genom dessa fina landskap. Vi spelade badminton i tradgarden pa sommarloven, spelade boule, klattrade i trad och fick skrubbsar pa knana. Mina foraldrar hangde tvatt, vek tvatt, odlade potatis och jordgubbar, allt medans de fostrade och skotte 7 barn pa hemmaplan. Ja, underbara barndomsminnen spelas upp framfor mig och jag kan arligt saga att vi, alla mina syskon och jag fick en underbar barndom av min fina mamma och pappa. Vi hade det kampigt ibland, men sant har man egentligen ingen koll pa som barn. Darfor valde jag laten ovan mest for att jag tanker pa pappa och minnena vi fick tillsammans innan alderns host kom och Gud hamtade hem en mycket fin och alska man.   

Njuter...



...av lugnet tillsammans med min lilla snacka som sitter och trycker i sig kalkonkorv och farska hallon. Hennes store bror ligger faktiskt, hor och hapna, och slummrar i rummet bredvid. Jag har ytterdorren och bakdorren oppen for att forsoka fa lite tvardrag, faglarna kvittrar i hogan sky men annars inte ett enda ljud hors. Lillan har fatt hoppa i baddrakten och vi kommer om en stund traksa ut i tradgarden. Kanske, kanske att man till och med sjalv vagar hoppa i bikinin och lata solens underbara stralar varma min kritvita vinterkropp. De skona tonerna av Beach Boys guppar nu fran mina hogtalare och mina mungipor sitter nu typ vid oronen eller natt. En kansla av 100% narvaro befinner sig i mig i skrivandets stund och det ar inte mycket som kan andra den kanslan denna dag. Noah har fatt leka med sina kusiner hela formiddagen, da det ar varlov har borta och lillan och jag fick valfortjant egentid tillsammans. Nojd ar vad jag ar! Bjuder pa min gladda lilla loppa som vet hur man njuter av livet till fullo. Nu ska vi fortsatta varan dag ute under solen och den blaa himmlen. LOVE   

Summa summarum


2,5 mil lop i benen och x antal kilo skrotlyft blev min motion for vecka som gatt. Noah undrar varfor mamma ligger pall och svettig pa golvet efter mina 8 km ute under bar himmel i sondags. Maste jag saga att mina benhinnor ommar idag? Min kropp tackar mig, sarskillt mitt hjarta och jag kanner mig stolt. Min kropp ar stark och frisk, ja sa har stark och frisk har den banne mig inte varit pa bra lange. Ja, vila star pa schemat imorgon da det faktiskt ar lika viktigt att stoppa in just en sadan dag efter nagra intensiva motionspass for att fa ut maximalt av traningen.

Helgen har rusat forbi och mandagen ar har med sina masten. Vi har hunnit med att bara mysa och ta det lugnt ihop hela familjen. Jag har till och med fatt pysslat lite, vilket ar minst lika viktigt for min sjal och valmaende. Har sakert 10 projekt pa g och bilder kommer sa snart de ar klara. Noah tycker i alla fall att det ar jattekul att hjalpa mig pyssla och sitter garna med mitt uppe i smeten och sorterar tyg at sin mamma. Han fragar sakert 20 ganger: What are you doing mamma? Varje gang jag svarar att jag syr sa svarar han lika glatt: Ohhh, Noah help you mamma! Man far passa pa att sy nar lillan sover for annars har man sma fingrar som garna hittar tramparen under bordet och en symaskin som helt plotsligt syr pa egen hand i 180. Vojne vojne, tokiga unge! 

Har lite inspiration till min ortatradgard som jag ska fixa i veckan. Bara nagra lerkrukor uppe pa varandra och ner med en massa goda, underbara orter att ha i allt. Vill fixa egen pesto sa basilika ar ett maste. Nyttigt och fint pa samma gang! Nu kallar alla mina pysselprojekt mina vanner sa jag maste kila! Lillan sover vet ni!  


Noah's 1st bday party all by himself...


