Mini e busig


Kolla sa det ska hjalpas till. Har ar det disken som ar valdigt skojig tycker Mini. Kylen ska vi inte tala om. Oppnar man for att hamta natt och lillan sitter i koket sa far det ga undan, annars har man en liten klatterapa dar i pa 2 roda. Arg blir hon nar man plockar ut henne eller tar bort en mindre bra pryl hon haller pa att utforska. Julgranskulorna hanger hogt upp, men ibland far hon tag pa en som hon satter sig och pillar pa.
Hon har haft ett bad case av diaper rash lillan och har darfor fatt ga med rumpan bar for att vadra rejalt. Men det ar bara det att det sa klart ska kissas lite overallt da. Som igar till exempel satt hon och plaskade i en pol pa kaklet i koket, sa da var det bara att satta na i diskhon och plaska dar istallet. Men da ska hon sa klart skramma slag i sin mamma genom att sta upp hela tiden och helst hoppa over till andra baljan. Naja, ren blev hon i alla fall. Hon ar en frojd var lilla loppa! 
Idag sitter jag har med traningsvarken from hell, lillan tupplurar och Noah kakar pistachnotter och ser pa bompa. Blir en runda till gymmet idag igen tror jag for att varma upp min nagot stela kropp. Maste nog kopa lite nya traningsklader tror jag. Nar byxorna borjar hanga bade fram och bak ar det illa. Bra sa klart att man borjar se resultat pa kroppen sin men illa da man ser ut som hej kom och hjalp mig. Men eftersom jag inte har nagot emot att shoppa sa blir det inga problem att inforskaffa lite nytt och frasht.

Njuter


Igar eftermiddag tog jag med barnen till er bra ny lekplats nagra km bort. Solen sken och vi hade det riktigt mysigt. 25 grader och stralande sol sa man kan ju saga att vi njuter av vart underbara vader. Jag onskar sa att jag fick besok av Sverige sa har ars, perfekt! Tror min mamma hade foralskat sig i Arizona, solen, varmen och manniskorna. Men men det lar nog vanta pa sig innan jag far besok hemifran. Som det ser ut blir det jag och barnen som besoker Sweden till Jul, hoppas bara att flygen ser bra ut. Far bli en sista resa over innan jag sen borjar knega, da blir det ju lite svarare att komma ivag 3 veckor eller mer. Hoppas hoppas och hall tummarna sa kommer vi nog over, nastan hela familjen Mendonca. Laddar med en massa nya filmer till Noah sa ska jag nog kunna halla min lilla vilda tjej i skick ossa under resan. Korde mitt forsta gym pass idag pa nastan 2 veckor. Har hamnat i en liten svacka vad galler det men tror jag ar tebax pa banan nu. Skont var det och jag korde ben och mage medans barnen skotte sig jattebra pa barnpassningen. Noah somnade pa soffan nu har efter lunch och lillan vaknade nu precis sa nu ska jag ga och passa pa att mysa med min lilla tos lite grann. Ha det gott mina godingar 

Syskrin


Sa kopte jag antligen detta fina syskrin som jag spanat in sakert ett ar nu. Inte sa vanskligt dyrt pa 20 dollar men natt som jag helt enkelt inte unnat mig. Men nu nar tomten (Bart) fragade vad denna frun ville ha i ar sa slog jag slag i saken. Hem foljde aven hogen med tyg som ligger vid sidan om. Det kommer bli en kjol fran boken jag kopte har sist. Lite brokig och galen men ack sa grann kommer den bli, precis som lilla Josse sjalv.
Barnen sitter och busar just i denna stund tillsammans men vantar pa att fa komma ut pa lite aventyr. Tror jag drar till gymmet idag minsann. Bart e tillbaka pa jobbet efter en skon men supersnabb langhelg tillsammans. Noah har varit helt utan bloja nu i 3 dagar, forutom pa natten da sa klart, och an sa lange har det endast kommit nagra droppar i kalsongerna innan han hunnit dra av de i tid. Sa stolta vi ar over var kille som inte riktigt ar 2,5 ar gammal annu. 

Bart och Dilly ar sa sota ihop och som vanligt smalter mitt lilla mamma hjarta av blotta synen av dessa tva tillsammans.

Bissing 5 och 6 tittade ut nu i helgen och ganska rejalt innan jag anns upptackte de. Men lika glad och snall ar lillasyster anda. Nu ska jag hoppa i gymkladerna innan jag angrar mig. Ha det gott mina vanner!

Best friends


Igarkvall nar mina grabbs satt i soffan for lite mys innan John Blund kom pa besok, lade Noah helt plotsligt sin lilla arm runt Bart och sa till honom "Best friends" Nono and Dady! Jag satt i fatoljen och mina tarar fyllde snabbt mina ogon till bredden. Noah tittade fundersamt pa mig och hoppade upp i min famn och sa till mig "don't worry mamma" och hans fingrar suddade snabbt bort mina tarar. Underbara alskade lilla Noah, tack for att du varje dag paminner mig om vad akta karlek ar.  

