Famnen full med barn


Fin surfbrada som fortfarande vantar pa att komma upp pa nagot bra stalle. Har alla hawaiianska oar pa som ni kan se.

Underbara lillan med fin dress pa. Vanta ni till brollopet sa kommer ni bara smalla av att se natt sa sott :)

Sitter har nu denna Lordagskvall med hela famnen full med underbara ungar! Noah vill att jag ska lasa hans bok 100 ganger om och lillan bara sitter och myser med sin mamma. Vaknade kl 10:30 imorse da Noah trippade in. Vi blev sa klart lite chockade att vi fatt sova sa lange men trots detta var jag en zombie innan jag riktigt vaknade till. Ar nog fortfarande lite off tror jag. Annars har vi fyndat riktigt bra idag ska jag saga. En kostym till Milo blev det for 50 dollar, lite klader till Lillan fick vi nasta gratis och lite annat smatt och gott blev det. Affaren vi gick till hade en bra deal da du handlar for 25 dollar far du 10 dollars rabatt sa vi var i himmelriket bland bra dealer. Sen kom Bart kompis fran baseball tiden hemma i Sverige pa besok. Vi kakde hamburgare med en massa goda tillbehor. Kul att hora vad han pysslat med och sjalvklart hade han lite skvaller att dela med sig av. Me like! Dagen har gatt i ett kanns de som. Trevligast av allt var att skypa med storasyrran. Hon vill att jag ska halla tal pa brollopet sa blir det till att knapa ihop natt trevligt tal nu ocksa. Naja, det fixar jag! Maste bara beratta vad lillan borjat med sen nagra dagar tillbaka: fnittra hogt och glatt nar hon ar glad at nagot roligt man gor. Ar sa underbart att hora och som vanligt smalter man. Blev forresten varldens sotatste klanning for lillan till brollopet idag och sota sma tugskor till. Allt ska matcha en skonhet vet ni val. Nej horni, nu ska jag ga och smaka pa Bart cookies innan han smaller de allihop. Han ar cookie-mostret i varan familj.  

Aterhamtning...


...har statt hogst pa var 2-do-lista idag! Delilah och jag vaknade for lite amning kl 07 efter att ha sovit som stockar hela natten. Bart, stackar, hade svart att komma upp nar klockan ringde. Lillan och jag lag och mornade oss en timme ungefar innan vi bada somnade om igen. Jag trode att Noah skulle komma och vacka oss snart men somnade in igen riktigt hart och gott. Kl 11:30 vackte han oss. Jag bara, HALLA! Gud sa skont det var att fa sova in lite, det tackar vi lille Nono for. Han maste varit riktigt trott efter en intensiv resa och tripp till Hawaii, jag vet att jag var. Dessutom ar det ju 3 timmars tidsskillnad ocksa vilket gor sitt till. Har bara tigait det lugnt idag, tvattat och vikit 3 maskiner tvatt. Hade ju en del tvatt efter var resa att ta igen. Annars har vi bara plockat lite, Noah har ritat och lillan har halkat med pa ett bananskal mellan sina naps. Det ar helt underbart att se deras realation vaxa sig starkare for varje dag. Lillan skrattar at Noah nar deras blickar mots ibland och mitt mamma hjarta smalter bort. Jag har lyssnat pa Hawaii-musik hela dan idag. Har sokt pa Youtube och latit DVD spela allt det bra. Har fatt mig en del tarar i ogonen och insett hur himmla bra vi hade det dar borta. Vill tebax och saknar redn vagorna, manniskorna och den underbara atmosfaren.
Har fiaxt i ordning, hangt upp och donat med mina fina inkop fran Hawaii. En liten skoldpadda har blivit vart nya saltkar och en skoldpadda pryder nu aven var ytterdorr, pa insidan sa att vi kan se den. Tyckte det passade bra da Aloha betyder bade hej och hejda. Sen jag sag den fina skoldpaddan i havet nar jag snorklade har jag fatt lite dille pa dessa havets vanligaste jattar. Har aven kopt en del fina kylskapsmagneter. Surfbradan jag kopte har jag inte hittat den perfekta platsen for annu men det kommer val. Delilah ar stark och duktig som ni ser pa denna bild och ar ute och promminixar lite. Det gar verkligen undan nu vad galler hennes utveckling nu. Jag langtar att fa visa upp mina fina till mina alskade hemma i Sverige. Som de kommer smalta alltsa! Jag kan knapt fatta att jag kommer befinna min hemma i Sverige om ca 2 veckor. Ser verkligen fram emot Jenny och Davids brollop. Att ett brollop kan knyta samma sa manga manniskor som deras, fran alla jordens horn, maste bero pa deras oandliga karlek och skona aura. Som jag alskar detta brudpar. Far tarar i ogonen bara jag tanker pa de. Vojne Vojne, hur kommer det bli pa brollopet? 
Nu ar det fredagskvall och min alskade man ar hemma efter en ganska lugn dag pa jobb. Som ni vet vid detta laget ar fredagskvallar en parla hemma hos familjen Mendonca, sa nu har jag verkligen inte tid att sitta har mer. Maste ta igen lite fredagsmys som jag gatt miste om. Hoppas jag kan fa pysslat lite imorgon med mitt pysslande, kanner kreativiteten inom mig gloder mer an vanligt. Hoppas du njuter vart du an befinner dig och myser lika mycket som vi gor nu. Jag alskar er mina fina och sarkillt era fina uppmuntrande kommentarer. Onskar att jag kunde fa lara kanna er mer och ber om fler kommentarer sa att det blir mojligt att se vem ni ar. Hur ser eran helg ut?   

Bjuder pa en harlig bild pa mina grabbs. Noah forsoker nog grava ner Bart tror jag! Det ar nagot sarkillt i bandet mellan far och son. Kan man var mer relaxad Bart?

Borta bra...


...men det ar sa jakla skont att fa sova i sin egna sang. Vilken upplevelse och vilken tur jag har att ha en san underbar man att dela allt detta med. Sant bra teamwork! Ar sa glad att ha gjort denna resa, och vilken resa sen. Sa manga minnen vi skapat tillsammans. En massa foton har jag precis gatt igenom och de far mig alla att le stort. Men visst gor det ont i sjalen att behova lamna detta paradis. Men allting har en ande och snart snart ar det dags for mig och barnen att resa osterut, Sweden here we come. Langtar efter min underbara familj och ser fram emot att visa upp mina fina fina ungar. Tror de kommer smalta, som jag sjalv gor minst en gang om dagen nar jag sitter och tittar pa mina fina barn och inser hur jakligt lyckligt lottad jag ar att jag far vara deras mamma. Flygningen har verkligen varit smartfri och bada tva har varit sa duktiga. Inga problem alls. Sverige-resan kommer bli lite tuffare da jag kommer flyga sjalv, men det loser sig som min min gamle far alltid sa. Njut nu av alla dessa fina bilder pa de sista dagarna borta i paradiset. Sitter redan nu och klurar pa nar nasta resa dit kommer att ske. Snart, snart for jag har Maui-abstinens.
Har forresten brant mig lite, men brun som en pepparkaka som vanligt. Kanske att jag kommer fjalla lite for igar blev det ganska mycket sol. Men sa jakla gott for sjalen, solen alltsa!

Mahalo Hawaii för denna gång

Med ett ödmjukt hjärta och tårar som rullar ner längs mina kinder, likt stilla havets rullande vågor mot stranden, tackar vi Maui för denna gång!

The lava is flowing


Som vanligt hanger vid pa hotel-rummet efter en dag pa stranden. Eftersom vi bara alskar big beach fick det bli dar aven idag. Idag hangde det stora tunga moln over bergen vid den sydligaste udden, men vi tog en chansning. Den tropiska hettan finns ju anda sa skont i vilket fall att svalka oss i stilla havet. Oj sa haftigt att se havet idag, mer rivigt och en del jattevagor fick vi se idag. Kolla bara in. Trodde ibland att det vaxte en tsunami langt dar ute och fick lite smatt panik. Men lugnt var det, bara vanliga Hawaii-vagor perfekta for surfing for den som vagar. Noah och Bart vagade till och med i for ett dopp, medans tontiga mamma holl sig till handduken uppe pa stranden. Efter ett tag borjade det regna, men det var sa skont att sitta dar under parasollen och bara lyssna till det tunga regnet. Killarna fortsatte bada men jag och lillan lag och mos under parasollen. Efter ett tag packade vi dock ihop oss och kakade fisk-tacos till lurre. Jag fick inhandlat lite vykort och en del sota, hadgjorde smycken har i fran on. Ska kopa en valkommen-skylt som ska hanga pa var ytterdorr dar det star Aloha pa. Aven en ganska stor surfbrada i tra kommer jag att kopa och hanga upp i vart vardagsrum. Har blivit sa inspirerad av lugnet och livet har borta och hoppas att jag kan skapa den kanslan hemma i mitt eget hem. 

Har sitter jag och njuter av en otroligt goooo lavaflow, vilket ar pina colada och strawberry daquerri blandtat i en och samma laskade underbart goa drink.

Sa har sot var lillan i morse med sin fina baddrakt pa. Maste saga att det funkar hur bra som helst att ha henne med pa denna resa. Hon ar sa otroligt latt att ha med, alltid glad och en riktig liten guldklimp. Ni ska bara hora alla kommentarer om henne, folk smalter nar de ser en sa sot liten tjej. Noah ar ocksa duktig han. Alskar verkligen att bada. Han och jag mos i poolen pa hotellet efter beachen idag. Da hade regnet akt forbi och solen stekte rejalt. Han och jag blir bruna som pepparkakor. Bart, stackarn, har brant sig sa han nastan ar lila nu. Ikvall ar det var sista kvall har i paradiset och ni kan ju saker ana att vi inte vill lamna denna underbara plats. Blir att mysa till tusen. Pussar i massor fran en Maui-galen Josse

Birthday suit

Denna lat spelar de hela tiden pa den lokala radiostationen. Sa jakla skon om ni fragar mig.

