Tenta


Sa har kanner jag mig nu kan jag saga. Har en massa saker som snurrar runt i skallen och kanner mig mest som jello i hela kroppen. Idag skriver jag upp for andra gangen mitt sjukskoterske prov over here sa att jag antligen kan fa min legitimation har borta. Jag ska matas med multipla choice questions och kan om jag har "otur" fa sitta i hela 6 timmar. Huavaligen sa nervos jag ar. Jag brukar inte vara sa har kanslig men nu har jag ont i magen och darrar pa fingrarna kan jag saga. Hade det inte varit for att jag betalar ca 2500 kr for att skriva upp sa hade det inte varit nagon baggis for tentor har man ju skrivit manga ganger i sitt liv. Farmor Jolene ska passa Noah at mig och jag har skrivit en lista pa hans sma rutiner. De ska tydligen ga ut med vagnen pa prommis i solskenet. Hoppas att hon hinner ifatt honom om han far for sig att kuta ifran henne...man vet aldrig med busungen med myror i brallan. Nej nu ska jag ga och titta i mina bocker en sista gang....eller kanske inte for jag tror inte jag kan mata hjarnan mer nu! Wish  me luck sa uppdaterar jag nar jag ar klar!

Lillan-nytt!

Var hos Dr Guzman for en sista gang over here. Allt ar finfint med lillan dar inne och morsan fick aven hon en OK stampel i rumpan. SF matt 30 cm vilket ar precis dar det ska sa har i vecka 31. Bus-loppans lilla hjarta galloperade sa fint i 140 s/ min. Det var en riktigt lattnad att fa hora det denna gang da jag varit lite nojig och inte kannt henna boka rundor dar inne lika mycket den senaste tiden. Men som sagt fick jag mig en bekraftelse nar jag horde hennes pigga lilla hjarta ticka pa som det skulle. Givetvis kanner jag henne, men jag antar att det borjar bli ont om plats helt enkelt. Plus ca 6 kg sedan plusset ocksa, konstigt att det kan vara sa lite egentligen nar det slinker ner en och annan godsak da och da. Hade sakerligen gatt upp det dubbla med Noah vid samma tidpunkt. Denna gang har jag dock craving for frukt och bar i massor. Frossar just nu i jordgubbar, meloner och nektariner! Jag antar att jag har gymmet att tacka ocksa. Vill egentligen rekommendera alla, unga som gamla, kvinnor som man och gravida som icke gravida att halla flaset igang. Man mar ju sa himmla bra!

Har bestallt en stor och rymmliga blojvaska pa natet och den lar nog komma idag eller imorgon. Den hade fatt jattebra betyg och jag ville ha en vaska med manga sma fack och mycket utrymme. Den kommer passa 2 barns behov garanterat. Snygg och lacker ar den ocksa. Bild kommer nar den anlander. Har fixat det mesta i inkop nu till resan tror jag minsann. Har en del bestallningar fran Sverige att inhandla ocksa. Bland annat Connverse skor och Yankee candles. Mamma ville aven ha en body lotion som jag ska fixa. Ar det nagon mer som onskar nagot ar det  bara att hojta for nu borjar det bli brada tider. Blir troligtvis att vi flyger pa tordag nasta vecka. Bart har kollat upp flighter och denna dag ar det manga lediga platser. Som det ser ut nu blir det JFK New York med 3,5 timmars layover och sedan raka vagen til Kpenhamn CPH. Tank om man blivit mottagen med flaggor och underbara manniskor nar man val kom fram ocksa...man far val bara dromma vidare...
Tanken har borjat sla mig mer och mer. Samtidigt som jag langtar ihjal mig efter mina underbaringar hemma i Sverige, sa kommer jag lamna halva mitt hjarta har hos Bart. Denna underbara man och pappa ar det basta som hant oss och jag kommer sakna honom kan ni tro. Kolla in bilden pa Bart och Noah, kan man bli mer stolt? Det ar inte forsta gangen Bart och jag behovt gora sa har, vi ar vana och har alltid veta om att detta ar nagot oundvikligt i vara liv. I mandags opererade Bart sina ben, har haft problem med stora smartsamma brack, men nu antligen har han fatt de fixade. Han tog ledigt halva dan i gar och vi bara umgicks och mysde hela dan. Man marker att det tar hart pa Bart, att vi snart ska skiljas at. Han ar inte mycket for tarar Bart men jag kanner av precis varenda kansla han har. Det basta ar ju i alla fall att vi snart ses igen och att vi da ska valkomna en underbar liten flicka till varden. Ja, nej nu ska jag ga och tarka mina tarar och bege mig till gymmet en svang dara. Har inte tid att sitta har och dega mer. Take care out there och njut av de som ger er mening till livet :) 

