Powerwalk


Med kidsen i vagnen, satte dessa 2 paron fart for en pw i gar kvall. Jag hade spring i benen och Noah var glad som en larka. Vi babblade om ditten och datten. Delilah bara insop lugnet och den friska kvallsluften. Sa skon avslutning pa en underbar dag helt i familjens tecken. Vi hann inte med nagon squash igar. Blev hang pa gallerian, lunch ihop och sa klart lite shopping som alltid lyfter upp. Min alskade lilla familj, som jag alskar er. I morse vaknade lillan tidigt med hog feber stackarn. Somnade om efter lite valling och kvalitetstid med Bart. Blir att ta det lugnt med henne idag. Kanske en tur med vagnen och rasta Tarzan pa nan lekplats eller natt. Noah fick en fin ryggsack till pree-school och som han langtar nu ungen. Han ar redo och jag ar redo for han att borja pa dagis. Men lillan dar emot, gahhhh sa ont det gor i mitt mamma-hjarta att slappa ivag hanne pa dagis alla redan. Min CV ar nu klar tack vare Bart sa nu ska jag snart borja soka jobb pa riktigt. Jag ska bara... Finns val inge atervando nu! Kanske att lillan hinner bli narmare aret innan det val blir dags. Jag lyxade till det med en pedikyr pa eftermiddagen i gar och som jag njot. Fotterna blev fina och frasha, naglarna polerade och denna mamma blev valdigt ompysslad helt enkelt. Som jag behovde detta alltsa! Annars hann jag faktiskt klippa lite tyg till min handvaska efter att jag tvattat och srtykigt det tidigare under dagen. Sa harligt nar jag kanner kreativiteten i min sprudlande glada kropp. Nar jag mar som bast, det ar da jag producerar som mest. Naja, motherhood kallar gott folk. Noah ropar pa mig att komma och torka rumpan och lillan har snor i hela ansiktet, sa peasce out folk. 

Pysslig


Tror minsann att Noah artv min pyssliga adra. Kolla bara in nar han och Bart igar stod ute i tradgarden och malade. En bra stund stod han dar ute och dutta och dutta. Men efter 10 minter var det nog! Sen var det bus och hyss som var mer lockande.

Annars har vi ju Bart pa hemmaplan nu hela helgen och vi bara myser. Delilah sitter och pilar i sig mat och det borjar ga bra for froken nu. I fredags var jag pa min laserbehandling igen och denna gangen anvande de en mycket snallare variant. Sa nu ar jag ett steg narmare mina silkeslena ben och armhalor :)))) Kan meddela att jag gor det helt enbart for min egen skull, ingen ber mig att gora det och Bart skiter i vilket liksom. I gar akte jag och kopte mer tyg och annat till min nu 10:de projekt pa G. Denna gang ska det bli en handvaska. Bild far jag val bjuda pa nar det ar klart helt enkelt. Revbensspjall med en massa goda tillbehor blev gardagens middag och maste jag beratta att det var riktigt jakla gott. Noah klonka in vid 8 och kl 9 var det lillans tur. Da var det "barnfritt" for dessa 2 paron for hela slanten. Bart installerade Netflix, som innebar att man har tillgang till flera tusen fimler via natet pa TVn. Blev tyvarr en supertrakig baseball film med Brad Pitt. Sa trakig faktisk att jag gick bort till min sy-horna efter en timme. Dar hade jag det mycket roligare. Hade jag kunnat, hade jag nog suttit och pysslat 24 timmar om dygnet. Naja... Idag blir det Squash med Bart, som vanligt holl jag pa att saga, men i alla fall for 3:dje veckan i rad. Kanske Barts pappa kommer och tar barnen och bara hanger med oss i eftermiddag. Vi far se vad dagen har att njuda pa. Lika spannande varje dag med 2 galna sma barn. Peace out!  

When God gives you lemons...


