Om Namah Shivaya


With great respect I honor my heart!
Maste bara upplysa er om min senaste insikt, namligen igar pa kvallens bikram yoga. Nar var instruktor bad oss alla att satta en intention, en kansla, med kvallens pass sa kom det till mig: Alska dig sjalv Josse! I hela mitt liv har jag kampat for att helt och arligt alska mig sjalv. Varje liten centimeter av mig sjalv, bade pa insidan och utsidan och manga ganger har man pa nagot satt foraktat sig sjalv for att man inte trott man rackt till. Det bara kom till mig igar alltsa och jag fick till mig: Nu ar det din tur Josse att verkligen alska sig sjalv, precis som du ar fullt och arligt. Det var en befrielse. Tararna stor vid nagra tillfallen som ett vattenfall ner for mina kinder. Men eftersom jag anda svettades sakert 2 liter var det ingen som sag att jag satt dar och bolade.
 


Hittade ett fint citat som verkligen passar in har och som i alla fall traffar rakt in i mitt hjarta. Det ar verkligen latt att klanka ner pa sig sjalv, standigt leta fel och brister, strava efter ideal som inte finns och som inte har nagon over huvudtaget uppbyggande effekt pa vara sjalvfortroenden. Vi maste slappa och strunta i sadana pettitesser, sadant som inte spelar nan roll. Vi maste borja alska oss sjalva, precis sa som vi ar. Har och nu! Sa befriande. Ar det inte viktigare egentligen den kanslan man lamnar efter sig, de intryck vi lamnar pa var omgivning? Jag tycker att vi alla behover inse just detta. Vi maste lara oss att behandla oss sjalva helt och arligt med karlek. Vi maste ge vara kroppar naring som gor oss starka, inte sjuka. Ata mat som gor oss glada, dricka mjolk fran glada kossor, agg fran pigga fina hons, frukt och gronsaker som ar odlade med karlek till grodan i sig men aven till moder jord och planet vi bor pa. Ata mat fran djur som blivit behandlade med respekt och som fatt ata riktigt gras. Vi maste trana pa att stanna upp och njuta av precis har och nu. Nar man inser att man alskar sig sjalv vill man gor allt for att visa karlek till sig sjalv och alla vi moter pa livets stig. Jag har i alla fall insett att det ar min tur att alska mig sjalv. Jag vill uppmana er alla som laser min blogg att gora det samma, sag till dig sjalv att du duger precis sa som du ar.

 
Om man vill ha fler tips pa hur man alskar sig sjalv sa rekemmenderar jag att kika in har. Verkligen upplysande sa sa jakla sant!

Lyssna pa denna underbara lat. Under yogans sista "shavasana" spelades den och jag som jag njot. Yogan har gett mig sa otroligt mycket, tror minsann jag hittat hem.

Energy...


...i overflod har vi i var familj denna underbara morgon.Kolla bara in kiddsen! Kickstartade denna dag med en sedvanlig gron smoothie. Denna gang bestod ingredienserna av harlig, farks annanas, banan, en massa sprod och helt ekologisk spenat, 2 stora morotter, ett par centimeter ljuvlig ingefara som verkligen satter fart kroppen, ett helt apple med skal och allt som sedan blandades med is till en alldeles ljuvlig start pa dagen, Min kropp tackar mig och jag borjar verkligen gilla mina smoothies. Igar blev det en macka nar vi var ute i farten, men annars har jag hallit mig. Dag 8 idag och jag tror nastan 4 kilo har trillat av av bara farten. Detta ar klart bara en positiv effekt av att rena kroppen som jag gor just nu, men glad ar jag att jag faktiskt sakta men sakert blir kvitt godissug och framforallt colasug. Win win liksom!
Igar hade vi var kompis Erik pa besok och vi sag pa Crazy, stupid, love som var riktigt rolig. Annars satt vi och snacka till smatimmarna, naja Bart gick och la sig vid 12. Idag vaknar jag totalt utvilad och med energi i overflod, tror jag maste trana lite. Annars ar det som sagt Memorial day har borta vilket innebar slakttraff hos Barts pappa med familj. Poolhang blir det och en kalssisk BBQ ocksa tror jag allt. Vi ser fram emot ytterligare en helt fantastisk dag i vara liv, tillsammans med min alskade man och basta van och vara smatt crazy kiddos. Alska livet! Jag kan nu officiellt ocksa valkomna min alskade syster, moster och alskade svagerska Caroline hit till oss igen den 3:dje Juli! Som vi langtar efter dig din glada tos.