En tanke som slog mig idag pa Napili beach ar att pa stranden ar vi alla lika. Bredvid mig sitter din syster, kusin, en gammal morfar, en rik chef pa nagot flott foretag, en ensam uteliggare, barn i alla aldrar, en kvinna i sina basta dagar, en finnig tonaring, en man som sett battre dagar. Stranden delar vi med alla, den tillhor ingen men samtidigt ar vi alla samlade just har fran alla varldens delar med olika historier och erfarenheteri bagaget. Vara vagar mots har pa Hawaii och tillsamans skapar vi minnen och historia. Pa stranden ar vi alla lika. Vi har pa oss vara fodelsedagsdrakter och just nu i denna sekund ar vi klasslosa. Det syns ju inte pa skinnet om man ar rik eller fattig sa darfor behandlar vi varandra utan villkor och fordomar. Man kan bara i stillhet sitta och begrunda och fundera pa vad just var och en av oss gor har.
Jag vet i alla fall vad jag gor har: Hanger pa beachen. Med barnen ar det sa enkelt och den mest perfekta sysselsattningen har borta. Vi vaknar tidigt och hoppar in i bilen. Bestammer vart vi ska aka gor vi pa vagen. Vi tar det som det kommer helt enkelt. Bade Bart och jag har samma installning, lite mer chilled back an medelsvensson. Alskar det har alltsa, att man aldrig riktigt vet vart man hamnar. Kor en bit, kollar in laget och sen bara dyker in vid nan skon viadukt eller strandkant. Idag blev det ons nordvastligaste udde, dar snorklingen var parfekt. Till och med jag vagade mig ut idag. Men det allra haftigaste jag varit med om hande idag. Var ute en bit fran standen medans Bart var uppe med kiddsen. Lag och plaskade och horde varenda andetag jag tog i snorkeln. Sa jakla skont att bara folja vagorna och kika efter liv dar nere i det bla. Men i alla fall helt plotsligt star folk fran stranden och andra snorklare runt omkring mig och pekade precis pa mig och ropade en massa gladjerop. Jag bara tankte: Fort soom fan upp ur vattnet Josse, natt stort jakla monster ligger och plaskar har nan stans. Val uppe pa stranden sag aven jag vad som lockade allas blickar. En stor havsskoldpadda lag dar ute precis dar jag nyss lag. Jag tog pa mig min utrusting igen och vagade mig lite narmare. Aven jag fick mig en narbild av denna underbara varelse. Sa stor och fridfull lag han dar ute och plaskade och jag var bara ett replangds avstand ifran den. Sa glad jag blev att just jag fick se denna lilla van som ville komma och halsa pa oss borta pa Napali Bay idag. Han stack upp huvudet nagra ganger ocksa. Detta ska i alla fall jag bara med mig sa lange jag lever. Annars at vi annanas, sjalvklart lokalt producerad och bara sa svalkande god att man nastan far rysningar i hela kroppen. Att nagot sa litet kan gora an sa glad, men det ar liksom minnen som kommer tillbaka. Brukade ligga pa stranden med syrran och Bart for ca 8 ar sedan och mumsa pa samma godsaker. Efter nagra timmar drog vi oss tillbaka for en 30 minuters bilakning hem till varat hotell. Sjalvklart nystadat och nya handdukar. Noah och jag doppade oss i poolen medans Bart och Lillan tvattade av sig all sand. Nu sitter vi har och myser ps rummet en stund. Lillan sover, Noaf ritar och ser pa film medans Bart och jag dricker kaffe och planerar kvallen mys. Blir att inhandla lite fint och kaka natt gott. Nu ska jag bara dricka upp min Kona kaffe och sen ska sminket pa for en romantiskt dejt med min man och mina fina ungar i Kiehi. Kanner mig sa dar lagom solbrand, ni vet nar man kanner att man borjar fa farg efter timmar ute i solen. Jag alskar den dar kanslan. Njut dagen mina vanner sa njuter jag kvallen och natten.
 
 


Bilder tagna fran kustramsan upp till Napili. Lagom skona vagor och pa en del stallen lag dar en massa long-borad surfare och invantade naste vag. Sa jakla najs detta ar ska ni veta!

Mer njutningsbart...


Shaved Ice serverade igar kvall av var nyvunna van Alison som star i glasskiosken bakom mig. En kvinna i 50 ars aldern ar house-sitter till den flottaste villan och jobbar i en glasskios...snacka om en skon kvinna. Hon sa att vi ska bo hos henne nasta gang vi kommer till Maui. For visst kommer vi igen, fragan ar bara nar! Hon gav oss en massa bra tips som vi hjartligen tar emot. Glassen slank ner och till middag blev det sterigen sa lackra fisktacos. Live musik till detta sa klart.  En trubadur spelade musik for oss och det var en harlig kansla som infann sig i kroppen.

En krater ner till jordens inre och ett manlikt landskap visar sig plotsligt pa vag till Big beach. Men vulkanen hade utbrott senast pa 1700-talet sa det ar lugnt.

...bjuder familjen Mendonca pa aven idag. Nar aven vi har borta pa andra sidan jordklotet nas av det hemska som skett pa hemmaplan, ber jag idag en stilla bon i mitt hjarta. Jag blir om mojligt mer tacksam att vara har och att livet fortsatter leva. Man inser att livet ar sa innerligt skort och att man inte kan ta det for givet. Nuet ar det anda vi vet av och dar ska vi alla vara, alla sekunder vi far vara pa denna jord. Jag vet i alla fall att denna plats ar sa nara himmelriket man kan komma. Om det anda var sa har i himmelen, da ar inte doden skrammande. Mer glada och tillbakalutande manniskor finns nog inte. Till och med de lokala, de bofasta pa on, berattar hur otoligt lyckligt lottade de kanner sig for att fa lov att bo mitt ibland allt detta vackra. Jag ar bara sa jakla glad att jag just nu befinner mig har och ingen annan stans. Just dagar som dessa, parlorna i livet, vill jag tra pa livets halsband och bara nara mitt hjarta. Dagarn som kommer och gar ar ju livet och just nu ar jag sa jakla medveten om just denna vetskap. Ni far ursakta min filosofiska syn pa allt idag, men det ar on som gor mig lite kocko. Man kanner sig lite hog pa alla lyckliga hormoner som aker runder i min kropp :)  

Havet ar sa turkost att det nastan ar laskigt. Ar det pa riktigt? Vagorna ar stora emellanat och slar svajande mot strandens sand. Solen branner nar den tittar fram, men pa ett skont satt. Allt liv, alla manniskor samlas langs stranderna. Det ar dar allt hander. Vatten ger liv och solen ger glada manniskor. Lutar oss tillbaka efter en dag pa Big beach. Med dessa bilder vill jag forsoka ge er en uppfattning av hur underbart vackert och fridfullt det ar har. Det basta ar att det verkligen inte ar packat med folk, helt lagom ar vad det ar. Killar som surfar lite i  horisonten, nagra snorklare, en segelbat, en kille som gar med en metalldetektor och letar borttappade ringar, en son och en far som graver ner varandra i den puderlena sanden, en liten 3 manaders dotter som likt en angel sover sott pa en handduk och en mamma som iaktar allt detta fran forsta parkett. Tacksamhet ar det anda ordet som ekar i min skalle. Tacksamhet att mitt liv lever vidare och att jag far leva just har.

This is life man

Jag sager bara en sak: Jag har hittat HEM! Kanske ar det sa att jag har letat. Varit pa jakt efter. Utforskat. Har jag nu hittat det jag sokte i alla dessa vilsna dagar? Jag ar overtygad! En sa otroligt underbar plats har jag hittat har mitt ute i Stilla havet och jag kan saga att jag flera ganger under dagen haft tarar i ogonen och ett smile fran ora till ora nar jag tankt pa hur jakligt lottad jag ar att fa privilegiet att vistas har med de mest underbara manniskorna i mitt liv, min egna familj. Vi har redan doppat oss i det otroligt salta och skont vagiga havet. Kannt puderlent sand over hela kroppen. 29 grader och latt fuktig luft. Kanner att man ar i regnskogen da vi hort tropiska faglar och svajande palmer Atit lokala delikatesser sa som Hush Puppies och AhiAhi fisk tacos. En del kalla drycker har ocksa fatt slinka ner. Vi har hyrt bil och kort langs med havet, sma sota surfbutiker, flotta stora villor och fina golfbanor, trashiga sma hyddor och underbara manniskor. Vi befinner oss i Kihei, Maui och vi trivs som fiskarna i vattnet. Fast vi ar i USA kanner vi oss som utlanningar. Har ar en annan kansla an pa fastlandet, Maui-kanslan. Man tar det som det kommer, lever mer har och nu och det diggar jag fett mycket. Idag har vi bara legat pa beachen och plaskat i det bla, Noah har byggt sandslott, Lillan har fatt sand i precis varenda vack och hon har sovit under en parasoll. Allt har gatt sa jakla bra och jag kan inte vara annat an tacksam for att vara tillbaka pa denna lilla "glanta" mitt ute i paradiset. Just nu sitter vi och myser pa ett ganska frasht hotel, nydushade ar vi allihopa. Bart ringde nyss var grannes mamma som bor har pa on och nu ska vi snart dra ner till henne och ta en varsin Hawaiian Shaved ice i hennes lilla kiosk nere pa stranden. Vi har 5 minuters promenad avstand till havet kan jag meddela. Delilah ligger och snusar i sin rese-sang och tar igen sig efter dagen. Jag har sa mycket go och kanner att det far vara nog med hotell-hang. Nu vill jag gora alla turistiga grejer, kopa vykort, kanske en lei och gora allt som finns att gora har pa denna underbara lilla o. Noah alskar havet, han ar inte radd for vattnet for fem ore och jag kan verkligen tanka mig honom som en liten mini-surfare. Jag daremot har blivit mer badkruka med aren men efter att jag vant mig vid vagerna och sa tog aven jag arets forsta sopp. I stilla havet! Bart tog med sig fenorna och cyklopen och simmade ut langs klipporna dar han sa klart fick se en hel del fina fiskar. Lillan nojde sig hon med en tupplur uppe pa land. Om ni bara visste hur jag njuter just nu. Jag kanner redan nu att jag inte vill lamna. Jag ar fast och helt sald pa underbara Maui. Jag vet att det nastan later for bra for att vara sant, men till er som inte tror mig ber jag er komma och se for er sjalv. Kanske dessa bilder kan fa er forsta. Forsta sa underbart att bo har, 22 grader som kallast och 30 grader som varmast aret om. Paradiset, jag har hittat hit. 


 
 
 

Mahalo mina underbara!

Loppan


Ja, sa har ser det nu mera ut nar lillan vaknat fran sina naps. Har ligger hon pa rygg och loppar sig och vantar pa att mamma ska komma och ta upp henne. Jag hor henna i baby-monitorn hur hon ligger och jollrar och bara myser dar inne, da vet jag hur jag kommer hitta henne. Hon rullar alltsa runt och ar bara 3 manader gammal. Lika tidig som brorsan kommer hon bli, tom. en manad tidigare vad galler denna nya vana. Kanske for att man ar sa liten och natt? Hur goo kan man bli pa en skala? 
Testing testing...yep, var snorkling utrusting sitter som ett smack. Beach-klanningen liksa. Nu ska jag hoppa i sangen och vanta pa Jonte Blund for nagra ynka timmars somn och sedan borjar var resa till Maui. Borde lagt mig tidigare men en liten loppa har varit vaken med mig och Bart hela kvallen och sen har jag en massa fjarilar i magen over allt som vi nu ska vara med om. Hoppas vi kommer med pa tidiga flighten annars blir det till att vanta pa flyplatsen med en vild Noah nagra timmar. Vi har i alla fall snacks i massor och en massa roliga malar-bocker och annat skoj vi kan forsoka underhalla honom med. Hoppas hoppas att allt gar som plannerat. Ha det gott mina fina sa uppdaterar jag snart igen. XO jojo

loppan

Kolla in min lilla skrutta som hon ligger och loppar sig numera när man hämtar henne efter naps

Aloha spirit

Det blir inte Hawaii...
pa lordag, utan imorgon fredag istallet. Flighten ser battre ut da. Bart och jag satt hela kvallen igar och bara palnnerade allt kul vi ska gora. Varan grannes mamma bor just pa Maui och ska varan personliga guide. Vi ska bla. till en riktig hawaiian Luao med god mat och en massa lokalbor. Sen ska vi se nagot fint vattenfall och snorkla en massa ocksa sa klart. Bart hittade sitt gamla snorkling-set igar och eftersom vi bada bara alskade att snorkla fran tiden da vi traffades pa Hawaii 2003, kommer det bli en hel del av just detta. Vi far "take turns" da nan maste ligga kvar med kiddzen pa stranden. Men Noah ska fa cyklop han med och jag tror han kommer digga't. Jag fick ett par grat-attaker igar kvall nar vi spelade hawaiiansk musik pa you tube och snackade en massa gamla minnen. Fatta att vi nu antligen ska tillbaka till platsen dar varan karlek borjade. Eftersom jag hade min livs tid pa Hawaii och for att jag blev just upp over oronen foralskad i min underbara man, kanske ni kan forsta att dessa oar har en alldeles sarskilld plats i mitt hjarta. Nu ska jag tomma mitt minneskort till kameran och ladda alla tankbara batteri. Sen blir det inhandling av nan skon stranklanning och packning for resten av dagen. Eller forst blir det Kid's club i vanlig ordning.Jag ska njuta, det lovar jag er. Kommer forsoka blogga lite, eller kanske bara bilder, for man vill ju inte ga miste om nagot av det underbara vi kommer att uppleva dessa 5 natter. Mahalo ooch Aloha mina fina skatter. XOXO Jossan

Paus-knappen, vart ar den?

