Sweat is fat crying...

Nyss hemkommen fran ett lost, men ack sa svettigt pass pa la gym. Det kanns sa skont att vara pa banan igen med traningen. Fick nog till en 4 pass forra veckan och satsar pa detsamma denna. Annars ligger lilla damen och sover och stor-Noah far underhalla sig sjalv nu nar jag ska satta igang med min forlossnings-litteratur. Har ju bara ca 3 veckor kvar pa min kurs nu sa nu maste jag lagga in en hogre vaxel sa jag hinner bli klar med allt. Sa himmla intressant och jag laser nog mer an jag maste, men bara for att det ar sa kul. Funderar ibland pa ett till och med bli obstetriker eller natt :) Heheh...vi far se vad som hander och sker!

Till lurre idag blev det en stor harlig gron smoothie och nu sitter jag och smaskar i mig mina sma goda, fina, friska och helt urlackra korsbar just bara for att det ar sa jakla gott. Sa klart helt ekologiska vilket sa klart gor de extra goda. Krullig gronkal, lacinatokal, frusna bar och exotisk frukt, celleri och banan var innehallet i denna smoothien och den smakar sa otroligt god och frash att halften skulle kunna vara nog. Min syster Jenny ville veta mer om mina smoothiesar. Jag brukar alltid ha farksa, fina bladgronsaker och spenat ar perfekt att borja med. Den ar sa mild, sprod och neutral i smaken. Men det ska vara farsk sadan. Nasta gang ni gor er vanliga smoothie sa slang i nagra stora navar spenat. Ni kommer kanppt kanna skillnad pa smaken men det gorr oss sa gott anda in i sjalen. 
Ju mer levande mat vi ater desto mer levande och vacka kommer vi att bli. Ju mer dod mat du ater, desto trottare, fetar och fulare kommer du bli. Heheh, skamt och sido. Men vi maste alla dra ner pa kottet om inte sluta helt och hallet. Sjalv har jag inte atit kott eller fagel pa ca 2-3 manader och jag kan inte saga att jag saknar det alls. Fisk dar emot alskar jag. Anledingen till att jag slutar mer och mer med kott ar for att det acklar mig att vi bara trycker i oss kott och andra djur utan att tanka efter, vi ska helst ata kott till varje mal och forvantar oss att fa just det. Nar tanker man efter att det faktiskt ar djur med kanslor och ratt till ett vardigt liv som vi sa enkelt bara ater av. Jag har inget emot grasatande kossor, eller fritt springade sma grisar eller hons, men nar man mer och mer far se baksidan pa hur dagens kottindustri fungerar kan jag verkligen vara utan det helt och hallet. Fullt med antibiotika och tillvaxthormon, nej fy vad ackligt! 
All mat vi ater ska vi ata med lugn och ro och verkligen tacka universum for precis varje underbar tugga, klunk eller munsbit som vi far aran att ata just denna dag och for att den maten vi valjer att ata ger oss naring till precis varenda cell. For kom ihag, moder natur finns i var och en av oss. Kolla bara har!
 
Vill bjuda pa nagra bilder pa mina godingar. Delilah alskar att lasa bocker och om hon hittar en kommer hon och borrar ner sig i min famn och vill att jag ska lasa. Da ska Noah ocksa vara med sa klart. Sa mysigt. Ok, maste plugga nu!See ya!

Baby Bok Shoy och tarar...