Borjar packa och fixa lite smatt...


Har star den nu, den fina nya resvaskan som snart ska packas till bredden med allt man kan tankas behova. Tror minsann jag ska borja packa ner lite smatt redan nu sa att jag inte behover stressa i slutettampen. Har aven inhandlat lite smatt till lillan nu i veckan, lite klader  i de sma storlekarna som passar till BB tankte jag. Bodysarna ar sa sota, lite tuffa och valdigt tjejiga. Jag ar ju sjalv ganska tjejig av mig och tanker att lillan ska bli en riktig flick flicka med toffsar och klanningar. Nu kommer vi snart vill jag lova, ca 9 dagar kvar och resfebern borjar komma lite tror jag. Noah ar ju fortfa, sa det galler ju att borja itid. Noah ar fortfarande ganska vild, sprallig och full med myror i brallan, men har nu mer och mer borjat forsta nar man ska lyssna pa det mamma och pappa sager. Det kommer ga bra det har, vi har ju flugit manga ganger han och jag sa vi kommer fixa det igen. Det mest jobbiga med hela resan ar egentligen tagresan over bron och upp till mamma i Smorhalan, drygare resa kan man ju leta efter. 
Jolene bor i alla fall har hos oss for nagra manader nu och hon ar snall och passar Noah nar jag behover. For ovrigt ar jag lite smatt forkyld idag tyvarr, med snor, halsont och huvudvark. Men har finns det ingen tid for vila inte, MASTA PLUGGA! Far lite smatt panik pa allt som jag forvantas kunna. Kanner mig som en maskin ibland som bara ska mata in allt man kan i det lilla gravida hjarnkontoret. Inte det lattaste! For ovrigt lyckades Noah knacka mitt bankkort da jag lat honom leka med min planbok tidigare idag. Hmmm....hur ska jag nu kunna fa allt shoppande klart infor resan. Antar att internet far duga! Ha en go dag alllesammans sa hores vi snart. Love ya'll

Wiggle worms


Haromdan traffade vi Cindy med Caden och Janeille med Jeremiah, Kaylee och Grant for lite skoj pa bibblan som ligger ca 10 minuter fran vart hus. De har lite aktiviteter dar for barnen med dans, lek, lasning, bubbelblasning och en massa annat skoj som barnen bara alskar. Det var fullsatt med barn och foraldrar. Noah var helt i extas sa roligt han hade. Sarskillt med sina kusiner. Han sprang over till de och forsokte fa de att vara lika tokiga som honom sjalv. Underbara unge, sa full av liv och lycka han ar. Det ar verkligen an frojd for en moders hjarta att ha en sa glad unge som Noah. Han marks om man sa sager. Spexar och tokar mest hela tiden.

Barnen star i ko for att fa en stampel med dagens bokstav, F. Barnen sprang och flockades som tokar kring stackar froken. Noah blev sa glad over stampeln han fick och kom glatt och visade upp den for sin mamma. Kaylee posar har hellre framfor kameran hon. Bart syster Janeille ar duktig hon, som tar sa bra hand om sina 3 barn helt sjalv nu i 1,5 manaders tid innan de flyttar till Alabama dar pappa Matthias numera jobbar.