Forst nu kl 14:00 far jag satta mig ner pa min stuss och vila mina trotta ben. Min dagliga islatte star upphalld vid min sida och bada barnen tar en nap samtidigt. Underbara tider for denna morsa med andra ord. Har varit igang hela dan sen tidigt i morse. Eftersom varan Jeep fortfarande ar pa verkstan fick jag idag kora Bart till jobbet i hans Honda. In med barnen i bilen och ner med kaffet i min starbucks termos och klunka pa vagen. Maste ju ha kaffe for att liksom smorja igang maskineriet vet ni. Efter att vi slappte av Bartan korde vi in en svang pa en rolig affar for att kolla snorkelutrustning at Nono till Hawaii-resan som snart blir av. Kollade pa lite urgulliga klader till Lillan ocksa som har vaxt ur en del. Men det ar klart att ar man 3 manader som hon idag ar pa dagen sa kan man ju knappast komma i 56 kladerna langre. Kan ni forsta att min lilla skatt Delilah ar 3 manader? Jag fattar det inte kan jag saga. Nar ska man sluta bli chockad att tiden gar for fort? Men med barn med i bilden gar det ruskigt fort. Jag letar fortfarande efter den dar paus-knappen kan jag saga. Om nan hittar den kan ni val hojta. Vi har aven varit och lekt pa Beths skola, samma som vi gjorde forra veckan. Dar traffade vi danna gang Bart syster Amy och Noahs fem kusiner. Sa roligt att snacka lite med Amy och kul for Noah som busade med sina kusiner. Sen for vi hemmat och kakade lite lunch, eller jag gjorde, Noah bara lekte med sin mat och at ingenting han inte. Sen kom varan gubbe som sprejar for insekterna har hemma. Sa forhoppningsvis slipper vi se nagra raliga spindlar har hemma pa ett tag. Han sa att det i vissa hus kryllade med skorpinjoner i ar och det ar vi valdigt glada att slippa har hos oss i alla fall.  

Kopte att gang kritor till Noah haromdan och guuud sa han alskar det. Han satt nog en hel timme och gick igenom alla farger for mig och berattade vilken han gillade bast. Han sager: Nono like blue! Jag har berattat att jag gillar rosa sa nar han ser den sager han: Mamma like pink! Sa himmla gullig och stolt blir han nar han far till det ratt och han far berom av mig. Ler med hela ansiktet. Han ar rolig, for han hoppar runt till alla stolar runt koks-on och bordet for att liksom fa battre inspiration eller natt.   

Nar jag satte over mina sma plantor i storre krukor haromdan sa fick barnen vara ute pa altanen och svettas med mig. Noah pratar till blommorna och sager good morning eller night night beroende om han tycker de ska sova eller vakna. Han ger de har en puss! Sa omtanksam! Nu vantar vi bara pa solmogna tomater och chillipeppar och en massa basilika och korriander i massor. Gilla locally grown och organiska produkter.

Kolla vem som har borjat hitta tummen mer och mer. Hon har inte gillat nappen nan gang och varje gang man provar kloks hon och spottar ut den fortare an fort. Men tummen gar bra. Vet ni vad lillan har borjat gora fran och med igar, 2 manader och 30 dagar gammal? Hon har rullat runt fran mage till rygg typ 4 ganger. Jag bara baksnar och sager till henne att det dar ska hon inte kunna gora foranns om 1-2 manader, men hon bara flinar at mig. Hon sover pa mage och nar jag hamtat henne har jag alltsa hittat henne liggandes pa rygg storleendes och snackandes med sig sjalv. Hon alskar att sta pa sina ben och se sig omkring medans man haller henne. Hon ar stark den har lilla tjejen. Ibland kan hon sta och titta pa natt medan jag haller henne och helt plotsligt far hon syn pa mig och bara inser hur roligt det ar att se sin mamma. Hon ler och skrattar hogt och mitt hjarta bara smalter. Hon sover hela natterna fran ca 22:00 da jag ammar henne innan jag sjalv slacker lampan. Hon vaknar for lite frukost mellan 05-07:00 och somnar vidare i sin sang till ca 10:00. Da vill hon komma upp och kaka lite, leka lite, ha lite tummy-time, mysa, och sen vid 13-14:00 vill hon sova tills dess att daddy kommer hem. Hon ar vaken och med hela kvallen och vill inte ga miste om nagot. Sa otroligt glad och nojd och valdigt sallan ledsen. En underbar liten flicka och en gava fran himmelen ar vad vi blivit valsignade med. Kan saga att at det nastan ar lattare att ha 2 barn an 1. Lillan ar sa latt och foljer bara med. Inga kruseduller har inte. 3 manader ar hon nu som sagt men det kans som 1 veckan sen lilla kom till jorden. Samtidigt som 3 ar sen. Jag vet, knasigt eller hur? Har man egna barn kan man sakert forsta detta dilemma.Tack gode gud for lilla Lillan och for all gladje hon skanker. Nu ska jag pyssla vidare och packa lite infor var semester. Love u XOXO Jossan

Nu är det bråda dagar

Tack alla ni fina som peppade mig med era fina kommentarer i foregaende inlagg. Varmer anda ner i hjarteroten ska ni veta. Kan ocksa meddela att jag idag ar mycket gladare, nast in till helt aterstalld. Jag kan aldrig deppa ihop mer an 1 dag at gangen, det vet jag sedan innan. Jag vill inte ga miste om nagot sa det ar lika bra att kasta bort allt trams man gar och grubblar pa. Kan nog garanterat saga att jag har "stairmastern" fran gymmet igar att tacka for det. Blev 140 vaningar rakt upp och hela 400 kcal branda efter 30 minuter pa denna helvetes maskin. Blev sa javla pumpad efterat, nar svetten drop om mig att jag knappt kunde se da det forsade ner i mina ogon, att jag korde 3 ovningar overkropp och abs ocksa. Jag bara alskar nar man bara "rakar" trana mer av bara farten. Hade bara planerat kora lite konditionstraning i gar men som sagt sa korde jag typ 45 minuters styrka pa detta. UNNNNDERBART!

Och sa blev det Juli och var resa till Hawaii ar ju snart har. Jag kan nasta kanna sanden mellan tarna och den harliga havsbrisen som smeker min solbranda kind. Jag kan kanna smaken av farsk annanas eller varfor inte min absoluta favorit-drink lavaflow som svalkar min strupe efter en hard dag pressandes pa playan. Jag kan se hula-hula tjejerna dansa i sina kokosnotter och bastukjolar i kvallsolens sken. Hawaii i mitt hjarta, nu kommer vi snart till dig igen. Vi har bestyammt oss for att prova pa Maui denna gang, en o som ar kand for sina underbara sandstrander och krisp-klara vatten. Vi flyger ju gratais via Bartans jobb sa forhoppningsvis blir det Oahu till hosten nar familjen Wiik/ Borjestahl forhoppningsvis kommer pa besok for att fira smekmanad. De vill ju till Hawaii da och formodligen kommer vi joina dem.  

Bilderna har ovan ar bara ett exempel pa att det ibland kan vara valdigt hektiskt att vara mamma till tva sma. Nar det ska badas far jag helt sonika satta ner lillan i hennes badbalja i stora badkaret dar Noah sitter, for att sedan sjalv trycka ner min lilla rumpa dar det finns liiite plats. Sen far man vaske de sma guld-ungarna medans man sjalv tar sig en katta-tvatt, for att frasha upp sig lite i alla fall. Sen ar det upp och hoppa innan lillan trottnar och blir hungrig. Sen ska de torkas och som ni ser sa kan det ibland vara svart att prioritera. Vem ska man ta forst? Hehhe...Noah ar nog mest bara arg for att han inte kan fa bort armen som lillal ligger pa. Annars tycker jag faktiskt att vi har kommit in i vardagenes bestyr och hittat sma losningar pa allt som ska goras. Kan saga att lillan ar den snallaste som verkligen inte ofta pockar pa uppmarksamheten. Annars hade det nog varit lite klurigare det har med att jonglera 2 sma. Hon kan lange och val ligga och pilla pa sitt gym eller sin bouncer. Hade hon varit att barn som hade behovt bli buret hela tiden hade det verkligen inte gott sa bra som det faktiskt gor. Kan saga att Noah blivit riktigt duktig sen lillan kom till jorden. Han har utvecklats till en riktig liten lilla-bror som kan mer och mer sjalv. Eller, ja ni vet ju att han oftast alltid ska gora allt sjalv. Nu ska har fixas lite har hemma. Lillan sover och Noah ska nar som helst ocksa ta en nap. Jag har odlat mina sma plantor i storre krukor och ska nu sy lite. Sen far jag val borja packa ner lite infor var mini-semester pa lordag. Alhoha mina fina! XOXO Jossan

Budda



Visst ser hon ut som Budda? Forsoker klappa magen ibland for att se om jag kan fa mina onskningar att sla in! Hon brukar oftats bara titta lite konstigt pa mig och sen ge mig ett stort tandlost smile. Att ligga pa mage och bli stark ar allt mer roligt, for kolla bara in sa stabil hon borjar bli. Marker att hon ar inne i en ny fas nu, mycket mer med och storre pa nagot satt. Mer barn och mindre spadbarn for varje dag som gar. Lika snall ar hon, en egenskap hon fatt av sin fina pappa. Noah var och ar mycket mer envis och bestamd. Ska de ske, ska det ske NU! Noah ar mamma upp i dan pa mycket.