Blott 21 ar gammal, for exakt 7 ar sedan pa dagen den 28de Maj, sa jag JA till mannen med stort M. Vi blev akta makar och oj sa fjarilarna i magen harjade runt just denna dag. Jag kunde ju inte anns titta pa homom utan att rodna och ha hjartat hoppa ur brostkogen pa mig. Idag tanker jag tillbaka pa den dagen med stor gladje i mitt hjarta. Kan ni tanka er att jag, lilla Josse fran lilla Sverige, tog mitt pick och pack och reste till Hawaii for att dar precis nastintill samma dag jag landat springa pa mannen i mitt liv. Jag var svarflortad som fa, da jag trodde mamma skulle bli tokig om jag berattade att jag skaffat pojkvan fran USA, men Bart var fast besluten om att jag var kvinnan for honom. Tack och lov gav han inte upp och hade mig snart "head over heals in love". Sex manader senare friade han till mig och 10 manade efter det blav vi man och fru. Min alskade basta van, livskamrat och trygga punkt. Tack for att du gett mig 2 underbara, fina ungar och forhoppningsvis om jag ber extra snallt kanske en liten sladdis nan gang i framtiden. Tack for att du ar mitt ankare har i livet och haller mitt huvud over vattenytan nar jag inte langra orkar vara stark. Tack for att du alltid prioriterar din familj och jobbar och sliter for vart levebrod precis var eviga dag. Du ar min klippa och jag tror inte du forstar hur mycket du betyder for oss alla. Vi alskar dig Bart Michael Mendonca  
Denna underbara lat ar Bart och mins...lyssna och njut!

Healthy=beauty


Mina gofisar sitter ofte numera med varsin flaska mjolk och myser ihop i fatoljen. Noah ropade pa mig igar medans de satt dar sa fint: Mamma, take a picture! Hur gulligt ar inte det pa en skala? Tack moder jord for att jag har fatt aran att bli just dessa busungars mamma. Vilken ara! 

Annars ar det helg nu, alskade underbara sadan. Bart ar langledig da det ar Memorial day pa mandag sa vi njuter extra mycket av vetskapen att han ska joina oss sa lange. Min dag borjade pa det basta satt med ett tyst hus da jag tassade upp 07:15 for att hoppa i yogakladerna och forbereda mig for dagens bikrampass. Snart vaknade Noah och Bart ocksa och gjorde mig sallskap. En banan blev min frukost och jag sprang over till min underbara granne Tatum. Maste saga att jag verkligen borjar ALSKA denna yogaform. Sa skon traningsform for kroppen och sjalen, som faktiskt ar ett och samma fenomen men som man oftast glommer bort. Idag ar det min 6:de dag pa min detox (opps, men bidde visst att vi delade pa en flaska vin igar Bart och jag...kande att jag beohve chilla ner lite helt enkelt :) och de grona smoothisarna fortsatter. Kanner mig sa frash att det inte ar klokt. "Bara" dag 6 men oj vilken enorm skillnad det gor for kropp och sjal. Men tidigare i veckan var jag nara pa att ge upp, trott och sleten som jag var just den dan. Tog till tande ljus, lite salvia fick brinna och sprida lugn och ro i huset. Det hjalpte! Alskar denna nya Josse som formas under denna utrensning, en starkare, mer malmedveten, mer halsomsam och ack sa vacker jag borjar kanna mig. Fran insidan och ut! 

Glomde ju visa bilder fran Noahs skolavslutning i torsdags. Busungarna fick massa gottisfika och de hade dukat sa fint at alla barnen. Riktigt bra froken som verkligen tar sig tid med var och en. Snart borjar Noah summercamp som han verkligen ser fram emot. Vilken utveckling pa Noah saden han fick borja har, en helt nu pojke faktiskt.



