Nya möbler och husvisnig


Kolla in dessa fina kastruller/ stekpannor med superfina glaslock och sköna gummihandtag i Rachael Rays fina serie som jag fick av min fina man och vår goa son i morsdagspresent. Förstå att man blir bortskämmd här bort. Jag och Bart älskar ju att laga mat och prova nya goda och hälsosamma recept så dessa har redan använts flitigt kan jag meddela (amerikanska morsdag var redan för ca 3 veckor sedan). Dessutom fick jag 10 stora röda rosor. Ohh vad min man vet hur man skämmer bort sin kvinna. Tack mina goa pojkar för att ni firade mig så fint på mitt livs första morsdag. 

Jag har hittat en jätterolig och bra affär här i USA som heter Sprouts. De har verkligen allt mellan himmel och jord och mycket av deras sortiment är ekologiskt och närproducerat, alltså något aom ligger mig nära om hjärtat. Häromdan var vi där och införskaffade lite god och nyttig mat och då hittade jag bla. en superfin ekologisk majskyckling och lite anat smått och gott. Det resulterade i denna goda middag. Det var minsann den godaste kycklingen jag har ätit på mycket länge, så saftig och god att den bara smälte i munnen. Jag tackade moder natur för att jag fick lov att äta denna goda och fina mat ;)Dessutom blev det söta och fina majskolvar odlade bara ett stenkast från huset och en fin och smaskig sallad. Jag provade att göra egen hemmagjord Aioli och det blev riktigt gott. Receptet har jag hittat från hälsokokboken om det är någon som vill prova själv. Kul att prova nytt tycker jag i alla fall!

Bart ocj jag fick våra nya mögbler häromdan. De blev detta fina matbord i genuint trä och sex stolar till. Vi valde mella detta träslag "pecan" och en mörkare variant "espresso" men jag blev verkligen supernöjd med detta val. Den översta bilden visar den lilla varianten och den nedersta den stora. Bordet har den extra skivan inbyggd i mitten vilket är mycket praktiskt. Jag älskar att ha möjlighet att ha många gäster på besök och kunna bjuda på god mat vid detta snygga och mycket läckra bord. Vad tycker ni? Som ni lägger märke till står det 10 röda rosor på bordet. Dessa fina underbara kreationer fick jag av min älskade man på våran bröllopsdag. I love'em!   
Sen fick vi också denna ursnygga sänggavel. Kolla in så fin och elegant den är. Riktigt genuint trä (inget IKEA här inte ;) Jag gillar den skapt. Valde mellan denna och en annan gammeldags vit men så klart så är jag faktiskt jättenöjd att det blev denna. Här i denna kungliga och supersköna säng sover vi så gott. En detalj jag gillar är hur hög den är, man känner sig verkligen lite kunglig. Dessutom fick vi en bra deal på dessa möbler, ca 5000 SEK/ st.
Sofforna köpte vi på LAY-Z-BOY och de kostade verkligen en halv förmögenhet. Men boy o boy vad det var pengar väl spenderade. Som du kan se är det en 3:a, 2:a och en fåtölj och samtliga sitsar har en liten spak som man kan fälla ut och lägga sig plant med ett skönt fotstöd. Ojojoj så sköna de är. Snygga också tycker jag, espresso färgat läder och stora och rymmliga soffor. Vi är mycket nöjda och jag tycker vekligen att alla borde lägga pengar på en skön soffa då man sitter i den de allra flesta timmar på de vakna dygnet. I alla fall familjen Mendonca!
 
Köket är verlkligen hjärtat i vårat hus. Här spenderar man många härliga stunder tillsammans. Vi har en stor köksö som avgränsar köket med vardagsrum/ matsal. Kolla bara så stort och rrymmligt det är. Man har full uppsyn på vad som sker i vardagsuummet när man lagar mat, vilket är bra när man har en vilding till Tarzan-unge som gärna hittar på rackartyg och så.
.