Imorse sag det ut sa har nar lillan somnade efter lite kak och vi vantade pa killarna som gjorde sig i ording. Bart foljde med oss till verkstan med Jeepen som maste kollas, natt fel me'n. Kanner mig lite "blue" och nere pa den sista tiden. Har en massa funderingar och tankar som kor runt i skallen. Vad kommer ske i framtiden? Vad vill jag med livet? Vad AR meningen med livet? Ja, manga funderingar som ni kan se och inte latt att nagonsin fa svar pa dessa. Ar ledsen men maste vara stark for mina barn och stackars Bart som inte vet hur han ska fa mig glad igen. Ibland kanns det bara som om varldens problem vilar pa mina axlar. Kan saga att det handlar om att kanna sig ensam fast man ar omringad av underbara. Det handlar om att kanna sig utanfor fast man anda ar med. Knepigt men sant. Jaja, nu ska jag ga och forsoka rycka upp mig med det basta plastret for min sjal...namligen att sy. Eller i alla fall klippa lappar medans jag far langta vidare efter min symaskin som fortfarande befinner sig i Sverige. XO Jossan

Helgen i bilder


Nu i fredags gjorde vi den lyxigaste, enklaste och lackraste burriton jag nagonsin atit. Helt underbart gott. Medans Carne Asadan (marinerad flankstek) gottade sig pa grillen sa fixade jag en picco de gallo ute pa verandan med barnen. Flankstenen var marinerad i limejuice, salt, peppar, olja, cilantro och annat gott. Pico de gallo fixar man hur latt som helst med ingrediensera pa skarbradan plus olja, salt och peppar. Mummsfillibabba sager jag bara. Sen hade vi en avokado och gjorde lite frash guac som extra tillbehor. Till detta serverades sa klart en kall god ol och vi bara njot av denna latta och faktiskt ganska nyttiga middag. Tips!
Tummen upp for denna goda middag och en mycket glad och nojd Josse!
  
Tyg inhandlades ocksa och nu ska har borjas klippas lappar for detta fina klassiska overkast. Jag tycker om den dar gammeldagsa looken och blandade darfor mina fargval helt och hallet. Det ar ett king-size overkast vilket betyder manga lappar. Men jag alskar att sitta och pyssla sa detta passar mig som handen i handsken. Barts morfar har en jattestor symaskin som jag sedan kommer sy sjalvaste stygnen uppe pa med. Vi far val se nar det blir av for detta kommer ju ta sin lilla tid. Idag borjar jag med att tvatta och stryka alla tyger och sen ar det bara att borja klippa...to be continued!

Tvingade ivag mig sjalv till gymmet igar ocksa...ja det tog faktiskt emot igar! Menack sa glad att jag gick anda. Blev "bara" 4 km lop da jag inte formodda mig mer. Brukar ju kora 5 km men det fick racka igar. Svetten drop ner i ansiktet pa mig men det var sa gott den kanslan. Jag korde sen ben for hela slanten och mage i vanlig ordning (nan gang ska man val bli av med degklumpen pa magen...?). Jag korde knaboj och utfall med vikttstang uppe pa axlarna. Snacka om att jag kanppt kunde ga igarkvall. Och idag ar man riktigt om i lar och rumpa. Skont att ta ut sig riktigt rejalt. Idag tror jag att vi ska pa bio med Noah da nya Nalle Puh filmen har kommit ut. Arligt tarlat vill jag ocksa se den! Hur har eran helg varit? XOXO JOSSAN

Who's the happy girl?


I am!

Lillans rum


Ja, sa har blev alltsa gardagens kreationer i lillans rum. Hon kommer ju inte flytta in har pa ett tag men det ar ju alltid bra att pyssla lite nar man kanner gloden som sagt. Jag alskar ugglorna och funderar pa att fixa ett quilt till lillan i samma tema och farger. Ugglor ar ju ganska poppis nu och finns lite overallt. Dessutom ar det en symbol for visdom, eller? Bokstaverna for lillans namn gjorde jag for flera veckor sedan men har inte visat er har forrans nu. Kopte vita bokstaver och hade lite fina scrapp-papper hemma. Med lite papier mache lim fick det helt enkelt pryda bokstaverna. Sen lite rosa sidenband for den kompletta looken. Kommer fixa blanka ramar jag kopte pa IKEA i samma princip. I Noahs rum blir det sport-teman som ni sag tidigare. Billigt och bra tycker jag och roligt med lite personlighet. Idag blir det en busy dag med en runda till gymmet och sedan poolhang med mannen och barnen. Kanske att jag sticker ivag och handlar lite tyg till mina tilltankta planer ocksa nar resten av familje tar dagens tuppis. Jag har ingen ro i kroppen att sova sa har blir det produktivitet for hela slanten. Maste bara meddela att jag i morse blev vakt av en piggelinis Noah som ville upp 06:45. Bart fick sovmorgon idag sa imorgon ar det min tur. Langtar! Skont som fasen att fa sova ut ordentligt for en gangs skull. Noah fick syn pa en stor jakla kackerlacka och gick och hamta en stekspade som jag gjorde haromdan. Han och jag satt dar och forsokte fiska upp den pa stekspaden ett tag men sen sa han "papper" och sprang och hamtade en bunte toapapper som jag haromdan sa at honom att Daddy anvande nar han dodade "buggsen" med. Gullungen min bara tog tag i den dar stora jakeln i pappret och sprang och kastade den i toan och spolade ner den. Sa som vi gjorde haromdan. Sen satte jag mig sjalv pa toan i lugnan ro...trodde jag! Pa dush-drapperiet satt dar den storsta, fetaste, jakla spindeln jag sett pa ar och dar. Jag skrek! Hjartat stormade och jag for upp med byxorna vid halarna och bad sa at Noah att komma ut med mig. Han fattade inte att jag var allvarlig utan stod bara dar och garvade at mig med den dar spindeln typ 10 cm fran nosen. Bart kom utspringades yrvaken och undrade vad som hande. Han sag den lilla djavulen och till och med han tyckte han var stor. Han och Noah tog hand om den med en sko och sen ner i toan med den med. Nu far de komma och spreja huset alltsa for sa har kan vi inte ha det. No way Jose! Nu kanns det fortfarande som jag druckit typ 10 koppar kaffe idag och har sitter jag och skakar som ett asplov. Kanske ta tag i din spindelfobi Josse?  XO JOSSAN

Sprudlande lycklig


Bade mor och dotter som ni kan se har :) Jag bjuder pa ett klipp har med varldens kanske gladaste lilla tjej. Nu mera far man sig ett flertal sadana har glada stunder med denna sprudlande flicka. Sa harligt. Hon maste helt enkelt vara lika tokigt kar i livet som mor sin. Det ar inte ofta hon ar ledsen. Oftast nojd med att precis bara vara i stunden. Det ar klart att man kan bli lite forbannad precis innan mamma hinner fram med boppen men annars ar hon mest bara glad. Som ni ser borjar man bli riktigt rulltig och goo ocksa och har borjat fa ett par egna boppar minsann :)))

Har sitter jag, mitt i roran bland 1000 leksaker och scrappar. Jag har ju bestallt en massa foton som kom hemlevererade har om veckan och aven kopt scrapp-grejer i massor sa nu igar fick jag en ingivelse och kande kreationen floda. Man maste passa pa! Lillan hade precis somnat och jag hade precis satt pa en film till Nono. Annars i normala fall maste jag typ stada hela huset och ha rent och prydligt runt mig for att kunna fa ro i kroppen att skapa. Men nu nar tiden ar knapp och man har manga andra masten har i livet sa far man helt enkelt passa pa  nar tillfalle ges. Dessutom tycker jag det ar viktigt att fa min scrapping gjord, in med foton i album och nerprintat pa papper allt som hander just nu. Mina minnen med barnen nu och detta livet vi lever ar sa otroligt viktiga for mig. Jag vet att det ar sa uppskattat att senare ga tillbaka och minnas hur det en gang var. Darfor maste vi alla bli battre pa att dokiumentera mera.
 
Jag har kaffe och vatten i mangder uppradade precis bredvid mig. Men det var knappt jag hade tid att dricka natt da det verkligen glodde i mina fingrar nar jag satt har och pysslade for mig sjalv. Ibland kom Noah forbi och ville saklart typ ga pa allt och rulla runt bland papper och parmar. Vill man ha mammas uppmarksamhet far man gora det basta. 2 timmar gick pa 2 minuter kandes det som, men nu har jag fatt scrappat en hel del. Kanner att jag kommer fortsatta snart igen med graviditeten med lillan och aven forlossningen. Viktigt viktigt att gora detta medans man kommer ihag det hela.

Kreativiteten tar har andra former. Da Noah nu ar en stor gosse far man pyssla lite i hans rum for att satta lite pragel dar inne med. Nar jag var i Sverige kopte Bart dessa stora klistermarken for ynka 3 dollar pa rea. Noah ar helt tok-kar i alla sina bollar som numera sitter pa vaggen. Han fick aven lampan som star pa byran och den har ocksa alla bollar pa skarmen. Snacka om att vara tokig i bollar! Han kan och rabblar de alla och helt korrekt ocksa. Han kan ocksa sina farger numera. Han ar verkligen lattlard och har ett minne som heter duga. Ni ska bara hora honom babbla...nonstop! Har nere ligger han och relaxar med en bra bok. Askar verkligen detta.


Dilly har ocksa fatt marken som idag kommit upp pa hennes vaggar. Bilder pa detta kommer i morgon! Noah satt och hjalpte mig med det och tyckte det var riktigt roligt. Ja, som sagt sa kanner jag verkligen mig kreativ just nu. Det ar bara att go with the flow och fa det gjort liksom. Battre det an att det bara ligger i lador och dammar medans man tar sig "mod" att dekorerar lite. Funderar pa att kopa tyg nu ocksa sa att jag kan borja sy ett tankt quilt till Bartans och min king-size sang ocksa. Nu ska har pysslas alltsa :)

Dilly myser med sin alskade farsa. Idag ar det fredag och jag ser som vanligt fram emot att mysa hela helgen med Bartan hemma. Ikvall blir det burritos lyxvariant och en kall god drink kan ocksa fa slinka ner. Det ar nagot sarskilt med fredags-kanslan. Underbar ar vad den ar. Njut helgen tillsammans med den du alskar, for det ska namligen jag gora. Love Jossan

Musik-lek for Nono


Barts pappas fru Beth ar larare och har nu nagra veckors prova pa, pa hennes skola. I torsdags var det musik-lek och vi akte dit jag och barnen och blev riktigt glatt mottagna. Noah hade sa roligt med instrumenten och den stora trumman ni ser i bild. Noah kom snabbt in i ganget och man kunde riktigt se hur han bara njot av och observerade sin omgivning. Noah ar en mycket utatriktad liten kille och det var inte riktigt likt honom att vara sa blyg. Men han varmde upp och hade som sagt riktigt skoj dar efter ett tag. 

Efterat hittade han nagra roliga leksaker och busade med Beths dotter medans lillan fick sig lite mat. Alla var mycket trevliga och glada att se just oss dar. Alla tyckte Noah och Dilly var det sotaste de satt. Stolt som en tupp blev jag :)

Vi passade pa att dra till IKEA som bara ligger ett stenkast fran skolan. Dar kakade vi lurre, jag tog larren och nono kottbullarna. Pa natt satt kanns det nastan som om jag ar hemma nar jag kommer hit. Far en liten klump i hjartat till och med. For visst ar det nagot sarskillt med det avlanga landet? Eller ar det kanske de underbara manniskorna i mitt liv som gor det? I vilket fall sa fattas ni mig, Sverige och alla ni som gor Sverige! Jag fick i alla fall en liten dos Sverige igar pa IKEA sa nu klarar jag mig nog till August nar vi far hem for Jenny och Davids brollop. Som vanligt hittar man alltid en del sma pryttslar att ta med hem nar man lamnar denna affar. Men allt ar i alla fall bra att ha. Det blev lite korgar, ramar, dusch-korgar mm. Nu ar det familjemys har hemma. Vi sitter och ser Cars-filmen 1 som Bart kopte till Noah idag. Ha en underbar mina vanner.

