Just chillin


Den har helgen har inneburit en himmla massa chill faktiskt. En konstig helg pa ett satt da man nastan bara sitter och vantar pa att den ska ga sa att tisdag och familjen kommer. Men dar emellan har vi klammt in en massa mys. Noah och jag hangde vid poolen och jag posar i min nya baddraktsoverdel. Snygg, lacker, asbra pris, skont och moget att cover-up lite mer an man gjorde tiden innan 2 barn satte spar i min kropp. Det basta ar i alla fall att jag ar trygg med mig sjalv nu for tiden, jag har burit 2 barn och ar stolt, stark och kvinnlig. So what om man har gropiga lar och harliga lovehandles, men vet ni vad.=: That's me and I love it! Bart gick lite overboard med spf pa Noah som knappt kunde se natt alls nar det hela smalte ner i ogonen hans :)
Alltsa, hur gulligt ar inte detta pa en skala? Somande i fatoljen gjorde de alla 3. Eftersom jag nastan alltid har myror i brallan, sa har jag valdigt sallan ro till natt sant. Jag stadade, fejade, vek tvatt, diskade, googlade en intressant tanke eller natt annat skoj. Idag ar det mandag och mina fina tjejer fran Sverige kommer alltsa imorgon. Jag kan inte fatta det, som vi har langtat i snart 2 ar pa just denna dag. Trodde ju givetvis att de skulle komma men 4 stycken pa en och samma gang och MAMMA! Hon har alltid sagt: Jag lovar att jag ska komma och halsa pa innan jag dor Josse, det lovar jag! Sa ni kan ju tror att jag inte trodde hon skulle komma an pa valdigt lange. Vi komme bara chilla, det vill jag lova. Hanga vid poolen precis vareviga dag, ata god mat, dricka gott vin, sitta pa verandan och snacka tills langt in pa smatimmarna i tryggt sallskap av vara syrsor. Vi far se vad de vill gora, kanske en tripp till Grand Canyon eller Sedona, men annars blir det nog bara en massa kvalitetstid runt Phoenix och Gilbert dar vi bor. Vi far se om jag kan fa till nagot blogginlagg, men jag lovar inte mycket aktivitet har inne. Har 4 tjejer som jag vill umgas med, har en hel del tid att ta igen om ni fattar. Jag ska njuta till 150 %. Karlek i massor helt enkelt!   

Happy momma...


Nu ar det sa har mina vanner, jag har inte haft natt spannade/ intressant att dela med mig av den senaste tiden. Plus, mina tankar har varit pa helt andra plan, namligen det fakto att fyra starka, fina och helt underbara kvinnor alldeles snart kommer till familjen Mendonca. Jag ar sa fran djupet av mitt hjarta glad och vill att allt ska vara fixat och klart att jag inte kunnat tanka pa nagot annat. Min vecka har i alla fall praglats av traning som vanligt och det ar sa otroligt skont att det numera aldrig behovs tvingas fram hos mig det har med motion. Barnen har skott sig finfint den har veckan och leker numera riktigt bra ihop. Delilah har borjat visa forsta tendensen till en egen vilja, kanske just darfor att tanderna hennes gjort ont. Ibland far hon sma sammanbrott helt enkelt och blir arg som ett bi om man tar natt fran henne som hon verkligen inte vill. Hennes personlighet lyser igenom mer och mer och hon borjar bli en alldeles gen individ. Noah verkligen alskar sin preschool och nu langtar han till summercamp som innebar 7 veckors skoj. Han har utvecklats nagot koppiost den senaste tiden och bara till det positiva. Han ar sa redig pa nagot satt. Nu ar det lordag och vi har en alldeles ny, farks dag framfor oss. Min grasmatta ar nyfrisserad och fin. En harlig kansla infinner sig i varenda cell i min kropp. Vi har en massa att fixa, dona och pyssla med nu infor vart besok fran Sverige snart kommer hit. Multippla pussar och kramar sander jag era vagna. LOVE fran en valdigt glad Josse

Bjuder pa en av mina favoritlatar for tillfallet. Blir sa glad och vill bara dansa loss. Enjoy!

We are all in this together...