Jag gillar det skarpt! Vi har 2 barstolar som står vid ön, där man kan sitta om man vill ta sig en snabb bit mat eller bara hänga. Snyggt tycker jag. Vad tycker ni om vårat söta lilla hus? Kom nu då, vi längtar så ;) Det är klart, nu har vi alla stora möbler inköpta och nu måste vi lägga lite krut på söta, fina och snygga prylar att sätta på väggar och  så. Men det får man ta lite pö om pö. Men jag gillar det mer och mer för varje dag som går.

Prommis i området


Så här fint är det i området där vi bor. Det kallas för Power Rach och är ett superfint, lugnt och skönt område. Bara ett stekast ifrån huset finns den här fina lekplatsen, med bänkar och bord och grillen redan färdigmonterad för alla att använda sig av. Vi funderar på att ha Noah's födelsedagsfest just här om det inte är för varmt dvs. Då kan man ju grilla lite god mat medans alla barnen leker och busar och om man vill finns det ju en basketplan också om man har lust. Noah och jag hade roligt och mysigt denna dag, men det blev väl högst 45 minuter innan vi kände att solen brände och gassade och törsten gjorde sig påminnd. Men visst ser det finnt ut. Nu fattas det bara lite härligt sällskap från Sverige för att man ska kunna njuta till 100 %, vi får väl se vem som blir först. Jag tippar på brorsan Patrik och hans kompis Markus som jag har hört ryktas eventuellt kan komma redan i Juli. Ohh vad jag saknar er alla i min underbara familj och kopiskrets. Jag älskar er alla och känner att jag inte riktigt är hel utan varenda en av er. Usch, nu sitter man här och bölar alltså. Varför gör man detta frivilligt? Men som Jenny alltid säger till mig: Det finns någon mening med detta. Jag tror att något stort kommer att ske! 

5 år som äkta makar!


Kan ni tänka er, Bart och jag har idag den 28:de maj varit gifta i 5 underbart tokiga och härliga år. Det känns verkligen som igår fast samtidigt som 100 år sedan, på något konstigt vis. Hur kunde jag vara så lyckligt lottad att träffa mannen med stort M på Hawaii. Jag som inte ens trodda att jag skulle få gifta mig över huvud taget. Gud vad jag är glad för min Bartan. Nu har vi en tokigt och härlig liten Tarzan-unge som den största symbolen för vår kärlek och den mest underbara gåva som livet själv hade att ge. Livet är lite mer häktiskt nu än vad det brukade vara innan Noah först såg dagens ljus, men gud så härlig han är vårat lilla busfrö. Idag ska vi nog bara fira vår bröllopsdag med en middag på tu man hand och sen kanske en bio (om man pallar det vill säga) och förhoppningsvis kan jag lyckas övertala min bättre hälft om att vi bara måste se "Sex and the city 2" idag. Hoppas!



The Ninja

Jag har hittat till gymmet nu igen efter ca 1 månads uppehåll. Bara 10 minuter härifrån ligger mitt nya gym och då snackar vi bara
Nu har Jossan hittat till gymmet igen efter mer än 1 månads uppehåll and me like it! Gymmet heter LA Fittness och lgger endast 10 minuters prommis från mit hus. Det är ju "lite" större än Friskis i Höganäs i alla fall med ca 100 löband/ cyklar och annat skoj. I löpbanden finns det inbyggda fläktar till och med. Me like! Jag har hunnit köra 2 pass och ajajaj min lilla kropp gör ont nu. Jag säger bara en sak, kondition är verkligen en färskvara. För 1 månad sedan sprang jag ca 6-7 km hur lätt som helst och nu efter en kort liten paus pallade jag knappt 2. Men muskelminnet finns kvar i alla fall, körde samma vikter och repetioner som tidigare om inte mer. Jag har kört bröst/ axlar/ armar och rygg hitentills så nästa gång är det väl rumpan som får sig en genomgång.