Re-use, re-duse, re-cycle


Jag tror pa atervinning. Inte bara det vi konsumerar dagligen sasom plast och papper men varfor inte leksaker och annat som barnen endast anvander en kort stund. Darfor bestamde jag mig for att pimpa upp Barts syster Amys barns foredetta baby-gym till Lillan som behover variation. Lite roliga leksaker fick komma upp med hjalp av lite sidenband och nu har den helt plotsligt kommit till liv igen. Lillan njuter i fulla drag. Sa aven morsan som njuter av ett glatt flickebarn. 

Noah fick en mjukglass haromdan nar han var duktig och lyssnade pa mig nar vi var ute pa strapatser. Han njot av det goda men 10 sekunder senare rann det mesta av denna glass ner och overallt. Jag fick hjalpa till att ata upp den :) Noah blev lte sur pa mig da han trodde jag skulle smaska i mig hela.

Delilah speglar sig i den roliga spegeln pa gymmet. Vem ar den roliga filureren jag ser, undrar hon nog? For ovrigt alskar jag loppisar som jag tror jag fatt av min mor faktiskt. Alskar att fynda lite och sen garna pimpa upp det och satta lite josse-pragel pa det. Ska forsoka fiska upp nagon garage-sale har borta sa att jag kan fa lov att vara lite kreativ. Sen ar det ju bra att saker och ting kan komma till anvandning igen. Maste ju tanka pa miljon och att den faktisk ska finnas kvar till manga generationer.

Min duktiga lilla tjej myser med mamma i skuggan medans Noah ater glass. Varmt for henne sa det blir att erbjuda henne amning ofta. Men oftast ber hon om det sjalv min lilla skrutta. Det ar ju latt for oss vuxna att svalka oss med kalla drycker men for en liten som hon som dessutom har svart att regulera sin kroppstemperatur far man tanka extra mycket pa i denna hetta. Vi har haft nagra monsuner har borta, vilket innabar en kort svang med aska och en hel del regn fran skyarna under ca 1 timmas tid. Detta innebar lite mer fukt vilket gor det ganska klibbigt. Men det ar bra det regnar lite i denna torra oken vi bor i sa att vi slipper brander och total uttorka. Nej nu mina vanner ska jag fortsatta bestalla bilder pa Shutterfly.com. Det blir stora forstoringar pa vara familjeportratt vi tog harom veckan till oss sjalva men aven andra familjemedlemma ska fa sig en kopia. Jag alskar verkligen forstoringar pa barnen och familjen att satta upp pa vaggarna har hemma. Blir mycket mer personligt med sadant, an trakiga IKEA-konstverk som var och varannan svensson har hemma :)

Bilderna som min fina van Helena Winther tog pa mig och Dilly har for ovrigt kommit upp pa vaggen i form av detta collage. Mycket finfint och visst blir man pamind av det fina livet som alldeles nyss blivit del av var familj?  

Poolen


Noah och Bart busade i vattenspridaren haromdan. Sakert 1 timme hall de pa dar ute i tradgarden och saret pa Noah nasa ssag riktigt fult ut efterat. Det fick bli plaster pa hela dan da det blodde och hade sig. Inte kul till en borjan tykte Noah. Men han glomde snart bort det Vilken harlig syn att se sin alskade grabbar leka och busa tillsammans.

Noah alskar numera att borsta sina gaddar med sin nya eltandborse. Valde sjalv Tiger-borsten. Borstar de nu ibland flera ganger om dan. Gud nade om man ska forsoka hjalpa homom...JAG KAN SJALV! NONOs vardagliga melodi. En mycket egen och envis kille som verkligen ska gora allt sjalv. Jag antar att det hor hans alder till med han ar ibland motvals heeeeel dan. Jag onskar mig battre talamod nar det galler detta ibland. Maste ju inse att han lar sig och utvecklas just nu och inte bara motsatter sig ALLT for att han tycker det ar kul. Men ibland far man bita sig i lappen alltsa! 

Har shoppat en ny hatt och en nice klanning. Hatten har jag tankt kopa ett tag men nar jag sag att syrran IDA kopt en san sa inspirerade hon mig att skaffa en jag med. Klanningen sprang jag pa nar jag strosade pa Ross och kopten den for typ 12 dollar. Harligt att bara dra pa sig den och anda se nagot uppkladd och frash ut. Det gillas skarpt av en busy 2 barnsmorsa som man ar. Annars kan jag saga att I.D bare minerals ar den snabbaste och frashaste genvagen till ett uppfrashande face. Har ni inte I.D sa skaffa. Har anvant det nu i manga ar och alskar det fortfarande lika mycket. Har nu aven provat ogonskuggan i denna serien och aven den ar superbra, haller verkligen hela dan och fargerna ar mega-snygga.  

Min lilla accessoar Delilah far hanga med och liksom bli pricken over i:et. Hon har fatt en del nya rosetter sa nu blir det en ny farg till alla sma sota outfits hon har. Vi ar riktiga flick-flickor hon och jag.

Om ni tycker den har rossetten ar stor ska ni bara se en del amerikanska flickors rosetter/ blommor :) Har ser Dilly nastan ut som en pinuppa fran 50-talet eller natt. Hon borjar ocksa tappa talamodet pa morsan som inte kan sluta foto hela tiden :)

Kolla in min snygging: Tjejer, se men inte rora! Hahhaha! Vilken karleksforklaring va, tattoon pa Bartans arm :)

Poolhang med la familia i sondags och vi hade det sa mysigt kan jag meddela. Noah ar som vanligt helt tokig i vattnet och aven Dilly fick doppa sig i det bla. Hon verkade gilla det. Klagade inte i alla fall. Jag gillade det valdigt mycket och var glad att ha Bart med mig denna gang. Kunde slappna av da jag saklart hade hjalp med barnen. Bra uppvarmning av vad som komma skall da vi snart far till Hawaii. Som jag langtar alltsa. Dilly har en fin liten baddrakt som jag kopte pa rean har borta for typ 50 lappen. Hon har for ovrigt borjat att snurra runt om jag lagger henne pa magen pa golvet. Hittade henne liggandes pa sidan sa nu hander det en del med tosabiten. Men ar man snart 3 manader sa ar man. Knas egentligen att hon hunnit bli sa stor lilla lilla Dilly. Nu kallar de, barnen och jag maste dra. Men ha en dejlig dag alla ni trogna.

How about a slice...


...of homemade cutiepie?


I'll take the whole thing...

Ok, I guess Bart can have some but the rest is all mine :)

Godmorgon lordag

Godmorgon mina fina lasare. Jag och Noah sitter nu denna underbara lordagsmorgon och myser ihop. Jag har en stor kopp kaffe vid min sida och Noah kollar bollibompa. Bart fick sova lite langre idag och Lillan somnade som vanligt in igen efter en morgonslurk vid 06:00. Nu har vi hela lordagen framfor oss och allt kan handa. Funderar pa lite pool-hang med min lilla familj efter sedvanlig shopping. Jenny har bestallt en "cake-topper" till deras tarta och en kostym till Milo-Pilo. Kanske jag hittar det hon behover? Ganska omojligt att kunna shoppa med 2 ungar i slaptag sa jag passar pa att fa det gjort nar Bart ar hemma och kan ta dem. Han njuter nog av lite egentid med barnen han med. 

Haromdan nar Noah kakat lurre bad jag honom ga och tvatta handerna. Jag vet att han fixar det sjalv sa jag sprang in till tvattstugan for att ladda en maskin tvatt. Jag horde honom i badrummet fixa ich dona och skulle precis ga och titta till honom. Han hade hoppat i badkaret och satt pa kranen, sa det blev att bada honom mitt pa blanka dan. Han tycker det ar kul med hans bubbel-maskin som hanger pa vaggen.

Jag vet ej hur han lyckas, men kolla in hans boo-boo pa nasan. Han och Bart busade har om kvallen och helt plotsligt kommer Noah gratandes till Bart med varsta saret pa nasan. Jag antar att han ar en riktig pojk-pojke som slar sig titt som tatt. Han brukar inte saga mycket alla ganger han slar sig men denna gang grat han ett tag vilket betyder att det gjorde riktigt ont. Busiga lilla Tarzan! Mycket ska man vara med om har i livet.

Kolla in silly dilly i sin babybouncer. Snallare unge an denna finns inte att fa tag pa. Jag och Noah kan halla pa med alla bestyr i varlden och hon finner sig i att sitta har och vanta pa sin tur. Hon ber inte om mycket, lite kak och karlek och hon ar gladare an gladast. Det gor ont i mitt hjarta att hon inte ber om mer. Ibland satter jag mig och snackar med henne bara for att ge henne lite kvalitets tid med mammsen.
Noah fick en vattenspridare av Jolene i fodelsedagspresent och nu antligen har jag kopt en slang. Den var helt galen och sprutade vatten overallt. Noah hade roligt sakert en timme igar. Jag passade pa att skolja av hela altanen som blivit nersandad i veckans sandstorm. Sen har jag planterat lite grann da jag fick inspiration av min granne som odlar en massa ekologiska tomater och paprikror i hennes tradgard. Sa nu ska har bli basilika (alskar namligen pesto), korriander, chilipeppar och korsbarstomater hemma hos oss ocksa. Vi har ju varmen har borta sa jag tror det kan gro jakligt bra.
 
Vad hittar ni pa denna underbara lordag? Vad ni an gor sa stanna upp och lev i nuet for det ska namligen jag gora. Nu hoppar jag i traningskladerna och loper lite tror jag!