Min fina lilla syster har nu lamnat var galna lilla familj har borta och saknaden ar sa stor ska ni veta. Vi har haft det sa mysigt, trevligt och chillat precis hela tiden. Laten som jag lankat till har har gatt varm i bilen nar vi fart fram och tillbaks och nu nar min fina Carran lamnat kan jag inte hjalpa att tararna branner bakom ogonlocket nar jag lyssnar pa den. Den kommer fran ett album med helt underbar yogamusik. San musik som verkligen vaxer in i sjalen ju mer man lyssnar pa den. Lyssna och njut! Carran ar alltid sa glad, enkel, rolig och bjuder verkligen pa sig sjalv. Tack Carran for att du gor mig till en battre manniska. Jag alskar dig. Tack for att du forgyllde var vardag med din varme och karlek i hela 16 dagar. Sa otroligt lyckligt lottade vi har varit att fa ha dig har fina du. Du ar enormt saknad! Vi har shoppat rokelser, hippiklader, svettats ihop pa Bikramyoga och aven kort lite yoga har hemma i mitt vardagsrum, flummat, snackat en massa gojja, lekt med barnen en massor och bara njutit av att bara ta dagen som den kommer. Hon ar precis lika galen som mig och vi har verkligen alltid sa roligt ihop. Usch, grater nu en skvatt av gladje och saknad.
Grona smoothies har jag bjudit pa i massor. Eller njao...jag har druckit dem i massor och Carran har smakat sa gott hon har formatt. Men en annan som kor i regel 2-3 grona smoothies per dag och har sa gjort i 2 manader nu borjar bli lite varm i kladerna och utforksar mer och mer pa den fronten. Jag ar sa glad att jag hittat hit, att jag nu erhaller kunskapen om hur jakla gott det gor for oss att ata frukt och gront och garna merparten av var kost. Vad haller vi pa med egentligen nar vi trycker i oss kott och fett som vi gor nu for tiden? Jag lagger in en hogre vaxel nu och vi far se vart det leder. Detaljer far ni helt enkelt senare da vissa verkligen inte forstar tanket. Har hittat ratt, nagot jag letat efter lange och val. Men detta ar Josse

 

Nyheten hemma hos oss ar Baby Bok Choy (mangold), ekologisk, mild, sprod och proppfull med nyttigheter. Annars ar rodbetan och gronkal i olika storlekar och former en standard hemma hos oss. Det basta ar verkligen att Bart ar lika glad i allt detta grona som jag ar. Det underlattar att ens partner ar pa samma spar. Men mitt rad ar anda: Keep it simple! Sa mycket grona bladgronsaker som mojligt, orter och frukt i massor. Det kan bara gora gott i kropp och sjal. Det ar aldrig for tidigt eller for sent att introducera grona smoothies i vara liv. Desto forr dest battre. Vi har aven provat ung kokosnot dar bade vatten och kott far aka med i vara smoothiesar. Milt och sa gott. Kan spica upp en annars kanske stark, bitter smoothie som till och med barnen kan fa i sig. Tips fran mig alltsa; At mer gront och skont och det lattaste sattet ar att gora smoothiesar. Raw is amaizing, Rawmazing helt enkelt.
 
Nu vantar min frukost-smoothie mina vanner och kanske ett skont pass pa gymmet med. Eller jo det blir det, maste ut med barnen en svang innan de borjar klattra pa vaggarna. Noahs skola ar slut for sommaren och vi har en manad innan hostterminen satter igang. Sa vi hors nar vi hors helt enkelt. Karlek o massor till er alla 

Vilda lilla Delilah


Sa fort hon slar upp sina himmelsbla sa finns det inte tid for annat an bus i denna lilla flickebars liv. Hon ar sa go att halften vore nog, men pjuh sa svetten lackas pa denna morsan nar lillan ar vaken. Jag vet inte vad det ar men hojdradd ar hon verkligen inte. Koksbordet, soffryggen, handfatet ska utforskas i minsta detalj. Hittade henne uppe pa bordet med kritor och papper efter Noah och dar skulle hon sitta och pyssla hon med. Sen ska hon gora allt sjalv, ata sjalv med gaffel annars far det vara. Hon vet vad hon vill kan man lugnt pasta. Hon och Bart ar inne i Phoenix och kakar lurre med nagra kollegor fran Barts jobb. Bart ar ju ledig denna veckan sa vi bara njuter av att ha honom hemma hela dagarna. Sen njuter vi av syrran nagra dagar till innan hon snart lamnar oss igen. Snyft :( Men snart ses vi nog igen, har en mycket harlig kansla i kroppen och kanner lugn och ro. Hoppas vi kan ga pa bikram yoga igen bara innan hon far. Jag alskar det verkligen och kanner att min kropp vill ha det. Det roliga ar att jag tror Carran gillar det lika mycket.
Har for nagon manad investerat i denna underbara DVD for lite detox flow yoga att utfora pa hemmaplan. Till och med Bart provade med mig idag och jag tror han gillade det en smula. Jag ar helt sald! Alskar den. Borjar nastan bli lite beroende. Konstigt att man kan ma sa bra bara genom att rora oss och andas pa ett mer metvetet plan. Mmmmm, alskar't. Tips fran coachen till er alla som skulle vilja prova. Klart, finns inget battre an att utfora riktig yoga tillsammans med en duktig instruktor och energin i rummet fyllt med andra yoga entusiastiska medmanniskor, med detta ar inte langt ifran. Kul att ni verkade gilla min ansiktskram forresten. Kolla in den har lanken och prova gora egen. Nu ska jag snart hamta hem min lillfis fran skolan och borra ner mig i lite forlossnings-litteratur. Njut av livet vart ni an befinner er och alska er sjalva precis som ni ar. Namaste!