Vi har nu äntligen köpt en jättebra ny mixer till mina smoothies (dricker minst 1 per dag). Sen gör jag Noah välling/ mat i sdenna supermaskin. Den heter Ninja och jag såg den på TV-SHOP här i USA och brukar vanligtvis inte falla för sånt. Men sen hittade jag deni affären och lyckades övertala min man om att vi verkligen behövde en sån här. 350 kr senare och den var min! Med 2 knivar, en i båtten och en lite högre upp, och motorn i toppen blir det verkligen perfekta smoothies varje gång. Extra gott blir det ju självklart med färsk frukt och efter träning brukar det bli lite protte i för extra bränsle till mina stora mukler.
 
Smasken!

I söndags var vi bjudna på middags hos Mike och Beth. Noah tyckte det var roligt att leka med sin busiga farfar. Beth's dotter Sara Beth är riktigt duktig med Noah. Till middag serverades det lasagne med vitlöksbröd och sallad. Mycket mumma.

Noah får här smaka på isglass vilket var mycket uppskattat tyckte han.

25 grader varmt ute men för kallt att bada för lokalborna. Tokigt tycker en svensk tjej som jag. Jaja, vi får väl ta ett dopp i det blå när det närmar sig 40 grader och gärna vindstilla.

Tarzan blev trött och ville sova på hundarnas sängar på golvet.  Söte

Vem sa något om att banta? Inte ikväll i alla fall för visst är det tokigt att börja en diet på en söndag?

Kolla in Tarzans sköna stil


Babysång och block-party


Häromdan åkte jag iväg med Noah och träffade min svägerska Cindy och hennes son Caden som bara är 1 vecka yngre än Noah. Vi provade på babysången på biblioteket här borta. Det var säkert 30 mammor och barn som kom så det  var verkligen fullt hus. Både Tarzan och Caden tyckte det var roligare att springa/ krypa runt till de andra mammorna och barnen och sno deras leksaker och smaka på deras snacks.
Titta hur det såg ut efter ca 15 minuters sång...kaos. Barn och mammor överallt. Det var lite annorlunda än hemma att gå på babysång. Ni ser de tejpade linjerna framtill vid den vita tavlan, där i fick inte barne krypa då lärarna var rädda att trampa på de! På den vita tavlan stod det en del instruktioner om vad man skulle tänla på osv. Mitt i så bröt de av och man skulle hämta en bok och börja läsa för sitt barn. Hur tror de att en liten tarzan unge vill sitta still och lyssna på en tråkig bok när det finns så mycket annat roligt att utforska? Lite konstigt, men det var trevligt att prova och jag tror att det blir fler gånger för mysigt var det.

Efter sången passade vi på att handla lite och åkte till Costco. En STOR affär där man bara kan köpa storpack av allt. Ganska konstigt men mycket bra priser och bra gejer finns att köpa. De har verkligen allt mellan himmel och jord. Noah och Caden sitter i en dubbel vagn villket passar perfekt ju. Eller hur är det praktiskt och väldigt amerikanskt.

Häromkvällen när Bartan kom hem från jobbet tog vi Tarzan med till familjen Owens (Bart's syster) där de skulle passa Noah några timmar medans Bart och jag skulle festa till det lite hos en kompis till Bart. Lyssna här, vi hängde i ett garage. Ja, du hörde rätt! Här spelar männen Foose-ball. Garagedörren var öppen och grannarna kom och gick ut och in som de ville. Hehehe, lite knasigt men himmla roligt och trevligt hade vi. Kl 22 var det roliga slut, men som alla vet är det ju böst att lämna när man är på topp. Vi åkte och hämtade vårt lilla bustroll som hade skött sig exemplariskt. Han hade lekt med barnen och inte änns märkt att vi varit borta. Barn har någon slaggs magisk kraft på andra barn! Härligt att se hur Tarzans ögon lyser upp när han får leka med andra barn ;)

Här sitter jag vid garagets bar och dricker en kall öl (läs flera!)