Delilah Rose Maria - the day you came to us


Ni som kanner mig vet att allt jag gor gors med 100% passion, karlek och kansla. Inget lamnas at slumpen, da kan det lika garna va! Sa nu nar jag delar med mig av det coolaste jag har varit med om, att foda barn, sa sparas det inte pa nagra detaljer. Att fa skriva ar bland det basta jag vet och jag ar otroligt glad att jag har min blogg och er lasare att dela med mig av guldklimparna i mitt liv. Det har tagit mig 2,5 manader att fa tummarna loss och jag hoppas ni alla far en underbar lasning:  

Den dagen, den 20:e april, när du bestämde dig för att börja ditt liv här på jorden, förändrade hela mitt liv. Jag trodde inte att det var möjligt att känna en så omedelbar kärlek till den lilla varelse som jag helt plötsligt höll i min famn. När jag höll din lilla kropp i mina händer, som nyss låg i min mage under mitt hjärta och växte, rämnade allt och tårarna flödade. Hjärtat mitt värkte av kärlek till dig min lilla Delilah. Jag blev förälskad i dig, dina små fötter, händer, ditt söta lilla ansikte. Du tittade rakt in i min själ med dina otroligt blå, pigga, små ögon. Ditt första skrik kom med besked och med det fylldes hela rummet av din närvaro. Du var här och livet i dig flödade med varje andetag du nu tog med egna lungor och helt på egen hand. Du fick ligga vid mitt bröst och du jag var det ända som just då existerade. Du låg där så nöjd och lugn. Äntligen fick jag se dig, ett ansikte på det lilla livet som gömde sig där inne i min mage så länge. Du liknande din bror och att du som din honom skulle vara så söt visste jag, men att du skulle vara så vacker gjorde mig mållös. Jag kunde inte annat än att bara beskåda dig och suga upp varje sekund med dig i mitt liv. Min underbara mamma Susanne och finaste syster Jenny fick äran att dela den magiska upplevelsen med mig den dagen då du valde att titta ut. Vi pratar om den dagen som den finaste upplevelsen vi fått tillsammans.
Dagarna rullar på och det blir måndag och tisdag. Jag är trött, fysiskt trött denna dag. Att jaga efter en snart 2 årig vild liten pojke och nu befinna mig i vecka 38 börjar ta ut sin rätt. Natten till tisdagen den 19:e april, kravlar jag mig upp ur sängen för ett sedvanligt besök till vattenklosetten. Känner lillans huvud precis på bäckenet och får vanka tillbaka till sängen. Klockan är ca 04:00 och just som jag ska lägga mig till rätta känner jag att jag får något vått i trosorna. Jag ryser till och får gå tillbaka till toaletten för att undersöka situationen. Under senare delen av min graviditet har det varit ganska normalt med lite urinläckage, särskilt vid en kraftansträngning, så jag tycker att det verkar gaska normalt även denna gång. Jag återgår till sängen och ligger där och grubblar en stund. Var det så att mitt vatten har börjat gå?
Tankarna far runt i min hjärna. Det är svårt att somna om men jag tror nog att jag slumrade till någon timme innan lille Tarzan som ligger i sängen bredvid slår upp sina blå. Vardagen med fart och fläkt drar i gång och mina tankar om stundande förlossning glöms bort för en stund. Jag är otroligt trött denna dag. Tröttare än jag var denna dag har jag inte varit under hela denna tid. Min energi är verkligen körd i botten. Jag är arg, vrång och bitter. Jag längtar efter att få vila och väntar ivrigt in Noahs tupplur. Jag är nära till tårar hela denna dag. Jag har inte längtat mer efter min man än jag gjorde denna dag. Jag vill träffa min dotter och är mer än redo att föda. Under dagen minns jag att jag fortsätter läcka lite vatten, lite stötvis. Så småningom börjar jag förstå att det kanske är fostervatten. När Noah äntligen vill sova, var det jag som tog kuddar och filt och stoppade om mig själv på verandan. Solen skiner men vindarna är ganska kraftiga och kalla. På en minut sover jag som en stock. Jag tragglar mitt mantra som jag upprepat i min skalle sen beskedet om att vi väntade smått; Lillan var välkommen att komma ut när som helst, men gärna någon vecka innan beräknad födelse. Jag sover hårt där ute i trädgården och nu så här i efterhand förstår jag att det var den kraftladdning kroppen behövde inför det maraton den förberedda sig på. Känslan är en lätt menssmärta från livmodern, också nästan som en darrning eller ilning. Jag tror fortfarande att det kunde dröja länge innan lillan skulle komma till världen. Men snart kommer vi få träffas. Klockan 18:00 börjar vi förbereda oss på att gå på 89 års kalas, då Lasses mamma Britta idag fyller år. Jag står och stryker Noahs skjorta och just då knäpper det till och det rinner flera decilitrar vatten längs med bena. Jag stelnar till och inser: Vattnet har gått! Jag fortsätter att stryka av chocken men går efter några minuter upp på övervåningen och sätter in en binda. Jag darrar och får ropa på mamma som kommer och lugnar ner mig. Jag gråter av lycka, nervositet och glädje över insikten att jag snart ska få träffa mitt barn.

Vi packar in familjen i bilen och beger oss av på kalas. Jag ringer till förlossningen som ber mig komma in på kontroll. Det finns en risk för navelsträngsprolaps om vattnet gått och barnets huvud inte är fixerat. Jag ringer till Bart som blir otroligt glad av den nyheten han just fått. Jag tror kanske att det kommer att dröja länge innan värkarna kommer igång och ber Bart att inte ha för höga förhoppningar. Men min kloka man inser att han snart ska få träffa sin efterlängtade dotter och börjar därför resan över Atlanten och hem till mig och Noah. Snart ska vi återigen förenas som familj och tillsammans välkomna vår Delilah som vi så länge längtat efter. Jag får byta binda då vattnet fortsätter sippra. Alla vet om vad som är på gång och vi alla är lite smått hispiga där vi sitter och babblar och äter smörgåstårta. Jag är lite smånervös och har ingen vidare aptit. Nu så småningom börjar jag få sammandragningar och känner hur livmodern börjar jobba. Än så länge är det inte smärtsamt utan bara stenhårda sammandragningar som livmodern nu börjar visa mig. Noah charmar alla och lär sig ropa hurra, hurra, hurra efter att vi alla sjungit för Britta. Många ljuvliga skratt fyller rummet och vi har ett par underbara timmar tillsammans denna kväll. Alla är otroligt förväntansfulla.

Nu börjar jag känna mig redo att bege mig till förlossningen och vid 21:30 så börjar vi bege oss hemåt. Jag springer in och hämtar min förlossningsväska, journal och diverse prylar jag kommer på att packa ner. Margit får ta hand om lille Noah som blir ledsen då han förstår att mamma ska lämna honom. Vi kör till BB. Nu börjar jag få lite småvärkar, först en och sedan 15 minuter senare kommer nästa. Än så länge så spänner det bara till och påminner om starkare menssmärtor och de är inte särskilt långvariga. Jenny släpper av mig och mamma utanför lasarettet och åker hem till Viken, då jag kanske tror att jag får bli hemskickad igen. Hon lovar att köpa med sig något gott att dricka och choklad då hon kommer tillbaka igen. Mamma och jag tar hissen upp på andra våningen och vi är lite nervösa där vi går och småpratar. Klockan 22:00 befinner vi oss på förlossningen. Vi möts av en barnmorska som tar en titt på mitt körkort och vill även titta på min journal. Hon ber oss sitta ner i ett rum där det finns ett flertal andra mammor och deras respektive. Jag kommer ihåg att jag sett fullmånen dagen innan och förstår då att det är därför det nu finns så många andra mammor som är på g att föda sina barn. Jag ler lite för mig själv och inser att fullmånen kanske haft ett finger med i leken även för mig.

Jag blir efter en stund tilldelad ett rum där jag får byta om till en ursnygg sjukhusklänning. Jag blir uppmanad att promenera runt på avdelningen för att försöka få igång kraftigare värkar. Mamma följer med mig. Värkarna fortsätter komma på och börjar lite smått ge mera besked. Jag får nu medvetet börja andas mig igenom smärtan jag känner. Jag sluter ögonen och börjar gå in i mig själv lite mer för varje gång smärtan kommer. Mamma påminner mig om att andas lugnt. Hon gör mig lugn med sin närvaro. Barnmorskan kommer och ber mig återigen gå till mitt rum. Hon kopplar upp mig på en CTG och ber mig visa bindan med vatten för att säkerställa vattenavgång. Inte helt säkert är det ännu. Men vi är enade om att jag nu har svårt att gå igenom mina värkar utan att grimasera ordentligt. Hon säger att det är bäst att stanna då jag nu verkar ha kommit igång i aktiv förlossning. Så fort jag ligger där uppkopplad med sladdar och dosor på min mage kommer värkarna uppradade framför oss. Nu är det fem minuter mellan värkarna och jag börjar få det ganska svårt vid varje värk. Jag ringer till min man och tårarna rinner ner för mina kinder. Han är på flygplatsen och jag berättar att han kommer bli pappa. Jag får pausa då jag får en värk. Jenny kommer och har med sig vad hon lovade. Mellan värkarna är jag helt med och helt smärtfri. Jag pudrar till och med näsan då jag ju snart ska vara med pa en massa foton.

Jag blir vid 01:00 undersökt av min barnmorska och är 3 cm öppen. Snart ringer jag på klockan och vill ha hjälp med smärtlindring. En underbar människa med finsk brytning kommer in på mitt rum och instruerar mig att använda lustgasen. Tårarna kommer nu vid mina värkar men jag känner mig bra smärtlindrad med gasen som gör mig lite snurrig. Smärtan är fortfarande intensiv men trubbas av med hjälp av lustgasen. Jag skriker i masken, vrålar och har svårt att hålla allt det onda inom mig. En barnmorskestudent finns där vid min sida. Hon är otroligt rar och ser till att vi har det bra, lillan och jag. Jag fortsätter med lustgasen och kämpar mig igenom värkarna som börjar tätna och blir om möjligt mer smärtsamma. Vi har det skoj åt några av mina kommentarer hög på lustgasen. Jag undrar om mamma och Jenny hör att jag låter som en man och alla brister ut i fullkomlig och otrolig glädje. Det är befriande att skratta och jag minns att vi har det väldigt trevligt och mysigt mellan mina värkar. Jag blir klockan 03:00 undersökt på nytt och tror att det måste ha öppnat sig rejält med tanke på mina smärtsamma värkar. Men döm till min förvåning när de meddelar mig att jag fortfarande är 3 cm, om möjligt 4 cm öppen. Jag ber personalen ringa på narkosläkaren för nu är jag redo för min epidural. Jag får in ett gångbord och blir uppmanad att gå omkring på rummet och om möjligt gå och kissa. De kopplar nål och dropp och klockan 04:00 sitter EDA:n på plats.
Himmelriket på jorden. Aldrig har jag känt mig så befriad och nästan hög på känslan att vara smärtfri. Från att nästan tuppa av av smärtan och känna hur det fullkomligt svartnar framför ögonen, till att bli totalt smärtfri är som att befinna sig i himmelen. Jag får nästan känslan av ett rus, en underbar känsla som var mer än välkommen. Jag blir varm i kroppen och nästan lite luddig i sinnet. Ett totalt lugn infinner sig i rummet och vi alla tre somnar genast in för en timmas lugn och befrielse. Jag är helt utmattad och har aldrig sovit så gott jag gjorde de där sista timmarna innan lillan kom ut. Nu kan jag bara njuta av vetskapen om att jag snart kommer få se min fina lilla flicka. Smärtorna är som bortblåsta men jag ser på CTG:n att de fortsätter komma med ca 2 minuters intervall. Jag gottar mig i tanken på att jag slipper känna de. Även då personalen fortsätter komma in och titta till oss, klämma på magen och ta blodtrycket då och då, störs jag inte det minsta av det utan njuter av att bara ligga där och slumra mig bort.
Klockan 06:00 börjar jag känna, långt nere i magen att värkarna kommer tillbaka lite smått. Det biter till några värkar senare och jag ber mamma ringa på personalen. Jag känner ett ökat tryck neråt, nästan som en känsla av att behöva bajsa och de undersöker mig: 8 cm, fullt utplånad och huvudet rejält långt nere i bäckenet. Jag börjar så småningom krysta lite och får återigen börja puffa lite lustgas. Det är dags för personalskifte och en undersköterska står kvar här hos mig under tiden. Jag ligger och småkrystar lite. Jag vill ställa mig på knä men får vänta på att personalen kommer in och tar över. Snart kommer det nya gänget barnmorskor in och presenterar sig. Återigen får jag en alldeles underbar student och vid undersökning är jag fullt öppen och huvudet står allra längst ner.