...make lemonade! 12 citroner kopte jag igar. Var sjukt sugen, sa varfor inte sla pa stort? Att pressa en hel i en bringare med vatten sa det blir riktigt surt, mumma, mumma! Nu nar jag och syrran gott i pakt om att inte dricka cola detta ar sa far man hitta andra goda och sa klart mycket nyttigare alternativ. Annars blev det som sagt en hel timme pa mitt favorithak. Korde 4 km pa minuter, varannan minut sprintade jag allt jag hade och varannan minut hogt prommenad tempo. Sa jakla gott och de dar kilometrarna flyger fram. Sen blev det rygg som plagades samt nagra minuters jagarvila ocksa. Sen kallade da pa mig fran barnpassningen dar jag hade 2 sma gnallfisar idag. Naja, en timme blev det och det racker gott och val.
Nagra av grannarna har pa min gata igar kvall. Galet trevligt var det, aven om vi bara var dar en timme eller sa. Kul att traffa nagra nya familjer ocksa. Alla hade tagit med sig mat och kakor och annat gott i massor. Nar det borjade skymma och bli en aningens kallt, sprang vi over till oss och hamtade jackor och lamnade lillan hemma hos Bart som da kom hem fran jobbet. Sen gick jag och min spillevink tillbaka ut for mer mingel. Ja, jag tror till och med Noah hittade lite nya kompisar faktiskt. Sen blev det graddig pesto-lax i ugnen med en massa kokta gronsaker till. Till och med lillan at med god aptit. Barnmat gar fet bort hos denna tjej!

Idag blir det Kidsclub for hela slanten och den har killen langtar kan jag lova!

Pa g

Bara for att jag sa att denna lilla tjej valdigt sallan ar ar, kan jag nu meddela att hon igar kvall var just det. Ville inte ata och heller inte somna i tid. Vi gav'na faktiskt lite alvedon, da det kanske var natt som gjorde ont nanstans. Men ingen mat at hon, somnade kl 22:30 och sov gott hela natten till 07:30. Idag nu pa morgonen slukade hon sakert 200 ml "valling" och ar hur pigg som helst. Det ar bara de dar kinderna, ser ni sa otroligt roda de ar. Torra och flagnade gjorde de haromdan och nu det har. Har hort att det ar vanligt med dessa "vinterkinder" i denna knustorra okenluften. Smorjer med vasselin gor jag, hoppas jag far det i schack. Annars posar hon i sin ballerinakjol som jag kopte till'na for nagra manader sedan. Min sota lilla cupcake! Min granne har bjudit hela gatan pa mexikanskt knytkalas pa hennes garage-uppfart i eftermiddag. Detta ar en ganska vanlig amerikansk forteelse, alla ar bjudna, man tar med sig lite grubb, kakar pa plasttallrikar och bara gar omkring och minglar en helt vanlig onsdag. Ska bli skoj. Tankte gora nagot som kallas "seven layer dip" som ar typ bruna bonor, guacemole, cf, pico de gallo, majs och nogot till lager i en form som man sedan dippar mexikanska chips i. Mumma mumma. For min del far jag val kora lite gurkstavar eller morotter, men gott i alla fall. Sitter har och laddar infor veckans andra pass pa gymmet. Ar glad anda in i hjarteroten da jag kanner att jag ar pa g igen. Bart och jag har gomt var vag och ska inte ta fram den forrans om 1 manad igen. Till och med min man ar pa g nu igen och satsar helhjartat. Flukturerar ju en hel del fran dag till dag och dessutom ar detta ett satt att for mig inse att det inte ar sa jakla viktigt det har med kilo och gram utan att det faktiskt inte spelar nagon roll. Ar ju egentligen bara en siffra. Det viktiga ar ju att man gor en livsstilsomstallning, lever gott, tranar och kanner skillnaden i hjarnan. Sa smaningom kommer ju aven byxorna borja hanga lite och da kan man ju unna sig en liten shoppingtripp eller natt. Nej nu ar jag pa g mina vanner och det kanns sa jakla gott.
Nu nar min styv-farmor Brita dog sa insag man en del saker. Inget vara for evigt, kroppen ar bara ett skal, sjalen och godheten i manniskorna lever vidare och ar det enda som spelar nan roll. Man kan inget ta med sig sit man gar...