Jul i stugan


Har sitter jag och myser med varlden basta man, proppmatta efter kalkon med massa goda tillbehor. Min potatisgratang var forsvinnande god btw. Oppps, smakade visst lite anda! Nu blir det nystart pa LCHFen med start ASAP, har visst blivit en del smakande pa diverse godsaker i helgen. Vet inte om det ar mentalt med det kanns direkt i byxlinningen. Naja, det ar bara att kavla upp armarna och pa det igen bara.

Har har ni min fina jukrans som pryder ytterdorren. Bart och Noah holl pa igar eftermiddag att satta upp lite ljus pa husknuten, men visst behovs det mer? Ser lite magert ut i jamforelse med vara grannars. Kolla in pingvinerna, visst ar de sota? Eftersom det inte finns fonsterkarmar har borta sa blir det desto mer ljus pa fasaden. Jag alskar jul och spelar julstationen pa radion dagarna i anda. Julgranaen har kommit upp (?) men har gor alla det NU! Jag vet, borjar nog bli lite amerikaniserad. Hehhe! Vi kopte en ny julgran iar med ljusslinga inbygd, megabra ju! Idag kommer jag aka och inhandla lite julpynt ocksa. Kommer bilder pa slutprodukten senare.

Har ats det for fullt. Mysigt och kul hade vi. Barnen busade och lekte bra hela kvallen.

Ashlyn ar sa sot och har precis tavlat i cheerleading i California. Ha nu en underbar advent mina alsklingar, for det ska namligen jag och min familj ha.

You are loved


Kalasfina flickor innan vi lamnade lyan for arets Kalkonmiddag.
Finfina lilla familjen min som nyss satt och mos i soffan tillsammans. Sa har ars ar det ju sa att tankarna latt fors till vetskapen om hur jakla tacksam man ar for allt fint man har har i livet. Sommarna fullkomligt spricker och valler over av all karlek och gladje i mitt liv. Alla fina underbara manniskor, nara och langt bort, ni finns i mitt hjarta vart jag an befinner mig. Jag har en san jakla tur med allt, som min syster skulle sagt. Laten nedan spelades i hogtalaren igar nar jag handlade mat och den ar fin. Den kom till mig precis som en paminelse om att jag verkligen maste vara alskad sa mycket fint som finns runt omkring mig. Nu drar vi till Walmart och min alskade syaffar. Noah ska fa vara utan bloja helt och hallet idag sa hall tummarna. Jag njuter av min underbara man och att han ar lite ledig nu idagarna. Det innebar 2 extra hander och det mina vanner ar guld vart!
 

Strumpor


Barnen har fatt julstrumpor och Noah sfick sa klart valja vilken han ville ha. Jag valde Dillys!
Noah tror dock att man ska ha de pa fotterna och fattar inte varfor han bara har en. Delilah skrattar at Noahs tokigheter mer och mer for varje dag. Delilah ar Noahs biggest fan.
Jag har ocksa fatt julestrumpor, av mig sjalv da sa klart. Men visst ar de sota och det basta av allt ar ju att de varmer de sma tarna om kvallarna.

Kolla in sotnoten som busar inne i var WIC (walk in closet). Sussar sott gor hon nu och Noah busar med sin favvis Bart. Jag maste paborja maten infor dagens thanksgiving sa nu har jag inte tid att sitta har och dega mer. Pa aterseende mina alsklingar
Jossan

King size quilt completed


Jaha, da var det alltsa klart. Kikade tillbaks i arkivet och sag att detta projekt paborjades i Juli. Men sjalva syandet borjade jag ju inte forranns symaskinen kom hit i September. Manga ganger har jag forbannat mig sjalv over alla miljoner sma lappar och tanken om att aldrig gora om detta projekt har dykt upp i skallen mer an en gang. Men sa har nar allt ar pa plats sa kanner jag mig valdigt nojd maste jag saga. Blir helt klart att paborja nasta lapptacke asap, barnen ska fa varsitt harnast. Nu ska jag skicka upp det till grandpa Rich som far sy stygnen uppe pa. Kommer bli kalas nar det ar klart.  

Massor av mys...