Nu får jag äntligen ställa mig på knä och klockan är runt 07:00. Jag kramar hårt i lustgasmasken och känner hur jag nästan vill gå sönder av smärta. Jag får en kraft som jag inte visste jag kunde få fram. Jag krystar någon gång och ett otroligt lugn befinner sig bland hos alla. Jag väntar på nästan urladdning och alla väntar på att min kropp återigen ska börja jobba. Det dröjer några minuter och jag bara hänger med. Känner lugnet i personalen och det känns bra att de bara låter mig göra precis det jag själv vill göra. Moder jord visar vägen och jag följer med i hennes uppmaningar. Jag skriker dovt i lustgasmasken och tårarna forsar ner för mina kinder när nästa krystvärk river tag. Mamma viskar ståendes bredvid mig att kämpa på för snart har jag min fina Delilah i min famn. Snart står lillans huvud precis längst ner och tränger ut genom slidan. Jag skriker att jag tror att jag kommer gå sönder totalt. Det bränner och svider och känns som om någon står med en svetslåga precis i öppningen. Snart kommer huvudet ut och jag trycker lite till och resten av kroppen följer bara med. Som en hal liten fisk glider du lilla barn ut och jag tittar ner för att få skåda dig du underbara lilla varelse. Jag bara håller i dig där du ligger på sängen. Jag står på knä framför dig. Jag tar upp dig i mina armar och känner hur varm du är. Du fylls av liv när du tar dina första andetag framför mig. Du börjar skrika och mina tårar hamnar på din lilla kropp. Det fullkomligt forsar tårar ur mig när jag står där och håller dig i mina händer. Jag ropar av glädje och skriker: MINI, du är ju en MINI. Blir lite chokad att se hur liten du är. Blir glad att se dig röd och rosig och att du är en fulländad vacker liten varelse. Jag minns bara den totala lyckan och att tiden tycks stå still. Klockan är 07:16 den 20:e april och du är nu här min underbara dotter. Jag får lägga mig på rygg i sängen. Du suger direkt från bröstet och jag är totalt utmattad. Mamma får klippa navelsträngen. Jag får krysta lite för att försöka få ut moderkakan och de trycker samtidigt på magen. Satan vad ont det gör. Snart kommer efterbörden ut och jag blöder lite grann. Jag blir undersökt och förbereder mig på att få höra att jag måste sys. Men barnmorskan säger: Det syns ju inte ens att du nyss fött barn! Wow, vilken lättnad det var att höra. Jag är hel efter och du är frisk och ligger nu hos mig.


Du Delilah får en spruta med K-vitamin och blir omlindad av en varm filt och nu vi blir lämnade att i ensamhet få beskåda det lilla mirakel som just anlänt. Vi är lyckliga. Jag ringer till Bart och lämnar ett meddelande. Jag är lättad och inte alls ledsen att Bart ej hunnit hit. Jag fick ju uppleva denna händelse tillsammans med kvinnorna i mitt liv, min mor och syster. Efter att jag fått duscha av mig, en varm härlig och kanske tidernas skönaste dusch, kommer barnmorskan Birgitta in och väger och mäter min lilla tös. 3055 gram och 46 cm lång så visst är du liten mitt lilla barn. Du får din första blöja på dig och dina första kläder kommer på. Alla kläder jag tagit med är för stora för dig men jag lyckas ändå kunna välja något som passar ganska bra. Jag och mamma sitter och snackar om vad vi nyss gått igenom medan vi mumsar på goda frallor, kaffe och cider. Du lilla barn ammar vid mitt bröst. Jag är mamma igen och känslan är enorm. Gud så underbart det är att ha dig här Delilah. Det är som om du alltid legat i min famn, det känns som om jag känner dig och du mig. Vi passar för varandra. Välkommen hit min älskade lilla skatt. Du är enormt efterlängtad. Särskilt av en viss storebror som sitter hemma och väntar!  
 

Fresco


Ni vet nar det ar sa dar ackligt varmt ute sa finns det inget godare och frashare an en stor harlig sallad. Om jag far valja, bade till lunch och middag. Oftast blir det kyckling och en massa annat gott sasom knaperstekt bacon. Vem pallar kolhydrater i varmem? Knappast jag! Sa darfor gar oftast vara sallader i LCHF: ens tecken. Bara for att kott ar sa gott och for att pasta ar for tungt i magen. Mummma, mumma sa gott det ar. Bart och jag brukar ocksa gora en grekisk wrap. Det ar som en grekisk sallad, toppat med tzatsiki, feta och marinerade kronartskockor. Allt detta sa klart i ett stort harligt tortilla wrap. Underbart latt och skon mat. Lagger sig fint och latt i magen minsann. Sa har fick ni lite latta middagstips att avnjuta heta sommardagar. Kollan in de fina tallrikarna jag kopte har om veckan. Mexikanska farger och faktiskt i plast. Blev sma assietter ocksa som var blommiga, salladsbestick och ett stor harligt upplagningsfat. 12 tallrikar totalt och for allt detta betalade jag 120 SEK. Vilket fynd! Trakigt med papperstallrikar men sa himmla praktiskt med latta plasttallrikar in och ut ur diskmaskin och skap.

Igar drog jag med barnen till kids club igen och tyckte jag var ute i god tid. Men det tar allt lite plannering att kla och fixa med 2 ungar, mata, packa, in i bilen och sen ska man ju sjalv se nagorlunda hyffsad ut och helst inte lukta apa. Nar Noah var resklar och jag holl pa att pyssla med Dillsan sa kom han helt plotsligt till mig och sa "POOP" jag bara ner med brallerna och satta han pa pottan. Trodde jag, han hade redan en stor korv i kallsongerna sa det var bara att skrubba och byta klader igen. Sa en 15minuter senare var vi nog klara till slut. Phuu! Kan saga att jag inte ar sa frash langre och luktar inte heller sa gott efter detta lilla konditionspass. Naja, ar man smabarnsmamma sa e man! Noah har i alla fall fatt upp ogonen for det har med stickers som de delar ut pa gallerian. Holl pa en halvtimmer med dessa klistermarken och bytte plats pa de. Till slut hade han alla i en stor boll och blev arg och ledsen och ville ha fler. Han missade helt dagens aktiviteter uppe pa scenen. Jag och lillan digga som bara den. Himmla trevlig tillstallning tycker jag.

Kart barn har manga namn. De senaste smeknamnen pa min lilla tjej ar: sockertoppen, froken-loken, nippertippan, loppa-stina m.fl. Hon har den senaste veckan varit rod i ena ogat och varit lite forkyld pa det. Nu tror jag bannemig att hon har lite feber ocksa sa det blir en tripp till var Dr nu. Hade det kampigt med andningen igar och jag fick suga nasan. Blev mycket battre och hon somnade som en stock vid 22:30. Jag vaknade vid 07:00 och lag dar och vantade pa att barnen skulle vakna. Noah kom in forst vid 08:00 och var pa riktigt gott humor. Lillan sov vidare (notera att hon sovit hela natten). Jag gick ut och kokade kaffe och satte igang datorn. Kl 08:30 fick jag faktiskt ga och vacka henne, mina boobs stod som fontaner i BH:n. Piggelinis ar vad hon ar och pa riktigt smile-humor. Skrattar med hela kroppen och snackar nu en massa med sin lilla mor. Kanns som om hon inte ar sa paverkad av bacillerna trots allt men det har hallt i sig sa lange nu att det kanske ar lika bra att kolla upp det. Senare blir det lurre med var alskade Bart. Maste bara saga hur duktig han ar, min man alltsa. 3-4 ggr i veckan gar han upp vid 05:00 och drar till gymmet en timma innan jobb. Sen kommer han hem vid 18 tiden och tar barnen en timme sa att jag kan sticka och trana. Det kallar jag duktigt. Ha en underbar dag mina vanner. Love ya'll

Hall kaften och LOP kvinna!


Nar Bart var ute med kiddzen igar kvall medans jag tryckte pa gymmet med resten av Amerika, kom helt plotsligt detta massiva sandmoln mot de. De var inte langt hemmifran men han sprang fort med ungarna i vagnen. Detta naturfenomen "made headlines" om man sager sa. Jag markte av det nar jag kom ut fran gymmet da jag helt plotsligt fick en hel mun full med sand och ogonen ocksa for den delen. Bart sa att det verkligen var som en stor vagg med sand som kom farande fran ingenstans. Ganska haftigt! Marks det att vi bor i oknen nu eller? Nar jag var pa vag hem fran gymmet sag jag ocksa en polisrassia, med 3-4 polisbilar och flera bovar liggandes pa marken med armerade poliser standes pa de. Jag ville stanna och tjuvkika men vagade sa klart inte. Saken ar att detta var typ 500 meter fran varat hus. Huvaligen for kriminalitet. Kan man inte bara halla sig till lagen?

Fick berom av en kille pa gymmet igar som stod bredvid mig pa lopbandet. Han blev impad av mig helt enkelt och sa det rakt ut. Det ar bara att stracka pa sig och ta at sig all berom man far! Jag ger mig inte forrans jag ser 5 Km i rutan pa lopbandet. Mina knan knakade i borjan och jag tankte for mig sjalv att detta kommer bli ett kort pass. Men skam den som ger sig. Nar jag kanner for att ge upp tanker jag: Hall kaften och LOP kvinna! Funkar varje gang. 5 km pa 33 min. Kanns for jakla skont att vara tillbaka pa dessa tider och dessa distanser allaredan. Efter Noah borjade jag inte trana forrans han var 6 manader. Kan meddela att jag vagde typ 6 kg mer da an vad jag gor nu och lillan ar bara 2,5 manader. Jag ar garanterad om att det beror pa att jag holl igang med traningen tom. v 32 denna gang. Sa man kan saga att jag ar mycket nojd nu for tiden. Jag kanner mig faktiskt ganska snygg :) Hihihi...men det ar klart 10 kg mindre ska jag vaga snart! Men nu kampar vi vidare och lever i nuet, eller hur?

Min lilla sockertopp Delilah har sedan vi kom hit till AZ varit ganska tappt och haft det lite kampigt med andningen. Jag trodde for ett tag att hon bara var forkyld men fick sa smaning om hora om denna makapar, en humidifier. Luften ar mycket torr har borta som ni kanske har forsatt vid detta laget och sma barn kan behova hjalp pa traven. Den fuktar alltsa upp luften och kan gora det lattare for bade vuxna och barn att andas. Aven torra lappar och allmant torr hud kan bli battre. Jag har nu provat den en veckas tid och kan faktiskt intyga om att den hjalper. Lillan ar mycket mindra besvarad av den torra luften och snorvlar mycket mindre. Aven Bart kanner att den underlattar nattsomnen. Jag gillar den mest for att den puttrar lite tyst och later som ett harligt litet akvarium. Bra grejer det har. Ska dra till min favoritaffar "Sprouts" idag som saljer mycket ekologiskt och lokalt odlade gronsaker. Gillas skarpt! Mate inhandla lite varor att fylla vara frasha, sunda kroppar med. Ha det nu gott i sommaren my lovely little friends


Grym


Den har grymt harliga laten gar pa repeat pa min playlist nu for tiden kan jag meddela. Sa jakla bra och jag blir pumpad till max. Kan inte fatta att jag inte hort denna lat innan. Sitter just nu och pumpar infor kvallens pass pa gymmet. Bart kommer hem vi 6 tiden och sen ar det han som tar ungarna sa att denna morsan med myror i brallan kan gora av med lite energi. Eller fylla pa med energi. Det beror pa hur man ser det. Fyller manga behov har borta hos mig. Kanske ar det bara tiden jag far for mig sjalv som gor att jag bara alskar det, gymmet alltsa. Nu ska jag lasa lite traningslara. Grymt viktigt att man tranar ratt sa att man inte drar pa sig tradiga skador.   