Mina fina ungar hittar varandra mer och mer for varje dag som gar. Haromdan var det gungbradan pa lekplatsen som var riktigt skoj och gud sa roligt att ha varandra. Imorse sa jag till Delilah att ga och pussa Noah och det ar precis vad hon gor. Noah blir sa glad att han skrattar mer hela ansiktet nar lillan sitter pa hans mage och pussar honom. Underbar syn helt enkelt! Ibland ar det fortfarande sa att lillan "kommer i vagen" for Noahs harjande, men mer och mer forstar Noah att lillan ar mindre an honom.  
Kolla in dessa 24 ekologiska agg som nu ligger i min kyl och vantar pa att gora oss till godo. Det ar nastan sa att man kan borja bola av lycka att se nagot sa vackert. Har provat att gora en svingod bananpannkaka till frukost och kan varmt rekommendera det. Mosa ner en ekologisk banan i 2 uppvispade agg, en skvatt ekologsik gradde/mjolk och lite fiberhust. Stek pa i kokosolja och servera som den ar, sot god och proppad med nyttigheter.
I gar handlade jag som vanligt lite mat infor veckan. Men denna gang med en helt ny insikt om vad det egentligen ar vi stoppar i oss. 80 % tror jag nog det blev av min kundvagn som fylldes med helt ekologiskt och narproducerat, bland annat dessa fina agg och lite helt underbar kyckling, en massa frukt och gront och lite farska orter blev det ocksa. Fick ju langt ifran kvantitererna som jag brukar fa, men kvaliteten - priceless! Smakar gudomligt och gor oss alla gott. Har nu snart sett hela dokumentaren "Food Inc" som Jenny rekommenderade och som jag ar saker pa att Oprah tagit upp nan gang med. Jag kan inte hitta orden pa mina kanslor, tankarna gnager i skallen och jag kan inte slappa detta. Det foljer med mig i allt jag gor och nu vill jag lara mig mer om vad vi alla kan gora for att forandra detta. Jag vill dela med mig av mina nya insikter! Man behover inte vara vegitarian eller djurrattsaktivist for att tycka att det som hander ute pa bland de traditionella djuruppfodarna inte ar humant eller etiskt ratt.
Tyvarr har jag ingen lank att dela med mig av med dokumentarerna jag lagger upp, da jag streamar de via natet och netflix. Men jag ar saker pa att de gar att streama fran Sverige nan stanns ocksa.
Om 6 dagar kommer nu ANTLIGEN tjejerna fran Sverige. Jag kan kanppt fatta det! Vi langtar efter er sa mycket att vi haller pa att spricka. Jag ar sa sjukt jakla lyckligt lottad att 4 av manniskorna som betyder mest i mitt liv skall komma hit och bo har hos oss i hela 2 veckor. Njut livet vanner for nu jaklar ar det jag som ska gora det till 100 %

Pat's run


Nu ar det sa har mina vanner, i lordags hoppade vi upp i ottan jag och Bart. Bart's bror Matt kom hem till oss och passade barnen som lag och snarkade nar vi lamnade. Bart och jag taggade for ett lopp pa ca 7 km och laddade med en kanna kaffe. Mat, sa tidigt, funkar inte for mig men kaffa gar alltid ner. 28 000 andra friskusar var ocksa pa plats. Vi var alla samlade just har denna dag i Pat Tillmans ara, en ung soldat som dog i striderna i Irak. Just denna kille rakade aven vara en riktigt duktig fotbollsspelare och spelade for ASU, universitetet har i Arizona. Han hade precis blivit erbjuden att spela som proffs nar han istallet valde att slass for friheten och sitt land. Tyvarr stupade han men hans legend lever alltsa vidare. Nar han spelade fotboll hade han nr 42 pa ryggen, varpa loppet ar 4,2 miles langt. Pengarna som dras in gar till militarer och deras familjer, utbildning och stod mm.



