Hemkommen från en sanbbvisit till underbara Calli

Hej mina vänner!
Nu är vi hemma igen efter 3 dagars skön men lite häktisk semester till Calli. 6 timmar genom berg, djupa dahlar och öken så långt ögat nådde tog oss till Orange County och Racho Santa Margarita där vi bodde hos Bart's farbror Rick och hans barn Jullien och Andrew. Det är så vackert där borta, kulligt och branta backar, grönt och skönt helt enkelt. Vi spenderade fredagen på Magic mountain six flags där det blev en del tokiga bergisar och en hel del köstående. Men oj så skoj vi hade. Lördagen blev vår strand-dag och Laguna Beach för hela slanten. Så mysigt med stora sköna vågor, surfare och härligt folk överallt. Bart och jag tog en tur in i stan bland snobbigt folk, konstbutiker men även en del sköna strandbutiken. Vi köpte glass för 15 dollar och njöt till tusen. Det var skönt att få rå om varandra, jag och Bart, men oj som jag saknade min Tarzan. Trafiken i California var ingen höjdare, en hel del köer på både motorvägarna och de små vägarna. Hade det inte varit för detta skulle jag helt enkelt kunnar tänka mig att bo här i detta underbara paradis på jorden. Söndagen blev det hemfärd igen och jag fick en hel del pluggande gjort. Jag var så glad att se min unge igen, han var mycket större än jag kom ihåg. Idag blev det gymmet och pressande av Pectoralis. Självklart ´blev det en tur i den berömda trappan. Noah sussar tuppis nu så jag ska passa på att öppna boken och plugga lite så att jag snart kan få den där legitimationen. Jag kommer snart hem till Sverige, jag och Noah och vi båda har lite mormors-abstinens. Jag lägger upp lite bilder senare idag, nu ska jag plugga innan Tarzan vaknar och börjar springa överallt.  

When you are a true Mendonca


You are born talented! Check out our smart and very good son shooting some hoops! Only the sky's the limit! You better look out for Noah Mendonca in the pros in a few years :)

Varför är det så roligt att sitta här?


Om jag ibland lämnar Noah obevakad i ca 10 sekunder kan jag hitta honom här...
eller här...

...det är ju bara så lätt att hoppa upp på toan och sedan vidare upp i handfatet, särskillt när man har myror i brallan och är en äkta pojke!
¨
...på 10 röda är han uppe min lilla Tarzan...

Har hittat denna rooooliga träningsform nu!

Trappmaskinen! Hela 30 minuter flyger förbi med ett par goooooa låtar dunkandes i hörlurarna. Sist blev det 150 våningar, 350 kalorier färre och typ 2 liter svett! Sååååå gött! Just nu är det snäppet roligare än att springa...vilket faktiskt är lite trist nu för tiden! Men imorgon blir det av igen....ska ladda lite i sömnen tror jag så att jag vågar ställa mig på denna plååååga! Dagen idag har varit cool lugn, försökt plugga till syrre provet när Noah tuppat till lite, annars bara plockat och grillat spareribbs och annat gott. Nu ska jag nanna kudden och ladda inför ett tuuuuungt pass på gymmet imorgon!

Vad ska jag göra med alla dessa?


Barts kollega gav oss dessa blåa fikon från sitt stora fikonträd häromdan...men vad ska jag göra med de? Har ni några förslag?

En snabbvisit till Las Vegas!


Tyckte att denna härliga låt med Gaga passade bra nu! Njut min vän!

Ni vet ju att min rara bror Patrik och hans kompis Marcus är här och hälsar på oss i ökenhettan. Den här måndagen körde de upp till Crand Canyon och sedan vidare till Las Vegas för några dagars gambling och annat skoj. Nu blev det så här att jag fick lite Patrik-abstinens och bestämde mig för att joina de en dag, eller mer hålla ett öga på 2 unga vilda karlar i sin city. Som tur var ville Cindy passa Tarzan så att hans mamma kunde få åka och ha skoj, tack för det rara svägerska! Nu är det ju så att Bart jobbar på US Airwas vilket betyder en del fördelar för oss fruar. dvs flyga helt gratis i princip överallt. Jag flög alltså in ca 09:00 och var hemma i Phoenix igen vid 22 tiden. En riktig liten snabbvisit till denna underbara stad. Det är 4:de gången gilt nu som jag lockas av det vilda och helt laglösa Vegas ;)

Patrik och Marcus kom och hämtade mig på flyplatsen, men eftersom de aldrig varit här i denna crazy stad och det var hela 2 svängar från "the strip" till flygplatsen kom de på lite villovägar. Men till slut så lyckades de köra rätt och vi styrde vår kos mot lite busig upptåg i denna härliga stad.