Har avslutas det hela med sapbubblor i massor. Det var mycket roligt och nagot vi verkligen kommer gora igen. Noah ar sa social han att det bara gor honom gott att fa busa med andra barn.

Janeille och jag fortsatte till en park vi har har i varat grannskap. Dar matades det ankor och stora fiskar och solen varmer sa skont numera. Fick en bonnabranna efter min troja till och med. Noah leker sa bra med sina kusiner att det finns inte. Han haller sig nara de hela tiden. Tank vilken tur att ha sa manga kusiner som Noah har. Med lillan i magen ar det 10 st pa denna sidan familjen. Nu borjar vi langta som galningar efter var fina lilla kusin Milo hemma i Sverige. Det ska bli sa skoj att se grabbarna busa och leka som de gjorde "back in the good old days". Nu ar det ca 12 dagar kvar tills vi kommer. Hall i hatten, for har kommer vi!

Jag undrar en sak: Lillan kan ju inte gora annat an svalja fostervatten och trana pa att andas da hon hickar hela dagarna. Underbara lilla flickebarn, sa glad jag blir nar jag tanker pa dig och kanner sitt lilla liv i mig. Nu har jag dock borjat fa halsbranna om kvallarna. Hade ju aldrig det problemet med Noah! Men egentligen ar det inget problem, bara en observation! Till helgen flyttar Barts mamma Jolene hit. Bra tycker jag som behover lite barnpassning nu infor mitt prov som snart ska skrivas. Ha det gott folket sa ska jag nu oacka ihop mig, magen och busungen och dra till gymmet.  

Love is in the air...

"http://www.youtube.com/embed/b8i-cdjCL48?rel=0" Klicka pa lanken for lite skon karleksmusik till denna lsning. 


Bokstavlig talat sa ar det en massa karlek i luften sa har ars! Noah och jag sag sakert 4 luftballonger svava i luften pa alla hjartans dags kvallen. Vi lyckades fanga en landning har pa bild. Noah var sa glad och skuttade helt lyrsikt omkring for det stora han sag. Som ni ser ar det en del andra som tycker detta var spannade.  

Efter en harligt frasch kycklingsallad lyxade vi till det med glass fran Cold Stone creamery. For er som inte vet vad det ar innebar det ruskigt god glass som de blandar framfor ogonon pa dig pa en "kall sten" och blandar i precis det som behagar i. Jag tog cheese cake med farska jordgubbar och blabar och bart tog Peanubutter cup sa klart. Som ni ser har Noah snott mammas glass men som tur var fick jag smaka nagra skedar.
Jag och Noah akte till affaren for lite alla hjartans presenter at pappsen. Det var fler an jag som hade samma tanke. De hade slagit upp varsta stora taltet utanfor matbutiken och proppat den till bredden med ballonger, choklad, blommor och kort och stallet var packat med en massa karelkskranka manniskor. Eftersom Noah alskar ballonger sa fick det bli en san till pappa. Just denna ballong spelar musik, namligen "How sweet it is to be loved by you" med Marvin Gaye. Sen blev det ett fint kort med en lite karleksforklaring och dessutom lite choklad. Det ni! Inte illa pinkat va?
 
Kolla in vad jag fick av min underbara karl! J'adore parfymen av Christian Dior. Som jag velat ha den parfymen. Den ar sa himmlans frasch men samtidigt sa kvinnlig och verkligen lacker. Jag kan verkligen saga att mitt hjarta varker av karlek till min man. Han ar fortfarande den som far mig knasvag och helt galet lycklig. Jag blir glad i varenda cell nar jag tanker pa alla fina ar vi har framfor oss. Varenda dag med Bart ar en gava. Han ar min battre halft, den som far mig att bli den basta jag kan bli. Tack Bart for att du gett mig den mest underbara och levnadsglada sonen och snart dottern. En battre pappa ar svart att hitta! Natt bra maste jag ha gjort i mitt liv, for lite tur har jag haft att fatt traffat Bart.  Puss pa er mina karlekskranka foljare. Glomm ej bort den vardagliga karleken. Har hemma hos oss ar det alla hjartans dag var eviga dag!