Halla alla! Sitter har med varsta traningsabstinensen. Har inte pallat trana pa typ 1 vecka nu. Mest for att det ibland ar ett helt projekt att fa med barnen glada och pigga och synkade. Men kanner verkligen ingen stress med det hela, tar det hela med ro och foljer kroppens signaler. Men idag hade ett svettigt pass suttit som handen i handsken. Lillan tar sin morgontuppis just nu. Sover hela natterna gor hon igen sedan 1 vecka tillbaka vilket sa klart ar gudaskont. Var pa BVC igar med lillan och oj sa stolt man kan vara over sin lilla tos. Hon vager nu ca 7,5 kg och fick en A+ i betyg av Dr Lorenzen. Sen var det dags for fler sablars sprutor men som vanligt sa ar allt vad smarta heter bortblast sa fort mamma pussar och kramar lite extra hart. Hon har borjat lite mer "stranger danger" vilket sa klart hor aldern till. Fick hoppa upp i uncle Matts famn har om dan och det gillades inte, lappen borjade darra och tararna droppade ner. Bara mammas famn duger nu fortiden.
Hangde med min underbart rara granne och hennes 3 toser igar pa lekplatsen nagra timmar. Efterat hangde vi inne hos henne och hon larde mig gora harband. Hon gjorde aven ett till lillan som verkligen var hur sott som helst. Det blir storre och storre rosetter minsann, men visst ar det gulligt! Noah sov till 08:45 i morse vilket innebar lite egentid tillsammans med en morgonpigg lillan. Kolla in Noahs kind och bettet som fortfarande syns sa har 2 dagar senare. Noahs lille kusin forsokte sannerligen ta en tugga av den dar kinden :) Naja, ingen storre skada skedd. Imorgon ar det Thansgiving har borta och jag har fatt onskemal av Barts pappa att gora min beromda potatisgratang men aven en greenbeen-casserole sa det ska inhandlas ingredienser till detta under dagen. Under morgondagen spelar alla pojkar, killar, man och gubbar i familjen amerikansk fotboll sen blir det riktig Turkey dinner pa eftermiddagen. Det blir kalkon och veggies for min del da allt annat ar carb-laddat. Kanner inte att jag har behov av att "fuska" anns en dag som denna. Det sparar jag tills jag verkligen behover. Hoppas Bart kommer hem vid lunch idag. Imorgon och fredag ar han ledig vilket betyder en hel del mys och tid ihop som familj. Det kommer bli superdupermysigt ska ni veta.

Har kommer ett tips fran coachen Josse: Burt's bee's! Har provat produkterna ovan nagra manaders tid nu och kan verkligen saga att jag ar sald. 99-100 % helt naturliga ingradienser och helt utan parabener, sulfater och andra tillsatser. Desutom dofter de jattegott. Ansikts-rengoringen innehaller bidrottninggele och kanns helt otroligt skon i ansiktet. Prova! Ni kommer inte bli besvikna! Nasta gang koper jag dag och nattkramen. Har fatt flera kommentarer om att jag "glows" sedan jag borjat med dessa produkter. Ha en mysig dag sa hors vi snart igen!

Pinata


Igar traffade vi Barts familj i en park och grillade och busade hela kvallen. Det var Barts Moster som hade anordnat det hela och gud sa trevligt vi hade det. Tog bara ett par bilder under kvallen da jag sjalv hade bada barnen innan Bart han dit efter jobb. Har ar pinjatan som barnen, Noahs allas kusiner, fick banka skiten ur helt enkelt. Noah var sa duktig. Jag kan fortfarande inte fatta att han "bara" ar 2 ar. Han ser ju mer ut som en 5 aring som haller i basballtrat som ett pro. Vad ska det bli av denna gosse? Jag ser en mycket ljus framtid for Noah och kom ihag vart ni hort det forst. I alla fall, bilingual ar vad han ar. Borjar bli riktigt duktig att vaxla mellan spraken. Igar sa han draw och jag fattade inte riktigt vad han sa och da provade han svenska och sa rita. Samma med moose och alg, kudde och pillow, tacke och blanket. Sa kul att hora hur det flyter pa for honom. Han ar sa duktig! Igar under kvallen lekte han med Caden pa lekplatsen medans jag babblde med resten av familjen och kakade min LCHF burgare och helt plotsligt kom Noah springandes mot mig med en gratandes Caden och en nagot arg pappa Matt. Noah hade varsta bettet pa kinden som faktiskt syns fortfarande idag. Jag tyckte faktiskt synd om Noah, men kanske allra mest da foraldrarna inte sa till sonen pa allvar. Men att bita andra barn, det tar i alla fall jag valsigt allvarligt.
  
Bilderna pa lillan ar tagen haromdan da vi var ute och promminixa i vart neighbourhood. Noah och jag spelade fotboll medans lillan satt sa nojt i graset och pilla med en skallra ett bra tag. Det var namligen lite laskigt att krypa i graset tror jag. Tanken slog mig att det kommer bli en helsikes mycket mer spring nar lillan snart borjar ga hon med. Tank er sjalva, Noah springer at ena hallet och lillan at det andra. Ojojoj blir trott bara av tabken :) Perfekt vader har borta nu for tiden. 25 grader om dagarna om inte lite mer och solen skiner fran en som vanligt bla himmel. Jag njuter av att kunna ta ut barnen mer i alla fall. Idag ar det BVC for lillan som galler, 7 manader har hon hunnit bli och jag sager fortfarande: Vart tar tiden vagen. Glad att jag har bloggen i alla fall som ar min lilla dagbok. Manga goa kramar till er alla

Inspiration


Manga saker har i varlden kan inspirera oss till att bli battre manniskor. Idag ar det min nya sybok med de sotaste sma toppar, klanningar och kappor som bara far mig i skapar-"mode". Sen har jag mitt nuvarande syprojekt som kallar pa mig, namligen mitt lapptacke som snart snart ar klart minsann. Killarna var pa bio har tidigare idag sa jag och lillan har haft en myssondag da jag passade pa att plocka lite har hemma. Lillan har hjalpt till lite grann genpm att plocka ut allt ur ladorna igen. Sen har vi dansat loss i vardagsrummet, lillan och jag. Vet ni vad hon gor nu: vinkar! Satt och vinkade hela eftermiddagen igar och ar verkligen sjalaglad at sin nya talang!
Nagot annat som inspirerar ar sa klart dessa sma charmtroll i mitt liv. Sedan jag fatt barn har jag aldrig skratta sa mycket i mitt liv. Detta ar vad som ger mening till livet mina vanner, helt klart. Tack vara dem sa ger man aldrig upp, man maste ju alltid vara stark och finnas for di sma. Na horni, nu kallar symaskinen pa denna morsan sa nu far ni klara er utan mina kloka ord. Ha det nice mina vanner for det vet ni val att jag ska ha