Annars blir det mer av denna vara nu i helgen tror jag, slip and slide som det sa fint kallas. Noah sitter och ser pa film med granntjejerna i soffan och ser ut att vara stolt som en tupp. Delilah sover och Bart tranar lite med var kumpis Erik. Slaktkalas vanskas i eftermiddag. Kommer bli en underbar dag det har, det kanner jag pa mig.
 

Bart tycker ocksa det ar kul att glida runder. Jag trodde slip and slides vad for barn, men visst ja det finns aven STORA barn.

Dig in!


Bjuder pa nagra bilder som var tagna ganska precis en manad sedan, namligen den 21:de Maj nar vi firade varldens finaste, gladaste lilla larka pa hennes alldeles egna ett-ars-kalas. Ojojoj som hon hogg in i den dar alldeles chockrosa tartan och lite snopen var hon noh allt att fa lov att ata allt det dar sjalv. Men egentligen undrar jag hur mycket som egentligen hamnade i magen, med tanke pa hur hon sag ut efterat. Men roligt hade hon och vi! 
Att oppna presenter var ocksa en hit...men kanske allra roligast av allt var papprena och snorena. I min egenknapade ballerinakjol glanste hon som den finaste parla, var fina lilla Delilah.
Men den basta presenten av de alla var att ha dessa 4 damer fran Sverige pa besok. Farmor Jolene sitter har och underhaller de medans jag forsoker mingla rundor med de andra gasterna. Men ack vilket tomrum ni lamnat tjejer, ni fattar inte hur mycket vi saknar er. Kan ni tanka er att dessa kvinnor flog hit fran andra sidan jordklotet bara for att fa vara med pa lillans kalas och sa klart uppleva USA, men forsta sa jakla lyckligt lottade vi ar att ha sadana har underbara familjemedlemmar. Jag alskar er sa mycket att hjartat spricker!
For ovrigt dag 4 idag pa min detox och det gar fin fint. Huvudvarken ar nastintill borta och kaffesuget obefintligt. Trott emellanat som en gnu, nastintill att jag vill ga i dvala, men kanner verkligen att jag gor nagot riktigt bra for min kropp. Kor en dag i taget principen fortfarande, far lyssna pa kroppen och se hur lange den vill ga med pa de nya reglerna. Om ni inte har hort tala om det tidigare vill jag tipsa om Max Gerson och hans satt att bota cancer, med just dessa grona harliga smoothis jag numera insuper varje dag. Jag ar sa glad att jag har hittat hit, sa enkelt alltsa att kunna ge sin kropp sa mycket bra och nyttigt pa detta satt. Helt otroligt vad frukt och gront har for effekt pa var kropp. Tyvarr ar det en kunskap som gloms bort mer och mer i ett samhalle dar allt bara gar snabbare och snabbare. Idag vlev det en vitaminbomb med broccoli, radisor, selleri, gronkal, ingefara och bar till frukost. Hade nog tagit mig 4 timmar att knappra pa allt detta, men vips pa 2 roda gor det underverk for kroppen. Nu ska jag fixa i ordning barnen for skolavslutning for Noah. Det blir kalas for foraldrar och syskon och jag maste kopa cupcakes. Gott ska det vara for de sma minsann! Njut av livet och glom inte bort att ata mer gront. Gront ar skont mina vanner, sa ar det bara!  

Dag 2 ar har...

...och idag satte huvudvarken in som jag vantat. Men nu efter min rodbets/gronkals/ banan/ apple och bar smoothie kanner jag mig faktiskt pa banan igen. Hungrig har jag inte varit sedan starten, mest bara jakligt kaffesugen sa klart. Men nar jag tanker pa hur starkt min kropp reagerar nu nar detoxen startat i kroppen forstar jag verkligen hur hart koffeinet haller tag i kroppen min. Men arligt talat sa far vi se hur lange jag klarar att halla mig. En dag i taget far det bli! En vecka till 10 dagar  har jag hort att det tar innan man har gatt igenom den varsta fasen och kan se de positiva effekterna med en sadan har utrensning.   