Upp och ner


Jag vet att det varit lite kass uppdatering har inne pa den senaste tiden, man jag har verkligen haft mina sjal. I fedags korda Noah och jag in till Bartans jobb och vi kakade lunch pa ett jattegott hamburgerhak. Noah at inge hamburgare vilket sa har i efterhand var tur. 2 timmar efter att vi kom hem borjade jag kanna mig konstig men ignorerade det ett tag. Men snart sa borjade det kora ocj jag forstod att jag fatt besok av den beromda Ullrik. Matforgiftning! Bart kom hem fran jobb och aven han madde illa. Snacka om att man blir orolig for lillan som inte sprallar rundor lika mycket medans man sjalv kanner sig gronare an gronast i skallen. Fy tusan! Det anda man onskade sig var att bli frisk igen. Dagen efter var man inte pigg alltsa men nu sa ar man pa fotter igen. Aldrig mer burgare for var del i alla fall. Eller naja, ett par veckor kanske kan racka :)

Noah fick ligga och bladdra i en bok innan han somnade haromkvallen och nagon timme senare nar Bart och jag skulle titta till honom hittade vi honom snarkandes med boken over huvudet. Snacka om att han arr goo var lille Noah. Sa full i bus, pahitt och personlighet till tusen. Bart och jag fick oss ett valdigt gott skratt kan jag meddela.
Har sitter tjockisen Josse och njuter av en iced coffe mocha fran Starbucks dara! Man far ju lov att lyssna pa sina gravidcravings, sarskillt efter Grona Hissen! Lillan i magen sparkar ibland sa mycket att man kan tro att dar bor en alien i magen. Magen skuttar ivag eller formar sig pa en massa knasiga satt.
Lite busbilder pa varldens busigaste Noah och hans nagot tokiga morsa. Nar jag ser honom sa har sa ser jag verkligen minibart i honom. En rikgtig liten amerikan minsann!
Vecka 30 gick vi in igar! Ja, jag sager da det! Jag fattar det knappt att vi snart ska fa se lillasyster live. Maste saga att jag kanner mig oforskammt pigg pch allert, mina fogar ar verkligen snalla mot mig nu for tiden. Aven om jag skuttar rundor och jagar Tarzan och tranar lite da och da sa kanner jag mig inte hoggravid precis. Kankse ar det tack vare att man haller sig pa fotterna och haller igang som man inte hinner kanna efter och klaga och tycka synd om sig sjalv. Man vet ju inte riktigt hur framtiden kommer att se ut men just nu mar jag perfa och njuter av att vara gravid. Men det ar klart att man langtar efter det lilla livet dar inne, men jag vet att den dagen kommer sa snart. Nu ar det pyssel infor Sverige resan som hagrar. Maste skriva listor pa allt som ska packas till bada barnen och skaffa vinterklader till oss alla. Har ju hort ryktas om att det forfarande ar snorkallt hemma. Huva, det kommer bli kansigt att satta pa sig riktiga skor och inte kunna knata rundor i flipflopps langre. Har inte hittat nagra vettiga vinterjackor till mig och Noah har borta. Finns verkligen inte att fa tag pa sadan klader kan jag saga. Blir att handla battre klader nar vi val ar hemma. Naja, som ni marker ar det lite att tanka pa. Men det loser sig nog.
Har borta drunknar vi i solsken och nu borjar det varma pa rikgtigt skont. Har tar vi oss en kvallprommenad runt varat grannskap och Noah har shorts och t-shirt pa sig. Klockan ar nog narmare 18:00 har men det ar nog fortfarade ca 20 grader just den har dagen.  Helt underbart gott. Nastan sa att man glommer bort att njuta eftersom det ar vardagsmat.
 