Det var visst bara Noah som skulle pa kalas igar, helt sjalv utan mamma och pappa, hos tjejerna i huset bredvid varat. Hans ogon stralade av lycka och hela han var glad. Jag fixade en liten present och han gick till och med pa att posa lite for sin mamma strax innan jag lamnade honom. 3 timmar utan Noah, vad skaulle vi gora? Bart, jag och lillan stack ivag och kaka lite texmat och tittade pa lite affarer. Nar jag hamtade honom hade han fatt en pase med godis och allt hade gatt hur bra som helst. Noah borjar minsann bli STOR sarskillt nu nar han varit pa sitt livs forsta barnkalas helt pa egen hand.  

Har sitter jag och lillan och kakar jordgubbar pa kalaset tidigare pa dan. Lillan gjorde det med hela kroppen som ni kan se, tryckte in de dar gubbarna och bara gluffsade i sig. Idag blir det en lugn dag pa hemmaplan. Kanske att jag tar en loprunda ute i kvarteret, men annars blir det bara pyssel och sant med symaskinen. Pussar och kramar mina vanner

Etf fang med solsken...


...fick folja med mig hem fran affarn igar. Solrosor ar i alla fall nagot jag valdigt sallan unnar mig, men de ar ju sa vackra och haller hur lange som helst. Man blir helt enkelt glad av solsken i livet :)
Idag har vi varit pa lilla Johns 1 ars kalas ute i en park precis bara runt husknuten och jag kanner mig helt upprymd av positiva energier fran alla underbara manniskor som jag traffat idag. Fodelsedagsbarnet ar Bart's goda vans lille kille och det det var roligt att se honom ata tarta med hela ansiktet. Annars minglade jag med de flesta, spelade lite basket och hade det himmla trevligt. I eftermiddag ska jag och Noah over till min rara granne Tatum och hennes dotter Peyton som fyller 6 ar idag. Ja, manga klalas sa har i borjan pa aret med bara en massa skoj for oss. Delilah charmade varenda kotte och ni kan tro hon somna pa 2 roda nar vi satte oss i bilen. Hon sover nu gott min lilla gladjespridare. Noah hade roligt med sin jamnarige van Brody. Horde honom jaspa nu nyss sa jag tror aven han ar pa vag att ta en liten tupplur.
   
Annars kanner jag mig helt over-endorfinerad efter ett super-pass pa gymmet tidigt i morse. Med lite intervaller pa 20 minuter, som for ovrigt ledde till ca 3,5 km kan jag saga att svetten rent av sprutade. Korde lite vikter som vanligt och lyckades slita min kropp darifran efter en timmas intensiv och helt maklalos traning. Det ar grejer det mina vanner. Men en lunch bestaendes av god yoghurt, en massa harliga skogsbar, valnotter och hasselnotter, en knivsudd stevia kanner jag mig nu som sundhetn sjalv. Okej, en chimichanga slank ner pa kalaset men det kunde jag ata med gott samvete kan jag meddela. Nu vantar lite loppis och annat trevligt for denna mammin. Njut av livet mina vanner, gor varje minut till en oforglommig sadan :) Karlek i overflod 

Go kansla all over again...


...och jag tror banne mig jag ar en liten "gym junkie" for sa mycket jag hanger dar borjar jag nasta tror att jag ar beroende. Idag blev det 7 km intervall-lopning pa 43 minuter vilket inte ar illa pinkat for den lilla tjockisen som nyss bodde i mig. Korde till och med lite skona squats, launges, thrusters och rodd i planka innan jag gav mig. Hade nog kunnat fortsatta ett bra tag, men hade 2 tossingar pa barnpassningen som snart ville ut och rasta sig pa lekplatsen lite. Denna gang fick vi sallskap av kusin Caden och behover jag saga att de var som apor ur bur eller natt liknande? Killarna lopte amok efter ca 45 minuter och kilade ivag, fort som attan, men som tur var var Cindy aningens snabbare och fick fatt i dem efter ett tag. Innan dess holl Delilah lada hon med och skulle upp och ner for rutchkanan precis hela tiden, tokfian. Ja, sa man kanske kan kalla timmen pa lekplatsen med dessa 3 huliganer som fortsattningen pa gympasset fran i morse! Pjuhhh sager jag bara... Go helg mina vanner, for det ska vi verkligen ha! Nu vantar legopussling med goa Noah medans lillan slummrar och tar igen sig en gnutta! 