Vad annars? Noah har varit pa skolan som vanligt idag och nar vi kom mottes vi av en stor hoppborg dagen till aran. Delilah och jag vantade och sag pa alla barn nar de stod i led och vantade pa att fa komma in och hoppa. Noah ar sa himmla odmjuk och valdigt man om andra och det syns sarskillt mycket nar han inte vet att vi ar dar. Man blir sa stolt alltsa! Lillan och jag sprang in pa var "farmers market" och fyllde skafferiet med en massa, sjuk nyttiga gronsaker/frukter. Barnen och Bart kakar ju vanlig mat sa det blev lite pafyllning av sadant ocksa. Nu ska jag passa pa att lasa lite medans lillan snusar efter lite lurre i magen. Pratade precis med Carran som troligtvis kommer att besoka oss har borta i Arizona igen och redan nu till Juli faktiskt. Jag blir sa himmla glad och hoppas nu att allt gar gar som plannerat. Ha det sa underbart mina fina


Let the food be thy medicine...


...and the medicine thy food! Redan da visste Hippocrates hemligheten. Nu ar det sa har att har letat, letat och undrat. Sokt, undrat och nu antligen borjar pusselbitarna falla pa plats. Med LCHF som jag kort nu i omgangar kom ocksa en hel massa mer animaliska produkter in i mit liv. Frukt och gront minskade drastiskt da de innehaller "for mycket socker". Men nu har jag insett att detta verkligen ar helt fel. Frukt och gront ar det basta vi kan ge vara kroppar. Min kropp ar mitt tempel och jag kommer numera behandla det som ett sadant. Nar i manniskans historia har vi atit kott och kyckling som vi gor idag? Aldrig! Nar har vi i vastvarlden varit sa enormt sjuka och overviktiga som vi ar idag? Aldrig! Alla dessa valfardssjukdommar som finns i varan kultur, kroniska sjukdommar, som ar totalt sjalvforvallade. Varfor? Vi svaljer ett piller och hoppas pa att fa bukt pa ett hogt blodtryck, blodsocker eller vad det nu ma vara nar det hela egentligen grundar sig i maten vi ater. Nu ar det slut pa detta. Nu ar det jag som ska bli snall mot min kropp. Min losning pa detta ma lata knasigt i vissa oron men det heter: DETOX   

Har velat prova det nu ett tag men forst nu har jag skaffat kunskapen jag behover. Svaret ligger i "RAW" kost. En till stor del ekologisk frukt och gronskaks detox i form av grona, harliga smoothies. I 30 dagar kommer jag att utmana mig sjalv riktigt rejalt, inte dricka kaffa, coca cola, sprit, ata kott, fisk, fagel, mjolk eller agg. Jag kommer att kontakta min lakar har borta for en fysisk undersokning, kolesterol, HDL, LDL the whole shebang och sedan jamfora hur kroppen mar efter 30 dagar med denna regim. Maste tillagga att jag inte gor detta for att ga ner i vikt, da jag tycker det ar helt ovassentligt, utan jag gor det for att "hela" min sondertrasade, snabbmatsatanade och totalt "undernarda" kropp. Sa till frukost idag blev det en smoothie av allt gott som ni ser pa bilden. Kan saga att det vara "grona hissen" pa det nagra ganger, men ner kom det. Sen blir det till att sippa x antal liter citronvatten under dagen och sedan ytterligare nagra smoothies. Kommer sakerligen vara en forbannad, ytterst arg och galen kvinna om nagra dagar, da kaffesuget from hell beraknas anlanda. Men det far vi ta da. 30 dagars detox borjar nu!  