Mate bara gratulera lilla Ashlyn som fyller 9 ar. Vi firade mad tarta och glass. Hennes mamma Amy har gjort denna handvaske-tarta. Jag ar inget tartfan sa jag provsmakade den inte men visst ar den fin!

Lillan


Tiita och njut av denna valskapta lilla flicka. Tydligen ar huvudet uppe under revbenen just nu. Dr sa att hon skall ha lagt sig till ratta med huvudet nerat vid v. 35-37. An sa lange snurras det runt en hel del till. Allt annat var perfekt och pa bilderna ni ser ligger hon med huvudet mot min rygg och har bada handerna framfor ansiktet, sote! Vikten just nu ar 1300 gram (2 lbs, 11 oz), sa hon vaxer precis enligt planerna. Noah vagde i v 31 1900 gramm, sa an sa lange ar det en liten natt tos som vaxer i min mage. Mysigt att se henne dar inne, fa bekraftat att allt ar u.a. Hon sparkade ultraljudstanten ett par ganger fick jag hora. Hon kande val pa sig att nagon smygtittade pa henne dar inne :) Noah spydde 2 ganger till pa morgonkvisten, men lekte och sprallade som vanligt under dagen. Hade nagon grad i feber men inget annat. Nu sover han i sangen min fina gosse. Noah vill att jag sjunger for lillan nar jag nattar honom och pekar och sager smatidigt "baby". Tank att vi snart ska ha 2 underbara ungar, vilken harlig syn! Kanslan gar inte riktigt att forklara, bara att det ar STORT :)  

Stackars duktiga lilla Noah


Kl 5 i morse horde vi Noah ropa fran sitt sovrum. Han brukar hojta till lite i somnen men efter nagra minuter somnar han oftast om. Mamma-instinkten kande pa sig att det vara nagat annat pa g och tog sa sin trotta, hoggravida kropp och gick in till hans rum. Han hade spytt ner hela sangen, kudden och pyamasen och hela ansiktet sa att han knappt kunde se. Sa det blev att bada liten magsjuk pojke medans Bart fick ta hand om sangen. Dar satt han sa glad sa for han alskar verkligen att bada. Han simmade rundor en stund och blev arg nar jag sa att de tvar dags att ga upp. Han fick lagga sig mellan mamma och pappa och det uppskattades verkligen av honom och mamma ocksa for den delen, tills han somnade och borjade sparka och knuffa dvs. Jag bara vantade pa att febern skulle komma som ett brev pa posten. Nu har han vaknat och ligger och tittar pa bolibompa. Ingen mer spya och ingen feber sa undrar som flundran vad det var for en liten magbacill. Jag hade ju laddat for en timme pa gymmet, men vi far avvakta och se sa att det haller i sig. Annars kommer Jolene hit vid 14 tiden och ska passa lilla Noah medans jag springer ivag till Dr Guzman och RUL for lillasyster. Ska verkligen bli spannande. Hoppas pa att man far fina bilder som jag kan dela med mig av har sedan.
Maste bara beratta om haromdan nar jag tog Noah till harsalongen. Det var en salong bara for man/ pojkar och allt gar sa klart i sportens tecken. Jag hade en kupong for 8 dollar. Nar det var Noahs tur sa frisorska att eftersom det var Noah forsta besok pa den salongen skulle han fa en gratis uppgradering till MVP (most valuable player) behandlingen, som innebar shamponering och ryggmassage (hade han varit man hade han fatt skagget rakat och sen en harlig varm handduk om ansiktet ocksa :)  Han satt sa fint och duktigt sjalv pa stolen med skynket och gjorde precis sa som han blev tillsagd att gora. Jag var sa stolt och kunde inte sluta le nar jag sag sa duktig han var. Det klipptes och pillades en liten stund och sen fick han sin shamponering. Han ville dock hellre titta pa fjarkontrollen till massagen i stolen sa det fick bli en snabb avskoljning. Sen fick han nagra minuters massage med en liten maskin och han bara satt dar och njot, det kunde man se! Ja, USA har minsann allt.
 