Varjedag...


tackar jag gudarna for detta underbara som livet sjalvt har belonat mig med. Finns det nagon battre kansla att se karleken personifierad i en liten liten varelse som har halften av mig i sig? Hur kunde jag bli sa lyckligt lottad att fa 2 som kallar MIG mamma?


Lambada...


...kan jag nog fortfarande spela pa gitarr om jag sa hade en i narheten. Har spelat just detta instrumnet flertalet ar i min barndom tillsammans med bastaste lillasyrran Carran. Fraga mig inte, men nr jag var cirkus 12 jordsnurr ville jag promt lara mig denna lat, sa min larare Kaj tragglade nog flertalet veckor for att fa min onskan att komma till uppfyllelse. I samband med att den satt, skulle jag delta i en talangjakt med just denna lat och jag tranade och tranade. Sa pass att den fortfarande sitter som ett smack an idag. Heheh...roligt det ar egentligen att minnen kommer till liv via musiken.  

Ibland...


...far man helt enkelt leta pa nya stallen for att man ska hitta sitt livs mening. Hittade denna spadom i en fortune cookie for nagra manader sedan, sparade den och sprang pa den idag igen. Kanske att jag maste lyfta blicken lite hogre upp for att se vart vagen leder mig. Universum talar sitt tydliga sprak och om jag bara vill kan knopparna i min sjal fa naring och blomma ut till de fang blommor jag vet att de har formoga till. Som min syrra, min stora forebild och inspirator Jenny sa: Jag kanner att nagot stort ar pa vag att handa!  

Bjuder pa lite gladje...


...sa har pa morgonkvisten mina vanner! Medans ni njuter av denna fina tjej som spatserar nastan hela tiden nufortiden sa ska jag kora Noah till preschool. Sen tar jag med lillan till min finaste syaffar, da jag kanner att det varker i fingrarna av kreativitetvilja. Hoppas er dag blir alldeles ljuvlig, for det plannerar jag for att min ska bli! Karlek i massor via universum...

Spinning - check!


Sitter nu har lagom mor i kroppen efter dagens pass som blev 1 timmes spinning. Mycket sta i sadeln idag vilket sa klart kanns gott i gluteus maximus just nu. Vi har alla 3 atit god lurre som blev over fran gardagens middag, chicken nuggets. Supergoda, supernyttiga och helt utan ackliga tillsatser, senor och annnat 'gott' som garna hamnar i massproducerade nuggets. LCHF sa det bara ryker om det, eftersom de ar pannerade i bade sesamfron och mandelmjol. Till och med min valdigt petiga son gillade de. Tillbehor sasom celleri, gurka, morot, korbarstomater samt en egentillverkad supergod dippa. Ja, ibland ar det bara lite finger-food man pallar ata. Tips fran coachen alltsa!
 
Till och med min lilla fiskorv pillade i sig de dar sma bitarna minsann. Desto mer pillmat, desto mer ater denna lilla tos. Hon var lite trott har minsann, men alltid lika glad och medgorlig.
Annars sitter jag har och ar lite "bumbed out". Har fatt lite daliga nyheter vad galler framtida jobb har borta. Jag har ju inte jobbat pa snart 3 ar, da 2 barn kommit till varlden och jag sa klart lagt krutet pa de. Men nu nar man ar redo att borja jobba, har en bachelor i bakgrunden och 14 manaders akutvards erfarenhet sa raknas man helt enkelt inte. Ja, jag kanner mig bitter idag. Till och med Josse kan vara bitter ibland. Bitterfittan Josse, that's me! Kanns som om jag trampar i geggamoja och kommer ingen vart. Jag ar en valdigt explosiv person, som garna vill att allt sker har och NU. Kara nan, ge mig styrka nagon innan jag tappar fattningen helt! 

Klassfest...