Sweet baby Dill pickle 9 months


Var lilla sockrtopp Delilah blev ju hela 9 manader haromdagen. Gud sa glad jag ar i min dotra. Vad skulle jag gjort utan henne liksom? Hon berikar, inte bara mitt liv, utan aven alla som hon moter med sprudlande gladje och leenden som kan riva murar. Hur ar det mojligt att jamt vara sa glad? Det finns minsann inget ont i denna tosabitens lilla kropp. De ganger hon varit riktigt arg kan jag faktiskt forfarande nastan rakna till mina bada hander. Var hos var husdoktor igar och som vanligt charmade hon varenda kotte. Hon vager knappa 8,1 kg och ar endast 68,5 cm hog. De kollade jarnvardet vilket var hur bra som helst. Inget storre fan av barnmat sa nu far vi lov att borja mer med varan mat till henne. Korv, majs och ost ar nagra av favoriterna. Smoothie gar ocksa bra ibland. Hon ar en envis liten bona och har borjat bli lite galen om nan tar hennes leksaker. Hon alskar att promenera med allt som forflyttar sig, stolar, gastolar, bilar, ja allt mojligt faktiskt. Hon kommer snart, snart att borja spatsera omkring sa som hon haller pa. Hon ar riktigt kittlig och har aven borjat tycka det ar kul att blasa tillbaka folk pa deras magar. Har borjat fejkhosta och tycker det ar riktigt kul nar hon far med ovriga familjemedelmmar i sin kommunikation. Lampan vet hon ju sedan lange vart den ar men nu sager hon aven "ampa" om jag fragar henne. Annars ar mamma och daddy staende fraser har hemma. Ja, en riktig "bundle of joy" ar var lilla tjej helt enkelt.

Miscelleaneous


Idag ar det Sondag och jag har manga jarn i elden som vanligt. Killarna akte till McDonald's och Noah fick nog ett Happy meal av sin pappa. Sen stack de till Jump street med en massa roliga inomhus trampoliner. Fick precis en mms updatering och det sag mycket nice ut. Jag har passat pa att pyssla lite har hemma, med disk och tvatt och andra lite trakiga masten medans lillan tagit en lang tuppis. Jag skulle vilja sy en massa, har ju kopt 10 nya monster (1 dollar styck maste jag kalla for en bra deal, eller?) pus en massa tyg som ligger och kallar pa mig borta i syhornan. Vill pyssla med min nya hobby: filmproduktion! Vill fixa och trixa med roliga saker...Men maste egentligen satta igang och soka jobb nu och fixa lunch.

Pa ytterdorren hanger en ny valdigt varig kran i form av hortencias och annat fint harligt, gront och skont. 25 grader varmt kan ju fa vem som helst att verkligen spritta av vargladje.

Lordagens middag hemma hos detta herrskapet bestod av en gudomligt god tilapia pa en badd av smorslungade artor och sugarsnaps. Uppepa gjorde jag en fin skagenrora med stora, handskalade rakor, farsk dill och citron. Till det ett gott, kallt glas Chardonnay och kvallen var som gjord. Njuter gor jag av all denna goda mat. Receptet hittat i LCHF pa mitt satt av Ulrika Davidsson, med min egen lilla twist pa det. Maste saga att detta ar en riktigt bra bok med en massa god mat. 3 recept har vi provat denna vecka och alla har varit en riktig hit. Till och med Noah har gillat det!

I fredags blev det faktiskt middag ute pa krogen med barnen och mannen. Jag sager bara, youtube! Funkar jattebra att spela lite klipp darifran for Noah sa haller han sig lugn och sansad. Bada barnen somnade i bilen pa vag hem kl 19:30 och bada 2 sov till 8 pa morgonen dagen efter. Lillan sov igenom bade blojbyte och pyamaspakladning pa vardagsrumsgolvet. Snart kommer Barts mamma Jolenen hit och passar barnen sa dessa tva paron kan fa spela lite mer Squash. Sen lagar vi nan god middag som tack for hjalpen. Njut er sondag vart ni an i varlden befinner er...kramar i massor