Rund o gla


Har har ni dagens mamma med dagens belly. Storebrorsan vill sa klart ocksa vara med pa ett horn. Ja som ni ser ar det mest mysbyxor for hela slanten. Vem pallar trycka ner sin runda goa kropp i natt annat? Inte jag i alla fall. Som sagt befinner vi oss nu i vecka 29 och tiden bara flyger fram. Min ernergi ar tillbaka lite igen sa idag blir det en svang om gymmet. Annars har nedrakningen till var Sverige-visit borjat pa allvar, ca 3 veckor kvar nu ju! Vi kommer ju stanna i ca 3 manader denna gang sa som vi ska njuta av varje dag vi far tillsammans med alla underbaringar. Jag jublar innombords av gladje nar jag tanker pa alla goa stunder vi har framfor oss. Igar kopte vi en ny megastor Samsonite resvaska, eftersom vi nu har ytterligare en manniska att packa till. Namligen lillan i magen :) Alltsa, snart ar hon har. Var alldeles egna lilla lillan. Snacka om att vi valkomnar detta livet med oppna armar. Hon bara fa gotta till sig i ytterligare nagra veckor, men sen ar hon mer an valkommen lilla bus-loppan.
    
Har har vi ett axplock pa allt roligt och mysigt familjen Mendonca sysslat med under denna helgen. Det gar sa fort bara och snart sa borjar en ny arbetsvecka igen. Det galler att tra de underbara stunderna vi har tillsammans pa livets halsband. Ett annat bra satt att njuta av det vardagliga ar att skriva dagbok, eller som i mitt fall i alla fall veckobok. Det ar ju det varddagliga man vill minnas men som tyvarr latt glomms bort. De stora ogonblicken kommer man ju liksom ihag automatiskt. Mitt mal ar att filma och fota det som inte alltid verkar sa stort och haftigt men som nar man tittar tillbaka pa det gor livet vart att leva. Annars har vi haft hela Barts familj (15 pers inklusive typ 8 vilda ungar) pa besok i vart lilla hus. Men finns det hjarterum finns det ju som sagt stjarterum. Vi har i alla fall kollat amerikansk fotboll (las: mannen har tittat fotboll medans kvinnor och barn mest tjattrat och busat). Det var superbowl vilket innebar den stora finalen pa forbollssasongen har borta och varldens jippo med andra ord. Vi tryckte mest i oss en massa snacks och cookies, vilket man enligt tradition ska gora pa denna dag. Trevligt hade vi i alla fall. Jag alskar liv och rorelse i mitt hem, dessto mer desto battre. En lika underbar dag som Noah och jag ska ha onskar jag var och en av er. Pussar fran en rund och gla en.  


Har en liten rumpa...