Kuliga tider over here


Här är jag med min underbart söta och charmiga son. Han äter makaroner och jag bara posar ;) Hehe! Kolla så långt hår han har fått mitt trollunge. Det börjar bli riktigt blont också!

Häromdan så tog jag mod till mig och packade in mig och Noah i bilen och körde ut på upptäcktsfärd. Jag hade fått instruktioner av Bart hur man kommer till mallet. Jag behövde nya träningskläder då jag har mina andra kvar hemma i den 2:a resväskan som inte kom med. Så synd om mig va, jag MÅSTE shoppa ;) Jag åkte till ett mall som är helt utomhus. Megacoolt och skönt att strosa omkring under bar himmel. Första anhalten blev Dick's Sporting goods där jag fick springa mellan hyllorna eftersom min klåfingriga son ville dra ner vartenda klädesplagg eller åla sig ur eller upp i vagnen. Jag tog med honom in i provhytten och lät honom springa lös. Han var på väg ut under dörren ett par gånger men som tur var hann jag fånga han i fötterna innan han flydde, villket var tur eftersom där stod jag i bara mässingen ;) Jaja, det blev lite inköp och vidare till nästa stopp. Nu var det Tarzans tur att få apa av sig lite på mallets lekplats. Så här såg det ut då. Jag träffade ett par andra mammor och pappor som också var där med sina små apor. Roligt med allt vuxet sällskap man kan få nu förtiden. Efter 45 minuter eller så fick det vara nog för då var det dax för en liten tuppis för både mor och son...
Sen var det middagdags och Bart hade då bestämmt att vi alla var sugna på OUTBACK. Så här läcker ser förrätten som består av Cheesefries ut. Jag vågar knappt berätta vad den är gjord av, men bilden talar ju för sig själv. Gott var det kan jag lova. Men oj vad jag måste börja träna snart...heheh
Tarzan var megahungrig vill jag lova. Han har en servett runt halsen, man tager ju vad man haver! Han var så hungrig att han skrek och hojjade om maten tog slut så det var bata att skyffla in.Smickrande...NOT! Men det var ju varmt!
Morsan svalkar sig med en sån här goding. En Margarita var det visst och hej och hå så lullig man kan bli på en sån här liten rackare...
 
Bart försöker sig på ett mer nyttigare alternativ till huvudrätten, en sallad fylld med godsaker som krutonger, ost, majonäs, drssing och jag tror visst jag skymmtar ett salladsblad eller 2. Hehehe...skämtosido men nyttig kan man ju inte påstå att den var!

Så här såg min middag ut. Bakad potatis, grillade räkor och en fin bit ryggbiff på det. Jo jag vet, lyxlirare är man allt och finsmakare. Men jag lyckades få en stek med en del fett i :/ så jag som inte brukar säga till gjorde faktiskt det den här gången. Tacka vet jag amerikansk service för ut kommer självaste managern (oj då hoppsan, börjar jag bli en Maria Montazami nu eller?) och ber om ursäkt och vill kompensera oss för detta. Han säger att jag nästa gång kan välja vilken bit man vill ha innan man tillagar den nästa gång så att man blir helt och totalt satified. Me like! 5 min senare kommer denna lilla läckerhet ut...

Jag vet inte hur vi lyckade men ner slank den, chocolate thunder from down unda! Det är sån service vi behöver i Sverige också!

När vi kom hem fick Tazan bada efter dagens bravader. Jag passar på att chilla och doppa tårna i plurret!

Bart och Tarzan brottas numera minst 1 ggn per dag. De har så kul ihop och tar verkligen ifatt månaden utan varandra

Jag posar i mina nya tränings/ chillakläder. Hehehhehe ;) Snygging jue!

Här kommer en bildbomb

Noah har fått börja mata sig själv lite mer nu. Han tycker det är lite frustrerande, är ju hungrig!Här får Tarzan bada efter maten då det mesta hamnade utanför munnen. Diskhon passar bra tycker mamma!