Jag bara alskar sadana har jippon och staller mer an garna upp med en liten slant. Tishan diggar jag valdigt mycket da det var en san dar bra riktig traningstroja. De kommer abvandas flitigt vill jag lova. Innan startskottet gick var det en kille som spelade "national anthem" pa trumpet, riktigt fint och rorande. Valdigt bra arrangerat maste jag saga. 1000 personer at gangen sprang ivag och vi var placerade i 15:de gruppen. Pa foten satte vi en sensor som alla fick och som kande av nar vi startade och kom over mallinjen inne pa fotbollsarenans 42nd yardline.
Nar vi val kom over startlinjen var klockan lite over 07:00 men det hettade redan riktigt ordentligt i okenhettan. Fatta sa kul detta var. Man blev sa peppad av all glad energi, musiken som spelade fran hogtalarna och alla som stod och peppade langs vagen. Bart och jag teamade sa klart ihop oss hela loppet och ingen av oss gav upp eller gick en endaste meter. 7 kilometer lop non stop alltsa. Mitt mal var under 45 minuter och forsta sa glada vi var nar vi insag att vi fixat det pa 42 minuter. Det var sa latt, sa kul och nagot bade Bart och jag fatt upp ogonen for. De delade ut vatten vid varje "mile" och frukt och dricka nar vi kom i mal. Kan saga att den bananen smakade sa jakla gott.  
Nar Bart och jag posade for denna bild hoppade det upp en fotograf som knappte nagra han med. Hihi, kanske att man var med i nan tidning nan stanns, vem vet! Har star vi alltsa mitt pa arenan, mycket glada och helt otroligt supernojda efter var insats. Vi kommer nu ladda infor en halv mara har borta i Phoenix i Januari 2013, sa nagra manader av hardcore traning star nu pa schemat. Maste verkligen rekommendera att gora nagot sant har tillsammans med den man haller kar. Jag foresprakar en aktiv livsstil, for alla och en var. Kroppen mar sa bra av rorelse och hjartat kommer vara dig evigt tacksam. Sa hoppa nu upp fran sofforna era soffpotatisar och lop for glatta  livet. Sa roligt vi hade, jag och min alskade Bart.   

Fresh


Nagot jag verkligen brinner for ar detta! Mer och mer, starkare och tydligare hor jag en liten rost inne i mig som skriker och ber mig oppna mina ogon och forandra varlden. Jag inser mer och mer att jag inte kan andra varlden, men min egen varld har jag full makt over. Kolla in trailern till denna dokumentar sa forstar ni vad jag snackar om! Bart och jag sag hela dokumentaren igar kvall och jag kan saga att jag satt och grat mig igenom precis hela filmen. Inte for att det var mycket hemska bilder vi sag, utan mest for att jag insag hur javla fint och naturligt det kan ga till. Hur kan vi ignorerar och latsas som om allt ar bra, ata maten vi gor nar vi ser hur det gar till. Kottet vi ater, djuren behandlas som inget annat an doda ting. De proppas fulla med antibiotika, tillvaxthormoner, allt bara for att vi alla maste ata kott precis varenda dag. Det ar forst nu nar jag bott har i USA ett tag som jag inser att det vi haller pa med i dagens industriella samhalle inte kommer halla, vi graver var egen grav och lamnar en sondertrasad varld till kommande generationer. 300 miljoner mannniskor bor i detta land, snacka om resurser som kravs for att forse alla vara lyxiga behov. Vi laser dagstidningen i 5 minuter och dricker vatten ur plastflaskor, kallsortering har ar inte en sjalvklarhet, vi fyller pa vara massiva sopberg och latsas som om ingenting har hant. Vi ater mat utan att reflektera over vart det kommer ifran och att det dessutom ar fullproppade med en massa gifter, det bryr vi oss inte ett jota om bara det smakar gott.
Jag har lange forsokt att efterstrava en ekologisk livsstil mer och mer, men har levt i en illusion om att det ar for dyrt och att djuren kanske inte har det sa daligt trots allt. Det ma vara dyrare att ata ekologiskt, men i langden ar vi alla vinnare och invanare i en gladare, mer hallbar varld. Vi kan och bor helt enkelt inte ata kott varenda dag, dyrt och osunt varesig det ar ekologiskt eller ej. Vi maste forsta att en cheesburgare for 10 kr ar billigt just darfor att den innehaller skit helt enkelt. Tycker vi att det ar ok att fylla vara kroppar med skit sa fortsatter vi att ata en massa sonderprecessad mat. Det daliga samvetet i min sjal har i alla fall natt en kulmen! Vill med detta inlagg bara bygga pa min syster Jennys funderingar kring ekologisk mat, med dessa asikter som jag i alla fall besitter. En arg, besviken, genomlurad, forbannad, javligt hoppfull, javligt tagga Josse checkar ut for idag.
Funderar till och med skarpt pa att bli egenforsorjande vad galler agg, da vet man vart de kommer ifran och att de lever att fullvardigt liv. Inspiration till detta har jag fatt fran min van Sofie som har en hel hog med fina sma hons pa hennes gard hemma i skane. Tack for det min van! 

Sa har sag det ut...


