Pyssel och sjuka


Nu ar hon klar, dockan, a.k.a Dolly! Efter nagra kvallar per vecka i nagra veckors tid har jag virkat och pysslat och nu ar hon sa granner. Eller nej, inte riktigt. En matchande klanning ska det ocksa bli. Jag tycker det bara ar sa avslappnande att sitta och pyssla lite pa kvallarna nar Noah-bus sussar i sin sang och Bart tittar pa fotboll. Tankte ju att denna lilla docka skulle bli en liten julklapp men tror nog att Noah far den, trots att han ar pojke och att hans pappa ar lite emot pojkar som leker med dockor, sa far den bli hans. Hehe, Bart ar rolig han. Men visst ar hon sot lilla Dolly?


Noah ville upp och posa i med dockan nar han sag att kameran var framme. Han ar ju nyfiken i en strut och vill vara med och ha ett finger med i leken han med. Visst ar han sot lille Noah-bus?

Som ni ser ar dockan stl storre och det ar summa summarum manga karleksfulla maskor i hennes kropp. Men det ar ju bara sa skoj och jag mar som bast nar jag far skapa med mina hander.

Noah tyckte att alla hans leksaker skulle vara i soffan haromkvallen. Han konkade upp allt for att sedan knuffa ner det och borja om fran borjan igen. Vi alla tre har faktiskt blivit lite krassliga har hemma. Snorar och snorvlar gor vi om vartannat. Tur i oturen att alla tre ar sjuka pa en gang sa att det bli overstokat en gang for alla. Stackars Noah fick en jakla blojeksem igar ocksa och vi smorjde och smorjde hela dan. Man fick knappt tvatta rent forrans han skrek sa tararna sprutatde. Han pekade pa rumpan nar han gick och jamrade sig min lille kille.

Sa har sag det at haromdan pa Thanksgiving. Nar alla ar samlade ar det verkligen fullt hus. Manga kusiner for Noah att busa med i alla fall. Maten var mycket god och det varkade som om mina ratter gjorde succe, bland de som vagade prova i alla fall. Majoriteten av Bart's familj ar superduper pippliga med maten sa jag hade inte tankt mig att manga skulle prova anns.

Ett axplock av all mat vi at. Jag hamnade lite i den beromda kalkon-koman, vilket verkligen inte nagra av barnen gjorde. De busade varre an nagonsin. Noah alskar att reta sin kusin Kaylee och snor garna hennes saker bara for att reta gallfebern ur henne. Sen alskar han att ga upp pa overvaningen och slanga ner leksaker fran trappan. Jag vet inte vad han far for sig min lilla bus unge ibland.

Noah alskar att busa med sin kusin Jeremiah, han vill gora allt som han gor. Ungarna ar for goa. Roligt for Noah att ha sa manga kusiner att busa med. Med min lilla buse i magen blir det 11 barnet pa denna sidan slakten.

Nu borjar jag bli rund o go


Har kommer da lite bilder jag lovat pa lilla magen. Vecka 18 just nu och det sparkas och sprallas dar inne mer och mer nu.


Har posas det pa hogsta niva. Vi njuter av att bara mysa nu nar Bart ar ledig fran jobb over dessa roda dagar. Vi funderar pa att aka till Phoenix Zoo med Noah idag, han alskar verkligen alla djur.