Guldkornen 2011


Busungarna mina


Igar var det dag for Kidsclub pa gallerian att kickstarta for i ar. Knokfullt med barn och foraldrar men lika trevligt som vanligt. Musik och sang och nu var lillan helt klart redo for denna typ av underhallning. Sa glad hon var precis hela tiden. Klappade handerna gjorde hon helt pe eget bevag och diggade till musiken ocksa. Kul ar det att personalen minns oss fast det sakerligen ar 100 barn dar. Traffade min granne Tatum och 2 av hennes tjejer, som ocksa var dar och vi lunchade ihop. Kakade snabbmat ala Kina, angkokta gronsaker och 2 sma helt suverana sma ratter till, helt enligt LCHF. Noah fick aka karusellen ocksa och blev sa klart sjalaglad for detta. Efterat smog jag in pa Victoria Secret och kopte en ursot tisha, utan att prova den sa klart for vem har tid med det med 2 sma i foljetag. Noah skulle lukta pa alla parfymer som stod dar i hyllorna och lillan med sina langa och nyfikna armar skulle hon med kanna pa allt hon kom at. Mormor och lasse skickade med en slant for barnen att kopa nagot har borta och titta vad mycket fina lillan fick. 300 kr rackte till en hel del over here. Det blev ett par rosa converse i en stl storre som lar vara perfekta till de forsta trippande sma stegen hon snart lar ta, en rosa sot liten klanning perfekt till varma vardagar ahead, ett harband med en stoooor blomma som froken tyvarr inte later sitta kvar langre an ett par sekunder. Men sot ar hon ju i alla fall. Noah fick en troja med hulken, en ny storfavorit hos herr Mendonca. Sen kopte jag en mattstack som man hanger pa vaggen ni vet. Bilder far komma nar den val hanger pa plats.    




Min stora kille Noah ville sa garna leka med Chloe', min grannes lilla tos igar och mamman i huset hade sagt att bara skicka over Noah om han sa ville, sa igar lekta han helt sjalv inne hos de. Lillan lag och sov och jag fick inte babymonitorn att funka inne hos henne sa jag fick snallt sitta hemma hos mig. Men det var ganska skont, en kopp kaffe och lugnet infann sig. Pa bilden ovan sitter han smatt uttrakad i koksvasken. Sakert en timme satt han dar och plaskade. Idag kallar gymmet pa mig och jag kanner mig fri fran baciller sa nu finns det inga undanflykter. Ha en alldeles fortrafflig dag for det ska namligen jag ha. Lillan vaknade precis for natten och klockan ar 9:00...12 timmar i strack blev det for var lilla tos. 9  manader ar hon idag, var lilla groda. Det ska vi fira pa ett helt fortraffligt trevligt satt :) 

Squash


Glomde ju bort att beratta om Mandagens superroliga squash-pass med de basta av makar Bart. Klart det var lite krangel innan man lart sig lite basic regler, men sen fick vi till nagra riktigt skona rundor. Detta r nagot vi definifitf kommer gora igen. Snacka om bra konditionstraning, for springer som en skallad ratta gor man verkligen. Roligt att ta sig ur den ibland lite enformiga styrketraningen ocksa. Jag kan rekommndera samtliga par att prova detta tillsammans, nasta som lite terapi faktiskt. Sa roligt vi hade, skojade och skrattade som aldrig forr. Cindy var snall att ta barnen da barnpassningen var stangd. Noah busade jarnet med Caden och Dilly hade skott sig mycket bra. Nar vi kom hem satt Noah och korde i Cadens elektriska bil och jaklar i havet sa skoj han hade. Matt fick springa och ropa at honom att bromsa eller inte kora ut i vagen. Annars blev det ett skont pass pa gymmet har igar och nu kanner jag mig taggad till tusen. Har kickstartat LCHFen igen och langtar efter en tajt, snygg och halsosam Josse igen. Nu jaklar...kanner att 2012 kommer bli ett underbart ar pa manga satt. Nu ropar liten froken pa mig och det ar dags for lite lurre tror jag bestamt. Njut dagen mina vanner 