...nar var lilla fisrumpa blev uppvaktad med "frukost" pa sangen och nagra fa noga utvalda presenter (en kaldocka , 2 fina zippycups och lite klader blev det) Hon satt vaken och snackade lite nar vi kom in vid 7 tiden, men nog blev hon lite forvanad att se oss alla komma in och sjunga for henne sa dar pa morgonkvisten. Ja, mitt hjarta svammade over och nagra tarar rullade ner nar jag sag henne sa glad pa sin allra forsta fodelsedag. Noah var lyriskt glad att fa hjalpa sin syster oppna paket. Den 5:de Maj blir det kalas med slakt och vanner, for da kommer tjejerna fran Sverige fa vara med och fira var prinssessa. Efter ett kort besok pa gymmet, korde vi in till Phoenix och traffade Bart over lunchen. Pa kvallskvisten fick Delilah tyvarr en ganska rejal febertopp och nar jag tittade in i munnen sag jag att hennes tandkott var blatt och svullet, sa nog tror jag det ar fler kindtander pa g. Men efter lite panodil skonk febern och lagom tills att farfar Mike och hans fru Beth kom over med en hel hog fodelsedagspresenter piggnade hon till. Hon kunde till och med visa upp sina skona "moves". Nog blev det en dag att lagga till livets bok, en parla att tra pa livets halvband helt enkelt. Nog ar hon gladjen sjalv, var fina fina livsglada flicka.
    
Bart och jag njuter av vara fina fina ungar pa morgonen. Finns verkligen inget battre har i livet!

One year ago...


...we got blessed with this bundle of love, Delilah. I can't find the words to even try to describe what this little girl means to all of us! How can I possibly even try to summerize her life, one whole year, into this one video? I will let it speak for it self since I am all speechless this morning. While you watch this I will devote my whole day for our now 1 year daughter. Love to all of you from the happiest mom ever

Sista dagen innan hon blev 1 ar...


...mos vi till 100 % av var lilla tos. 2 blatiror pa en och samma dag, det ar inte illa, men precis sa ser verkligheten ut for en snaaaart akta 1 aring.

Hon ar sa jakla go ungen att halften vore nog. Sa glad som en larka och tuffare an den tuffaste pojken. Tack gode Gud for denna fina lilla flicka som har valt just oss till foraldrar och Noah som storebror. Vilken ara, vilken oerhord lycka. Jag har i alla fall dragit hogsta vinsten i livets lotteri, inget gar upp emot livet som Noah och Delilahs mamma. Inget!

Nu ska vi snart ga och lagga oss "over here", dagen innan varat andra mirakel fyller ett helt ar. Minnena tar mig tillbaka och jag fylls av tacksamhet i hela mig. Ogonen fylls med tarar och leendet sprider sig till hela ansiktet. Fina, underbara Delilah, grattis pa dagen du kom till oss. Grattis pa din dag!

Svalka oss...


...behovde vi gora igar, jag svettig efter ett gott pass pa gymmet och barnen varma rent allmant, sa jag tog med barnen till var "splash pad" dar de fick leka och kyla ner sig lite. Delilah ar inte radd for fem ore och Noah hade sa kul med nagra andra barn han, hittade nans vattenspruta. Underbar syn for mamma-ogat minsann! Hade jag haft en snygg bikini hade jag inte bangat for att passa pa att jobba pa brannan dar jag satt. Far helt enkelt ga pa bikini jakt idag da det vankas fler sadana har tillfallen. Far passa pa Nar Noah ar pa skolan och jag bara har en "huligan" i folje.

Annars ligger vi i hardtraning nu med att ata sjalv med sked och allt, lillan da alltsa. Man far inte lov att vara sa himmla radd for kladd och klet, da lar de sig ju aldrig. Hon tycker det ar sa himmla trakigt att bli matad, har aldrig gillat det och har fatt plockmat sedan urminnes tider den har lilla froken. Sa nu far vi se hur lang tid det tar innnan hon bemastrar skeden. Hon fick i sig en hel del, kanske mest genom att sorpla i sig sin yoghurt. Roligt hade vi alla. Vaga vagra rena barn!
Upptackte att lillans forsta kindtand kikat upp en hel del har om dan. Tyckte det blingade till dar inne, men ungen min sager inte ett knyst nar det vankas tander, sa jag forvantde mig inte att stota pa en kind tand det forsta jag gjorde nar jag kande efter. 9 tander och alltsa inte anns aret gammal. Det maste vi fira! Annars ar den har tjejen en baddare pa att dansa. Sa fort hon hor en rytm (vad det nu an ma vara, till och med brorsan som trummar pa natt) och den har tjejen rockar loss och vickar pa sina goa, valkiga 1 ars lar sa det star harliga till.  

Sola och tarar...