Glad tacksagelse dag


Idag ar det tacksagelsernas dag, Thanksgiving, har borta i staterna. Det ska vi fira med att trycka i oss kalkon tills vi hamnar i en slags koma och far till drommarnas land. Dessutom blir det en massa andra goda sma ratter i en enda oandlig buffe av lackerheter. Detta ska vi fortara medans vi i minnet tanker pa pilgrimmerna och indianerna och komma ihag varfor vi firar denna dag over huvud taget. Jag ar i alla fall mycket tacksam over att jag ar jag och att jag har min egna lilla familj vid min sida. Jag alskar dem sa det gor ont i mig. Glom ej att visa tacksamhet till det du ar tacksam for, idag ar en perfekt mojligthet till just detta. Bart har under dagens forsta halft spelat amerikansk fotboll med alla manfolk i familjen, hela 22 st karlar var de. Det ar nagot alla man/ pojkar gor tillsammans har borta under thanksgivings-morgonen. Jag trodde jag skule fa hem bart i ett stort knyte med ben och armar  brutna, men det hade tydligen gatt fredligt till. Noah och jag mos med goda vafflor till frukost...mumma mumma! Jag ska snart paborja mina ratter som jag ska bidra med till eftermiddagens middad. Det blir svensk potatisgratang och aven en lacker green bean casserole. Om jag pallar ska jag och evenuellt nagon mer modig amerikan vakna i morgon, tidigt i ottan, och shoppa som galningar pa arets storsta shopping dag Black Friday (typ som mellandagsrea i Sverige). Mycket skoj framfor oss idag!
Dagens attribut blir denna lackra gratang. 

Jag ar nu i vecka 18 och njutaer av att vara just har. Illamaendet ar som bortblast och trotthen likasa. Jag funderar pa att inforskaffa dessa fina hangslebyxor av Hedi Klum. Ser de inte hur skona ut som helst? Jag har alltid tyckt det varit sa klyshigt att ha dessa som gravid men nu borjar jag verkligen tanka om. Endast 40 dollar och de ar mina :) Jag har tagit ett par magbider denna vecka ocksa som jag tankte njuda pa nar tid finnes. Nu maste jag rusa mot koket och pyssla lite har hemma. Ingen vila och ingen ro, sarskillt inte med en vild Tarzans hangandes i byxbebenen. Njut din dag min van! 


Julmys pa hog niva


Kolla in min lilla Tom Sawyer, sotnoten min i hangslebyxor och linne och bara sa sot att man maste ata upp honom. Har passar vi pa att pussas och kramas lite, en av vara favoriter har hemma. Noah ar en riktig liten mysknopp som alskar att mysas och det uppskattar vi verkligen. Pa kvallarna sitter han i vara famnar med snutten, filten och en falska mjolk och bara njuter. En riktig liten pussgurka ar han allt.

En tripp till IKEA resulterade i en massa smaskiga aker. Kolla in allt detta gottiga och ni kanske kan forsta min gladje, sarskillt nar man ar langt fran trygga Sverige och dessutom gravid. Det smakar annu battre har borta kan jag meddela.

Har ska det oksa firas advent. Jag komponerade ihop denna lilla adventsljusstake fran IKEA med blockljus och sma nissar som sprider julmys i hemmet. Noah vill helst smyga upp pa bordet oh sno tomtarna han sa det galler att halla ett oga pa honom minsann.

Noah har fatt en choklad kaleder kan ni tro. Det ar nostalgi for mig sa jag tyckte att han skulle fa lite julgott han med. Har kollar han i in kalender och vill mer an garna oppna och smaka det gottiga.

En til bild pa mamma och mysknoppen. Visst ar det harligt nar det vankas jul? Men forst ar det Thanksgiving har borta och da ska det in i kalkon-koma vill jag lova. Bart ska bara jobba halva veckan och sen ar det mys med familjen vill jag lova. Njut av en fin dag mina kara lasare och njut av jul och mys i massor.

Livet gar och gar...


...och jag vill bara fanga varje sekund och tra de pa livets halsband. Jag vill uppdatera er lite om vad vi gjort den senate tiden. Jag ar nu i vecka 17 av min graviditet med lill-fis nr 2 och nu minsann sparkas det rundor ibladd. Fortfarande inte allfor ofta, men minst 1 gang om dan far jag mig en liten buff fran dar inne. Mysigt ar det och jag njuter av att kanna det lilla livet mer och mer. Noah pekar nu pa magen nar jag fragar om han vet vart bebisen ar. Jag sjunger bade for honom och for lill-fisen dar inne varje kvall. Det blir Troll-mors visan for Noah och sen blir det Majas visa for lill-fisen. Sa mysigt det vi har det. Spanningen ar olidlig och vi raknar ner dagarna il vi far oss en titt. Den 2 december ar det dags. Hoppas och tror sa klart att allt ok med lill-fisen, men skont att fa det svart pa vitt.