Enarmade banditer, pengarassel, strippor, neonljus, elvis pressley...YES här hör jag hemma (i alla fall i 10 timmar eller så). Självklar spelade vi lite, mest black jack maskinerna där insatsen är hela 25 cent, men även Pai gow vid borden där insatsen då genast blir 10 dollar per hand. Ohhhh dessa nerver som bara poppar i kroppen när man får gambla, för ibland hade jag riiiiktig flyt och var nog uppe på 50 dollar i vinst. Men lika snabbt som man vinner lyckas man alltid hamna på minus. Jaja, det blev väl spel för ca 300 kr så det är ju egentligen en billig peng för 2 tismmars sköööööön adrenalinkick. Patrik och Marcus var nog uppe i 1000 kr i vinst när jag lämnade de för dagen. Men fyllan blev allt mer påtaglig så jag hoppas de följde en klok kvinnas råd och inte spela mer den kvällen ;) 

Självklart blev det lite god mat, här pizza på favorit-kasinot New York New York. Mumma mumma och härligt att vara tillbaka på detta gamla hak.

Självklart blev det en coyote-stick på Coyote Ugly...en riktig klassiker vid det här laget. Supergod frozen pina colada med extra Malibu blev det för min del, precis som alltid.

Här sitter vi och spelar lite! Känner ni spänningen?

Här är favoriten som jag talade om innan!


Efter en prommenad på en stekhet strip på ca 40 grader plus så svalkade vi av oss på Hard Rock café och avnjöt denna slabbiga men ack så goda burgare. Ohhhhhh så roligt vi hade denna dag, jag och grabbarna grus. Vi halv åtta letade jag upp en taxi som tog mig till flygplatsen igen. Hejdå Las Vegas för denna gång, men oroa dej inte min gamla vän; I'll be back! Med bultande fötter, tunga ögonlock men med många roliga minnen att njuta av lutade jag mig tillbaka i flygstolen för en 40 minuters tur tillbaka. Undrar vad grabbarna hittar på idag? Hmmmm...bakis kanske? Själv ska jag tillbaka till verkligheten och tillbaka till gymmet, för jag märker det i byxlinningen att det ha blivit liiiite för myckt av det goda de sista tiden.

YES...


...känner mig på topp just nu! Min träning flyter på, men just nu tränar jag mest för att må bra. Vilket jag verkligen gör. Men såklart att 10 KG minder hade varit super, men just nu finns det så mycket mer än det som är mer viktigt för mig. Det finns för många tillfällen att fira med god mat och dryck. Just nu njuter jag av att kunna träna och känna mig stark, självklart är det gött att se sen dallriga kropp förvandlas till en lite mer fastare konsistens. Idag blev det delta som fick sig en genomgång efter 10 minuter löp. När jag hade kört ca 6 övningar villa jag avsluta med en pulshöjare på 5 minuter i stairmastern, men det hela slutade 20 minuter och 100 våningar senare. Fy fan vad endorfinet pumpa efter det och smilegroparna befann sig mestadels i öronnivå. Mumma, mumma!  

Kolla in så roligt vi har!


Grabbarna grus spelar basket varje dag (trots 45 graders hetta). Noah , Bart och jag joinar de på kvällarna i skymningen då teperaturen är liiiiiite lägre. I natt fick jag höra de första dropparna regn falla på taket bara ca 2 månader efter att jag först satte min fot i detta ökenland. Skönt och lite mystiskt att höra hur det smattrar i hela 5 minuter.