Man kan verkligen inte klaga nar man far ligga och chilla under solen, barnen sovandes och maken pa jobb. Sa jakla gott att man fasen blir helt jakla lycklig. Kan saga att jag har fatt rorelse inne i tradgarden sen jag borjat bjussa pa kak, ett himmla liv ocksa for den delen. Men himmla skoj oclsa. Jamaste beratta om vad som hande har om dan nar jag satt ute under terassen och holl pa med datorn, helt i mina egna tankar. En kollibri flyger under tak, flyger fram och tillbaka nagra ganger och sen kommer han surrandes precis bara en halvmeter over huvudet mitt och bara stirrar pa mig. Jag bara smyger forsiktigt in i huset, for trots att jag gillar de sma liven vet man ju aldrig vad de kan ta sig till. Men oj vad haftigt. Sen nar har man en liten fagel sa nara som bara star helt still och bara tittar pa an?

Bilder fran i helgen med en massa mys som jag sa och sa klart nagra dopp i det bla. 36 grader har de lovat i mitten pa denna veckan sa visst borjar den riktiga okenhettan komma till sin ratt. Pa fredag mina vanner sa fyller var prinssessa ett helt ar och det ska vi fira riktigt ordentligt sa klart. Pa lordag bar det av till fotografen for fina nya bilder pa barnen. Tanka sig, om 1 dag for ett ar sedan, natten till den 19:de April gick mitt vatten. Jag kunde inte direkt da forsta att det var just det, men nagot dygn senare med varkarna "from hell" gick det inte att undga: Lillan var redo for varlden. 10 dagar tidig och liten som den minsta lilla flickan jag skadat kom lag hon i mina armar och bara passade in i var familj. Som den lilla pusselbiten som fattades pa nagot satt. Aldrig har jag uppskattat en fodelsedag sa mycket som jag gjort sedan jag sjalv fick barn. Det ar ju den dagen som var en av oss sag dagens ljus och arbetet bakom den dagen, 9 manader av hardcore slit som avslutas med att springa ditt livs tuffaste maraton helt i moder jords tjanst. Wow, verkligen en dag att fira! Det ar inte konstigt egentligen att jag sitter har helt sentimental, med tarar som rullar ner for mina kinder nar jag tanker tillbaka pa aret med lillan och dagen hon kom till oss. Kanns som att jag blinkade och nu ar det nu, ett ar senare. Helt galet konstigt och helt makalost vackert pa en och samma gang.    

Tradgardshang


Kopte en "shepard's hook" igar sa att vi kan skada vara sma kollibrir lite battre. Fina Petunior fick ocksa folja med hem och smyckar nu varan myllrande tradgard. En alldeles ny dag star framfor oss, en Sondag som ska fyllas med en massa harligheter. Blir tradgardshang for hela slanten tror jag bestamt. Hogst upp pa min onskelista till tradgarden ar en harlig hammock. Snacka om att jag skulle kunna sitta i den typ hela dan om jag finge.

Delilah ar ute med mig hon och far vadra rumpan lite. Bart och Noah haller pa att satta upp gardiner i Noahs rum. Vi har fyllt vatten i poolen, men lillan tvekar an sa lange. Kanske nar brorsan hennes plumsar ner i plurret att hon overtalas att joina honom. 

Aven de andra sma faglarna har fatt sig lite lyx i var tradgard. Ett fint litet fagelhus fullt med fron hanger i ett av traden. Samma trad som min lilla fagelmamma sitter och ruvar pa agg faktiskt. Kolla bara in hur fint hon sitter dar inne bland loven, om du tittar noga noga. Gar ut och snackar med henne da och da faktiskt!
Det ar de sma detaljerna som gor det och att man i stunden kan njuta och bara leva livet. Jag ar sa sprudalande glad  idagcoch jag hoppas att jag kan smitta av er till alla er mina gofisar.  
Pussilajnen

Kompisar


Noah min plutt ar superlycklig just nu. Sitter i soffan med varldens finaste grannflickor Cloe och Peyton och efter flickornas onskemal ser de nu pa spindelmannen. Innan dess var han ute pa framsidan och trampade pa sin 3 hjuling tillsammans med tjejerna och en del andra grannbarn. Han ar sa stor nu helt plotsligt. Helt plotsligt ar han en del av hans alldeles egna lilla gang. De kommer och knackar pa dorren och fragar efter just Noah. Det varmer mitt mamma hjarta ska ni veta. Han ar sa himmla odmjuk, snall, omtanksam och delar mer an garna med sig av allt som bara for nagon manade sedan var svart att dela med sig av. Flickorna kommer forbi med en liten blomma till mig da och da och lille Chloe kom over och sa detta till mig haromdan: Josefine, I just wanted to tell you I love you. Mitt lilla hjarta holl pa att smalta till en liten liten pol. Hur sot far man lov att bli egentligen? Som sagt tidigare, Noah gor mig stolt precis vareviga dag och nu om mojligt lite mer nar jag ser hur han utvecklas och kommer langre och langre bort fran trotset. Han ar mer foglig nu, en liten person man kan snacka med och som forstar och accepterar nar det racker helt enkelt. Underbar kansla, min kille borjar bli stor.