...och disco, 10 eller 12 ar nagon gang sa borjade den har laten bli popular bland mina kretsar. Det roligaste av allt var ju den dar speciella dansen som precis varenda en kunda. Sa fort DJ:n satte pa denna sa hoppade alla upp dar de satt bankade runt dansgolvet da det formodligen var en tryckare precis innan. Min syrra Caroline och jag tranade in movsen hemma pa vardagarna sa att man inte skulle missa detta som var hojpunkten pa vara discon. Jag fick lana min storasyrra Jennys knastrumpor nagra ganger, ni vet de dar som gar over knana och fatta att man kande sig som den coolaste som Gud skapat. Snart fick jag mina egna strumpor av mamma och jag kunde nog inte bli gladare. Jenny fixade sminket och frillan och ojojoj sa cool alla tyckte att jag var for att jag hade en storesyrra som gick pa hogstadiet och fixade mig. Ja, minnena bara vackts till liv har borta och jag kan halla pa ett tag och traggla. Men detta var mitt bidrag till dagen Musikutmaning inne hos Liw     


En parentes och reflektion over gardagens lite deppiga inlagg om trotsiga barn: Noah somnade mot min axel och sov sakert 2 timmar i gar eftermiddag. Han tar ju inte tupplurar pa eget bevag nu mera, om han nu inte somnar i bilen eller sa, sa han behovde nog vila lite. Jag fick ladda mina mamma-batterier som just igar kandes som om de var nere pa noll. Nar han senare vaknade var han pa stralande humor och han och lillan busade och lekte sa fint ihop. Jag brande middagen men hey, det ar bara varldsliga saker, med tanke pa att vi alla var glada och fulla av ny harlig positiv energi. Nu ar det en ny dag och nya utmaningar sa framfor oss. Spinning nu om 30 minuter sa nu maste jag kila :))) 

Vila & trots



...fortjanar jag idag efter nagra dagar pa gymmet. Korde 7 km's runda pa lopbandet, vilket var malet infor Pat's run. Klart tiden kan man jobba pa, men nojd kan jag villigt erkanna att jag ar. Tror jag haller pa att bli stark minsann och nagra kilo minus har det blivit sedan jag lade in hogsta vaxeln vad galler kost och traning igen. Gott mos! Mina nya pjux har bjudit pa omma knan och lite irriterade benhinnor an sa lange, men vad gor val det nar man har det hetaste skorna pa gymmet :) Hoppas jag kan "break them in" asap bara!



Min alskade lilla Noah gor mig lika galen som glad. Det maste vara fysiskt anstranagde att vara en trotsande snart 3 arig kille, for oj som han haller lada har hemma. Allt ar fel emmelanat, tararna sprutar och ja det kanns som man inte orkar mer. Klart att man orkar, men ibland svider tararna i mina ogon pa denna trotta mamman. Man far bita sig i lappen for att inte tappa fattningen ibland. Det ar forst nu jag verkligen forstar att det inte ar latt att "uppfostra" barn. Den som tror att jag ar en vekling kan bara hoppa upp alltsa, jag satter hart mot hart. Det ar bara det att Noah ar lika envis som jag ar. Han gor inget halvhjartat, inte anns pa natten. Hade en massa mardrommar natten till idag och skrek och sprang runt som en osalig ande flera ganger. Fick till slut ligga mellan mig och Bart dar John Blund till sist gjorde under. Det ar pafrestande att inte kunna forsta varfor han ar sa ledsen. Alskade lilla Noah, om du bara kunde beratta vad du tanker.

 

Men glad ar jag att preschool nu flyter pa och att han verkligen alskar det. Pratade lite med hans larare idag som inte gav honom annat an berom. Hon var sa glad att just min lilla Noah borjat i hennes klass. Hon till och med tackade lillan och mig for att hon far lana var duktiga poje. Det vaxer man av att hora. Det blir manga ganger man far hora negativa ord sa darfor stracker jag pa mig extra mycket nar jag for hora sa fina ord. Noah ar i alla fall MIN alskade son och jag vill honom bara allt gott har i varlden.    

It's a happy day!