Sleep walking

Igar kvall kande jag den dar forsta lilla kanslan i kroppen, nar en forkylning ar pa g. Konstigt nog hade jag en massa energi igar kvall och sprang rundor och donade hej vilt. Tvattade badrum, vak tvatt, diskade och fejade hela kvallen, medans Bart badade barnen och lekte med de. Han uppskattar lite tig med barnen och jag uppskattar faktiskt att fa dona ifred. Tidigare under dagen tog jag med barnen for att kolla in ett dagis jag har hittat till de. Verkar bra och Noah trivdes som fisken i vattnet. Men oj sa ont det gjorde i hjartat att tanka mig att snart lamna min lilla Delilah i nagon annans omsorg. Men som tur ar jobbar jag hogst 3 pass i veckan (12 timmar) vilket alla inom varden gor har borta, sa det blir inte manga dagar pa dagis for barnen. Det fixar vi! Konstigt egentligen, lika mycket som man langtar efter att fa komma ut i samhallet igen sa fasar jag for att komma bort fran min lilla mamma-bubbla! Synbd bara att barnomsorgen ar sa fasansfullt dyr har borta, kommer nog kosta typ en tredjedel av min lon. Naval, that's life och vad gor man inte? Ialla fall sa somnade jag in efter 2 roda i gar kvall och sov sa hart att jag inte orkade dra over tacket utan lag och fros hela natten. Forutom nar jag var uppe och "letade efter lillan" i somnen. Jepp, var uppe och irrade rundor i natt och Bart bara fragade: Vad haller du pa med? Jag antar att jag bearbetar mitt liv under natten. Mycket tankar som flyger runt i skallen. Manga fragor, forhoppningar, funderingar, oro, lycka. Ja, allt pa en och samma gang i en salig rora.


Varfor ska man alltid vara sa jakla kanslosam som person? Kanslorna finns med i allt man gor, i gladje, i smarta i stress i, i skratt, i allt man gor helt enkelt. De flesta manniskor gar ju omkring med tankar pa saker och ting man vill ska ske i livet, men jag gar och grubblar pa VART vi ska bo, det mest basala har i livet. Kanner mig lite rotlos helt enkelt. Naja, jag ska inte grava ner mig allt for langt i mina essentiella livsfragor utan bjuder helt sonika pa en bild fran ett av veckans gympass. Har hamtar i alla fall jag lite ny Josse-glod! Hur gor ni for att hamta glod i erat liv?
 

Myrorna


Maste jag nog donera lite gamla klader till tror jag. De har jeansen kopte jag nar jag kom hem efter Delilah fodelse och var absolut inte tajta men skont luftiga. Nu sa har 2 manader efter starten pa min livstilsomstallning sa hanger det tyo halvvags ner pa laren. Men skona ar de i alla fall, sarskillt att bara chilla rundor i pa hemmaplan. 8 kg minus nu ar det cirkus och det kanns kan jag lova. Summa kardemumma ar i alla fall att jag mar som en prinssessa, har energi i overflod och sen att kladerna sitter losare ar ju egentligen bara en extra bonus. Klart att man ar trott som en zombie nar lillan vaknar pa natten for sin flaska valling men pa dagarna ar jag mestadels som en studsboll.
 
Sa har glad ar min lilla larka for det mesta. Hon star och vantar pa mig pa mornarna nu for tiden nar hon vaknat. Om Noah och jag ar uppe redan sa hor jag henne pa babymonitorn jobba rundor i sangen lange lange innan hon ropar pa mig. Jag gar oftast och hamtar henne innan hon star pa nasan eller natt. Hon ar verkligen en frojd att ha i familjen, alltid sprudlande glad.
 
Att ata riktig mat gar lite trogt for den har damen. Kan det kanske ha att gora med sma bissingar? Jag tror det men provar nan matsked eller sa om dan. Jag antar att det inte ar lont att stressa fram natt, det kommer nar det kommer och en dag kommer hon slicka skalarna och ata oss ur hus och hem. Nu smetar hon mest in maten i ansiktet och kollar pa allt och alla forutom sin mor nar jag kommer med skeden. Har visar hon mig hur stor hon ar. Min tokiga lilla tjej!

Min tokiga son Noah hamtar mer an garna Barts verktyg i garaget for att fixa som pappa gor. Han latsas skruvar och hamrar sa nu ar det tomten som far komma med mer barnvanliga verkyg till jul. Idag har vi varit pa gymmet och Noah skuttar in numera. Det ar Dilly som jag far kampa lite mer med nu. Idag blev det 45 minuter vilket helt klart racker sa klart, men lillan var sa ledsen och grat efter mig att det helt enkelt fick racka. Vi ska kolla in barnens framtida dagis idag och det ska bli spannande. Noah kommer nog stormtrivas pa dagis. Vissa barn ar dagisbarn och Noah ar ett praktexemplar. Nu ar det dags for den har mamman att snart entra arbetslivet! Bittersweet!