Rest in peace

 
Today I got the message from my mother that this wonderful woman, my step grandmother Brita silently passed away. My tears are flowing down my face as I wright this and I am so greatful for all the memories that I have together with her. I am greatful for the last time I got to visit her at the hospital right before I left to go back to the states. I brought my sweet baby Dill pickle and I can assure you it made her day. She absolutely loved that little girl.... On christmas all she wanted was to hold her, but she had such a bad pain in her back that she couldn't and she felt so bad about it. She just turned 89 years old the day before Dilly was born and she threw a really big birthday party for all of us. Now in retrospect, could she have known that this would be her last birthday?  I am thankful to have know her, for her fun bubbly personality, for her knowing how to enjoy a summerday, dance, laugh, how she remembered each and every day from her long life and how she loved to talk about it, how to enjoy a cold glass of wine, how to cook a really good dinner and the most awsome cakes. Nobody lives forever, but Brita was supposed to live a lot longer. I will miss her, that is for sure! 

My Mom, Brita and my aunt Ingegard my sisters wedding.

Klatterapa


Vart ar Dilly? Horde henne inne pa Noahs rum och smog in for att kika pa henne. Hon star och hoppar i Noahs sang och har sa klart skitkul. Sen krop hon in i varan TV bank ocksa, valdigt kul tycker hon. Hon har borjat sta kortare stunder nu ocksa tosabiten, det blir sakert en 5-10 sekunder innan hon tycker gumpen ar det sakraste stallet att sitta pa. Sa himmla duktig och jag blir sa stolt over henne.
Ute pa prommis med en liten sjuk tjej. Hostat och snorat har hon gjort och kinderna har varit illroda och torra. Bart laste nan stanns ute pa natet att man kan fa dessa "utslag" nar man har sma bissingar som tittar upp. Vi var bjudna pa lite mat och dricka hemma hos vara vanner Mike och Melissa och deras 2 barn nu i helgen och hon hade en valdigt bra salva som vi fick prova att smorja pa med. Har funkat sa bra sa nu borjar hon se ut som sig sjalv igen. Bart ar ledeig har denna mandag da det ar Martin Luther kings fodelsedag. Vi hade tankt att pyssla lite pa hemmaplan. Jag med familjen Mendoncas 2011 ars kronika som video (blir sa bra ska ni se da den kommer att komma upp har pa bloggen inom kort. Tror bannemig att jag har hittat nagot jag verkligen gillar, edita filmer, sa otroligt kul och for mig ar det som terapi for sjalen) och sen ska Bart satta in lillans sang inne pa hennes rum nu da det ar dags for detta. Hon blir ju 9 manader tosen nu! Gor egen hemmagjord valling, da det inte finns har borta, som jag sedan blandar med ersattning och ungen sover sa gott hela natten. Vaknar typ halv 8 varje morgon och ar redo att utforska varlden. Hon alskar skor ungen sa har far vi gomma undan dem innan hon har munnen full med en miljard bakterier. Annars plockar hon upp precis allt hon hittar pa golvet sa det galler att dammsuga som en galning och ligga ett steg fore tosabiten. Bart och jag ska ivag till gymmet och kora lite squash medans Jolene far komma och passa lillan. Noah har mer kul pa gymmets barnpassning an hemma sa sa far det bli. Njut livet mina vanner for det ska jag ga och gora just nu.   

Maste bara meddela...