Vattenspridare kom pa igar eftermiddag och mina killar gick bananas dar en stund. Kolla bara in gladjen och lyckan, sarskillt hos farsan. Jag ar sa glad for mina spelivinker! Jag hoppade spridaren igar och stod och snackade med farmor Jolene och lillasyster istallet. Har blivit lite av en badkruka pa senare ar. Annat var det nar jag var liten, da kunde min lillsyrra och ja+g ligga i Vatterns 12 gradiga vatten i sakert en hel timme :) Men det harliga vadret lockar numera aven folk till vara pooler har i omradet sa nu snart far vi ta arets forsta dopp. Ahha, jag tror inte det blir svart nar temperaturen skulle komma upp till narmare 30 grader nu i veckan! 

Det var ett par harlig timmar i gar eftermiddag med varldens snallaste farmor pa besok. Det glader mig att se denna kvinna gladare och lattad pa nagot satt. Delilah visade stolt upp sin nyaste tallang for farmor och gick sakerligen 20 steg helt pa egna ben. God stek pa grillen fixade Bart och en enkel gronsallad till det gjorde susen. Extra skont kandes det i min kropp efter nara 7 kilometers intervall-lop pa 45 minuter och lite harlig styrketraning pa det. Lugn och harmoni kande jag hela kvallen, barnen skotte sig och lekte fint ihop med Bart medans jag fick tvattat och vikt hela veckans tvatt, skrubbat 2 dass och andra sysslor som hor ett hushall till. For mig ar det lite av terapi, att fa stada faktiskt. Mamma skrattar nog nu da hon om nan vet vilken skitmaja jag var nar jag var barn :)) Nu kan vi i alla fall starta denna vecka rent och frasht och mina barn kan ha nytvattade hela klader. Kanns gott i en moders hjarta!

Minnena tar mig tillbaka...


...och manga tarar har jag gratit till denna melodi med varldens basta man i tankarna. Bart och jag levde bade innan vi gifte oss och aven nagot ar som gifta helt pa olika platser. Jag pluggade till syrra i Lund och Bart, ja han var ju i USA. Jag var ju sa kar att det gjorde ont i mig och hjartat sved av saknad till min battre halft. Vi klarade sa klart oss igenom denna provandets tid med bravur, da vi bada bara hade ett mal i sikte: att fa leva tillsammans sida vid sida! Som vi skickade karleksbrev pa den tiden och snacka om att det ar kul att lasa de sma karleksfulla orden idag sa har i efterhand. Sa lyssna pa laten och kann smartan, da forstar ni hur otroligt betydelsefull den ar for mig da den paminner mig om denna tiden i vara liv. Tiden da vi var sa dar galet nyforalskade att bara en tanke pa min man gjorde mig knasvag. Karleken ar mogen nu, vi kanner varandra utan och innan men fortfrande med ett bultande hjarta :)  

To my kiddos...


Surfar pa vagen...


 

Ja, vad sager man sa har 2 timmar efter en super duper underbart traningspass. Helt sa dar sporadiskt hoppade jag i traningskladerna och tog en chansning. Delilah borjade redan klia sig i ogonen, sa jag trodde det skulle bli en snabbis in och ut liksom. Men icke och det ar jag sa klart sa glad for. Eftersom jag och Bart anmalt oss till Pat's run har borta, 7 km runda for att hedra alla soldater som offrar sina liv for var frihet som gar av stepeln den 21:e April, passade jag pa att satta igang hardtraningen infor detta med en runda pa 5km. Jag kan lova er alla, sa vida ni inte gar omkring med typ 100 kilos overvikt, att ni alla klarar att springa detta har och nu idag, for det sitter i skallen mina vanner. Ca 30 minuter tog det mig, ingen mega tid precis men jag tog mig igenom trots att jag manga ganger ville dra ner pa tempot. Sa vem vill utmana mig med en runda idag? Come on, pa med flaset nu! Din kropp, och inte minst ditt hjarta kommer att vara dig evigt tacksam.  