Ar sa glad, for idag ar det 16 dagar kvar tills tjejerna fran Sverige kommer och joinar oss har borta i Arizona. Vi haller pa att forbereda huset for 4 gaster, stadar och ska fixa sangar at de alla. Ni kan forsta att vi langtar. Har vantat pa denna dag i snart 2 ar. Brorsan och hans kompis har varit har, men nu ar det da antligen dags for tjejerna. Hoppas de far se en av vara andra sma gaster som visiterar var tradgard mer och mer. Dessa sma faglar har borjat fa nys om att det serveras god sot saft hemma hos oss. Jag blir da helt lycklig av att se dessa sma vackra varelser och valkomnar de med oppna armar. Tanka sig att sma faglar kan gora mig sa glad. Bart ar ute och springer han och jag ska satta mig bakom symaskinen for att gora klart det dar lapptacket nan gang. Njut av livet mina vanner och oppna upp ogonen for det vackra har i varlden, det som gor er lite extra lyckliga. Karlek!

Min trygga punkt...


Glomde ju en bild bara pa familjen min, min alldeles egna. Tacka vet jag den trygga basen, mannen, hemmet och tryggheten. Stolt blir man! Sitter i skrivande stund pa verandan och kanner lugnet fylla min mamma sjal. Sitter och funderar allvarligt pa att kontakta ett medium, har en del saker att diskutera tror jag. Noah har varit pa skolan som vanligt om torsdagarna och jag och lillan har handlat underbart god mat. Farsk lax, goda ekologiska gronsaker och kokosmjolk. Alskar att ata mat som ger naring till hela kroppan och ar bra for naturen pa en och samma gang. Har fatt nys om kokosvatten det senaste och fick prova en slurk pa en affar har om dan. Mummsigt varre och sa vitt jag vet proppat med en massa nyttigheter (Larde mig detta av min absoluta favorit Dr OZ). Kopte mig nu en burk att smutta pa dar jag sitter i skuggan och chillar medans Noah busar ute i tradgarden. Min lilla tos sussar nu efter lunch och jag ska passa pa att jobba lite med hennes 1 ars projekt som jag for ovrigt kommer visa er alla har pa bloggen nar det ar klart. Jag kan faktiskt inte fatta att lilla Delilah snart blir ett helt ar ung. Hon foddes ju nyss kanns det som. Knas! Njut dagen mina vanner, for det ska banne mig jag!  

Karlek...


Jag bjuder pa nagra harliga bilder fran varan paskhelg som var helt ljuvlig. Farfar Mike och hans fru Beth gomde en hel massa paskagg och andra roligheter for alla deras barnbarn att hitta. Ohh sicken harlig syn att se alla barn, stora som sma och till och med lillan hittade nagra agg hon med minsann. Noah tyckte det var roligast att blasa bubblor och brottas med alla killar. Familjen Owens minsting Cannon, borjar verkligen gilla mig tror jag. Han ar sa otroligt goo och eftersom han ar deras nr 5 i barnaskaran ar det latt att man glommer bort honom litegrann. Jag forsoker verkligen lyfta fram denna lilla gosse, som verkligen har en plats i mitt hjarta.
Efterat blev det en massa kak i form av kalkon, skinka och en hel del annat gott. Min potatisgratang blev en hit, bland de som vagade!? smaka. Vips sa var den paskhelgen over och vardagen har igen. Men mysigt var det, sa lange det varade!
Idag ar det onsdag och vi har hunnit med ett pass pa mitt favorithak. Blev rekordsnabb lopning med 4 km under 22 minuter. Dock korde jag 2 omgangar a 2 km med en massa skrotlyft emellan. Sa jakla skont att jag fasen flog ut fran gymmet pa typ rosa moln eller natt. Har lite myrkrypningar nu i efterhand i benen, vilket inte ar konstigt sa som jag kuta :) Sen fick Noah och Delilah rasta sig pa lekplatsen med sin kusin Caden, men efter ca 45 minuter jagande av liten tarzan-flicka och plocka ut sand och diverse artiklar ur hennes mun, fick det vara nog. Nu chill for hela slanten. Take it easy alla gullungar dar ute!