...att jag ar sa underbart stolt over mina sma att jag saknar ord. Flygresan hem gick verkligen nast intill smartfritt. Jag menar, jag ar ju ganska ruttad vad galler att flyga sjalv med tva sma, men nar man har anglar till barn blir allt genast sa mycket lattare. Bytet i London gick som en smack och pa fisens mosse fick vi plats pa lang-flighten over Atlanten. Sa pass fullt var det att vi 3 fick dela pa 2 saten. Lillan korvade sig lite grann men somnade gott flera ganger i min famn. Noah var sa glad att se daddy och tittade glatt pa nan film innan han totalt deckade i sakert 5 timmar. Hade tankt att satta pa en bloja hemma i Sverige, i fall att vi inte skulle hinna pa toa i tid, men jag glomde faktiskt bort det. Istallet gick Noah pa toa precis som vanligt och sa till mig nagra ganger om bade bajs och kiss. Poop, ropade han och vi fick rusa upp med en yrvaken lillan i foljetag. Sa himmla duktig! Helt pottranad ar han numera. Sedan ca 2 veckor tillbaka aven pa natten. 2,5 ar gamma och jag ar sa stolt over honom. Lite drygt var det sa klart, 10 timmar i luften, men sa har i efterhand flog det fram som man sager.  Jag fick av 2 ganger hora att jag var valdigt organiserad och flera manniskor kom fram till oss efter langa flighten och beromde mig och mina duktiga ungar. Som sagt, jag finner inga ord att uttrycka mig pa nar det kommer till hur stolt jag ar over Delilah och Noah.

Kolla in familjen nya kakmonster. Fick tag pa min kaka och sa har sag hon ut nar jag fick sys pa henne. Jag borjade forsta att nagot var i gorningen da det var lite val tyst fran hennes hall. Annars har vi bara forsokt att vakna till liv har efter all jetlag, som faktiskt inte var sa jobbig. Har varit fylld av en sa otrolig gladje och lycka over att fatt spendera underbara veckor med de mina hemma i Sverige. Det ar alltid tufft att komma hem hit igen och bort fran alla dar hemma. Kanns sa tomt pa nagot satt. Men jag ar ju sa klart lycklig att ha aterforenats med min man och barnens pappa. Dagarna rullar pa, men mitt i allt ar jag lite luddig i skallen och flamsar mest om kring kans det som. Naja, kanske jag vaknar till liv snart och kan fixa vardagen har i gen. Nu ska jag ta hand om en lite sjuk madame och med 8:de tanden som varker tror jag. Hon ar lite karlekskrank och vill ha mammas fulla uppmarksamhet. Och det ska jag ge henne. Noah ar lite smatt uttrakad sa vi far hitta pa natt har innan han borjar klattra pa vaggarna har snart. Ma gott alla manniskor!

Angels among us


I just have to tell you what happened today. I droped Bart of at the car repare shop to pick up his crappy car. Me and the kids headed off to Walmart to pick up some groceries and just look around for a while. When I come back to the car I realised that my key wasn't working so I tryied to open it the old fashioned way when the alarm just went on. Embarrasing...tried to start the car but ofcourse that didn't work. I called Bart and Noah started freaking out, I got a little pannic my self there for a while and was just starting to think about how the get home. But there, all of a sudden, this guy walks out of his car and tries to help me. This guy was my angel in need and as I sit here and wright about this tears are burning behind my eaylids. He was trying a couple of diffrent things and even followed me in to the store again to buy a new battery. But no luck there either. He offered me to take me and the kids home and we took the car seats out and into his car. He made sure the car was locked and that I didn't have anything of value left in it. With the kids now in his car plus all of our groceries we headed home to our house. He helped me with everything and I gave him a big hug as a thank from the bottom of my heart. He told me to call Bart and tell him that we are home and that he did leave so that Bart wouldn't be worried that I would be stuck with a stranger at the house. Peter was his name and I will forever be thankful for what he did for me and the kids today. Karma my friends or pay it forward, you can call it what ever you want but I am sure Peter was my guradian angel. We all have them among us, if we do believe in the good in people. Just think that this total stranger took his time and with his heart helped us out. I will be forever thankful...   

It is wiered, but yesterday as I had Pandora on playing random songs, this one came up. It's so beautiful. Before I met Peter today I picked up a candle at the stor with a picture of an angel on it. My mind has been open for all of these spiritual stuff and I have just been thinking positive thoughts. Good thing will come to those who belive and do good with no other intention than to do just that: Good!

Enjoy....................


Little miss sunshine


This girl makes me smile all the time. She is always this happy. ALWAYS! Our own little miss sunshine!

RSS 2.0