Sen var det bara det att jag fick till 45 minuter med hantlar, lite stal, diverse plankor och ja typ 10 liter svett och blodsmak ocksa, men det var tack vara den dar vagen; adrenalinet som skoljde genom min kropp. Barnen skotte sig fin fint sa jag korde helt enkelt skiten ur mig idag.
Nu sitter vi har jag och Noah och far lite egentid medans lillan tupplurar. Kande for en rejal proteinkalla sa dar efter ett tungt pass, sa passade pa att kranga lite fastfood. Low-carb burgare med en god kall....hmmm Jenny, du far gissa vad som fanns i koppen! Ahhh...PMS:en tog over och cocacola har nu satt sina klor i mig annu en gang. Oh well, men de dar kvinno-hormonerna ska man passa sig for. Inget att leka med :) Tror det blir en svang "hem" till IKEA i eftermiddag, maste kopa sanga till mina langvaga gaster som kommer snart. Annars blir det att forsoka fa tid med min alskade van, symaskinen, som mest star och samlar damm. Har sa mycket ideer och saker jag vill fixa, sa mycket att det nasta blir kortslutning och jag producera lika med noll :/ Sa so long mina alskade stalkers, ni ska veta att jag ar glad att just ni vill stalka just min lilla blogg.


Vaggvisa...


Knappte en bild igar pa varldens finaste, mest underbara, helt felfria och mest alskvarda lilla dotter igar nar hon lag och tuppade sig. Jag fick banne mig halla i mig sa att jag helt sonika inte borjade pussa pe hela henne. Men eller hur vill man bara ata upp'na?. Vaggvisan ar underbar tycker jag och den blir ju bara om annu battre tack vare kvinnan med guldstamman. Delilah gumman, kan du inte alltid bara vara mammas lilla flicka och alltid bara behova mig i alla dina dagar? Jag bevarar vara stunder i djupet av mitt mamma-hjarta tills dagen da du ar opstinat tonaring och inte langre har tid for din gammla mamma. Da ska jag ta fram dessa minnen min alskade dotter, minnas och njuta!   

Bara for att det gor hela min dag...



10 months going on 2 years...


Min lilla sockertopp blev ju 10 manader for ett slag sedan, men hon tror visst att hon ar typ 2 allaredan. Hon tror verkligen att hon kan gora allt. Skitkul att "skutta" upp pa klatterstallningen sa att mammas hjarta hamnar i halsgropen. Jakla goding vad du vill mycket, kan mycket och just precis 10 manader. Annars ar hon som vi alla vet en riktig gladjespridare och ler precis med hela ansiktet precis nasta hela tiden. Hon ska visa alla sina 8 fina bissingar vet ni! Ater gor hon det mesta och med storre och storre aptit. Hennes aptit pa livet blir den med bara storre for varje dag som gar. Lycklig ar den som ar lika glad och charmig som min lilla Dilly. Hon ska utforska ALLT och smaka pa det ocksa. Pinsettgreppet sitter som gjutet och minsta lilla pinul far hon fatt i. Hon ska ga mer och mer nu. Har gatt som mest sakert 10 steg helt pa egen hand, helt pa eget bevag. Varje dag slapper hon mer och mer och nar hon val prioriterar fotterna framfor knana, sa kommer ungen rusa fram i 180 med tanke pa att hon haller sig till de hastigheterna alla redan, krypandes. Ja, nar brorsan sin coolar ner en smula, sa tar hon vid och for denna mamma innebar det ingen vila och inen ro. Hon har borjat hitta rytmerna mer och mer och nar musik i alla former dyker upp ar det lillans lilla kropp diggar. Eftersom vi var hos doktorn forra vecka har vi en dagsfarsk vikt pa 8,3 kg pa lill-kickan. Inte illa pinkat pa en tjej som knappt vagde 3 kg nar hon foddes. Ja, en frojd ar hon allt var lilla Delilah! 

I duschen...


...sjunger jag helst denna lat! Jag vet inte om det ar all nakenhet, min egna heta kropp (smaken ar som baken!) som far fritt spelrum, men denna lat lockar helt enkelt fram vickande hofter och dallriga lar hos mig i alla fall :) 

RSS 2.0