Stelt med skont


Eftersom jag tranade 5 styrkepass pa gymmet forra veckan tyckte jag att jag behovde lite omvaxling. Sa det blev ut och promminixa med bada barnen en runda. 10 km blev det! Med 2 sma sovandes skonheter och bra med musik i lurarna var det inga konstigheter. Flog fram emellanat kandes det som. Stannade pa affaren och kopte farska hallon, vatten och en traningstidning. Nar barnen vaknade hade jag gatt mer an halvvags. Noah och jag delade pa hallonen och sedan var det dags att stracka pa benen pa en lekplats. Lillan vill knappast sitta i famnen medans Noah leker sa hon forsokte spralla sig loss och ner precis hela tiden. Det drojer nog inte lange innan hon leker och klattrar i stallningarna hon med. Kandes gott i benen nar vi val var hemma men idag ar jag stel som en pinne. Far sticka ivag till gymmet for att mjuka upp mig lite tror jag allt :)

Sötnöt


Min stackars lilla tjej fick nagot konstigt eksem i ansiktet nu for nagra dagar sedan. Lite off har hon varit i 2 veckors tid sa jag tyckte att det fick bli ett besok hos Doktorn. Dubbelsidig oroninflammation plus 2 tander som kommit upp nu de senaste dagarna kanske kan forklara det hela. Inte for att hon klagat eller sa, bara varit lite mer kanslig och jag har haft en kansla i mitt mamma hjarta att det inte statt helt ratt till. Vi fick antibiotika till henne. Utslagen ar battre ocksa sa det ar skont. Lillan fick folja med pa lite shopping igar medans killarna stannade hemma. Jag satte pa henne denna sota outfit som hon fick av sin farfar redan nar hon lag i min mage. Hon brakar fa manga blickar pa sig min lilla tos, men igar var det helt makalost. Alla stoppade oss och fullkomligt utbrast sa sot hon var. Eftersom hon charmar alla med sitt smile sa blir de om mojligt annu mer crazy. Hon gillart lillan, att charma! Nu tror jag att det ar slutammat for min del, kanns bittersweet vill jag lova. Klappar hander gor hon nu hela tiden min lilla tjej, maste filma och lagga upp. Hon har aven borjat dansa, eller digga till musik kanske jag ska saga. Jag ar ju lite tokig av mig och dansar ibland loss i vardagsrummet och lillan fullkomligt alskar att se pa mig da. Hon ler och skrattar, klappar hander och nu aven dansar hon MED mig. Far val forsoka fanga det pa film ocksa sa att ni ocksa kan charmas av min dotters utstralning. Me love a lot.
Hon ska sta upp nu for tiden. Pa soffan, pa disskmaskinen, mot vaggen! Ja hela tiden! Ibland trillar hon och som ni ser pa denna bilden slar hon sig gul och bla. Bloklockorna och flasklapparna avloser varandra. Det gor ont i mig nar hon grater sa tararna sprutar, men jag antar att vi lar oss genom att ga pa nitarna i livet. Nackdelen med att vara sa tidig med allt ar val att hon fortfarande ar sa mini och far sla sig mycket for sin unga alder. Min duktiga fina Delilah, som jag alskar dig. Har inhandlat en julkrans som ska pryda ytterdorren. Sen kopte jag aven Josh Grobans julskiva, mannen med guldstamman, och jag kan meddela att jag redan ar fylld av julkansla trots att det bara ar November. Jag vill ha mer jul. Alskar jul! Noah alskar jul med. Han kan sitta i flera timmar och titta pa leksakskatalogen. Han pakar pa allt som han vill ha och sager: Santa Calus bjinga (bring) for Nono! Pa tal om tomten sa sitter han nu pa varje galleria och jag tanker ta med barnen och fota de med honom. Blev ingen fotosession igar da lillan var lite sjuk sa det far bli nasta vecka istallet.
Lillan i sin fina julklanning! Hon ar sa fin att det gor ont i mig mitt lilla hjarta!

Poppis med uppblasbara juldekorationer att ha framfor huset har borta. Ju storre desto battre! Hmm...kanske denna tomten skulle passa hemma hos oss? Njut av dagen mina vanner! Min familj vantar pa mig nu och jag ska ga och njuta av de.

Och mamman da...


Eftersom majoriteten av mina inlagg har inne handlar om di sma sa ska jag darfor nu glatt lagga upp ett om modern. Posar som alla andra mammor gor, gor jag ocksa :) Hittade detta gamla traningslinne i mina gommor och ser numera inte ut som en stoppad korv i det. Gott! Kanner mig starkare an pa lange och gladare. Okej, vissa dagar inte sa mycket. Men JUST idag ska jag riva alla murar och krossa varenda daliga tanke. Det bara bubblar av liv inom mig och jag tar fram det genom att svettas pa mitt alskade hak. Har ett mantra som rullar i skallen: 
May the longtime sun shine upon you, and all love surround you
And the pure light within you guide your way on...