Homemade face lotion


Igar kvall fick jag ett ryck att fixa till min alldeles egna ansiktskram. Som ni sakert vet sen tidigare sa foresprakar jag naturliga, fria fran kemikalier och garna helt ekologiska produkter. Bade vad galler mat men mer och mer aven vad jag anvander pa min hud. Huden ar ju som vi alla vet en enda stor svamp som suger upp allt vi satter pa den. Det ar viktigt att vi forsoker eliminera gifterna som vi dagligen far i oss genom luften vi andas, produkter vi anvander och genom maten vi ater. Vissa saker ar ju svara att undvika men dar vi kan paverka ar det av stor vikt att vi gor just detta. Hittade detta resept pa Pinterest.com och nu nar min hudkram precis tagit slut fick jag nu antligen chansen at prova. Wow wow wow alltsa, vilken lotion det blev. Ingredienserna bestod av kallpressad ekologisk olivolja (vilken olja som helst gar bra, men ekologisk sadan ar ju helt klart bast), en liten bit bivax (3 matskedar riven), en valfri eterisk olja (jag hittade en helt underbar sadan i min butik over here, Jasmin i Jojoba, mumma mumma, helt ekologisk och atbar om man sa onskar), vatten och en sot liten aterforslutbar glasburk. Sa himmla latt och varar 3 manader. Om man nu mot formodan inte kommer anvanda hela stasen sa kan den forvaras i kylen langre an sa, men jag slukar mina kramer i alla fall. Det ar en skon kansla i mig i alla fall att denna kram inte bara ar suverant bra for mig, men ocksa billig. Nagra ynka guldtior fick jag det till. Tips fran lilla Josse till alla er andra som ocksa gillar naturliga produkter alltsa. Om nagon kanner sig manad att prova sa lagger jag garna upp exakta instruktioner har senare.

Som jag njot nar jag smorjde in mig med min egentillverkade lotion i garkvall innan John Blund kallade pa mig. Luktade gudomligt gott dessutom.

Lycka ar att ha en syster...


...pa ratt sida Atlanten, i ratt tidszon och mitt ibland varat tokiga liv. Min alskade syrra Caroline ar har och vi har sa otroligt skoj tillsammans. Vad gor vi, bara ar sa klart. Med barnen i slaptag och farandes kors och tvars over vart okenheta Arizona. Vi gar pa pedikyr, ser pa bio (Magic Mike, en total chickflick...har aldrig suttit i en biosalong med sa manga helt tokiga kvinnor i alla aldrar som bara skriker av ren extas...jag och syrran inraknat sa klart), kakar god mat, fikar, dricker kaffe och tjatar mest hela tiden. Forsoker sa klart plugga lite mitt ibland allt, men det ar inte det lattaste. Finns sa mycket annat man vill gora just nu, ungar som ska snytas, matas, koras till skolan, mat som ska lagas och framfor allt snack med syrran i multum. Fick med mig syrran pa min alskade Bikram yoga igar. Som jag har saknat min yoga, jag alskar det. Det basta av allt var att Carrna blev sald hon med. Svetten lackade som vanligt, hjartat bultade men 90 minuter senare satt smilgroparna uppe vid oronen. Bart jobbar 2 dagar till denna vecka och kommer tillbringa hela Carrnas sista vecka med oss. Vi kommer aka ut till California och nu antligen besoka San Diego for lite sand och annu mera sol. Men nar det nu ar 45 grader har borta dagligen, flyr vi nu for nagra dagars flaktande salt vindar. Om ni bara visste hur mycket jag njuter av livet just nu. Jag ar sa otroligt glad att ha besok av en av mina basta vanner, min fina syster. Barnen och mannen i mitt liv ger mig karlek i overflod. Jag ar helt enkelt en jakligt lyckligt lottad kvinna.    

RSS 2.0