Islatten


...kolla in min vaghalsiga son. Han klattrar upp har ibland och vill hjalpa mig tvatta. Han ska lagga i tvattmedel och satta igang apparaten, forst da ar han nojd. Han ar valdigt atletisk maste jag saga, att kunna ta sig upp har pa egen hand. Tokiga Nono.

Hittade en bild pa dessa underbara tjejer som jag tog i helgen. Riktiga flickflickor ar de allihopa. Vi fiarade 4th of July hemma hos familjen Owens och det var nice. Bara chill hemma hos de for nagra timmar och vi grillade som vanligt hamburgers and hotdogs, amerikanarnas ultimata grillmat. Fattar de inte att det finns sa mycket annat som ar hundra ganger godare att kaka? Nar vi bjod pa flaskfile hemma i Sverige nagra dagar innan vart brollop sa tittade de lite bekymmrat pa det men at upp det. Hahaha! Till efterratt gjorde jag Leilas cupcakes med vit choklad frosting och rott strossel. Mycket uppskattat var det i alla fall. Barnen busade sa bra ihop och Noah hade sa kul med sina kusiner. Vid 21 tiden slangde vi in ungarna i bilen och skulle beskade det arliga fyrverkerierna, men Bart och jag var bada trotta som katten, efter en busy dag med barnen och pa gymmet for min del, sa vi bestamde oss helt sonika for att kora hem. Det marks att vi ar smabarnsforaldrar alltsa. Trots att vi inte haft mycket for oss mer an pyssel med barnen och en tur till affaren ar vihelt utmattade och vill helst bara hem till lugnets vra for att hanga i soffan och glo pa dumburken. Vi har ju oftats hacken full med allt som hor smabarnslivet till trots att vi inte "gor mycket". Men det kravs sin man att uppfostra barn. Jag ville ha en hel skock med barn innan jag nu blev 2 barnsmor, men jag borjar kanna att det kanske racker med 2. Hur hinnar man med sig sjalv liksom?  
  
Idag ar det mandag igen och jag och barnen blev imorse inbjudna till min nyfunna vaninna och granne. Himmla rar tjej med 3 egna barn under 4 och hon ar sjalv bara nagra ar aldre an mig. Noah och hennes kiddos kommer valdigt bra overans och hon och jag ar lika pa manga plan. Skont tycker jag att komma ut och se annat an husets "4 vaggar". Mandagar och tisdagar ar ganska tuffa for mig. Jag kanner mig ensam igen efter att ha umgatts och myst hela helgen med min underbara man och aven blivit lite avlastad vad galler barnen. Jag saknar alla hemma i Sverige extra mycket dessa dagar sa en playdate med min fina granne var precis vad jag behovde. Jag fikar just i denna stund pa mitt ultimata mellanmal: min underbart goa islatte (vad vore jag utan dig min van? en liten ensam, forvirrad och standigt trott morsa?) och iskall laskande vattenmelon. Delilah sover sen nagon timme tillbaka och Noah ser pa film. Skont att fa lite egen tid till att vara allt annat an mamma faktiskt. Nu ska jag fortsatta orientera mig i min bloggvarld medans jag annu har lite Josse tid kvar. Njut av dagen min van for det vet ni val vi dd detta laget att jag ska. 

Kusinvitamin


I fredags korde jag och barnen in till Phoeninx for att traffa Bart utanfor US Airways dar han jobbar. Vi korde till Chipotle, supergod mexmat, for lite lunch och chill tillsammans. Det var packat till max men vad gor val det nar man ar tillsammans med de basta som finns. Jag korde en klassisk borrito med steak, ris, svarta bonor, pico de gallo och annat gott. Jag verkligen alskar det stallet. Barnen skotte sig fint och charmade som vanligt varenda en. Jo, det ar klart att Noah blev lite uttrakad efter en stund men Lillan var duktig som vanligt. Ar hon bara matt och utvilad sa ar hon en parla. Har pa bilden sitter hon i skuggan i sin bilbarnstol medans jag och Noah badar en het dag i oknen efter besoket hos Bart. Hon ar rosig i ansiktet trots att hon sitter i skuggan. Men i 47 grader ar det svart att vara annat an varm. Men hon verkade ha det gott vilket fall.

Dilly har sin fina fjarde Juli klanning pa sig och jag kan verkligen intyga er om att hon fick manga komplimanger tosabiten.

Min underbara man, snall som han ar, ringde sin storasyster i fredags och bad henne ta med sig sina 2 av 5 ungar hem till oss for att sova over. Klart och gjort, vid 17 tiden kom de over och det blev liv i luckan kan jag lova. Ashlyn 9 och Hadley 5, alltsa Noahs kusiner, ar sa himmla underbara och fulla av liv och gladje. Jag skulle kunna leva i detta sorl varenda dag i mitt liv. Jag alskar verkligen liv och rorelse runt mig. Kolla bara in sa sota de ar. De alskar Dilly och hjalpte mig mer an garna valja dagens outfit at henne. Efter en stund bad de mig byta klader eller rosett i haret bara sa att de fick se sa sot hon ar. De bara jublade for varje gang. Lilla Hadley var fascinerad av min mobil-kamera och tog typ 100 bilder pa lillan. Dessa 2 systrar ar verkligen flick flickor.

Har posar vi tjejer framfor kameran.

Ja som ni ser sa var det full rulle hela kvallen. Noah alskar sina kusiner kan jag saga. Han vill gora precis allt de sager och ber honom gora. Bart far har aggera hast och gor det mer an garna kan jag meddela. Tjererna at flingor och mjolk till frukost vilket gjorde att Noah at en skal han med, nagot som ar valdigt sallan skadat her hemma.

Kolla in dessa godingar, Bart's chocolate chip cookies. Mumma, mumma sager jag bara. Ni som har haft turen att smaka de vet hur otroligt goda de ar. Men ack sa syndiga. Oh well, vad gor det om hundra ar?

Kan bara meddela att mina oron hade typ sar efter denna kvall med Noahs kusin-vitaminer har hemma. Som de snackar alltsa. Jag ar en snackare kan jag saga, men dessa tjejer tillsammans var minst sagt snackigt. Men de ar sa goa att det verkligen inte gor nagot. Om ni tittar pa bilden kan ni se att Noah slanger sig av hasten, han gjorde det hela tiden. Busiga unge! Han hade det sa roligt med sina kusiner. Maste hanga med de mer.

Efter alla dessa kakor far vi val ta igen det hela med en stund pa gymmet! Jag kanner verkligen behovet av att trana igen. Sa underbart frigorande. 5 KM lop pa typ 30 minuter och 60 min styrketraning pa det gor sitt kan jag meddela. Fy fabian sa glad jag ar nu, i precis i varenda cell i min kropp. Imorgon firar vi 4:de Juli hemma hos Barts pappa och sedan familjen Owens. Det blir lite fyrverkerier pa det ocksa och gooood mat. Ha det underbart mina foljare, for det ska namligen jag! 

A note to myself...


...It's easy to think: when I get rich I am gonna buy this, when I get skinny I am gonna do this, when I get to do this I will be happy, when I grow up I am gonna be...but you know what life is happeining right now in front of my eyes and I have to join it before it slips away. I just have to put these thouhgts in writing because it's so easy thinking that things were differently. But I don't wanna wake up one day and realise that it's my last and that I didn't live life to the fullest dreaming, hoping and wishing it was diffrent. You can't change the people or situations you encounter but you can let them teach you something. Today I am happy for my two little darling kids, my wonderful husband, my health, my energy, the sun and blue skies, my perfectly amazing family over in Sweden and here in America. How lucky am I to be surrounded by all of these amazing people? I love life and now I better go live it. 

Underbara fredag


Lillan ligger i sitt babygym och har borjat greppa efter leksakerna allt mer. Verkligen roligt att se liten utvecklas mer och mer och bli till en egen individ. Hon borjar gilla det mer, att ligga sa har och underhalla sig sjalv langre stunder nu ocksa. Lagger jag henne pa mage, som det nu blir ett par ganger om dan sa borjar hon skruva sig och har nagra ganger lyckats vanda sig 180 grader. Underbara lilla varelse, sa roligt att jag fran forsta parkett far folja varje litet "steg" du tar.

Nu har vi for andra torsdagen i rad dragit till gallerian vid 10 tiden for KidsClub. Dar finns typ en miljon andra barn som dansar, sjunger och leker i nan timme eller sa. De har lite tavlingar och utlottningar och en massa upptradanden. Himmla trevligt tycker bade jag och Noah. Lillan nojer sig an sa lange med att hanga i babybjornen och sova som bast som hon gor i allt buller. Noah ar duktig och haller sig till mig. Borjar faktiskt kanna mig ganska bekvam med att ha bada barnen med mig ute pa aventyr. Jag kan till och med sitta och amma utan att kanna mig helt nervos och stressad att Noah ska rymma eller hitta pa hyss. Nu nar Noah inte har bloja om dagarna ar man lite orolig att han kanske ska kissa pa sig mitt i denna barnskara sa man far fraga en del om han maste hissa eller sa. Vi far ga och kissa da och da och nu var det faktiskt ett tag sen det skedde nagon olycka. Mycket duktig ar han minsann min goa Noah.

Efterat blev det lite lunchande och Noah fick sjalv valja (lockade med det om han kissade) och det blev pizza. Han at minsann en hel slize (och det ar stl XL vi snackar om, kolla in bilden). Det hela tog en stund da myrorna i brallan gjorde sa att han inte kunde sitta still. Under tiden satt lillan i hans paraplysulky medans jag kakade en halv rostbiffmacka.

Idag ar det underbara fredag och vi ska kora in till Phoenix for att traffa Bart over lunchen. Bart ar langledig over helgen da det ar Amerikas fodelsedag pa mandag. For exakt ett ar sedan kom min bror Patrik och hans kompis Marcus pa besok och stannade en hel manad. Gud sa roligt det var att ha lite svenskt besok, att fa visa de sina nara och kara vart liv har borta. Jag foljde med killarna till Las Vegas over dan och jaklar i havet sa skoj vi hade det. Jag var inte anns gravid med Lillan da sa vi partade en del nar de var over here. Konstigt att hon for ett ar sedan inte anns lag i magen. Nu ar hon har och har en sjalvklar plats i vara liv. Undrar jag vem som kommer pa besok nasta gang? Kanske familjen Borjestal/ Wiik. Men forst ar det ju brollop i slutet av Augusti och det ser vi verkligen fram emot. See ya than biatches. Puss 

RSS 2.0