Grabbarna grus


Mannen i mitt liv! Det brottas och skojas hela kvallen och det varmer mitt jharta att se de ihop ska ni veta! Lika som bar ar de emellanat ocksa! Vackra pojkar vackra man, som Rickard Wolf skulle sagt! Idag blir det gymmet for att kotta lite mina vanner. Kanner mig taggad till tanderna. Pa tal om tander, nu tittar lillans 4de bissing upp. Sen blir et att snygga till Noahs kaluffs hos frissan da vi ska fota barnen imorgon. Kopte svarta lackskor och vita strumbyxor at lillan for ynka 10 dollar och ni ska bara se hennes lilla klanning. Noah har fatt en fin skjorta och marinbla byxor sa han kommer bli en stilig gosse minsann. Hoppas bara min trotsiga 2 aring vill samarbeta, da det som ni ser pa bilderna har kan vara ganska svart att gora just det. Maste bara beratta hur duktig han ar med pottan nu for tiden. Om vi ar pa hemmaplan kissar och bajsar han pa pottan eller toan hur duktigt som helst. Ar vi ute far han ha en bloja da han i allt det skojiga glommer bort sig helt enkelt. Men visst ar han duktig? Spelar fotboll gor han som ett pro ocksa.l Att springa snabbt samtidigt som man sparkar en boll framfor sig och att aven kunna dribbla fixar inte alla 2 aringar. Jag ser en ljus framtid for min son!    

Silly fun


Just a little reminder. Silly D is 6,5 months and loves to stand up againts everything she can. She is a crazy fun little girl and such a blessing in our lifes. We are so lucky to have her in our family! She loves smiling and laughing and her favorite thing is when mommy joins her on the floor. Enjoy!

Alskade ungar


Barnen sitter och leker pa golvet framfor mig i skrivandets stund. Kan inte annat an att njuta av synen och kanslan i hjartat mitt. Leker bra gor de, men man far halla ett vakande oga anda. Noah vill sa mycket, som till exempel att brattas som han och Bart gor om kvallarna. Men det roliga ar att lillan verkligen lyser upp nar hon far syn pa Noah. Igar sag jag lillans forsta ansats till att klappa handerna da Noah och jag sjong och klappade bredvid henne. Noah blev sjalaglad och ropade: Dejaja klappa handen! Delilah har fatt en ny bilstol da hon totalt vagrade ligga ner i babysittern langra. De stora ladan har blivit en rolig leksak, anda tills Noah stangde in lillan dar i. Ingen storre skada skedd, som min pappa skulle ha sagt! Fick ynka 20 minuter pa gymmet igar da lillan var mamma sugen och sakerligen har lite tandagnisslan fran 3dje lilla gadden som gnager sig ut. Far helt enkelt prova lyckan idag igen och hoppas pa att fa mig ett riktigt svettigt pass. Forresten sov lillan HELA natten, fran 22 till 07:30 sov hela familjen Mendonca som stockar och det mina vanner var helt fantastiskt. Jaklar vad skont det var! Har boka tid till fotograf pa lordag med barnen och hoppas verkligen att vara sma busungar vill samarbeta med oss da. Njut av livet mina vanner och lat det inte ga er forbi, fanga stunden och lev i nuet. Det gor jag precis var eviga dag med mina alsklingar! 

Smygtitt


Hej min underbaringar! Helgen gick i raketfart som vanligt och hosten har kommit till Arizona. Kallt som pa nordpolen var det i natt och jag lag och skakade tander minsann. Fick ga upp och kla pa mig klader och varmen akte pa for forsta gangen i ar. Det duggar lite nu pa morgonen och jag och barnen myser med tanda ljus. Jag ser pa Gokvall lordag med Ebba pa min telly och tycker det ar sa himmla trevligt och skont programm. Har knapat ihop halva quilten nu i helgen och maste sa klart bjuda pa en smygtitt. Som ni ser ar det en riktigt "loppisfynd" fran typ 70 talet eller natt. Tidlost och hemmagjort ska det vara, ogillar nar det ser massproducerat ut. Idag kallar gymmet pa mig, men vi tar det lugnt och stressar inte ivag. Blev 4 pass forra veckan och jag ar motiverad till tusen. Sag en kille haromdan som sprang rusktigt snabbt med grym lutning pa lopbandet ooch hade dessutom en 15 kg vikt hangandes pa ryggen. Wow, sant imponerar mig. Eller som nar jag laser lofsans blogg, ett monster ar vad hon ar, i gymmet alltsa! Sundheten personifierad och stark som en oxe. Jag vill ocksa bli ett monster! Hehhe! Tills dess blir det att ta babysteps, tids nog kanske! Ha det gott sa ska vi mysa vidare har borta