...precis under mina revben och det gor ont. Nu borjar det bli trangt dar inne, det marks. Inte konstigt nar vi nu gar in i vecka 29. Har sedan imorse haft lillan uppe under revbenen och haft som hall dar hela dan. Kan knappt ta djupa andetag innan det svider till precis som nar man sprungit en mil eller natt och har typ syrebrist i varende muskel. Svart att forklara. Nu efter en dag med lite action sager min kropp i fran sa nu blir det sofflage for resterande del av dagen. Blir att lyssna pa mina forelasningar online och plugga lite tror jag minsann. Men forst blir det en kopp kaffe sa att man kan halla sig vaken. Vi borjar langta efter dig nu lillan, nar det sa sakteliga lider mot sitt slut. Nar man inte ar gravid langatr man som en galning efter nar man ar gravid och far njuta av att kanna livet pa insidan sparka och busa. Men nu nar man gar in i den sista tredjedelen vill man inget hellre an att fa se det lilla livet, bara det i sin famn och fa tillbaka sin kropp igen. Tank egentligen vilken uppfostring vi kvinnor gor i moder jords tjanst.  En fin dag onskar jag er i karlekens tecken! Carpe Punctum - fanga ogonblicket!
Picture of your developing baby
"http://www.youtube.com/embed/AaXaig_43lU?rel=0"
Ni maste bara lyssna pa denna grymma lat. Sa jakla skon och sant  tryck i den. Man vill ju bara festa nar man hor den och skaka rumpan!

Temlor


Ge mig...i massor! Tycker jag laser och ser overallt hur folk hemma bara frossar i dessa sma delikata bakverk. Man kan ju inte bli annat an avis pa alla er svennar som bara kan kuta in pa narmaste fik och sen bara trycka i er en efter en. En annan far val knada ihop en lite deg eller natt, men vem har energi till det? Far val bli en trakig munk eller natt! Jag vet ej hur det ar mojligt, men pa nagot vanster kan man fa for sig en sak och sen inte fa det ur det lilla hjarnkontoret dar uppe forrans man far det man vill. Kan det ha att gora med alla tokiga gravid-hormoner man gar omkring med? Jag antar det, for sa har tokig brukar jag ju inte vara!

Pa tal om dille! Vet ni vad Noah har fatt dille pa? Jo, rita! Sa fort man sager rita eller visar honom kritorna blir han helt lyriskt glad och skuttar upp i sin stol. Kolla in sa fint och farggrant minsann! Kan man kanske har arvt sin mors konstnarliga adra?  Tror inte annat! Nu far det bli inhandling av div. pyssel-ateraljer sa som lite playdough!
Sotaste tvatten evor! Kolla in Noah sa gullig han ar. Haromdan nar jag holl pa med tvatten sa skuttade han in i torktummlaren minsann. Han ar numera sa hjalpsam har hemma. Ska man sa fixa, tvatta eller diska sa vill han vara med pa ett horn eller 2. Ja, till och med dammsuga gillar han! Igar nar jag gick till tvattstugan med en korg smutstvatt och sen gick ut igen, blev han sa ledsen eftersom han trodde att jag var klar och att han inte fick hjalpa till.
  
Noah har alltid haft en vilja av stal. Men nu nar den harliga trotsen ar har ar det ibland omojligt att fa honom att gora som man vill att han ska gora. Han ska numera inte sitta i sin stol nar han ater. Han vill hellre sitta pa mammas stol och ata ska man absolut gora sjalv. Mata honom har jag inte fatt gora sen han var typ aret. Han har atit sjalv sen dess och visst gar det oftast bra. Noahs vilj sitter i ett trad och vaxer. Kopte jordgubbar igar, fruktansvart goa sadana, och eftersom Noah alskar dessa roda sma delikatesser far han ocksa smaka. Jag visade honom asken och bad honom ta en av de. Men det vara bara det att han inte visste vilken hans kulle ta, eller anns om han ville ha en. Han tog en efter en stund och tog en tugga, men han insag efter en stund att det inte var den gubben han ville ha. Envis morsa som han har sa fick han sa noja sig med den gubben han tuggat pa. Ojojoj vilket liv det blev. Men jag bara satte ungen i bilen och dar satt han och skrek som en stucken gris. Men efter 5 minuter horde jag hur han smaskade i sig den dar forbaskade gubben. Nagot jag lart mig pa den senaste tiden ar att inte ge honom nagra val. Har ar din jordgubbe. Punkt slut. Inte, ska vi lasa den boken eller ska vi lasa den boken? Utan nu ska vi lasa denna! Man sparar sig lite konflikter pa detta sett. Far har ett utbrott och borjar grata sa ar det bara att ignorera honom tills han sjalv kommer pa att mamma inte altid har sa fel. Jaja, man lar sig varje dag. Just nu haller jag alltsa pa att skriva min alldeles egna mamma-manual. For alla barn ar olika och alla mammor ocksa for den delen.