Morronmys


2 av mina karlekar sitter och njuter av lite gott medans de myser till bompa tatt intill varandra. Sa fort lillan var klar ville hon sa klart inte sitta dar mer utan skulle klattra som Tarzan minsann. Maste saga att Noah har borjat bli battre, stor helt plotsligt och inte alls sa trotsig som 2 ars aldern inneburit. Men det ar ju inte konstigt egentligen da pagen snart blir 3 ar. Han vill vaxa snabbt och bli lika stor som daddy sager han nu fler ganger om dan. Nar han atit upp sin mat kommer det: I'm growing mamma! medans han tittat pa handerna och benen. 
Jag korde ett skont pass pa gymmet igar och det kandes skont att vara "pa banan" igen. Forra veckan blev det bara 2 ynka pass och en hel del fusk med maten ocksa. Men nu sa ar jag tillbaka igen, starkare och mer motiverad an nansin. 5 km lop...kaboom! Styrka pa det och jag kande mig som den friska flakt jag vill va. Barnen ar pakladda och vi ska kora till Noahs skola alldeles srax. Nu ska bara den har morsan fa tummarna loss och mala fejan lite sa att man ser ut som folk igen. PS: 3 veckor exakt tills tjejorna fran Schweeden kommer. Som vi langtar!

Easter egg hunt at preeschool


Noah hittade en hel del agg nar de hade easter egg hunt pa skolan haromdan. Han hade skoj och harjade rundor med alla sina kompisar, pillade en och annan snorgubbe ocksa :) Harlig syn att se sin lille pojke vara en i ganget nu och ha kompisar som ropar och vinkar efter honom nar han kommer och gar. Delilah fick folja med hon med och hittade nagra agg hon ocksa! Snacka om att charma varenda kotte!

100% Happiness

Livet sjalvt har prioriterats en hel del den senaste tiden. Eller, jag har tagit ett steg tillbaka, andats, reflekterat. Jag har inte hunnit annat an att just leva livet, har och nu och mycket tack vare dessa sma varelser i mitt liv. Det har varit en omtumlande vecka, jag har trillat ur sparet men skakat av och tagit mig upp igen. Det finns inte mycket som kan fa denna javlarannamma-kvinna att tjura ihop, finns det en gnutta hopp sa tands det kvickt langt inne i hjartegropen. Jag liknar det vid att ha miljonvinsten i handen och att lotten flyger ur naven innan man kvitterat in vinsten. Man kan liksom inte ge upp och tappa hoppet, utan pa det igen. Bara att "kopa en ny lott" ju!


Vad har vi gjort da: Levt livet! Mina ungar ar syret i mitt blod, pirret i maggropen, klumpen i halsen och den friska flakten i livet allt pa en och samma gang. Vi har firat pask dagarna i anda, atit godis tills vi storknat och mer av den vara blir det idag Sondag da det firas med kalkon och annan bukfylla tills vi spricker. Jag ska bjuda pa potatisgratang och min suverant goda blomkalsmos (utan att saga ett knysst till di knussliga amerikanarna om vad det ar gjort pa). Forst ska vi hem till farfar Mike och NR 3 i raden "easter egg hunt". Uppdaterar med harliga bilder fran veckan i ett senare inlagg, tills dess far ni halla er till godo med mitt livs masterverk, barnen i mitt liv som fick en pool av varlden basta pappa. Trots iskallt vattem, lappar blaare an blabar och darrande lappar sa skulle de ner i plurret. Delilah blir hardad hon av sin nagot tuffa broder. Karlek i overflod skickar jag genom universums eoner till eder alla.  

Bokmal...



...har vi nog fatt i var lilla parla. Hon har hittat bockerna sjalv bara nu de senaste dagarna och jag har sett henne sitta dar och faktiskt bladdra och titta forundrat pa bilderna. Jag borjar lara henne hur djuren later och hon tittar kansigt pa sin tokiga morsa och ler med hela ansiktet. 