Bikram


Ojojoj, vilken motion mina vanner! Nu nar mina fina tjejer fran Sverige lamnade oss i mandags har jag sa klart varit mycket ledsen. Jag behover jobba med mig sjalv en smula och behover hitta kraften inom mig. IGEN! Jag kom pa att min granne Tatum snackat om bikram yoga och hur hon verkligen alskade det. Jag fragade henne om jag kunde folja med pa ett pass och sa igar kvall och sagt och gjort fick jag antligen prova pa denna yoga form. 90 minuter tuff yoga i 35 grader, urskona ovningar och fokus pa det inre rummet. Me like it a lot. For 20 dollar far jag trana hur mycket jag vill i 2 veckor. Pa lordag ska jag folja med Tatum igen och jag langtar redan kan jag meddela. Maste bli battre pa att dricka vatten dock for mitt i passet kom sa sakteliga huvudvarken from hell intagande. Jag vet sa klart varfor! Vatten ar en dryck som vi tar for givet, men ger oss sa mycket liv och gor oss sa gott. 1000 kcal branndes under kvallens pass, minst. Som jag svettades alltsa, omg. Det basta med det hela var att man tvingades att slappa allt, fokusera pa vad du gjorde har och nu, tack vare alla knasiga poser kroppen tvingades ga igenom. Me love it a lot alltsa! Nagot jag rekommenderar alla att prova. Nu kallar mina busungar pa mig och magen ropar efter frulle.  

Gomorgon...


...sager vi fran okenhettan med dessa 2 bilder. Vardagen rullar pa over here, men saknaden ar STOR efter mina 4 tokiga tjejer. Noahs larare ar sjuk idag sa da passar vi pa att visitera en av vara gallerior och good old kids club. Pa den nedersta bilden far Noah och lillan aka pa filten som Carran och Margit gjorde till en liten flygtur. Sa roligt har de nu allt ihop, mina sma troll. Kanner mig ganska tom maste jag saga, vet inte riktigt hur jag ska kunna ta tag i livet pa natt satt. Har mycket jag vill gora, men saknar "spark" att fa saker och ting i rullning. Det ar ganska tuffa tider nu med lilla Delilah som blir allt mer vild och pahittig. Kolla bara in hennes seaste bus, klattra upp pa koksstolarna helt sjalv. Idag efter en slurk mjolk stallde hon sig upp och plumsade ner med huvudet fore fran soffan ner i golvet. Sa nu pryder ett skrubbsar pannan tillsammans med ett blamarke fran tidigare i vecka. Naja, det ska val synas att man ar 13 manader snart? Annars har 2 kindtander skapat lite tandagnisslan de senaste veckorna. Arg och kort stubin har hon haft, men nu verkar de vara helt igenom, tanderna alltsa! Nu vantar det lite skoj for barnen idag, hoppas pa att lillan den vilden haller sig hufsat lugn idag och haller sig till sin mor ibland i alla fall!

Momma, is your heart hurting?


...Noah's exakta ord nar jag grat efter att jag slappte av mamma och Margit pa flygplatsen tidigare idag. Alltsa den gossen, vart far han allt ifran? Det var ju precis darfor jag gtat, for mitt hjarta varkte. Nej fy faro sa himmla jobbigt, avsked alltsa. Mina underbara svenska toser har berikat vara liv i 14 dagar och vi har fatt priviligeriet att ha haft de pa plats, IRL, i hela 14 dagar. Vad har vi gjort da? Allt och ingenting, tjotat sonder vara oron, skrattat sa vi kiknat och bara spenderat precis varenda minut tillsammans. Ibland har det varit lite kiv i lagret, men det ar sa klart helt naturligt med 4 systrar och en mamma under samma tak. Men det har varit sa javla harligt att ha er har tjejer. Alltsa, idag ar sorgens dag. Sa jakla gra min dag ar utan er brudar. Utan er alla ar min sjal sondertrasad och det enda som haller den samman ar mina skruttungar och gubben min sa klart. Nej hujedamig. Sitter ute pa min terass, klockan ar nastan 20.00, solen gar sakta ner har borta med an ar det sakert 35 heta grader utomhus. Min lilla kollibri kom precis forbi och kakade mat, sa som han alltid gor infor natten. Nyss delade jag dessa ogon blick med er men nu kunde jag kanppt bry mig. Dranker mina sorger med ett glass vitt. Hoppas snart jag far hora att ni alla kommit sakert hem igen och att ni snart ringer. Pa aterseende fran en smatt deprimerad Josse. Nu vantar kiddzen pa PJ's och kanske en liten lasning i nan bok sa nu maste jag kila. God natt!  

RSS 2.0