Forra vecka passade vi pa att flyga upp till Oakland och sen kora in mot land till Riverbank, dar Bart farfar och hans rara fru Gloria bor. Vi ville traffa de 2 och bara umgas da de bada ar gamla och skora, men ack sa klara i knoppen. Man vet ju aldrig hur lange man far ha de gamla hos sig sa det galler att passa pa. Noah busade med farfar Mendonca och charmade brallorna av de bagge tva. Kolla in farfars hangslen, mattband! De har ju en liten firma och ager en megastor symaskin som de sedan quiltar folks alster pa. De ar sa duktiga och har valdigt mycket att gora. Bra gjort maste jag saga da farfar ar over 80 bast.

Noah leker med lite klossar och andra leksaker har minsann. Bakom hanher ett annat lapptacke de quiltat. Noah underholl minsann farfar och Gloria. Pa kvallen blev det kina restaurang for hela slanten. Mycket trevlig att fa traffa de sina pa en kort men super-mysig visit.

Har ar symaskinen och pa ligger ett stort overkasst som precis blivit fardig-sytt. Jag ska precis paborja ett overkasst till mig och Bart och tankte be farfar fixa quiltingen sen.

Noah alskar att cykla minsann och har ar han fullt upptagen  med denna fina trehjuling som Gloria hittade i sina gommor. Det far nog bli att be jultomten kopa en san har till bus ungen Noah. Sa rolig han tycker det ar.

Noah somnar utslagen i Barts famn. Han sov mellan mig och Bart pa en uppblasbar dubbelmadrass, da vi lyckad lamna hans resesang hemma. Han har ju sovit i eget rum sen han var drygt 6 manader sa ingen av oss var vana med att ha varandra sa tatt. Det blev knagglig natt for oss alla tre. Noah somnade da alltsa lite senare i Bartans famn het slut min lilla skrutt. Trevlig varre hade vi. Nasta gang far det bli en liten langre tripp med en dags tur till San Francissco och Yosemity national park.

Baby Grant is finally here


Baby Grant, 3:dje barnet till Bart's syster Janeille och hennes man Matthias, föddes den 2:de november. Det var Janeilles tredje kjersarsnitt och han föddes 1 vecka innan BF på en stadig vikt på 4,5 kg. En redig stor och fin kille med andra ord. Stackars Janeille var helt slut efter operationen eftersom det hade tagit 20 minuter att få ut honom. Mycker ärrbildning och en stor ung gör sitt till och inte änns sugklocka hade fungerat. Men till slut så såg han dagens ljus. En mycket välkommen pojke som kommer bli mycket älskad av all runt omkring honom.

Jag och Bart fick ha de andra 2 barnen över en natt och en dag då föräldrarna var på BB. Noah hade så skoj ska ni tro. Han lekte och brottades som ppojkar ska göra med Jeremiah, men han snodde och busade mest med Kaylee som blev ledsen och det tyckte Noah var ännu mer skoj. Noah är en riktig pojkpojk som älskar att retas med tjerna.

För att trötta ut dessa goa med ack så aktiva barn blev det en tur till lekplatsen. Ojoj så kul de alla hade. Noah försöker rymma bort ibland men Jeremiah hjälpte mig att springa och få fatt i honom igen.

Tog några fina bilder denna härliga höstdag här borta i öknen. 25 grade blir det om dagarna och solen lyser jämt. Underbart med ljus och värme tycker en tjej som jag i alla fall.


Morgonen är ny


Jag vill bara bjuda på dessa underbara stycken och hoppas att ni njuter lika mycket som jag av att morgonen är ny. Idag är det lördag morgon och jag myser med pojkarna i mitt liv. Islatten är upphälld och solens strålar värmer redan gott. Himmlen är blå och alla bekymmer är som bortblåsta. Kom ihåg att det är för oss, var och en av oss, som solen går upp och lyser på oss för kärlekens skull. Just nu lever jag här och nu och njuter för att livet är precis helt underbart. Jag trär livets små pärlor på ett snöre och sparar de närmast mitt hjärta Vad gör ni andra idag? Hoppas på mycket kärlek och mys för er del också! Nu kramar jag om er alla och ger er en sån där riktigt härlig och go kram med en himmla massa tryck i. Känner ni?
Texten säger ALLT! Njut nu min vän för det gör jag!