Noah hjalper sin mamma med plankorna, gor de liiite mer utmanande. Prova sjalv med 17,5 kilo extra pa ryggen, svider gott i coren :))))

Har sitter min lilla familj och myser. Sa gott det kanns i hajrtegropen att ha dessa hjartegryn i mitt liv.
Delilah blommar varje dag ut mer och mer till den egna lilla blomma hon ar. Hennes personlighet blir starkare for varje dag och hon ar en riktig liten arta. Jag fattar inte att hon funnits har hos oss ett helt ar alldeles snart. Mitt hjarta varker av stolthet och karleken jag kanner i mitt hjarta valler over precis varje dag. Alskade lilla skrutt, att en san liten flicka kan ha ett sa stort uppdrag har i livet och faktiskt lyfta sin egen mamma pa sina axlar.

Tripple D


Joe's farmer grill heter stallet dar vi kakade middag i sondags pa min fodelsedag. Tripple D, ett av mina absoluta favoritchill TV program, har varit just har och spelat in ett program. Man sitter mitt ibland citrustrad, grodor och annat som serveras inne pa restaurangen. Mycket ar ekologiskt, kottet utan antibiotika och allt ar lokalproducerat hemmagjort och smakar himmelskt. Jag har da aldrig kakat godare onionrings och just dessa sma ringar smakade Guy Fieri, programledaren, pa sa de ar ganska sa beromda. Pa menyn visade de andra ratter som var med och man ville smaka pa allt. Men jag och Bart alskar verkligen riktig BBQ med ribs (fall of the bones juicy) och pulled pork sa vi bada kakade just detta, tillsammans med coleslaw och lite vitloksbrod. Blev sa matt och glad. Bart och jag kunde bara fa fram mmmmmmmmm under nast inteill hela middagen. Eftersom det var min fodelsedag sa fick jag 10 dollars rabatt pa min middag sa for all mat betalade vi 25 dollar. Amerikanarna vet det har med customer service och jag borjar bli beroende av bra servis nu nar man ar van vid det :) Maste verkligen ta tjejerna fran Sverige till Joe's farmer grill.
 
Satt under en ett stort trad med just grapefruit. Haket ar frasht men layed back med sjalvservering. Mellan traden hanger det ljusslinger och det var verkligen hur mysigt som helst dar vi satt och smaskade i oss.
Scrumptious!
Bart och jag njot i fulla drag av att kunna ata i lugn och ro for once. Vi smog in pa Walmart efterat och handlade lite smatt, mycket bra nar farmor Jolene var hemma med barnen och vi tva paron kunde strosa lite pa egen hand. Summa summarum: En mycket bra dag tillsammans med de basta av de basta. Snart kommer mina alskade tjejer och da ska jag bara njuta av varje sekund tillsammans med nagra fler av de basta i just mitt liv. Nu vantar gymmet pa mig! Ha det gott all ya'll out there!

Bday


Da var man ett ar klokare och visare, mitt livs ryggsack ar numera 28 ar tung och jag ser fram emot vad mitt 29:de ar har pa jorden kommer att fora med sig. Min fodelsedag igar var helt enkelt perfekt. Lugn och skon, mannen pa hemmaplan och snalla och glada barn. Blev uppvaktad av la familia med sang och en IPOD nano. Nu kan jag trana obehindrat med superbra musik i lurarna. Laddade den gjorde jag direkt och laddade aven mentalt for en fodelsedagspresent till mig sjalv: ett loppass in da neighbourhood. Bra att ha en ryggsack med vatten som haller mig rehydrerad i hettan. Blev hela 7 km lop (oki, fick pausa med lite prommis emmelanat da foten fortfarande gjorde lite ont). Val hemma korde jag lite plankor och pushups och tack snalla Noah for hjalpen. Ja, det var den basta presenten jag kunde ge mig sjalv helt enkelt. Effekten iform av det tontiga smajlet i fejjan och en harlig lyckokansla varade resten av dagen.

Bart fixade lyxfrukost till sin fru iform av bacon.
Jag lyxade till det med en valfortjant pedikyr (tack snalla mamma for slanten) och har sitter jag med mina knubbiga sma fotter och superlackra rosa naglar under blaljuset. Nu kanner man sig fin och frash igen och redo for flipfloppsen igen. Vid 4 kom Bart mamma Jolene hem till oss och Bart och jag gjorde oss redo for en dejt alldeles allena och barnfria. Det ar lyx for 2 smabarnsforaldrar, att ata mat helt ostort och faktiskt kunna njuta av en bit god mat.

Sot nano va? Lurarna ar forresten ocksa sjukt bra da det ar riktiga sport-lurar som faktiskt aldrig trillar ut. Riktigt bra ljud ocksa for den delen. Jag ar i alla fall en riktig duracell-kanin med ratt musik och blir riktigt taggad. Fortsattning foljer...

RSS 2.0