Kolla in Superstitions mountains som vi besökte häromdan. Klipporna är 90 grader och hur höga som helst. Skönt och underbart att se naturens mystiska vyer. Brorsan och Marcus passade på att ta en tur ner i en guldgruva och desutom kolla in ökens lustiga hus. Noah och jag fick vänta på de då jag redan gjort detta turistiga. Vi fick tomgångsköra i ca 30 minuter för att försöka svalka av oss lite. Vi tog en shaved ice och det uppskattades både av mor och son!


Idag bestämde vi oss för att klippa av Noah långa hår i nacken (då det mer liknade en hockeyfrilla). Noah fick uppleva sin allra första hårklippning och han var så duktig vår lilla sötnöt. Jag sparade en lite lock. Vi hade tyvärr inte med oss kameran men tror du inte att en supersnäll kvinna erbjöd att ta en bild med sin kamera och sedan mejla till oss. Hur gulligt var inte det? Och söt blev han min busunge! Nu ser han ut som en riktig pojke.

Idag lade vi en stor fläskstek i slowcookern och där lå den och puttra i ca 10 timmar. Detta blev sakta med säkert till en pulled pork som vi lade i en go och färsk baguette och avnjöts tillsammans med en KALL öl. OOOOHHHHH så gott det blev! Som vanlig mycket uppskattat av alla boysen jag har i mitt hushåll nu för tiden.

Ojojoj vad ql det är med besök


Baby Cannon är så liten och söt. Har Noah någonsin varit så liten? Svårtatt komma ihåg! Söta lilla Hadley älskar mig tror jag allt. Hon kommer alltid fram och kramar gosar.

Den 4:de Juli var det dags för lite firande av nationaldag här borta och pojkarna fick träffa Barts tokiga stora släkt. Vi åt grillat med en massa annat gott och huset var knökfullt med folk. Mycket skoj, trevligt sällskap och min underbara lillebror gjorde denna dag helt wonderful.

Min lilla sötnlt sitter och chillar i leksakslådan med sin snuttis, filt och gosedjur. Han är så go när han är på myshumör. Går och hämtar sina mysgrejer och myyyyyser för hela slanten. Det är bra nu när grabbarna grus är här och hälsar på så att jag kan smita iväg till gymmet då och då.

Noah vill alltid hjälpa till med allt. Han är mycket nyfiken och tycker allt som pappa gör är så kul. Här bygger de ihop Noah byrå som självklart införskaffats på IKEA.

Bart posar stolt med den läckra frukostn han precis slängt ihop. Pannkakor, french toast, bacon och KAFFE. Man måste ju bjussa på riktig amerikansk frukost för 2 hungriga svenskar som flugit runt halva jordklotet.

Mycket gott och jag tror det blev en riktig hit bland grabbarna grus. Även Noah tycke det var gott. Vem gillar inte denna mat?

Så här hittade jag Noah sovandes när jag kom hem från gymmet häromdan. Han har krupit upp i TV-bänken och somnat med snutten och allt. Så hmla gooo. Nu ska grabbarna ut och spela basket och jag ska passa på att smita iväg till gymmet nu. Idag blir det 5de turen för denna veckan. Måste erkänna att man börjar bli riktigt rippad nu ;) Hehe, nej skämtosido. Men jag mår så bra efter jag har tränat, hela kroppen sjuder av energi heeeela dan efter ett pass. Idag är det axlarna som ska piskas. Peace out ;)

Nu har min bror anlänt...


...och vi har så skoj minsann. Ohh vad glad jag är att han och Marcus vill spendera hela deras semester just här hos oss. Jag känner mig verkligen privilerigad. Vi har haft det så skoj ska ni veta, firat 4th of July med fyrverkerier, shoppat en del och ätit mycket gott. Det som är det bästa är att de passar Noah-skrutten så att jag får träna och allt. De är sååå goa dessa grabbar. Jag läggger upp bilder på alla våra upptåg snart, jagär väldigt busy nu med hela huset fullt med karlar. Må gott och njut din dag ;)
Noah älskar sin morbror så mycket. De busar och leker och kommer verkligen bra överens. De spelar Elmo för Noah på You Tube och Noah är helt paralyserad framför datorn. Han är så gullig min lilla skrutt. Nu sussar han gott och sover förhoppningsvis till 09:00, som han brukar, imorgon. So long!

RSS 2.0