Prommis i solen och värmen kräver sin förberedelse med solkräm och vätskepåfyllnad. Självklart vill mamma ha på de nya flipfloppsen, men det vill inte Tarzan såklart
Vårt fina hus, garaget!
1 ggn per vecka kommer en trädgårdsmästare och pysslar i trädgården, klipper gräset och ränsar ogräs. Kl 09:00 startar vattenspridarna på baksidan och vattnar gräsmattan. Vilken lyx va?
Finns många fina prommisstiga här i omrädet, de flesta trädgårdar har pooler också. Man märker verkligen att man är i USA!
Tarzan har äntligen fått av sig de dumma skorna. Vi stannar efter typ 20 meter och dricker vatten. Det är ett måste när solen gassar och det är minst 30 grader varmt. Hua, varmt men såklart gott!
En söt liten sjö dyker upp helt plötsligt och poolen som alla som bor i området får bada i. Jag ville inte ta en massa bilder på poolen då folk låg och sola och jag ville inte verka som en galen tok som tar en massa bilder på nakna främmlingar!
Så här blå är himmlen nästan alltid här i Arizona...inte ett moln så långt ögat kan nå!
När Bart kommer hem efter en lång dag på jobbet blir Tarzan såååå glad. De 2 ligger på golvet och Noah klättrar vilt överpappas rygg. Gud så söta de är mina grabbar.
Senare den dagen åker vi och kollar på Barts softball match med sitt jobb US Airways. Bart gör sin fruga mycket stolt då han öppnar med en homerun. Way to go Bart!självklart får en sån här stor dricka slinka ner... OOPSS...
Tarzan är vild som vanligt och hoppar upp och ner på bänkarna och rullar sig gärna i sanden. hmmmmmm!
Det blev denna snygga vagn igår, en Phil and ted syskonvagn. Det blev en marinblå dock. Mycket fin tycker jag! Dessutom hade jag en 20% rabatt-kupong och denna jättepraktiska resesäng kom med på köpet (värde 200 dollar). Allt detta fick vi för ca 2500 kr. Fatta att vagnen kostar 6000 kr i sverige. Sängen kostar säkert 2000 kr. Förstå att jag gillar att göra KAP!Tarzan utforska här det nya kylskåpet som inte är svårt alls att klättra upp i. Förstå att man springer och jagar denna unge hela dagarna. Hur ska det bli när han börjar gå? som dessutom inte är allt för långt bort då Noah säkert tog 5 steg igår. Fatta att jag blev glad, skrek av glädje och grät till och med några tårar av glädje. Tarzan undrar nog vad det är för tokig mamma som galer så över en sån bagatell ;)

Äntligen...

har jag nu köpt en ny laddare till min kamera och kan ta en massa foton på huset och Tarzan. Min gammla laddare ligger nerpackad i den andra resväskan som ja inte fick med mig hít. Men nu som sagt ska det gorttgöras för alla foton som jag inte kunnat ta alltså. Jag sitter här i min nya lya med Tarzan hängandes längs bena. Kaffekoppen är fylld med nybryggt svart gul och jag bloggar. Tarzan vaknade 07:30 idag vilket är mycket uppskattat. Jag bytte precis hans kissiga nattblöja och tänkte han skulle få vädra rumpan lite. Efter en stund känner jag doften av en mycket välbekant karaktär, tittar ner och ser en hel bajskorv ligga på heltäckningsmattan. Noah fick lite hemlagad välling till frukost och sen fick han en portion av min härliga havregrynsgröt. Noah fick äta själv med sked och allt. Fick faktiskt i sig ett par skedar tom. Sen hamnade det mesta där det inte skulle så det blev ett bad i vasken också. Tarzan är lika vild som vanligt och har redan hittat på en massa bus. Nu tar han en liten tuppis och jag ska passa på att städa upp lite här hemma. Jag ska nog ringa min alldeles egna underbara mamma idag, som jag saknar henne och alla andra underbara människor där hemma. Här kommer lite bilder på huset och Tarzans påhitt. Enjoy!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0