Softar


Iagr nar jag stod och stekte kottbullar och lyssnade pa julmusik sa hade jag lillan precis bredvid mig i koket. Helt plotsligt, en sekund senare, ar hon borta! Jag och Bart irrar runt och letar efter henne. Vart ar ungen? Jo, vi hittar henne efter ett tag sittande pa golvet i Noahs garderob som stod oppen. Dagen innan dess har jag satt henne i vart andra rum med en massa leksaker och jag gar ut i koket for lite pyssel av nagot slag. Gar in och tittar till'na men da har ungen krypit in till Noahs rum och star dar och balanserar mot Noahs sang. Tok-fia!
Barts pappa kom forbi i fredags nar jag var pa gymmet och hade med sig en overaskning till barnen. Lite gottis och sma leksaker da det ju varit Halloween. Mitt hjarta varkte for denna gest. Att han tagit sig ut hit for att overaska oss och sa var vi ju inte anns hemma. Vilken farfar! Var ute och shoppade en del igar, utan man och barn i slaptag for en gangs skull. Skulle kopa ett nytt Yankee Candle nu nar det snart ar jueltider. Rakade visst komma hem med 4 istallet. Hade en himmla bra deal, kopte 2 och fick 2 pa kopet. Juldofterna var helt underbara: North Pole och Christmas Garland. Sen blev det Island Spa och Fluffy Towels. Jag bara alskar dogtljus! Sa jag fick alltsa 4 stora ljus for ca 300 SEK. Deal eller vad? Sen blev det julklader till barnen da vi nu snart ska fota de infor arets julkort. Blev lite annat smatt och gott ocksa. Gott att bara fa softa runt sjalv bland alla affarer. Idag ska vi softa lite hela familjen och nog mest ta det lugnt. Njut er sondag mina vanner

Lil sis got som bling-bling


Nu har lillan blivit med orhangen. Har funderat pa det ett tag da jag sett en hel del andra sma flickebarn ha bling i oronen. Igar nar vi var pa gallerian traffade jag min granne Tatum och hennes 3 tjejer och slog sedan slag i saken. 4 tarar och lite grat blev det, men efter lite snuggle med mamma sa var allt frid och frojd. 10 K ar inte fy skam for en 6 manaders flicka att briljera med. Blev hon inte grann min lilla tjej? Bart smalte nar han fick se henne. Han ar for ovrigt den basta och odmjukaste pappan ni kan tanka er. Tvattade hennes oron igarkvall och pysslade om henne. Jag spelade Butterfly kisses for honom igarkvall som han sa klart hort innan, men forst igar tror jag att jag sag en tar i ogonvran pa starka Bart. Jag bolar som vanligt nar jag hor den laten. En parantes, jag holl pa att salja Noah pa loppan igar. Bangstyrig till 1000 och var allmant sur. Han sprang bort och i 5 minuter sag jag inte ungen. Somnade gjorde han i bilen och sov 15 minuter, sen var han vaken resten av dan och var allmant busig till dess att Bart kom hem. Jag maste ha fatt Guds vildaste unge. Snalla ge mig talamod att harda ut denna trotsiga alder :/ Pa tal om en annan grej. Hur manga av er har pa den senaste tiden dansat rumpan av er, utan hamningar och helt galet. Jag gjorde just det tillsammans med ungarna i forrgar innan jag skulle till gymmet. Laddade ner nagra bra nya latar och rockade loss i mitt eget vardagsrum. Sa jakla befriande och lyckopiller delux. Prova! Lovar att ni inte kommer angra er.  

En rosa drom

Bjuder pa en underbar liten nyklackt tosabit. Min rosa lilla drom som kom till uppfyllelse.
Sitter har i min morgonrock med en kopp kaffe och forsoker varma upp min frusna kropp. Temperaturen har borjat sjunka overe here, trot eller ej, och husen ar inte sarskillt bra isolerade. Nu i morse var det sa kallt att jag for en stund trodde jag var hemma i Svedala. Idag ar det kidsclub som star pa shemat, nar lillan slar upp sina bla dvs. Vi ska traffa min granne och hennes 3 dottrar dar och det ska bli mycket skoj. Gardagens pass var grymt kan jag meddela. Korde fria vikter pa axlar, biceps och triceps och fick till en hel timme tack vara diktigt duktiga ungar. Snart ar det 2 manader sedan jag satte igang med min livsstilsomstallning sa hall utkik for resultat min vanner. Kan ni fatta att det ar November allaredan? Jag kan det knappast! Vill halla kvar i varje sekund samtidigt som jag borjar fa myror i brallan och vill att det ska handa natt. Satt uppe till midnatt, helt sjalv, med symaskinen och TV som enda sallskap. Sa skont att fa sitta ostort och bara pyssla. Att sy for mig ar som balsam for sjalen och en stund da jag far fylla pa mitt Josse-konto! Nu sprallar lillan i sangen och min dag satter fart pa allvar! Ses sanrt igen mina finingar