Idag ska jag och busen aka och luncha med pappa-Bart! Hoppas vi hittar ett gott mexikanskt hak. Har aven fatt dille pa detta numera. Skont att det ar fredag tycker vi. Det betyder en massa mys och trevligheter med mannen i huset. Jag ska passa pa att plugga en massa medans Bart far stimulera den vilda Tarzan. Min energi har varit lag denna veckan. Mmen jag antar att det ar min kropp som sager ifran just nu. Produktionen av ett stycke flickebarn sker nu pa hogsta niva och det marks. Jag kan liksom inte halla samma tempo langre. Far helt enkelt vila mer. Men hur latt ar det pa en skala nar man far jag en vild onge stup i kvarten? Hehhee! Ha en trevlig helg mina underbara foljare. Kramar med tryck i skickar jag via sajbervarlden

Nu ar det fokus som galler...


Nu har jag fatt papprena klara for att skriva sjukskoterskeprovet igen! Jag har bokat tid och nu jaklar ar det 100% fokus som galler. De har verkligen hoga krav pa oss syrror over here. Man ska som "vanlig" syrra ha koll pa lakar-kunskaper hemma i Sverige. Jag menar, nu sitter jag och pluggar ventilator och trachestomi vard vilket ar mer en specialist-syrra hemma i Sverige. Jag kanner mig verkligen overvaldigad over allt som snurrar i min lilla knopp just nu. Det ar ju inte heller det lattaste att plugga nar man har en vild Tarzan som svingar i lianerna mest hela tiden. Ibland kanner man sig lite dum nar TV: n med bollibompa gar varm har hemma. Som tur ar sa ar det varmt och skont har borta och vi har en fin tradgard dar han far lite utlopp for sin overflodiga energi. Ni somnade han precis for en liten tuppis sa da masta jag passa pa. Bjuder pa lite fina bilder nar han sover gott i sin fina storebrorssang. Det har inte varit nagra problem att byta till denna sang. Man bara lgger honom om kvallarna och han somnar gott efter 5 roda. Iband nar det ar tupplure-dags hor man honom leka och bubbla lite med sina leksaker. Men efter en stund ar det tyst och han har duktigt knoppat in dar han ska. Kolla in bokastaverna ovanfor hans sang. De malade jag for nagra dagar sedan. H:et ar inte klart annu men ni ser sport-teamat va? Ska kopa nya lakan och aven sy lite fina gardiner sa att man far den kompletta  sport looken. Jag gillar ju att pyssla sa varfor inte! Jag har aven kopt bokstaver till lillans namn sa nar tid finnes ska jag fixa de ocksa. Jag tror aven jag ska kopa med mig fina tyger och knapa ihop ett lapptacke till henne nar jag kommer hem till min symaskin i Sverige. Har aven hittat moster pa gorsota skor som jag bara maste gora.
 


Sover man gott eller gor man? Jag alskar att ibland smyga in och bara njuta av min goding nar han sover. Mitt mamma-hjarta varker av karlek till denna varelse! Han ar sa gooo nu for nar man fragar vart Delilah ar klappar han min mage eller drar upp min troja. Han borjar bli lite langharig nu minsann sa det blir en tur till frisoren, i alla fall innan vi far till Sverige. Man maste ju se fin ut nar man ska traffa den underbara familjen och nara och kara. Nu ar det bara korta februari kvar och sen kommer vi. Hall i hatten alla, for som vi ska busa och skoja nar vi kommer. Vi ska mysa och ta igen all den forlorade tiden, det lovar jag!

RSS 2.0