Nu ar jag i vecka 15 minsann


En liten kula borjar minsann trada fram och fina mamma-jeans har precis blivit inhandlade. Tror ocksa minsann att jag har borjat kanna livet darn inne. Ibalnd kanner jag sma sma rorelser som inte kan vara annat an den lilla som vill gora sin mor paminnd om att det faktiskt finns ett litet liv i min mage. Trottheten har borjat avta och sa aven mitt illamaende, eller jag har i alla fall lart mig hantera det och kaka nagot stadigt direkt nar jag vakar. Vantar jag for lange kan det handa att man blir lite krasslig. Jag har varit pa Dr-besok denna veckan och fick da hora det lilla livets lilla hjarta sla, hela 163 slag per minut. Mitt blodtryck ar for mig ganska lagt ilket kan forklara varfor jag kanner mig yr och det svartnar for ogonen nar jag reser mig upp. Far val dricka och ata battre sa att man kanske far upp det en aning. Om 4 veckor ar det dags for RUL och vi ska fa oss en narmare titt pa livet. Kanske kanske att vi far se om det blir en tos eller pag ocksa. Spannande, spannade. Jag ar alleles for nyfiken och kan INTE vanta en sekund extra pa att fa veta. Tur att Bart ar precis likadan :)  

Halloween - barnens hogtid


Har ar den sota cheerleadern Hadley som ar den sotatse raraste tjejen jag vet. Hon ar jamnt sa glad och sa otroligt sot.

Noah fick till slut anvanda sin fina igerdrakt. I hela dagarna 3 faktiskt da vi hade en del galaj att ga pa. Han var sa glad och skuttade glatt omkring i sin kostym. Han fick en del godis ocksa och det kan bade jag och Bart nu glatt snaska i oss.

Jeremiah ar en Ninja turtle och visar glatt upp sitt skal.

Till hoger har vi Ashlyn som ar en cool punk-rocker och bredvid henne har vi Kaylee som ar en fe. Finfina tjejer som ar valdigt glada i att fa fira Halloween.

Baby Cannon-ball har hunnt bli 4,5 manader och har ocksa fatt kla ut sig. Spider-man blev det for hans del. Snacka om att man blir talig nar man ar femte barnet i familjen. Jag har ALDRIG hort denna pojken grata en enda gang och han sitter glatt och tittar pa de stora barnen nar de leker.

Alla ar hungriga och vantar otaligt pa at fa kommaat ngot gott att ata.

Amy och Andy ar utkladda till grottfolk och har drar Andy Amy i haret.

Arets pump-karvning resulterade i dessa 2 krationer. Den oversta ar min och ar en klassisk Jack-o-lantern. Den andra coola dodskallen har Bartan gjort, riktigt cool tycker jag.
Happy Halloween allesammans.

Kolla in min modell/ skadis


Vart har han fatt sitt mimspel ifran? Kan det vara mamma? Jo, jag tror det! Att spela Allan och visa bade med kropp och sjal om man ar glad eller ledsen ar min lilla Noahs fina talang. Han ar rolig, har borjat le for mamma nar kameran kommer fram. 

Noah alskar att chilla sin sin sacco-sack. Han alskar barnprogram sarskillt Sesame street. Det finns nog inte nagot mysigare an att snusa nyvaken lill-skrutt pa morgonen medan han dricker mjolk och ser pa TV. Mysfaktor pa hog niva.

Charmtroll No 1! Gud vad jag alskar honom! Dessutom har han fatt nya pyamaser med fotter pa och han alskar dem. Han pekar pa aporna och bollarna och kallar strumporna for skor.

RSS 2.0