Morgonmys med finaste Noah


Min finaste alldeles tokigt spralliga gosse, snacka om att jag ar glad i honom! Idag far jag lite egentid med min galenpanna da lillan ar somntuta nummer 1. Han hoppade rakt ner i min famn, la armen om min nacke och satt dar han som en liten boll och bara mos med sin lilla mamma ett bra tag. Vi satt och tittade pa youtube klipp och bompa i fatoljen, han och jag. Jag har borjat tanda mitt juleljus med pepparkaksdoft och lite kyligt har vi det sa har pa morgonkvisten. Mysfaktorn ar hog ska ni veta! Det ar stunder som det har som gor livet vart att leva! Laste och sjong bocker sakert en halvtimme igar kvall innan han skulle lagga sig och han tycker det ar sa kul och skont med lite mamma-tid. Igarkvall var vi ute och korde bil och fick se en helt underbar eldrod himmel i skymningen. Jag visade Noah som glatt sa: Aka dit mamma, flygplan! Sen fragade jag om han sag vilka farger det var och han svarade, Jello, jed, bjown, ojange, puple! Sa duktig och helt ratt ju! Han ar rolig han som blandar engelskan och svenskan hej vilt. Som nar han vill ta med med en bil eller en annan leksak om vi ska ut i bilen sager han: Bjinga med car mamma! Sa sot att mitt mamma hjarta smalter en skvatt. 
Sa har kan det ga nar inte haspen ar pa. Bokstavligt talat! Skafferiet stod oppet och lillan smet in och hittade en massa roliga saker att leka med. Hon hade skitkul dar inne! Hon har borjat tycket det ar jattekul att forsoka krypa ivag sa fort som mojligt nar man latsas jaga henne. Noah brukar haka pa och kryper bredvid henne, da blir det extra roligt.
    
Tog fram en massa leksaker fran vart andra sovrum dar vi har alla leksaker. Lillan blev helt till sig och visste inte riktigt vad hon skulle leka med, bita pa eller utforska. Underhaller sig sjalv lange lange min lilla skrutta. Haller pa att bli stor lillan fast hon fortfarande ar sa mini. Haller pa att fasa over henne pa flaksa och ersattning mer och mer men ammar ju ett tag till. Ibland nar jag ammar henne droppar tararna ner da jag tanker att hon borjar bli sa stor och behover mig mindre och mindre. Men egentligen ar det ju bara en annan fas vi entrar tillsammans och lillan ska bli sin egen lilla person. Jag vill ju detta, bli mindra last. Jaklar ocksa, att man alltid ska vara sa har velig och kanslomassig. Jaja, nu hor jag lillan inne i sovrummet borjar vakna till liv sa det ar val bast att ta henne innan hon staller sig upp, tokfian. Gymmet kallar idag igen mina vanner. Maste ga ofta och verkligen fa Noah trygg med barnpassarna

plus att jag sjalv vill bli stark som en oxe. Igar tramapde jag i trappmaskinen i 20 minuter vilket resulterade i 90 vaningar och 230 kcal forbrkukade. Gor om det om ni kan! Jaklar i havet, svettigt varre vlev det. Korde sen pa rygg och mage och kande mig mycket nojd efter den timmen kan jag saga. Njut dagen mina underbaringar

Dillys 3rd tooth


Varfor gar helgen sa jakla snabbt? Hann ju kanppt med halften av det jag ville, men mysa hinner vi alltid mad i alla fall. Knapade ihop sma skor till lillan och blev himmla nojd faktiskt. Synd bara att hon ska dra upp skosnorena precis hela tiden, jakla busunge. Sen har jag sytt lite grann pa min quilt ocksa, men det gar sakta. Varfor skulle jag pa en king-size quilt for? Det tar ju aldrig slut, men fint blire. Grillat blev det ocksa, som denna goda NY steak med fyllda champinjoner minsann. Mumma sa gott. Bart har haft spring i benen och anvander sin ryggsack flitigt. 

Sa har hittade jag Noah haromdan. Horde honom halla pa i varat sovrum och gick for att kolla laget. Ligger och dricker mjolk i Delilahs sang med alla kuddar. Min lilla busiga pojke, full av pahitt.

Delilah posar i sin nya PJ hon fatt av farmor Jolenen i Halloween present. Den ar varm och god och visst ar hon sot min lilla stumpa. Igar kande jag forresten hennes 3:dje tand komma fram i overkaken. Men klagar mycket gor hon verkligen inte trots att hon ar snorig och dan med lite feber ocksa. Hon vaknade en gang i natt for lite amning och sover fortfarande gott. Horde att hon satt och holl pa med nagot i sin sang nar jag tande lampan for att hamta upp henne. Da sitter hon pa kna och haller i sangracket och ler med hela ansiktet av stolthet nar hon far syn pa sin mamma. Bart far nog sanka sangen snart, innan hon druttar over. Igar for vi till Barts jobb for trick or treat. Noah fick en massa godis och smakade gjorde han en hel del. Nar vi val kom hem vid 18:00 borjade barnen fran var gata komma och samla godis. Det vara bara det att vi inte hade tankt vara hemma och darfor inte hade nagot godis sa jag fick lite fult ta fran Noahs godis. Han blev sa arg och grat i floder. Nar Bart kom hem fran jobbet hade han kopt med sig en massa godis att dela ut sa allt blev frid och frojd. En massa barn kom hela kvallen, utkladda till de mast tokiga man sett. Noah tyckte det var skitkul att se och delade glatt ut godis. Nu blir det inget mer godis for Noah tills nasta ar tror jag for oj sa sockerhajpad han blev. Hahaha! Men ar det Halloween sa ar det. Till och med jag kunde inta halla mig fran godisskalen. Idag vantar gymmet mina vanner. Ha det gott!

RSS 2.0